Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anti Anyag (törölt)

0 bejegyzést írt és 5438 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs keresnivalója Európában olyan országnak, ahol törvényt fogadnak el a parlamentben, amelyhez hasonló jogi munkát csak Szaud-Arábiában a Korán védelméről hoznak. Előttünk a jelenet: Semjén Zsolt fatvát kiállt a dán karikaturistára, mert a Szent Koronát illetlen…..
Jó focit játszanak Szlovákiában, nagy vonzerőt jelenthet ez egy szlovákiai magyar futballista számára. Az önálló Szlovákia, történelmében először, két évvel ezelőtt, megjárta a világbajnokságot is. A FIFA válogatottak ranglistáján, a legfrissebb frissítés után, a…..
A nagy közvéleménykutató cégeket gyakran vádolják részrehajlással, ezért arra gondoltam, hogy elkészítem a saját kutatásom a magyarországi pártvezetők népszerűségéről. A tagadhatatlanul unortodox, és reprezentatívnak csak problémásan nevezhető módszeremtől azt hiszem…..
Anti Anyag (törölt) 2013.01.08 12:54:52
@holinthewol: Ember! A balliberális pártok 8 évig kormányoztak. Persze, az emberek a buták mert leváltották őket és most sem nagyon akarják.
Nemcsak súlyos társadalmi, de még inkább súlyos pszichés problémákat feltételez, ha valaki vagy valakik mások megölésében, elpusztításában (megoldás bármilyen eszközzel, ahogy Bayer próféta fröcsögi) látják egy szebb és jobb világ zálogát. Tartozzon az illető akár a…..
A BKV - vagy a tököm tudja, hogy hívják most - évtizedek óta az egyik legnagyobb lenyúlda.Nem tudom elhinni, hogy a saját zsebének (és pártkasszák?) tömésével megbukott Szilágyiné Szalai Eleonóra az első és az utolsó volt a sorban, hogy Hagyó Miklós egyedül ártatlan a…..
Anti Anyag (törölt) 2013.01.07 11:18:32
@esefe: Az a helyzet, hogy nappal sincs. Még kisebb végállomásokon sem. A többség ebből nem csinál ügyet, az biztos, ezért is ilyen magas a jegyár.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.07 11:36:00
@eßemfaßom meg áll: Én egy olyan elektronikus rendszert vezetnék be, ami 2 bérletből állna. Bp- lakcím kártyával 3000 Ft, vidékivel 5000 és egy hónapban egyet vehetsz. Külföldinek 1.5 Eu-s jegy, vagy kedvezményes Bp kártya.

Felszállás az első ajtónál, a sofőr a csippanásokat figyeli, az ellenőr pedig egy műszerrel ellenőriz.

Eleve 90%-al kevesebben bliccelnének és jóval kevesebb ellenőr kellene.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.07 11:40:12
@Jozsó_: Na persze, te nyilván az a típus vagy, aki pld. a 3-as villamos vonalán elgyalogol a Mogyoródi útról az Örsig és örül, hogy spórolt egy jót, na meg, hogy nem bliccelt.
Nem kis kihívás, nem könnyű feladat. Mi magunk, ugye, hosszú évek nehéz munkájával jutottunk el odáig, hogy végre ott a fal, annál jobbra már nincs. Na de hogy a gyerek. Azt ki kéne még kupálni. Lóból már nem szophat, bassza meg az elmúltnyolcév. Bölcsibe, oviba is kell…..
Anti Anyag (törölt) 2013.01.07 09:38:07
@Leone_510: Ez jó és milyen igaz:)
Anti Anyag (törölt) 2013.01.07 09:51:43
@Rendíthetetlen Álamkatona: Ez kb. ötösöm van a lottón kategória. Megtörténhet, de nagyon nem jellemző.

Egy haverom lánya azért mondott fel a zsidó magán oviból, mert a szülők rászóltak a gyerekekre, hogy elmenetkor a személyzetnek nem kell köszönnie és eléggé éreztették vele, hogy gój.

Ez is megtörtént. Csakhogy Mo.-ra sem a zsidó magánóvodák nem jellemzők, sem a gazdag zsidó szülők.

A te eseted simán el tudom képzelni pld. a Rózsadombon, vagy akár a XVII ker, gazdag részén, de szinte az összes más suliban kizárt.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.07 10:57:34
@Könnyen elkaptuk, uram!: Épp most olvasom, hogy már ő is azt mondta zártabb társaságban, hogy nem kettős, hanem többes. (Van benne logika, akkoriban hosszabb távon az tudott egy területet megtartani, 1. akiknek volt rendszeres utánpótlása a népesség terén, 2 valami újat tudtak, fegyverek, haditechnika, élelmiszerellátás, általában technológia. Ez tipikusan jellemző a rómaiakra, a hunokra és egészen biztos, hogy a hunok előtt (és után) a magyarokra is. (Ha Mario Alinei etruszk elmélete igaz, ott a válasz).

Szerintem az egész kérdéskör esetében vissza kellene menni a kezdőpontra és onnan újrakezdeni, kizárni belőle a politikát és visszamenőleg mindazok elméleteit, akikre a legkisebb politikai érdek vetül.

Fentieket igazolja az is, hogy itt nem voltak vallásháborúk, a kereszténység a helyi (magyar és magyarokkal szövetséges népek) népesség letelepedése és stabilizálódása után sok évvel érkezett, akkor is inkább politikai oldalról és a szövetségkötés, háborúk elkerülésének volt nálunk szerepe. (Szt. István egyszerűen felismerte, hogy Európa hatalmi struktúrájában akkor vehet részt, ha elfogadja a keresztény vallást).
Alapvetően én azon a véleményen vagyok, hogy aki iszik, az ne vezessen, bár a több nyugat-európai országban megengedett (legtöbbször) 0,5 ezrelékes véralkoholszint-határt nem bánnám, ha tolerálnák. Talán ezzel a mércével még nem kerülnének bajba azok, akik egy kiadós vacsora…..
Az Alkotmánybíróság döntése, melynek eredménye az előzetes választási regisztráció eltörlése megtöltötte a médiát, és többek szinte eufórikusan kezdtek örvendezni. Nem feltétlenül a kormány oldalon, melyen a KDNP egészen kikelt a döntés kiszivárogtatása ellen. Nyilván…..
Anti Anyag (törölt) 2013.01.07 10:26:06
@Trompf: Ez pontosan így van, de elég nyilvánvaló, hogy Orbánék most egy centet sem engednek most lenyelni, a kedvezményt a lakosság és a költségvetés kapja.

Valahol kibaszott nagy mázlijuk volt, de szerintem megérdemlik, mert komolyan tettek érte.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.07 10:28:13
@Trompf: Ezt nem értem miért nekem írod? Ha Orbán védelmezőjének tartasz, tudnám azt írni, hogy nem a fidesz kormányokra volt jellemző az, hogy eszeveszetten emelték a gáz és villany árát.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.07 10:29:30
@GeoCracker: Azért az oroszok ezt azért lépték meg, mert az ügyfelek elkezdték alternatív rendszereik kiépítését és ebben vastagon benne van Orbán is.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 22:04:15
@Orbánt puccsolták, de jó végleg eltünt, vagy....?: A társadalom hiába védi az elesetteket, ha az aluljárókat egy jól behatárolható szűk hajléktalancsoport sajátítja ki és teszi is teljesen tönkre, vegzálva az arrajárókat.

Na ennyit pld. a Máltaiakról és az összes többi hajléktalan-szakértő szakértelméről, gondolom, az ombudsman is az ő véleményüket kérhette ki, nem Tartlósét, így maradhat a balkáni állapot az aluljárókban.

Szóval Orbánnak igaza van:)
Légifelvétel Nem egyeztetek! 2013.01.06 09:32:12
Lehet, hogy az orbáni politika mégiscsak a leghelyesebb ebben az országban, mert nincs semmiféle lehetőség együttműködésre, csak diktálásból ért a magyar? Mindeddig úgy gondoltam, hogy léteznek olyan közös célok, amelyek miatt érdemes beszélni másokkal, alkut kötni, tartós…..
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 21:26:27
@légügyi megfigyelő: Orbán nem tud kivel együttműködni, mert együttműködni csak pártként bejegyzett politikai erővel lehet. Nincs egyetlen olyan pártelnök, aki szívesen működik együtt más pártokkal, aki ilyet mond neked, az hazudik, az együttműködés az mind kényszer, mert a helyes elosztást úgy sem tudod szabályozni, lsd. MSZP-SZDSZ, ahol az SZDSZ 7%-os volt, de mérleg lévén 50%-os részt kapott, főleg a háttérben. 7%-al le is amortizálta ráadásul az MSZP-t. Nem az SZDSZ lett baloldali, hanem az MSZP-sek liberálisok annak ellenére, hogy pontosan tudta a tagsága, ezzel a halálba rohannak. Az MSZP tag 2002-től ugyanúgy visszaböfögte a liberális mantrákat, ahogy a kevés számú, de lelkes és többnyire buta SZDSZ szimpatizáns.

Miért kellene kihullania a rostádon? A párt és a mögéje gründolt civil háttér nagyon is okos ötlet. A CÖF felvonulás résztvevőit ugyanúgy nem kényszeríti senki felvonulni, ahogy pld. a Milláét sem. Ergo, demokratikus.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 21:43:26
@légügyi megfigyelő: Nézd, egyetérthetek veled, hogy ne moderálj ki, de egyrészt sok topkóban vagyok benne, másrészt akkor sem tenném, ha a tied lenne az egyedüli az indexen.

Ezek kb. párezer értelmiségit érdekelnek, a többi azt mondja, hogy nekem meg kell élnem, csináld ahogy akarod, a lényeg, nekem egyre könnyebb legyen. A kormányzás Orbáné, a meló pedig az enyém és leszarom, hogy mit csinál, de ha nő az államadósság, nő az államháztartási hiány, miközben álproblémákat tol hetente az orrom alá, 2014-ben elzavarom.

Mindenki így gondolkodik, miért lenne megosztva a társadalom, legalábbis ezek mentén?
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 21:47:16
@légügyi megfigyelő: Szerintem sokkal nagyobb szerepet játszik ebben a Magyar-Szlovák gázvezeték, az hogy az ukránok jelentősen visszafogják magukat, hasonlók.

Ráadásul 2 év múlva lejár a mai szerződés is és az oroszok mindig hosszútávon gondolkodnak.

Prózai ok ez, szerintem az oroszok 20%-nál nagyobb mértékben adják olcsóbban a gázt mint a mostani szerződés. Az azeriek nem játszanak, az a gáz nem képes hozzánk eljutni.
Fónagy János Vilmos 1942. július 11-én született Budapesten. Fónagy János a rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt 1985-ig. Fónagy János 1981-tól 1988-ig az Ózdi Kohászati Művek vezető jogtanácsosa volt. Fónagy János 1993-tól a Fidesz…..
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 20:52:07
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ha valakiben biztos voltam, hogy nem volt besúgó, az Krassó.

Nyilvánvaló, hogy Kádárék mindent szemmel tartottak és Demszkyék esetében is különösen ügyeltek arra, hogy elszigeteljék a nyugat által erősen védett csoportot. Nyilván hasznot is húztak belőlük, ha lesittelik őket, ugrik a kölcsön, export.

Később ezek a hatalommegosztáskor nagyon is jól jöttek, mert maradhattak a hatalomban, ha Demszkyéket is beveszik. Ezzel mi szerintem igen rosszul jártunk, jobb lett volna (így utólag) egy csehszlovák megoldás, ahol az ottani ellenzék a komcsikat simán ki tudta szorítani a privatizációból, hatalomból, közéletből és gyakorlatilag minden pártjuk alapvetően nemzeti.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 21:13:29
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ezt azért tudták megtenni, mert egyrészt ott nem voltak "Demszkyék", Havel önmagában volt annyira népszerű, hogy eleve kiköthette, nem köt kompromisszumot, nem akar még ellenzékben sem volt kommunistákat látni, nem hogy együttműködni velük. Győzelme révén kidobhatta a rendszerből a volt komcsikat.

Itt az volt a gond, hogy nálunk nem volt ilyen népszerű alak, az SZDSZ még fénykorában sem tudott volna önállóan választást nyerni. Az MDF nemzetinek számított, ez a liberálisok szemében rosszabb mint a kommunista.

Az hogy miért ilyenek a hazai libsik, azt az EU és USA hasonlóitól kellene megkérdezni, az én tippem az, hogy ezeket gyenge társadalmi elismertségük miatt csak a szélsőségesebb nyugati csoportok támogatták, afféle, ha nem jön be nem sokat buktunk, ha viszont bejönnek, nagyon be jönnek a befektetéseink alapon.

Azaz, ezek ha akartak volna sem vihettek volna olyan független, saját lakossági érdekeket figyelembevevő politikát, mint a csehek, vagy most Orbán, aki nem tartozott ebbe az érdekkörbe.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 21:34:31
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A kádár rendszer a lakosság szempontjából közel sem volt olyan kemény mint a cseheknél, az SZDSZ éppen azt ismerte fel, hogy a komcsikat itt ki lehet hozni a karanténból, jár velük egy csomó szavazó. (Főleg, ha az MDF-et is erodálják, na meg persze erodálja saját magát).

Azt a hibát viszont elkövették, hogy a lakosságot nemzeti és urbánus részre osztották és persze azt is, hogy azt gondolták, a komcsik szavazói is mind komcsik. Gyakorlatilag mint a vírus, szépen kiették maguk alól a gazdatestet. Mo-n már nagyon kevesen igényelték azt a típusú liberalizmust, hogy a nemzeti érzések rossz dolog, a zsidóság jó dolog, a korona a kukába való.
Nagy idők tanúi vagyunk, Magyarok ezrei hagyják el Magyarországot minden hónapban, hogy jó hírünk és nyelvünk terjesszék, tanítsák a világban, de a Magyarországra látogató külföldiek sem ússzák meg, hogy titkok és összefüggések mentén megtudják: Magyarnak lenni a legjobb…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 19:39:50
@Zabaalint: Az ilyen nőkkel szemben ilyen, ffiak félrehívják és örülhet a srác, ha pár fülessel megússza.

Dolgoztam fiatal srácként egy munkahelyen, ott úgy bánt a csoportvezető (nő) a nőkkel, mint a kutyával. A fizetés nélküli túlóra mondhatni természetes volt, néha elmentem este az épület előtt és láttam, hogy még mindig benn vannak a nők, pedig ekkorra már 4 órával dolgoztak többet.

Amin megdöbbentem, hogy a nők semmit nem csináltak, pedig sokan voltak és akkor még kádár rendszer volt. Végül a kollégám a nőt megverte, persze személyes ok miatt. A kollégámat nem rúgták ki (én is tanúsítottam, hogy hozzá sem ért, a nő csak hisztizik).

A nő utána teljesen megváltozott a beosztottjaival, a nők pedig elhalmoztak bennünket sütikkel, megszűnt a túlmunkájuk is.

(Ezzel persze nem akarok a poszternak tanácsot adni, csak elmeséltem egy hasonló esetet:)

Amúgy ez a nő valami főfejes 8 általánost végzett felesége volt. Kirúgták a főfejest, másnap repült a nő is, jól ismerhették a vezetők is.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 19:40:37
"A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és…..
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 18:36:42
@milyen szép a Vértes, ó: Nem nagyon csodálkozom rajtad. Nagy jogvédő, de fingja nincs épp az egyik, mondhatni legfontosabb törvényről.

Az az "iskolalátogatási izé" az, hogy ha a kiscsákó igazolatlanul hiányzik, ugrik a támogatás.

Még azt sem értetted, hogy a baloldali ez esetben egy udvarias fogalmazás.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 18:42:23
@Ezténírtam: Nézd, ha te kocsmárosként osztogatod a hiteleket, hogy befektetőid előtt jó színben tűnj fel, vállalnod kell a kockázatát is.

Senki nem kötelezett egyetlen bankot sem, hogy az uccsó havi villanyszámlára osztogassa az áruhiteleket és arra sem, hogy ellenőrzés nélkül elhiggye az általa megbízott becsüs cég által meghatározott ingatlanárakat.

Elég egyértelmű, hogy a kormányt nem a bankok választják, az általuk befizetett adó sem akkora, tehát ha valami gáz adódik, a kormány kompromisszumot fog keresni. félmilió család, az kb. másfélmillió adófizető és kétmillió szavazó.
Anti Anyag (törölt) 2013.01.06 18:49:49
@milyen szép a Vértes, ó: Iskolaügyben kettő db. törvényt hoztak.

Elhiszem, hogy számodra egy kormány politikai irányvonala fontos, de cigány ügyben egyetlen értelmes dolgot lehet tenni, kötelezővé tenni azt, ami másnak is kötelező és ami egyébként épp a nép felemelkedését eredményezte annak idején, a közoktatást.

Na ezt nem tette meg az előző kormány és a Fidesz is hibás annyiban, hogy 1998-2002 között ők sem tették meg.

Balliberális párt vagy versenyző ezért nem hiteles számomra egyetlen ügyben sem, mert a közoktatás jelentőségének igen patinás és komoly irodalma van, tehát azt sem mondhatják, hogy nem volt honnan tapasztalatokat szerezni. Miközben a balliberális értelmiség gyakorlatilag kisajátította magának a cigányügyet.
A hiénák csak erre vártak. Lesik, szinte scrutinize-olják a híreket - és ahogy történik valami, lecsapnak. Falkában, előre, a tények és a háttér ismerete nélkül - elég, ha a gyanú felmerül -, a feleket meg nem hallgatva, azonnal ítélkeznek. Megmondják, ki a tettes, kik a…..
Noha pár napja már elkezdődött az új év, most egy poszt erejéig térjünk még vissza a szilveszterhez, annál is inkább, mert nem akárhová megyünk, hanem Törökországba. Petra írásából kiderül, hogy a törököknél ehhez az ünnephez ugyanis egy külföldi szemével nézve…..
Tavaly Ostravából hazafele jövet sikerült egy kis időt kedvenc felső-sziléziai villamosaim közt tölteni. Persze, ha ránézünk a térképre, rögtön láthatjuk, hogy a "hazafele jövet" enyhe eufemizmus a "legalább 150 kilométeres kitérő" szókapcsolatra, de ez az üzem szerintem…..
Azt terveztem, reggel megkérdezem az MTVA-t, hogyan fest az ő olvasatukban az Esterházy Péter ajánlóját megkurtító történet, hiszen egyrészt még csak egy verziót hallottunk, másrészt a hasonló alkalmakkor, amikor mondjuk véletlenül rossz felét mutatják az Andrássy útnak és…..
Miközben Szijjártó Péter 2012-ben több alkalommal is gyógyfürdőturizmusról, vasútépítésről és a gazdasági kapcsolatok szorosabba fűzéséről tárgyalt Azerbajdzsánban, Ilham Alijev azeri elnök elérte azt, hogy őt válassza meg az Organized Crime and Corruption Reporting Project…..
1000 leütés Több kapitalizmust! 2013.01.03 23:21:28
Legalább 1945 óta -- nyilván eltérő hangsúlyokkal -- az antikapitalizmus bűvkörében él ez az ország, szentül meg van győződve róla, hogy a kapitalizmust jobb lenne valahogy elkerülnie (és a szót legalább sikerült is gyakorlatilag tabusítani). A kapitalizmussal szembeni…..
A Zágrábi Megyei Bíróságra ma érkeztek meg a magyarországi hivatalos iratok, ami alapján a volt horvát kormányfőhelyettes, Radimir Čačić a saját kérelmére Horvátországban töltené le a jogerős, 22 hónapos börtönbüntetését. Az M7-esen Chryslerével egy Skoda Fabiába…..
Tegnap megköttetett az első nagy deal. Schmuck Andor, Bárándyék, meg még pár volt szoci politikus egyeztettek egymással arról, hogy milyen országot szeretnének. Ez lehet, hogy egy lépés Orbán leváltása felé, de nem lépés a magyar demokrácia újrateremtése…..