Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pillangó01

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Egy elégedett vásárlónk írását adjuk itt közre. Kommentár nélkül :) Nos, molylepkével az egyik korábbi albérletemben találkoztam, ahol váratlanul bukkant fel az első, amit egyből el is pusztítottam, naivan hittem, hogy ezzel megoldottam a problémát. De amikor rákövetkező nap újabb és újabb…..
Hát,hogy nagyon őszinte legyek, nekem nem nagyon voltak ismereteim a vakondról. Egész addig, amíg a frissen telepített gyepszőnyegen meg nem jelentek az első túrások, nem is nagyon foglalkoztatott a gondolat, hogy van "alsó szomszédunk". Amikor már a pipától nem látva, és…..
Nagyon szép a napos reggelen a madarak csicsergésére ébredni, és nagyon kedvesek akkor is, amikor télen a madáretetőbe készített élelmet csipegetik. De mi van akkor, ha az erkélyedet lepik el a galambok, vagy az ereszed lassan leszakad a beletelepült verebektől? Mi van, ha a…..
Hét természetes módszer, hogy megóvd magad a szúnyogoktól!   1. A szúnyogok nem kedvelik a szegfűszeg illatát. Törj össze egy keveset, majd áztasd be egy kis tálka vízbe. Tegyél ilyen tálkákat a szoba több pontjára. 2. Szintén szegfűszeges ötlet: egy citromba szúrkálj…..
Sok-sok kedélyes elmélkedés és bejegyzés után most szeretnék valami komolyabb témát tálalni Nektek. Ezúttal olyan problémával találkoztam, amely egy ember, akár egy egész család egész évi bevételét veszélyezteti. Azok az emberek, akik élelmiszert termelnek - gyümölcsösük,…..
A nyár közeledtével egyre gyakrabban jut eszembe, hogy az idén milyen munkákat terveztem a kertben, és ezek közül mit nem tettem még meg. Tavasszal az ültetések, a virágok, a gyümölcsfák körüli munkák jelentették a legfontosabb munkákat, nyáron pedig inkább a hűsölés lesz…..
És már megint az a kis szürke rágcsáló.... Unalomig lehetne ismételni, milyen érzés egy egérrel szembetalálkozni. Ez történt velem a napokban. Kíváncsi vagy rá? Elmesélem. Kicsit kiakadtam rajta, mert olyan váratlanul és gyorsan történt. A történet azzal indult, hogy egyik…..
Ma egy kicsit végre elállt a napok óta újra- és újra ránk köszöntő eső, végre eltűntek a felhők az égről és nem túl meleg, kellemes nyári délutánnak néztünk elébe. Úgy gondoltam, ki is használom ezt az igazán szép napot arra, hogy végre kiszabaduljak az irodám…..
Ma, amikor bekapcsoltam a TV-t, éppen egy televíziós vásárlási műsorba csöppentem. Ultrahangos riasztó volt műsoron, és mivel érdekelt a téma, ott is maradtam, hogy megnézzem, mit kínálnak, és mennyiért. Nos tehát, azt tudtam meg, hogy van olyan készülék, amit bele kell tenni…..
Nagy örömmel vettük birtokba a kertet, mikor a házat már annyira rendbetettük, hogy élhetővé vált. Közel tíz évig éltünk egy barátságos lakótelep harmadik emeleti lakásában, így aztán alig vártuk, hogy végre a kert előnyeit élvezhessük. Ásás-kapálás, gyomirtás,…..
A napokban újra tele van a média a hírrel: támadnak a csigák. Konkrétan a spanyolcsigákról van szó. Ez az úgynevezett házatlan csiga, nem túl jó érzés beletenyerelni az ágyások felett dolgozgatva. Most akkor mit csináljak? Ezt a kérdést minden reggel feltehetnéd…..
Pár éve történt, hogy egy jól megtermett szőrös mű-pókot dobott a fiam az ölembe, amitől én annyira megijedtem, hogy kis híján leborultam a székről. Hadonászva, sikítozva, magam körül csapkodva pattantam föl, és szaladgáltam le-föl a szobában. Alig tudtam megnyugodni, majd…..
Szorgos-dolgos, erős-bátor, jó csapatjátékos, és mindennél többre értékeli a vezért........ na mi ez?  Hát persze, hogy a hangya. Ha nem kell velük egy fedél alatt élni, kifejezetten érdekes dolog tanulmányozni az életüket.  Ha viszont a kolónia úgy dönt, megtiszteli…..
-hogy idén ne legyen kukacos a gyümölcs.  Hogy mitől lesz a gyümölcs kukacos?  Nos, a kukac a gyümölcsben valójában nyű, melyből kifejlett korában a gyümölcslégy lesz. A gyümölcslégy a talajban megbújva telel át, és amikor a gyümölcsök már kis bogyónyiak, akkor kezd…..
  Hát nem édes egy kis állatka? Sokan nem is sejtik, mennyire okos, intelligens kis szőrgombóc őkelme, aki hosszas éjszakai randalírozásokba merülve keseríti meg az autótulajdonosok és padlással rendelkező háztulajdonosok életét. Nagyon kedves kinézete egy igazi kis…..
Elérkezett a nyár, vele megjöttek a darazsak is. Ezek a rovarok már nagyon kellemetlenek tudnak lenni, sőt, akár veszélyesek is.  Védekezz ellenük!   Hogyan? Itt van 10 praktika, amiket alkalmazva jó eséllyel megúszhatod a fájdalmas csípéseket. 1. A kerti csap, a vizes…..
Haj-haj.... felébredt az aprónép, törölgeti a szemét a jó kis délutáni szunyókálás után, majd lefelé görbülő szájacskáját látva, nem értem teljesen, mi a baj.   Persze, vigasztalgatom, ő meg vakarózik hol itt, hol ott...... már látom: némi hős szúnyogok keveredtek be…..
  Ki ne tudná, mit jelent vállalkozni. Vagy talán mégsem tudjuk? ....... Nem is tudom. Szedjük csak össze, mit jelent vállalkozni, mit jelent vállalkozónak lenni. Vállalkozni annyi, mint felvállalni valamit, például, a teljes felelősséget saját magadért,…..
Mostanában olvastam egy rövid elemzést arról, hogy a mai 18-20 éves fiatalok hogyan képzelik el az életüket. A megkérdezettek igen nagy ( talán hetven, ha jól emlékszem) százaléka azt prognosztizálta, hogy egy cégnél fog dolgozni. Én meg arra voltam kíváncsi, hogy a mai 30-40-50…..
Nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy megemlékezzek a tegnapi Eurovíziós dalfesztiválról. Sok mindenről lehetne írni, de mindenről nem lehet, ezért ki kell választani egy témát a sok közül. Azt, ami a legtöbbünket foglalkoztat, akár így, akár úgy. Engem így is, meg úgy…..