Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Omcsesz

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lac99 Music Blog Spagna - Call Me 2010.11.24 22:17:00
Jöjjön egy igazi retromuzsika, a hétvégi Mórahalom-meccsek elmaradhatatlan kelléke, ez az 1987-es gyöngyszem. Biztosan szokásosan én vagyok a tudatlan, de az olasz hölgy egyetlen más slágerét sem ismerem, pedig elég termékenynek tűnik, hiszen 16(!) albumot adott már ki pályafutása…..
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye szeptember 18-án: Amit tudni akarsz a genderről, de sose merted megkérdezni Hraskó Gábor (Szkeptikus Társaság) és Feró Dalma (ELTE Szociológia Doktori Iskola hallgatója) beszélgetése Tudomány vagy áltudomány-e a gender studies? Esetleg ez is meg az is? Ma…..
Omcsesz 2018.11.05 15:17:13
Omcsesz 2018.11.05 18:02:48
@Szkeptikus Blog: Kár. ;(
Prezentáció nem volt?
Omcsesz 2018.11.10 19:16:25
@Szkeptikus Blog: Köszönöm!
      Ha már egyszer a Rákóczi úti tudományos falfirkák kapcsán elkezdtünk geológiával foglalkozni, akkor folytassuk ma is. A fenti ammonitest a Fészek Klub bejáratánál fényképeztem telefonnal. Jó harminc centis példány. Persze nem kell hasra esni tőle, sok őslénylenyomat…..
Február 13-án szerdán (!) kerül megrendezésre a kilencedik Budapesti Szkeptikus Konferencia. A konferencia védnöke - immár ötödször - Pálinkás József akadémikus, atomfizikus, az MTA elnöke. Időpont: 2013. február 13., szerda 12:00 – 22:00 Helyszín: BME Fizikai Intézet F29-es…..
Omcsesz 2013.04.03 22:03:13
Az étlapot a Philippe - a belga étterem bocsátotta rendelkezésre.  ..
Tudod-é nyájas olvasó, hogy volt valaha olyan, hogy Fővárosi Neonberendezéseket Gyártó Vállalat? Mert bizony volt. A cég 1949-ben alakult és a rendszerváltás környékéig működött. Ráadásul a 60-as évek végén, amikor beindult a főváros neonosítási programja, igen kiváló…..
Nemzeti Agyhalál Alkeszok 2011.02.14 16:20:00
"Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?" – A kérdés nyelvi és közjogi értelmezhetőségéből arra következtetek, hogy Schmitt Pál irodájából szivároghatott ki ez a munkaanyag.A műkedvelő alkotmányjogászat újkeletű…..
Omcsesz 2011.03.02 01:20:39
Akkor pontonként:

1) "Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére, vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. (...)"
Mire gondolsz konkrétan? A FIDESZ kétharmadára? Azt az emberek szavazatai miatt érték el, innentől kezdve semmi felelősség nem terheli ezért a FIDESZ-t. Ha a populizmusra gondolsz, az is igaztalan vád, hiszen a világ összes politikusa azért (a hatalomért) van ott (mi másért lenne?).
"pártok és a közhatalom szétválasztása érdekében..."
Az MSZP idején elvált a kettő? Akkor miért nem sírt senki, hogy ez antidemokratikus? Ők is pártkatonákat ültetek a magas pozíciókba, csak azok meg korrupciós ügyekben is úsztak, és kamu indokokkal vettek fel nagy zsetont.

2)"Én se műtök vagy vezetek repülőt....." Rossz analógia.
"Az alkotmányozás sokkal veszélyesebb, mint a repülővezetés vagy a műtés, mert 10 millió embert érint." Konkrétan mire gondolsz? Azzal, hogy kimondják, hogy (pl.) Magyarország keresztény ország, azzal neked semmilyen jogod nem sérül.

3) "megvédi az érdekeinket saját magunkkal szemben...." A kérdésben értékekről volt szó, nem érdekekről, ami nyilván nem azonos. Abban gondolom mindketten egyetértünk, hogy a család, a rend MINDENnél fontosabb. Ha ezt egy kormány minden lehetséges eszközzel védeni akarja, az (engem legalábbis) nem zavar.

4) "Egy nyugdíjas értelmiségi felelősebben szavaz, mint egy megélhetési gyermekvállaló. Talán pont ettől féltek." A nyugdíjas értelmiségi sajnos szinte kizárólag az MSZP-re szavaz, gondolkozás nélkül, mivel a szavazótáboruk javarészt belőlük áll. Sokuk meg is mondta: tudom, hogy szar az MSZP, de Orbánra soha! Ezek után én úgy érzem, nincs miről tárgyalni. Viszont a gyerekek után járó szavazatot én is hülyeségnek tartom, csak más miatt.

5) Egyetértek.

6) Nem értek egyet. :)

7) "A szomszédos országban élő magyarok európai polgárok, és mi is azok vagyunk. Ez egy igen szoros kötelék, olyannyira, hogy nincs is igazán szükség szorosabbra." Ez a (Besenyő Pista bácsi szavaival élve) egy orbitális nagy faszság, egy kozmikus gigász brutyó! Európai állampolgárok vagyunk? De jó! Ők is? Még jobb! DE a németek is azok, még sincs semmi közünk hozzájuk! Akkor ez hogy is van? A határon túli (Kárpát-medencére gondolok elsősorban) magyarokat származásuk miatt hátrányos megkülönböztetés éri, és érte nagyon sokáig, pusztán azért mert magyarul beszéltek (gondolok most arra, hogy pl. Ceausescu idején nem énekelhették a Himnuszt, nem ünnepelhették március 15.-ét, szabályosan irtották őket, stb.). Kérdezz csak meg egy romániai magyart. Ezek után szerintem az a minimum, hogy magyar állampolgárságot kapnak.

8)Miután az Auch@n Dunakeszin a lápot akarta beépíteni, ill. a makói gázmezőket elkótyavetyélte az előző kormány, nem tartom badarságnak.

9)" Igen. Tőletek. De ez így önellentmondás, és gondolom leszavaznátok." Nem közülük kerültek ki milliárdos Rt-tulajdonosok........

10) "A megbízható káderekre gondoltatok?" Nem, a Zuschlag-, Bajnai-, Veress-, Hunvald-, Hagyó-féle ügyekre gondoltak. Meg a többire.

11)"Amióta az ügyészségek a kezetekben vannak..."
Miről tudsz te, amiről én nem?
Hodorkovszkijt pedig kivégezni kéne, nem a Markó utcába küldeni.

12) "Legalább ennyire szakszerű volna, csak sokkal hasznosabb." Az sem volna haszontalan, ha mondjuk a Tasnádi-féléknek, meg a hozzá hasonlóknak be kéne menni a bíróságra.......

Nagyjából ennyi jutott az eszembe.
Omcsesz 2011.03.04 21:26:38
@Nick_: Lehet, hogy protest szavazat volt, de az is ugyanolyan érvényes szavazat. Nem mondtam amúgy, hogy a FIDESZ makulátlan lett volna. De azt kell mondjam, hogy még így is őket tartom a legalkalmasabb pártnak az ország vezetésére. Az MSZP-s politikusokat már a rendszerváltás idején el kellett volna távolítani a közélettől - végleg. Azzal is egyetértek, hogy a FIDESZ sok mindent ígért, amit nem kellett volna. Nekem az fáj nagyon, hogy még mindig nem számoltatták el a kommunistákat az elmúlt bűnökért. Sajnos nem volt meg az a katarzis a rendszerváltáskor az országban, mint pl. a románoknál. Egyébként konkrétan Te (pl.) mit csinálnál az ország jelenlegi helyzetében? Olyan döntést, amely mindenkinek szimpatikus, soha, semmilyen párt nem hozhat, és erre nem is kell törekedni. Eddig amit csináltak, bennem nem váltott ki ilyen heves ellenérzéseket.
Nem vagyok túl szerencsés kezű forradalmár. Utoljára a Bokros csomag ellen tüntettem. Aztán tessék, kiderült, hogy a Bokros csomag tulajdonképpen jó. Előtte meg a vízlépcső ellen. És mennyire hiányzik most az a jó kis ződ energia.Látván viszont a…..
Omcsesz 2011.03.02 01:37:43
@Nick_: Elég nagy butaság lenne párhuzamot vonni Orbán, és Hitler között. Hitlerrel azok vonhatók párhuzamba, akiket Ő irtott anno......
azannya Tiamat koncertbeszámoló 2010.12.15 13:38:00
 Utolsó pillanatban felkért magyar fellépővel, kiszámíthatóan jó német bandával és persze a főszereplő Tiamat felejthetetlen zenéjével köszöntött be idei év utolsó nagy koncertje a Dűrer Kertben.…..