Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leha

72 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
eLVáLT aPuKa most találtam 2014.01.08 11:47:38
Link ..
eLVáLT aPuKa Gyámhivatal újra 2013.12.16 13:50:31
Ennek a libának teljesen elmentek otthonról, de még a villanyt is lekapcsolták.  Mint azt ugye korábban leírtam, a gyámhivatalnál valamit elintézni, az nem egyszerű, mert előbb lepattintottak egy kerületi családsegítő alapítványnak, akikkel most ott tartunk, hogy a november…..
A Felperes a gyermektartásdíj felemelésével kapcsolatban indított bírósági eljárás során csúnyán megalázta saját magát. Ennek akár örülhetnék is, de nyilván ismerem annyira, hogy tudjam: bosszúért liheg. Elmondom hogy volt. Beadványában kérte, hogy fizetésem 20%-át, de…..
Nem ma volt már, hogy a volt feleségem megszüntette a gyerekkel való kapcsolattartás mobiltelefonos módját ("tönkrement a telefon" aham, persze). Arra ragadtattam magam, hogy e-mailt írtam neki, felvázolva az évből még hátra lévő 2 hónap általam elképzelt napirendjét (mikor…..
eLVáLT aPuKa Jogi út 2013.11.06 10:13:28
Hát, úgy néz ki, volt feleségem új nicket választott. Mostanában csak mint "felperes" emlegetjük. Ennek az az oka, hogy fenyegetését tettekre váltva beadott egy bírósági keresetet a gyermektartás megváltoztatása irányába. Mint korábban kifejtettem, még akár meg is…..
A legutóbbi eset után azt csináltam, hogy a maminál (azt hiszem, nem egyszerre mentünk, tehát ott találkoztunk) félrehívtam a srácot és elmondtam neki, mi volt a problémám és milyen megoldást látok én. Nos a megoldásom az volt, hogy én az anyjával többet nem egyeztetek, de még…..
Hosszas keresés után megtaláltuk a kánikula egyik lehetséges ellenszerét: a Villa Amanzi lakói valószínűleg nem szenvednek a negyven fokban.  Hat hálószoba, tizenöt méteres feszített víztükrű medence, tizennyolc méteres üvegajtók, jacuzzi, távirányítású napellenzők,…..
eLVáLT aPuKa Teljes kudarc. Vége. 2012.03.25 14:28:00
 Kész, befejeztem.Hosszú idő óta nem írtam és ennek a lustaságon kívül volt még egy nagyon komoly oka.Már az elején megfogadtam, hogy nem fogom a gyereket hibáztatni az anyja és közöttem dúló konfliktusok miatt. Próbáltam is tartani magam ehhez, sőt, azt hiszem, a…..
Tegnap takarítottam a gépemen a sok felesleges holmit, töröltem a torrent mappában pihenő sok pornót, aztán az archív mappámban találtam egy képsorozatot. Vásárlók könyvéből lekapott bejegyzések. Ütni fognak vigyázz! "Az étel hideg volt, a pincér meleg." (ezt nem rám értették. remélem..) "Ma már a…..
zoli voltam Az elfüstölt idő 2011.09.06 17:25:00
Mintha egy nagy halom avar lenne, aminek épp alágyújtottak, úgy tűnik el az idő a napjaimból. Most tényleg sok a dolog, kábé a "mindjárt nagyon jó lesz" és a "mekkora király vagyok, hogy menedzselni tudom ezt" kockacukrok visznek. Munkák, költözési…..
A minap Hiryu2,0 új feladatot kapott: ifjú kollégákat kellett istápolnia. Mégpedig anyucika kicsi pubikáit. Rögtön el is kezdte visszasírni a "régi szép idők" sorkatonai szolgálatát... de tényleg jó volt az? Ma is jó lenne...?   Ezek bizony régóta és gyakran fel-felbukkanó kérdések. De nézzük más…..
leha 2011.08.19 16:54:07
@housemd: hmmm ... ez a nem pénzben fizetett adó. igen, valami ilyesmi.
"sorkatonaság bevezetése és fenntartása a legelemibb szabadságjogokat sérti" egyet értek, nem elfeledve azt, hogy szabadsága annak van, aki meg tudja védeni.
2 év kurva felesleges egy sorkatona képzésére. max fél év.
- globális konfliktusban azonnal vissza kéne állítani a sorozást. pl egy általad említett Kínai-Indiai konfliktus a bolygó lakosságának 40%-át már akkor is érinti, ha a két ország határain belül marad. márpedig miért maradna? a globalizációnak köszönhetően nem tudsz egy követ úgy eldobni, hogy egy kínait el ne találj ... nemzetbiztonsági és humanitárius kockázatok? nyilván nem a sorozott katonaságot kéne első körben bevetni, de a szerződéses állománynak le kéne adni minden olyan feladatot, amit a sorállomány is el tud látni, hogy csak a dolgával foglalkozhasson.
"Vajon akkor is ilyen tömegben lettek volna mindkét oldalon áldozatok, ha nem tudja mindenki, „hogyan kell betárazni egy AK-t AMD-t”? biztos, hogy ilyen jövőt szeretnénk? " vajon ha idejönnének a pirézek és azt mondanák (vagy az eddig is köztünk élő piréz bevándorlók kitalálnák), hogy ez itt ősi piréz föld, majd az ellenük tüntetők elé felsorakoznának azok a piréz harckocsik, amik mondjuk eredetileg csak átutaztak vasúton az ország egyik végétől a másikig ... na ilyenkor akarnám én tudni, hogy kell betölteni egy RPG-t, vagy nem akarnám?
@drazsé: a katonaság nem a szó iskolai, vagy szülői értelmében nevel, de nevel. pont, ahogy minden munkahely, minden új tapasztalat, vagy egy közúti baleset is nevel. nem biztos, hogy jóra, de aki bármi érvet eddig felhozott a sorozás melett, az elmondta, hogy nem a régi magyar, inkább a svájci módszert látná követendőnek. igaz, hogy az a hadsereg, amelyik krumplit szed, az nincs kiképzésen, tehát akár haza is lehetne engedni. ha meg otthon van, akár szedhetne krumplit is a TSZ-ben :)
""mert majd megtanulja a büdös kölke, hogy hidegvízben is lehet zuhanyozni" - de mi a fenéenk?" egyetemen is lehet hallani, hogy mi a szaré' kell ezt, vagy azt tanulni, amire a széles látókör szokott lenni a válasz, de nekem jobban tetszik az, hogy az iskola célja a lehető legnagyobb trauma okozása, amit a gyerek még károsodás nélkül átvészel. sok munkahelynek nem azért kell a diploma, mert tudás van mögötte (azt 3 hét alatt megtanulhatod), hanem vizsgaidőszakok, stresszhelyzetek, végig tanult éjszakák, stb.
mindkettőtökkel egyetértek abban, hogy
- jelen pillanatban a sorozott hadseregre van legkevésbé szüksége a magyar honvédelemnek
- a hivatásos állomány kapja meg, amire szüksége van: pénz, presztízs, szakmailag elhivatott kiképzők és döntéshozók, használható technika
- a sorozott katonaság most nekünk drága. azért, mert jelenleg a közepesen szar fizetésért szerződéses helyekre is túljelentkezés van. nincs munka az országban. majd ha olyan jól áll az ország és olyan kemény lesz a kiképzés és a kiválasztás, hogy már csak 200e forintos nettó fizetéssel lehet feltölteni a szerződéses állományt, akkor már lehet olcsó a sorozott sereg. amíg a szerződésesek is szaré'-húgyé' dolgoznak, addig a sorozott katona nem olcsóbb, viszont se nem motivált, se nem lojális.
amiben nem értek veletek egyet:
- hogy nincs olyan helyzet, ami indokolná a sorozás visszaállítását. remélem tévedek, de félek, fel fog merülni az ötlet húsz éven belül
- hogy nincs haszna a katonai képzésen kívül. nem könnyű aprópénzre váltani azt a tudást, amit katonaként szerezhet az ember ... a régi rendszerben a kiképző volt az ellenség és ha így nézed, a kummantás, már nem lógás, hanem konspiráció, ravaszság, csapatmunka.

...de asszem a legtöbb és legfontosabb dologban egyet értünk :D
leha 2011.08.19 22:10:44
@butalo01: ha szükség lesz és mi az ára? én is ezt mondom. pl néhány hasonló méretű, vagy nálunk kisebb, természetesen szintén NATO tag országgal közös légierőt fenntartani, az milyen? :) pl közös beszerzés (flottakedvezmény) egy javítóbázis, stb
a szövetségen belüli specializáció nem jelent megszállást.
@drazsé: a hidegvíz valóban nem arról szólt, hanem a szívatásról, a köcsögségről, meg a beleszarásról. ámdellenben, ha engem és a századtársaimat kivisz a SZDPK az erdőbe, ahol sátrat verünk, őrtornyot ácsolunk, refit építünk és egy hétig abból élünk, amit a hátunkon elhoztunk ... ha a parancsnok is ugyanazt a konzervet eszi, ha ugyanabba a latrinába jár gittelni és együtt büdösödünk, vagy fürdünk a jéghideg forrásvízben, akkor az nem szívatás, hanem kiképzés. attól lehet az ember keményebb és tanulhat belőle. annak van értelme.
@Stenonis: az 1900-as években sokkal több ember gondolta azt, hogy a fegyveres konfliktus a dolgok lerendezésének a rendes módja és sokkal kevesebbekben merült fel, hogy egy háborút el is lehet veszíteni. ma már sokminden más, ezért szerintem nem egyértelmű, hogy szükség van a sorozott hadseregre.
"Mindenki lövész, csak valaki továbbképzi magát" mint a tengerészgyalogosok. egyébként szerintem is így logikus. aki egyenruhát húz, annak a legkevesebb, hogy legyen lövész. több lehet, kevesebb nem.
leha 2011.08.20 17:20:34
@Npeti: mivel most álmodozunk, tételezzük fel, hogy a specializáció is arról szólna, hogy kiválasztjuk azokat a dolgokat - és nem szimpátia, hanem kőkemény szakmaiság alapján -, amiket nem éri meg önállóan fenntartani. ez nem jelenti azt, hogy nincs légierő, hanem azt, hogy van, de az közös fenntartású néhány szövetségesünkkel, így spórolhatunk. ettől még hajózó és karbantartó személyzetünk lenne, csak pl a karbantartó személyzet rendszeresen rotálódna külföldre, mert a nagyjavító bázis lehet, hogy nem nálunk lenne.
@Stenonis: gépesített lövész? utolsó információm szerint most könnyűlövészeink vannak, akik ugyanolyan lassúak, mint a géplövészek, csak kisebb a páncélvédettségük.
Ha azt mondják még három hónappal ezelőtt, hogy Anders Behring Breiviket kiengedik és boldogan élhet, gondolom, mindenkinek a hátán felállt volna a szőr. Mégis, a legfrissebb közvéleménykutatások alapján, a norvégok 74%-a szerint helyesen döntött a Királyi Bíróság, mikor…..
leha 2011.08.04 15:25:37
@s: ebből a válaszodból is látszik, hogy okos vagy, mint egy drótszőrű tacskó. ezért is felesleges rád értelmes választ vesztegetni. erre nyilván meglesz az a frappáns válaszod, hogy nem tudok semmi okosat mondani, de ezt meg rád hagyom. anyukám azt mondta, ne vitatkozzak hülyével, mert ha lemegyek a szintjükre, lenyomnak a rutinjukkal :D
Mit adnak New York-ban 39 millió dollárért? Többek között egy vadonatúj, háromszintes, 845 m2-es ingatlant Manhattanben. Elsőre nagyon is jól hangzik, különösen, ha azt vesszük, hogy az új építésű házban 24 órás portaszolgálat, teremgarázs, fitneszterem és még egy olyan…..
Temetkezéssel kapcsolatban viszonylag ritkán jutnak eszünkbe környezetvédelmi szempontok, különösen közeli hozzátartozónk halála esetén. Fontos tudni azonban, hogy a jelenleg Magyarországon is használt valamennyi temetkezési forma jelentős terhet ró környezetünkre, beleértve a…..
leha 2011.07.18 14:14:51
@LéIekhajó: aham. és mi a helyzet a pottyantós budival? meg a kiütött falú falusi derítőkkel? (gondolom, ilyennel sosem találkoztál ;)
úgy érzem, az az ember, aki holtan nyomhat mondjuk átlagosan 70 kilót, korántsem akkora környezetszennyezés, mint az élete során ürített fekália és vizelet, ami még mindig sokkal környezetbarátabb dolog az én meglátásom szerint, mint a sok foszfátos mosószer, amiben a ruháit mosták életében, vagy a tévézései közben elhasznált villany, amit fosszilis erőműből nyertek. szóval lehet, hogy környezetszennyezés egy embert a földbe temetni, de azt hiszem, ha mindenki életében csak ennyit szennyezne, az piszokjó volna.
hamvasztáskor 20 liter üzemanyag? (a földgázt nem nézem, mert az egyik legtisztább ma használatos hétköznapi tüzelőanyag) egy átlagos BKV busz mennyi idő alatt éget el ennyit? és egy SUV (audi Q7, BMW X5, stb)?
nem rezonálok arra a gondolatra, hogy ezen kéne aggódni :)
leha 2011.07.19 14:34:32
Sevilla új meglepő látványossága ez a hatalmas fa napernyő. A Metropol Parasolt 2011. áprilisában avatták fel, a városközponti Encarnación téren található.A városvezetést 2004-ben hirdetett pályázatot a belváros megújítására, melyet ezzel a tervvel a berlini Jurgen Mayer H.…..
A német szövetségi hadsereg a két ország egyesítése után rendszeresítette az Einmannpackung-ot, amit harci fejadagnak lehet fordítani, noha az „egyéni fejadag” vagy „fejadag egy fő számára” helytállóbb lenne. Szakmai követelmény, hogy a NATO által…..
A Paradise ugyebár a Mennyország. Ehhez képest iszonyúan tűz a nap, izzik a levegő. Sivatag, bármerre is nézünk. Egy kiszáradt tómeder. Csak bő 60 kilométerre vagyunk az USA nevadai atomkísérleti telepétől, így a területet korábban számos sugárszennyezés érte. Ilyen lenne a…..
Tavalyi hír, hogy a brit hadsereg szélleskörben rendszeresíti az MTP (Multi Terrain Pattern) mintát, mivel az Afganisztánban lévő csapatai folyamatosan panaszkodnak a korábbi sivatagi DPM mintára. A kép alapján láthatóvá válik, hogy az MTP minta esetleg a színeiben hasonlít a…..
eLVáLT aPuKa Vakáció! 2011.06.28 14:06:00
Na, ezt megint le kell írnom, mert érzem, hogy nem maradhat a dolog annyiban. A nyári szünet közeledtével volt feleségem előre bocsájtotta, hogy júliusban végig a nagymamára (az én anyámra) bízná a srácot, és augusztusban is két hétre.Ezek után egy héttel ezelőtt közölte,…..
Biztonsági őrök (azaz élőerős őrzés-védelem) sok területen teljesítenek szolgálatot. Gyakran látnak el a védelem mellett portaszolgálatot, és sok esetben ők kezelik a különféle technikai védelmi berendezéseket is. Rendezvényeket biztosítanak, rendet tartanak és segítik a…..
leha 2011.06.23 14:13:20
@stoppos76: mondjuk az is tajgetosz-pozitív, aki az elsőről(!) lefelé(!) is lifttel megy :) de ne vedd magadra!