Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kapitányr

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bormustra megújulását alaposan körüldonogtuk (készítettünk interjút a zsűri elsőszámú borcelebjével, Matt Kramerrel, aztán a rendezvény szakmai felelősével, Nemes Richárddal, és holnaptól jöhet a puding próbája: a díjnyertes borok megkóstolhatóak a Millenáris Parkban).…..
Sokáig azt hittem, hogy jó rozé nincs. Amit mások ropogós savaknak mondtak, azt én éretlen szőlőnek, amit ők könnyednek, azt én üresnek, amit ők gyümölcsösnek, azt én tuttifruttis fajélesztősnek. A rozé nekem megmaradt borszerű italnak, amit minél méltatlanabb körülmények…..
Kapitányr 2011.05.24 20:42:59
@KopaszMercis: Ha tudnád,hogy az általad favorizált "nagy nevek" miért és,hogy (duplapaszta) csinálják a rosét,vagy ha legalább egyszer innál egy jót,Pl.Csernyik,Sike,akkor nem vagdalkoznál a "picsafüsttel".
Másfél évvel ezelőtt még az év felfedezettjei voltak, manapság viszont már a borvidék legjobbjai között szokás emlegetni a Szeleshát szőlőbirtokot. Talán a szekszárdi TOP 3-ba sem túlzás besorolni őket, amihez persze nem elég néhány jó árértékű tételt letenni az…..
2011-ben a Borászok Borásza Kaló Imre. Az egri borvidéken dolgozó "szomolyai remete" legalább annyira ismert extrém világképéről, mint extrém borairól. Nem mintha a borai nem volnának sokkal figyelemreméltóbbak, de azok elvileg csak a pincénél, Kaló Imre maratoni…..
Kapitányr 2011.05.02 09:24:34
@fafej11: Talán az a legérthetőbb válasz a számodra,hogy "garázsborászat".
Talán Te is hallottál már erről.Talán azért savanyú a szőlő a számodra mert még nem voltál Imrénél.Próbáld ki és mindent meg fogsz érteni!
Talán a Tignanello-vertikális volt az, ami rádöbbentett, hogy egyrészt a megfelelő korban elkapott bor milyen élményt jelent, másrészt mennyire nem tudok semmit a borok éréséről, harmadrészt hogy egy vertikális mennyivel többet mond, mint a mégoly nagy figyelemmel elemzett, ám…..
Még egy szűk esztendő sem telt az előző kiadás óta, és máris megérkezett Lőrincz György dűlőfaggatásának újabb kóstolható eredménye, a három Grácia, avagy a Paptag, Hangács és Ferenchegy alkotta pinot-trió. Ahogy tavaly, úgy most is kedvezményesen juthatunk hozzá…..
A mai eresztésbe két „luxusolasz” is jutott, amelyek árban Szepsy István és Demeter Zoltán presztízsépítő dűlős próbálkozásaihoz közelítenek (az egyik minőségben is). És két biztos befutónak látszó best buy-jelöltet is kipróbáltam, de a 2009-es Szászi Szent…..
Kapitányr 2011.03.04 13:49:48
@fugu: Tényleg Ők a királyok.Ha ezt a királyságot triumvirátusra bővítjük akkor Sike Tominak ott a helye.
Kapitányr 2011.03.04 13:59:51
@Hagymási József: Pali! Neked tudnod kell,hogy az ezer nem volt véletlen.Ha Isten akaratát feltételezed,akkor Lőrinc Gyuri közvetítésével biztosan ott is van.Minden esetre,márc.12-én ez alapján fogok figyelni a St.Andrea pincében.
Kapitányr 2011.03.04 14:03:55
@dalton1: Ha tényleg meg akarod kóstolni,siess.Ha valamikor,akkor most igaz viszik mint a cukrot.
12-én a St. Andrea pincében fogjuk megkóstolni.Csatlakozz hozzánk!
Burgundia a világ legdrágább borvidéke. Nemcsak azért, mert nincsen értékesebb szőlőfürt annál, mint ami a Romanée-Conti dűlőben terem, de főleg azért, mert akár fehérben, akár vörösben, akár 50 euró alatt, akár 50 euró felett itt a legmagasabb az egyszeri borfogyasztó…..
Ott tartottunk legutóbb, hogy míg az ausztrál shirazok előítéleteimet megsemmisítve brillíroztak, az egyetlen francia versenyző épp csak megütötte a szintet, Kaló Imre 2007-es fajtaborára pedig egyenesen az a feladat várt, hogy megmentse elődje és a hazai syrah-k/shirazok…..
Bár továbbra is Dunát lehet rekeszteni a semmitmondó, kötelező gyakorlatként letudott olaszrizlingekkel, mintha gyarapodna azon borászok száma, akik komolyan veszik a fajtát. A Balaton-felvidék és Somló hegemóniáját semmi nem fenyegeti, de azért egy olaszrizling tanmenetből…..