Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KI

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most jó lenni borbuzinak. Elmúltak az ünnepek, e kerház-háromputtonyosokkal, gereoportókkal, impexbétés kékfrankosokkal teli keserű pohár, halálra kaszálták magukat a borkereskedők is, és itt a január, amikor gyorsan ki kellene pörgetni a maradék készleteket, hogy lehessen…..
A brit Decanter dagadó kebellel tudatja, hogy a kiváló kolumnistát, borírót és kertészt, Hugh Johnsont a Brit Birodalom rendjének tiszti fokozatával (OBE) tüntetik ki (nyolcszázötvennyolcad-magával). A 7,5 millió példányban eladott, évente megjelenő Borzsebkönyv, valamint az…..
Örvendezhetnek a terroirbuzik és a dűlőfaggatók, a mozgékony Kató Andrásnak, akit például a Borbarátból és a Monarchiából ismerünk, és két darab Varga Sándornak – meg nem borból gyűjtött pénzüknek – köszönhetően pillanatokon belül nyitik a Terroir Club…..
Tokaji borász ismerőst hallottam nemrég sírni, hogy mennyire nehéz a tokajit eladni polcon és étteremben, a drága aszúk alig-alig mennek, kevesen adnak ki tíz-, de inkább húszezret félliternyi desszertborért,  a szamorodnikkal senki sem törődik, és a szemét gasztró nem…..
A Művelt Alkoholista Derékhad 2006.09.24 19:27:00
A 2004-es Áldás családi körben aratott sikerén felbuzdulva megpróbáltam egy izgalmas és friss bokrétát összeválogatni borbarátaimnak. A villámszelekció legeredetibb figurája ugyan francia volt, de a többi mind jóravaló magyar, zömmel a szegény rokonnak gondolt 2004-es évből.…..
A Varga-féle újborvilágcsúcsról jutott eszembe, hogy még egy bozsolékategóriában biztosan bújkál Guinness-rekord Magyarországon: a kereskedelmi forgalomban lévő legrégebbi bozsolé kategóriájában. A hétvégén 2002-es Beaujolais Nouveau-t figyeltem le egy hipermarketben, de…..
A badacsonyörsi székhelyű Varga Pincészet nemcsak a legnagyobbá nőtte ki magát Magyarországon - vagy a legnagyobbak egyikévé, mert nemrég még úgy tudtuk, a termelését csaknem teljes egészében német piacon értékesítő Danubiana hektoliterben erősebb -, hanem ő is költi a…..