Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrskowalski

50 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
David Cronenberg manapság a legmegmecsültebb filmrendezők egyike. Neve sokak számára garanciát jelent egy beteg alkotásra, azonban a kanadai direktor erre fittyet hányva (vagy éppen erre a beskatulyázásra reflektálva) nem is oly régen imázst váltott. Ennek a legerőteljesebb…..
Az első blog bejegyzésen törtem a fejem, hogy mivel is érdemes indítani. De nem igazán találtam ütősnek a felmerült ötleteket, ezért úgy vélem érdemes egy valóban ÜTŐS dologgal előrukkolni... Így eset a választás a hazai mozikban 2012. augusztus 30-án startoló The Expendables - A feláldozhatók…..
A múlt héten bemutattuk a Sight&Sound által felkért 358 rendező összesített filmes toplistáját, most az egyéni listák közül emelnénk ki néhányat. A tovább után Tarantino, Scorsese, Coppola, Michael Mann, Woody Allen, Del Toro és Edgar Wright kedvencei közt lehet…..
mrskowalski 2012.08.06 21:52:18
@N.Zoli: engem Michael Mann Avatar helyezése lepett meg, de szimpatikus ez az őszinteség
notinKansas ZANZA 2012.08.06 13:46:35
Nyaralás és egyéb címen elkövetett lustálkodások miatt csak most jövök, a meglehetősen vegyes témájú és vegyes színvonalú filmek összefoglalójával.  Volt itt minden: biztosítási csalásba ágyazott gyilkosság, bizarr horror, body-builder amerikai…..
Amikor először láttam, minimális információmorzsával sem rendelkeztem a filmről, sokáig azt gondoltam, biztosan így a legjobb élmény, a lehető legkevesebb előtudással szembesülni vele, de szerencsére kiderült: többször megnézve is ugyanolyan nagyot üt. Úgy számolom,…..
mrskowalski 2012.08.05 11:44:47
@Invinciblepocok: köszönöm :)
mrskowalski 2012.08.05 22:40:04
@ablak11: a Guardista is 5pontos, de egy hajszállal mégis elmarad az In Bruge mögött, Gleeson viszont tényleg abban tud igazán kibontakozni.
Ugyan hogy is lehetne tévésorozatokról írni a legendás Szomszédok felböfögése nélkül? Aki érteni akarja a műfajt, illetve érteni akarja azt az országot, ahol a mindennapjait tengeti, annak egész egyszerűen kötelező leülni egyszer, és végignyomni e nemes matériából annyit,…..
mrskowalski 2012.08.05 11:33:17
Amikor Christopher Nolan 1998-ban némi uzsonnapénzzel és baráti segítséggel belevágott A csapda forgatásába, talán még ő maga sem gondolta, hogy röpke tizennégy év múlva Hollywood egyik megkerülhetetlen kulcsfigurájaként emlegetik majd a nevét. Nolannak e röpke idő alatt már…..
mrskowalski 2012.08.02 00:24:49
@[bs]: igen, látszódik benne, nem is pár másodpercig, de nem tudom, mennyire van ennek jelentősége, hiszen pl. az is észrevehető volt, h az empire state buildinget viszont kiretusálták a látképből, szóval vagy csak a pénzügyi negyedet akarta beazonosíthatóvá tenni nolan (lenne benne ráció) vagy tényleg univerzális amerikai nagyvárost akart (dettó)
vagy majd nyilatkozik, és akkor megtudjuk :)
Kevés akkora alapmű van a sci-fi műfaján belül, mint Ridley Scott 1982-es alkotása, a Szárnyas fejvadász. Nem elég, hogy a filmet a sci-fi műfaj egyik legnagyobb alakja rendezte, de az irodalmi alapanyag nem más, mint az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokról? című Philip…..
vérnyúl Dangerous Spoiler 2012.07.17 21:45:00
Tökéletesen egyetértek. Konzekvensen elzárkózom minden infómorzsától az új Batman film kapcsán, ezért szoktam rendkívül örülni, amikor egy-egy netes hírportálon a mélyen tisztelt poszt toló a szalagcímben spoilerezik. Nekik üzen Neeson kollega! A találatért köszönet B-nek...
notinKansas THE DARK KNIGHT RISES 2012.07.26 04:18:00
  Roppant tömören: megérte fent maradni. A szavazás pedig lezárult: 69,64% arányban szavaztatok arra, hogy Batman meghal. Nem, nem lövöm le...
Médiafika Matt LeBlanc 45 2012.07.25 08:15:00
Hogy is mondjuk, írjuk? A kiscsávó – na jó, most már öreg tata, hiszen július 25-én negyvenöt – azért nem rengette meg se a magyar, se az európai, se az amerikai filmtörténetet, de mégis oly’ sok rajongója van néhány szerepe miatt, persze, Joey, hogy mégis csak kell őt is…..
notinKansas A JEDI VISSZATÉR 2012.07.23 23:28:00
Kultikus mese ide, rajongók megsértése oda, de ez egyszerűen egy vicc. „Lüke Szájtátó” utolsó felbukkanása olyan gyengén alakult, hogy csak nagy önuralommal lehet megállni, hogy a többi részt is alaposan újraértékeljem. Az közismert, és a többség számára…..
Kurt Vonnegut műveinek magyarországi kiadójával, a Maecenassal közösen szervezett játékunk legújabb fordulójában ezúttal az Éj anyánk című regény kétnyelvű kiadásait nyerheti meg három szerencsés játékos. A válaszokat (névvel és postacímmel együtt!) a…..
notinKansas HETI ZANZA 2012.07.19 23:32:00
Az eheti zanza most rövid lesz, mert mindössze három filmet néztem meg, a langyi jellegtelen Rémálomról itt írtam, Pókember meggyőző visszatéréséről meg itt. A harmadik film viszont egy kultikus alapmű, amiről a közízléssel szembemenő véleményemet a napokban fogom ösztönös,…..
mrskowalski 2012.07.23 06:58:30
@ablak11: szimpatikus lista, vicces,h ti addig vezettétek, amikor mi elkezdtük :)
lehet, h K. miatt az otthon nézett filmeket érdemes most táblázatba rendeznetek
Azon kevesek közé tartozom, akik kifejezetten kedvelik Zack Snyder munkásságát (bár a pestisként emlegetett Álomháborút még nem láttam), de még ez sem adott okot arra, hogy az általam bazi unalmasnak és érdektelennek tartott szuperhős legújabb filmre adaptálásának bármilyen…..
Ki gondolná, hogy egy Peter Schaffer-adaptáció Kenneth Branagh rendezésében, Michael Caine és Jude Law főszereplésével nem lenne maradéktalanul nagy élmény? Úgy vélem, hogy nem sokan, de a film kapcsán jelentősen megoszlanak a vélemények.A film, mint említettem a zseniális Peter…..
Movie Tank Gyerekjáték ( 1988 ) 2012.07.19 10:40:00
A filmtörténelem legemlékezetesebb sorozatgyilkosai között szokták emlegetni Chuckyt, az első ránézésre aranyos játékbabát, akibe mágia segítségével beleköltözött a hírhedt fojtogató gyilkos, Charles Lee Ray, hogy így elkerülje a halált. Habár a Gyerekjáték nyitó…..
Tarolt a múlt héten a két western. Az Ördög jobb és bal keze mindkét része a legnézettebb műsor volt aznap, a TV2-n futó két "műsort" simán bedarálta. A második részt 1059300 néző látta. Azt gondolom ez magáért beszél, de azért az első rész sem maradt le nagyon a maga…..
mrskowalski 2012.07.19 06:09:15
Nesze!szer Armani a hősnek 2012.07.18 19:25:00
Nem, Bruce Wayne nem volt elég friss és trendi. Armani kellett rá. A The Dark Knight Rises után pedig már mindjárt a boltokban is a Giorgio Armani for Bruce Wayne vonal. Armani közleményben is tudatta, a hősök nem hordhatnak akármit. Főleg a szuperhősök... (Főleg, ha jól hozhatnak a…..
Sziasztok!  Elindult a blog, melyben találkozhattok sok-sok hírrel, friss információval a filmek világából. Írok kritikákat is, illetve - mint ebben a bejegyzésben rögtön - toplistát. Jó olvasgatást! TOP 5 túlértékelt színész Hollywoodban Szomorú…..
A Blizzard gondolkodott már egy World of Warcraft mozifilmen, mikor 2009-ben Sam Raimi beállt a rendezői posztra. A forgatókönyvön Robert Rodat, A hazafi (The Patriot) és a Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan) ügyködött. Raimi a tervek szerint a Pókember 4 után vágott…..