Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erdkri

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miskolc–Fehérvár 6-7 2011.03.15. 20:48 kultúrmisszionárius ..
Erdkri 2011.03.16 09:41:40
@Tillasz: Én is,csak megerősíteni tudom Benő szavait,és csak pár gondolatot fűznék hozzá.
Volán szurkolóként mondom,hogy nem érdemeltünk győzelmet a tegnapi meccsen.A macik azt játszották amit kell,és azt tökéletesen.Csak gratulálni tudok nekik!
Remélem nem volt félreérthető,amikor a meccs folyamán,és végén a megtapsoltuk a Miskolcot.
Azt beszélgettük,hogy lehet értelmezni így is,meg úgy is,de gúnyolni ezen az estén,csak a mi játékosainkat lehetett.
Lehet mondani,hogy meccshiány,meg minden,de akkor is ez elég nagy szégyen volt.
Érdekes volt látni a megdöbbent arcokat,amikor a végén elkezdtünk k... gyengézni.
Azért,mert mi vagyunk a Volán,nem kellene félvállról,nagyképűen lejátszani egy meccset.
Érthetetlen,hogy hogy jöhettünk el egy kapussal+erőltettük az első sorunkat,de nagyon messze kerültek az Ebeles formától,viszont a kicsik játéka tetszett.
Kivéve szegény Bálizst,akit,le kellett volna hozni,ha be tud állni helyette valaki.
Ma minden bizonnyal 10 körül fogunk ütni,de minden elismerésem a Miskolcnak.Van egy szép csarnokuk,egy jó csapatuk,és egy nagyon sportszerű szurkoló táboruk!
Erre már lehet alapozni!Csak így tovább!
Hajrá magyar hoki! Hajrá Volán!
Továbbra is hat pont előnnyel vezeti a Mol Liga-tabellát a HSC Csíkszereda. A székelyek a Ferencvárost győzték le viszonylag simán, a 7-2 hét góljából Jozef Hruby és Nagy László kettőt-kettőt vállalt. A Miskolc ma szabadnapos volt, így csak a Dab.Docler tarthatta úgy-ahogy a…..
Erdkri 2010.10.18 23:36:55
@a. Bárd: azt gondolom, alapvetően egyetértünk, csak erről a témáról nem beszéltünk eleget.
A véleményemet akkor megfogalmazom két kérdés formájában.
Három-négy éve, amikor a csikócsapatotok olyan szép teljesítménnyel rukkolt elő a magyar bajnokságban, felmerült bennetek, hogy na, itt láthatjuk az új aranygeneráció (Godó, Toki, Viktor) megszületését?
Kettes kérdés: szerintetek ez megtörtént?
Jó példát nyilván lehet mondani és ennek én is örülök. De szerintem azt nem érdemes vitatni, hogy jóval-jóval több lenne ezekben a srácokban. Én mindösszesen ennyit állítottam, mert ilyen maximalista gyerek vagyok.

Ami Orbánt illeti, igyekszem figyelmen kívül hagyni a neveléses hülyeséget, mivelhogy én soha sehol nem írtam ilyet (és megköszönném, ha a továbbiakban nem nekem címeznéd mások fóbiáit). Szerintem Orbán remek védő, és itt még jobb lehet belőle - én örültem, hogy idejött (Erdélyinek két éve még jobban örültem volna, de minden nekünk sem sikerülhet). Lehet, hogy tavaly nem ő volt nálatok a legjobb, viszont szerintem a fizikai adottságai nagyon jók (vagy Pozsgai jobb ezen a téren?). Ahogy én látom, már az eddigi meccsein több biztató dolgot mutatott, mint Jobb két év alatt. Várjunk egy fél évet, míg megszokja a ligát, és akkor okosabbak leszünk.

Magó esete számomra megintcsak egyértelmű, csak ezt nemigazán merem hangoztatni épp az olyan hozzászólások miatt, mint a tiéd. Konkrétan vérzett a szívem, amiért nem jött ide, mert vsz elképesztően jó felépítésű, lendületű és technikájú játékos, nagy értéke lett volna a csapatunknak. Ezt már tavaly is így láttam, de a vb-n meg láthattuk, mit alkottak Sofival egy sorban. Szerintem ha idejön, akkor még véletlenül sem a farmba került volna, hanem stabil ebele csapataggént viszonylag hamar simán eljut arra szintre, mint Sofi egy éve (és szerintem Magó még technikásabb is).
Summa summárum: tökéletesen meg tudom érteni, ha Magó esetleges távozását harakirihullám követné Újvárosban, de mert kár lenne ennyi fanatikus jégkorongszurkolóért, én nyár óta azért szurkolok, hogy ha már hozzánk nem jöhetett, külföldre vigyék mielőbb. Így neki is a legjobb lesz (a továbblépéshez kellene neki már egy magasabb liga), meg itthon sem lesz népharag, hogy a szemét Volán megint elszipkázta a szerintem is egyik legnagyobb magyar tehetséget.

És késő van már, fáradok, ezért idevésem: ha valami félreérthetőt írtam, előre elnézést, ne pöccenj be, mert csak holnap éjjel fogom látni a válaszod, és addig kár lenne ezen pörögni.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
A Sapa Fehérvár AV19 csapata az alábbi közleményt juttatta el blogunkhoz: "A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetése a mai nappal felmentette vezetőedzői feladatai alól Ulf Weinstockot. A csapat az első tizenkét mérkőzésen, különösen a hazai összecsapásokon, nem a…..
Erdkri 2010.10.18 20:00:17
@Theutus: Sator sajnos belefásult abba a helyzetbe, hogy nincs pénz, nincsenek megfelelő játékosok, és ennek megfelelően változott az ő hozzáállása is. Zágrábban is azért alkot ilyen jót, mert adtak alá tizenakárhány kanadai horvátot, akik pontosan az általa favorizált stílusban tudnak hokizni.
Tolvanen nagyon jó eredményeket ért el, de a szépséges hazai tabella mellett tessék megnézni az extra csúfos idegenbelit is, ennyire még az első szezonunkban sem voltunk bénák. Ezzel együtt ő még a jobb edzők közé tartozott, de a képlet ettől függetlenül rendkívül egyszerű: a játékoskeretünk eleve SOKKAL GYENGÉBB, mint a legtöbb riválisunké, ezért nekünk sajnos nem elég jó megoldás az, ha egy edző ebben vagy abban jó. Ez szerintem ritka cudar helyzet, sokkal jobban megnehezíti az edzőkeresést, de azzal kell gazdálkodnunk, amint van.
Tény az is, hogy külső szemlélő számára az is jogos észrevétel, amit te írtál - csak szerintem ennél kicsit összetettebb ez a helyzet.

Én amúgy nem örülök, hogy most váltunk - ha már, akkor sokkal előbb is lehetett volna -, de sok választásunk nincs, bíznunk kell a szebb jövőben.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Erdkri 2010.10.18 23:20:30
@DominiKing: izé, szerintem te ezt nem nekem akartad írni.

> Sajnos az a baj, hogy te is mint a szurkolók nagy része azt vallja, hogy ez a játékos keret nagyon gyenge az EBEL színvonalához.

Én ilyet biztos nem vallok - ennél jóval árnyaltabban látom a kérdést. Nekem most aludnom kell, mert hajnalban megyek horgászni, de ha gondolod, fussunk össze a köv. meccsen és megbeszéljük.

@Theutus: dehogy kövezünk. Tolvanen sok mindent jól csinált, jó edző, ezt én sosem vontam kétségbe. Az más kérdés, hogy több, lényeges elképzelése nálunk nem működött - de ez meg a játékoskeret függvénye is. Szerintem a Volánnál az is baj, hogy mivel itt játszik a magyar jégkorong színe-virága (kis túlzással persze), ennyi öntörvényű zseninek nagyon nem egyszerű olyan taktikát találni, ami kellően hatékony csapat szinten is. Cortinának ez sikerült - de azóta már előrébb léptünk. Másnak eddig csak részeredményei voltak.
Én biztos vagyok abban, hogy ha Tolvanen pl. egy fiatalos csikócsapatot kap a keze alá, akkor sokkal hatékonyabb lehetett volna a munkája.

üdv,
Raon
A Sapa Fehérvár AV19 19 éves hátvédjét 6 hónapos, tehát 2011. április 10-ig, míg Kóger István edzőt 2 hónapos, tehát 2010. december 10-ig tartó eltiltással büntette hétfőn az MJSZ fegyelmi bizottsága. Mint emlékezetes, az október 10-i Miskolc–Fehérvár mérkőzés után…..
Erdkri 2010.10.18 19:50:10
@Spigott: egyetértek, ha egy játékos megbillen, elveszíti az egyensúlyát, akkor erre százból százszor így reagál. Hetényinek az volt az pechje, hogy a kezében volt az ütője, és a b.ró volt alatta.
Az esetet nagyban tisztázná, ha meg lehetne kérdezni a b.rót (elhangzott-e valami, szándékosnak ítélte-e az esetet) és tulajdonképpen Hetét is (nem mindenki olyan aljas, sunyi módon nyilatkozik, mint Gergely).

üdv,
Raon
Erdkri 2010.10.18 19:52:58
@Erdkri: elnézést, egyetértek helyett szerintem (hirtelen összekevertedtem a cikkek között)
Erdkri 2010.10.18 20:00:48
@Spigott: ezt tényleg jó lenne tudni. Nem kellene az ilyennek a hivatalos indoklásban szerepelnie?
A szezonban eddig 17 fiatal hokis debütált a Mol Ligában. Közülük nyolcan nemrég tértek haza külföldről. Az idén amúgy is sok idegenben edződött utánpótláskorú hokisunk igazolt magyar csapathoz, az újoncokon kívül még öten. Az ő teljesítményükről szól ez a cikk. Ezen a…..
Erdkri 2010.10.08 05:50:02
@Edi a Sas: köszi az infót! Időközben megnéztem az összefoglalót, és megnyugodva láttam tőle a jó megmozdulásokat.
Ti ezt nyilván jobban látjátok a meccsek alapján, de Dancsfalvi nekem is szimpatikus (eleve a felépítése brutális, így kell kinézni egy tökös korongosnak). :)

üdv,
Raon + az öccs gépe :)
Akik nem szoktak hozzá a Sapa Fehérvár AV19 feltámadásaihoz, már az első harmadban úgy gondolhatták, eldőlt a Vienna Capitals elleni meccs. A hazai csapat álmosan, az ellenfél agilisan kezdett, már a 3. percben hátrányban voltunk. Megijedni sem volt időnk, megkaptuk a másodikat,…..
Néhány perc híján végig uralta meccsét a Sapa Fehérvár AV19, a magyar EBEL-csapat ráadásul akkor találta meg ismét az elvesztett fonalat, amikor a legnagyobb szükség volt rá. Az első harmadban Sofron István duplája révén 2-0-s előnyre tettünk szert, amelyet a második…..
Jégkorong Villach–Fehérvár 7-3 2010.09.17 21:49:25
Messze volt attól a Sapa Fehérvár AV19, hogy megszerezze első pontját vagy pontjait Villachban, a magyar EBEL-csapat már az első harmadban nehezen behozható hátrányba került. A háromgólos mínuszból kétszer is faragtunk, előbb Kovács Csaba (1-3), majd Sofron István (2-4), révén,…..
Erdkri 2010.09.19 12:02:08
@hokikori: száz százalékig egyet értek, jó tudni, hogy nem csak én látok értelmet az előre menekülésben. :)
(Raon voltam)
Letámadással kezdett a Fehérvár, uraltuk a mérkőzés elejét. Aztán egy félpályás emelés bepattant a kapunkba, ugyanúgy elvesztettük a fonalat, mint a ljubljanai vb-döntőben. A szerencse nem állt mellénk, a játék alapján a Jesenice nem szolgált rá a 3-0-s vezetésre az első…..
Nem tudta felvenni a ritmust a magyar bajnok a horvát Medvescakkal szemben, és bár a különbség az első harmadban még nem volt annyira egyértelmű, mint utána, de a látottaknak megfelelő végeredmény alakult ki a Fehérvár ötödik felkészülési mérkőzésén. Az elején egy…..
Erdkri 2010.08.22 12:05:35
@szittyavezír: Persze,ezt mi is tudjuk,de,ha pénzt adunk ki valamire,akkor várnánk is érte valamit.
Egyszerűbb lett volna,ha az edző nyilatkozik,és őszintén elmondja,hogy hol tart a felkészülés,és mire számíthat az a néző,aki kimegy a meccsre,mert így páran lézengtünk a nézőtéren,és nem értettük,hogy mit is akarunk játszani.
A meccs hangulat egyenlő volt a 0-val.Szerencséjük szerintem,hogy már csak egy torna lesz itthon,mert negatív rekordot döntenének a nézők számát illetően!
Erdkri 2010.08.22 12:17:58
@szittyavezír: Hát,azzal nálam sem volt probléma,de ez még így is fájt!!!!
De ismerem magam,és a többieket,akikkel kint vagyunk,és a következő meccsre is ugyan olyan lelkesen készülünk,mint most!
Aztán remélem,akkor kellemesen fogunk csalódni!