Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Girhes macska

0 bejegyzést írt és 558 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Újság előfizetés témában aránylag kevés levél érkezik a Homárhoz, Girhes macska panasza is unikum. Az online előfizetések nagyszerű korában már nem a postás, vagy a kihordó nem dobja be, nem is a szomszéd lopja ki, hanem az előfizetésünk felületére nem kerülnek fel az aktuális lapszámok.…..
Girhes macska 2020.01.27 21:05:28
@SZIGMA: Ha megszűnt, hát megszűnt, ez van, ilyen a piac. A számtalan levélváltás során ez valahogy egyszer sem került szóba. Ha a dimag tudta és nem mondta, szarjanak sünt. De ebben az esetben kutya kötelességük lett volna visszaadni a pénzünket, ahogy kértük. Megadtuk a bankszámlaszámot, azt sem mondhatják, hogy nem tudják, hová kellene utalni. Lapítanak.
Girhes macska 2020.01.28 18:38:43
@Mayerling: Nem nyert.
Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy, de közben mégis. Egy kis családi cégnél még talán elmegy, de egy akkora cégtől, mint a UPC mást vár az ember. Például, hogy ne legyen hónapokig bugos a honlapja, vagy ha már nem sikerül több hét alatt sem megszerelni, legalább ne hárítsa az emiatt fellépő költségeket…..
Kőkemény melóba vágtam a fejszém, mert nem csak finomítgatni kell, hanem baltával hasogatni egyelőre. Egy ideje dédelgetem a tervet, hogy elkezdem a láthatatlan korosztályt elérhetővé tenni a márkák számára. Nem azért telt el egy év, mert csak tököltem (végül is tökszezon van), egyszerűen alaposan…..
Az álláshirdetések gyakori mondata, hogy „pályakezdők jelentkezését is várjuk”. Sokak szerint ez finom célzás az alulfizetettségre és az életkori diszkriminációra. Ezt sajnos nem tudom megcáfolni, néha tényleg így van, de meggyőződésem, hogy sokkal inkább előítélet, a rossz tapasztalatokban…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror! A segítségüket szeretném kérni. Az lenne a kérdésem, hogy a cég ahol dolgozom, gondolt egyet, és a munkabérből von le bizonyos összeget, ha nem teljesítsük a kiadott darabszámot. Igaz…..
Girhes macska 2017.04.21 21:44:56
@Szumátriai Patkánymajom: Sajnos nem tudok olyan irodalmi magasságokban szárnyalni, ahol te leledzel.

Egyébként igazad van, amiről nem tudsz, az nem létezik.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Vagyonvédelmi cég egyik középvezetője vagyok. Ezen vagyonvédelmi cég egy multiüzemnél alvállalkozó lassan hat éve. Én az első perctől ezen a telephelyen dolgozom. A multiüzem tendert írt…..
Girhes macska 2017.04.13 12:07:52
@AntyG:

Alapfokú szövegértési kérdés:

2012. évi I. tv. a munka törvénykönyvéről
41. Végkielégítés
77. § (1) A munkavállalót végkielégítés illeti meg, ha munkaviszonya
a) a munkáltató felmondása,
b) a munkáltató jogutód nélküli megszűnése, vagy
c)47 a 63. § (1) bekezdés d) pontja
alapján szűnik meg.

Hol látod azt a törvényben, hogy munkavállalói felmondás esetén végkielégítés jár?
Girhes macska 2017.04.14 17:07:19
@zpetal: Elolvastam, de figyelmen kívül hagytam, mert ebben az esetben irreleváns. Nincs mire alapozni az azonnali hatályú és jogszerű munkavállalói felmondást. A "nincs kedvem máshová költözni" nem tesz jogszerűvé ilyen lépést.
Girhes macska 2017.04.18 20:19:17
@Sörömpőőr: Milyen 17.500 Ft-ról beszélsz?
"Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2017. január 1-jétől 7.110,- Ft (237,- Ft/nap), amelyet a bejelentkezés időpontjától havonta, a tárgyhót követő hónap 12-ig kell megfizetni." www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/jogosultsag_az_ellatasra/az_egsszsegbiztositas_szolgaltatasaira_jogosultak/egeszsegugyi_szolgaltatasi_jarulekfizetes
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi terror Blog! Olyan problémával fordulok a bloghoz, ami nem  kifejezetten a munkahelyi terrorhoz köthető, de hátha kapok rá választ.  Azt tisztázzuk, hogy szeretem a munkahelyem, a fizetéssel is meg…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Nem olyan rég találtam meg ezt a blogot és bár az én történetem nem idő szerű mert 5 évvel ez előtt történt gondoltam le írom hátha érdekesnek találják. Adott egy hús-baromfit…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Blogszerkesztők! (Részben az érintett beazonosíthatóságának elkerülése, részben a probléma általános volta miatt kérem, név nélkül tegyék közzé alábbi félig-meddig nyílt levelemet.) Vegyük komolyan…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Cím! Az alábbi problémával kapcsolatban kérném a tanácsukat: Közgazdász diplomám van, tavaly májusban kezdtem el dolgozni könyvelőként egy multinacionális cégnél. Határozott időre vettek fel, de azt nem…..
Girhes macska 2017.03.20 16:08:34
@Valakiateleprol: 67.§.(2) A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna.
79. § (1) Azonnali hatályú felmondással - indokolás nélkül - megszüntetheti
a) a fél a munkaviszonyt a próbaidő alatt,
b) a munkáltató a határozott idejű munkaviszonyt.
(2) Az (1) bekezdés b) pont szerinti megszüntetés esetén a munkavállaló jogosult tizenkét havi, vagy ha a határozott időből hátralévő idő egy évnél rövidebb, a hátralévő időre járó távolléti díjára.

Ha ő mond fel hamarabb, az jogellenes felmondás és igen, kifizettetik vele a maradék munkabérét.
Girhes macska 2017.03.20 19:24:21
@zpetal: Könyvelői (vagy egyéb számviteli) tapasztalatot végül is szerzett, csak nem annyi idő alatt, amennyire számított. Remélhetőleg a következő állásinterjúin nem azt fogja mondani, hogy "egy hónapig könyveltem, aztán csákót hajtogattam", hanem behúzza a szerződés teljes időtartamára. Olyan nagyon nem lódít, csak kicsit igazít a tényeken.

Nem tudjuk, mennyi idő van hátra a határozott időből, de ha csákót kell hajtogatni, amellett bőven van idő új munkahelyet keresni és még fizetést is kap.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Lányom október óta dogozik Közép-Budán egy postán.Most tanulja a szakmát. A tanulás abból áll,hogy néhány perc alatt elmondják,hogy mit kell tenni a különböző…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Mt! A munkahelyen felborítottak egy állvánnyal és 5 métert zuhantam. Betonon értem földet. Eltört a kezem, átszakadt a combizmom, a fejem és a sípcsontom melletti izom szétszakadt.…..
Girhes macska 2017.02.10 14:57:18
@Ernő Horváth:

Ahhoz, hogy egy baleset üzemi baleset legyen, az alábbiak szükségesek:

1) bejelentett jogviszony - ebben az esetben nincs
2) üzemi baleseti jegyzőkönyv - ebben az esetben nincs
3) nyilatkozat a TB felé a balesetről - ebben az esetben nincs
4) üzemi baleseti jegyzőkönyv beküldése a munkavédelmi hatósághoz - ebben az esetben nincs

A fentiek ismeretében mit és miért kellene fizetnie az "államnak"? A munkáltató szerint a dolgozó nem dolgozott, a baleset nem történt meg, ahogy a posztban olvasható.

Remélem, segítettem a fejedben lévő zavarok tisztázásában.
Girhes macska 2017.02.10 17:02:01
@kopasz barmok mindenhol: Ha a nagyapámnak kereke lett volna, ő lett volna a villamos.

A posztoló nem csinált semmit, eltűrte, hogy kocsival vigyék be a kórházba, ott hazudott a baleset körülményeiről. Mit tud az orvos? Otthon leesett a létráról. A főnöke mit mondott? Otthon leesett a létráról. A posztoló meg csak bólogatott két jajgatás között.

Jelen pillanatban senki és semmi nem bizonyítja, hogy valóban baleset történt vele, csak az ő szava van.
Szeretném a segítségüket kérni. Egy olasz cégnél dolgozom, aminek csak néhány területe van Magyarországon. A hr-es hölgy, aki viszont nem foglalkozik a magyar dolgozókkal ő olasz és ott is van a székhelye, olasz főnökeik vannak, akik előléptették egy olyan magyar és horvát…..
Girhes macska 2017.02.08 17:06:14
@Sörömpőőr: Az általad leírt tanács megfogadása utáni egyik lehetséges forgatókönyvet olvashattad.

Te mindegyik felmondásod első napján odamondtál az összes faszfejnek és hagytak még egy hónapig dolgozni? Nagyon nélkülözhetetlen lehettél :)

Aztán meg miért is ne adnának fegyelmit és küldenék el azonnal a felmondási idejét töltő munkavállalót? Egyrészt nem lázít tovább, másrészt kevesebbet kell neki fizetni.

Az én tapasztalatom szerint ha felmondott a dolgozó, akkor
a) ha szenzitív munkakörben van, azonnal felmentik a munkavégzés alól és közös megegyezéssel búcsút intenek egymásnak a lehető legrövidebb időn belül, nehogy kárt okozzon a cégnek;
b) hagyják, hogy letöltse a felmondási idejét, de kibasznak vele;
c) ha lázít, találnak indokot az azonnali felmondásra;
d)kifacsarják belőle a lehető legtöbbet még utoljára.
Girhes macska 2017.02.09 14:10:04
@Sörömpőőr: Pont úgy, ahogy @sarostehen mondja. Sőt, vannak szakmai oldalak, szakmai fórumok, ahol ismeretségek kötődnek és információk cserélődnek. A networking hasznos dolog :)
Girhes macska 2017.02.09 17:01:52
@Szumátriai Patkánymajom:
@Sörömpőőr:

Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Üdv a valóságban!

Esettanulmány: Patkányka a Fityfaszom Kft-nél dolgozott, most jelentkezik hozzánk. Ígéretes jelölt, fel is vennénk, de van egy fura érzésünk vele kapcsolatban. A Fityfaszom Kft egyik vezetőjével találkoztam régebben egy konferencián, számot cseréltünk. Nosza, felhívom és megérdeklődöm, milyen munkaerő volt Patkányka, érdemes lenne felvennünk vagy kukázzuk. Pár óra múlva visszahív és elmondja, hogy Patkányka kiváló szakember volt, már amikor hajlandó volt dolgozni, de inkább egész nap a neten lógott és nem is csinált titkot belőle, így a sajnálatos leépítés egyik első alanya lett. Megköszönöm az információt és kukázom a jelöltet. Patkányka sosem tudja meg, hogy leinformáltam. Megírom a sablonlevelet és ennyike. Patkányka feljön a MT-blogra és elhörgi, hogy a büdös kurvák már megint nem alkalmazták, pedig ő egy zseni, csak nem értik azok a fatökűek.

Lehet, hogy munkaerőhiány van, de azért a munkáltatók még mindig tudnak válogatni a jelentkezők között és meg is teszik.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Szerkesztő! Egy friss tapasztalat egy ismert csatlakozástechnikai cégről,illetve az alvállalkozójáról. Az ország délkeleti részéről jelentkeztem, egy hirdetésre amiben Mosonmagyaróvárra kerestek…..
Girhes macska 2017.02.06 15:21:37
@zpetal: Igen, a modelátol védi a saját érdekeit, de az olvasó érdekeit az egyes hozzászólások alatt elhelyezhető és számos más blognál megtalálható "szűrés" vagy "tahótlanítok" gomb jelentené. Így nekem, olvasónak nem kellene átszenvednem magam a bértrollokon, olvashatnám a maradék - remélhetőleg érdemi - hozzászólásokat. Na ez nincs itt és nem is lesz. De betolhatná disqus alá is a kommentfalat, ha egy kicsit törődene vele.
Én személy szerint nagyon örülnék, ha ezek a portások tisztába lennének azzal, hogy azok a betegektől és hozzátartozóiktól jön a fizetés, akikkel ők szórakoznak, mert úgy érzik, valamiféle hatalom van a kezükben. Kedves Praxis blog! Tudom, hogy elcsépelt, mert le is fogtok…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Sziasztok. Én is belefutottam egy "csodacsapatba", szeretném veletek és a nagyérdeművel megosztani. Magamról annyit, hogy eddig olyan pozíciókban dolgoztam amire a "középvezető" kifejezést szoktuk használni.  Tudjátok,…..
Girhes macska 2016.12.10 15:20:02
Üdvözlöm! Nevemet nem szeretném felfedni, mivel nem szeretném, hogy ha ez a levél esetleg a későbbiekben előkerülne, engem hátrányos megkülönböztetés érne. A rendőrség kötelékében dolgozok, immár több mint egy évtizede. A migrációs helyzet miatt, minket rendőröket az…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Miután én is a munkahelyi terror áldozata lettem, elkezdtem kutatni a témában, így találtam erre a blogra. Sokáig azt gondoltam, hogy ez kizárólag az én szoc. problémám, de döbbenten tapasztalom, hogy milyen széles társadalmi réteget érintő…..
Girhes macska 2016.10.03 16:40:06
Ha már 58 éves vagy és közel a nyugdíjhoz, három hónapig megoldás a munkanélküli segély (vagy hogy hívják most, nem tudom), aztán utána az önkormitól igényelhetsz jövedelempótló támogatást, végül van közmunkára is lehetőség. Mindenek előtt a táppénz a megoldás, hiszen már pszichoszomatikus tüneteid vannak a munkahelyi zaklatás miatt. A háziorvos el fog küldeni a pszichiátriára, menj el, meglátod, meddig tudsz ezzel a tünetcsoporttal otthon maradni. Minden táppénzen töltött nappal hosszabbodik a munkaviszonyod és közelebb kerülsz a nyugdíjhoz, használd ki!

Itt egy link a nyugdíj előtt állók álláskeresési támogatásáról, ez is hasznos lehet.
www.nyugdijguru.hu/elveszett-paradicsom/mindent-a-nyugdij-elotti-allaskeresesi-segelyrol-a-nyes-rol-2015-ben

A munkahelyi zaklatást bizonyítani nagyon nehéz, fordulhatsz ügyvédhez, de ha nincs a kezedben olyan bizonyíték, ami megáll a bíróság előtt, bajban leszel. A kollégáid nem fognak melletted tanúskodni, a főnököd tagadni fog mindent. Esetleg a munkahelyi HR-rel (ha van olyan) beszélhetsz, de ha felfelé eszkalálod a problémádat, annyi esélyed lesz, mint hangyának a hóviharban. A főnök jobban beágyazott a szervezetbe, mint egy beosztott, ez van.

Hasonló szituációban, amikor már az egészségem volt a tét, felmondtam. Ez közel két éve történt, de egy percig sem bántam meg, hogy kiléptem ebből a helyzetből. 53 éves vagyok, de engem is öregnek tartanak már a munkáltatók ahhoz, hogy felvegyenek.
Girhes macska 2016.10.03 17:22:44
@Tibi !: Nem tudom, hány zaklatásos munkaügyi pert vittél végig és milyen eredménnyel, majd megmondod. Mindenesetre az alapvonalról könnyű mondani, hogy "tessék küzdeni, szanaszét szopatni a balfasz főnököt", a posztoló láthatólag nem képes rá. Van ilyen, nem mindenki Herkules és Robin Hood.

Hogy egy szituációban ki a "hibás", kívülről nem állapítható meg teljes bizonyossággal. Ami viszont objektív tény, hogy a munkahelyi zaklatás célpontjává vált munkavállaló nagyon kicsi eséllyel tud kikeveredni a szituációból. Ha a zaklatás folyamatos és időben elhúzódó, a közvetlen munkahelyi környezete (kollégák) is ellene fordulnak, hiszen ki szeretne egy vesztessel közös platformon lenni, főleg ha a zaklató a felettes.

Egyébként simán ki lehet rúgni valakit 58 évesen, csak a megfelelő indokot kell megtalálni.
Girhes macska 2016.10.03 17:43:12
@Tibi !: Te nagyon okos, elfogyott a nyugtatód?
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     43 évesen már nem a diplomákkal kell megpróbálni elhelyezkedni, hanem a munkatapasztalattal. Az aktív nyelvtudás jó dolog, mondjuk a német nem sokat ér, mert elég sok német multinál angol a…..
Girhes macska 2016.09.10 16:05:56
@tff: Igazad lehet, ám nézd meg a Határátkelőt, ott aktív moderáció mellett hatalmas a látogatottság, a színvonal megbízható, az oda nem való kommenterek maguktól távoznak, miután rájöttek, hogy nem terem számukra babér. A Praxist már nem Despota csinálja, csak az ő neve alatt fut, átengedte valaki másnak, talán nyíregyházi betti egyik nickjének.
Girhes macska 2016.09.10 17:24:23
@Hóhér az utolsó barátod: tudod, ez egy normális blog volt. Régen. Amikor indult. Szakmabeliként örültem neki, sokat jártam erre, gyakran ezzel indítottam a napomat. Jó beszélgetések voltak, jó emberekkel. Aztán változott az életem és nem volt időm ilyesmire. Mostanában visszanéztem párszor és elcsodálkoztam, mivé lett. Követésre érdemtelen szemétté vált, ahol nyugodtan trollkodhatsz te és a hozzád hasonló szerencsétlenek.
@tff: Milyen adminisztrációt? Onnan is elment a törzsközönség, maradt néhány elmeroggyant (asztalosani) és annyi. Posztot élesíteni bárhonnan, bármikor lehet, moderáció ott sincs, csak kattintásvadász színvonaltalanság.
  Tisztelt Őszinte Ingatlanos!   A Budai Várban néztem ki egy kedvező hirdetést. Egy 80 négyzetméteres lakást árultak alig 20 millió forintért.   Felhívtam a megadott számot, egy ingatlanközvetítő hölggyel beszéltem. Azt mondta, hogy ez egy önkormányzati örökbérlet, de megnyugtatott, hogy…..
A sok százalékjel gondolom Tamás idegállapotát hivatott jelezni, ami a történtek fényében még egy higgadt megfogalmazása az érzéseinek. Kedves Homár! A UPC-vel kapcsolatos friss élményemet szeretném megolsztani: %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%  A történetem lényege, hogy a UPC akkor is…..