Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kepkocka

26 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós 281 2020.12.18 07:51:38
Mindig féltem, hogy eljön a pillanat, amikor kiderül: az opera tényleg nem érdekel már senkit. Nem létező műfaj, de nem csak azért, mert nem tud szólni a tömegekhez, hanem mert senkihez sem tud szólni, nincs számottevő elit- vagy nem elitréteg, amelyet boldoggá tenne Don Giovanni vagy Cso-cso-szán,…..
13 év szünet után november végén végre megjelenik az új VHK-nagylemez Veled haraptat csillagot! címmel. Ez lesz az első stúdióalbum, amit a Vágtázó Életerő nevet is elhagyó zenekar pusztán VHK-ként ad majd ki. A lemez felvétele a SuperSize Recordings stúdióban zajlott a…..
Október 30-ai újdonság: Végre sikerült elcsípnem a füstölt búzát a Pirítósban. Akit érdekel, siessen, biztosan csak pár napig lesz csapon. (Új képek a poszt legalján) _______________________________ Na úgy néz ki, végre tényleg megnyitott a Pirítós. Amikor 10 napja ott…..
Tegnap, akárha egy jól összehangolt inváziós terv szerint működnének, egy délutáni órán belül két ivó nyitott meg a VII. kerületi Kazinczy utcában és ráadásul mind a kettő szlovák kézműves söröket árul!Még a Főzdefeszt embertelen sorai között is feltűnő volt a…..
  Érdekes, hogy a Blaha Lujza téri hetes budai irányú megállója mekkora egy koncentrált koszfészek, mintha a messze kígyózó BKV járatokkal együtt ide beszivárgott volna a külvárosi hajnali felesező bódék hangulata, a dél-budai reménytelenség, a pusztaszéli, szélfútta…..
A szerbek úgy látszik, nem szeretik nagy pakkokban bejelenteni a fellépőket, és hagyják, hogy kiörvendezzék magukat az emberek a kisebb adagokban megnevezett zenekarokon és előadókon. Az eddig is komoly vonzóerőnek tekinthető Arcade Fire, Portishead, és Grinderman nevekhez most…..
Sörbúvár BeUltráztam... 2011.01.12 17:20:00
Long time ago in a galaxy far far away...Aki volt katonasorban, biztos, hogy legalább hallomásból ismeri ezt a "vidám" mókát, amikor a kopaszoknak (=újonc, frissen vonult katona) beultráznak. "Miszerint Beobachtungsstelle" a régi békebeli mosogatóporból több kilónyit kiszórnak a…..
Ezzel a metróval jöttem haza a minap. Ugye, hogy nincs rajta látszólag semmi érdekes? Csak a matrica, amelyik átélt minimum bő két évtizedet, meg kitudja hány vezető- és arculatváltást. Még jó, hogy a vörös csillagot kivágták a közepéből. Tényleg nem bezzegezni,…..
Geológusokat, oceanográfusokat, biológusokat és ökológusokat hívott össze a NASA csütörtökön tartandó sajtótájékoztatójára. Az űrügynökség fontos asztrobiológiai bejelentésre készül, ami meghatározó lesz a földönkívüli élet nyomait kereső kutatások…..
Pár napja megesett a blog történetének második bécsi felderítő kirándulása. Kissé más csapatösszetételben vágtunk neki a túrának, mert Pável egy adventi kiruccanásra gyűjt inkább erőt és eurót, úgyhogy most egy rendkívül kedves, sörökért buzgó szerelemmel rajongó…..
Kepkocka 2010.11.07 21:22:09
@Gérard Duchemin:

Vettem bizony, a Schremser Naturpark Bier el is fogyott azóta. Nem volt rossz, szép sötétnarancs szín, kicsit édesebb volt a kelleténél, de kellemes itóka, bárcsak nálunk is ilyen lenne egy átlagos sör.
Anton Corbijn, 1955-ben született holland fotós, rendező. Kinek mit jut róla elsőre az eszébe? Depeche Mode. Joy Division-film. Épp most került mozikba "Az amerikai", George Clooney főszereplésével, mely amúgy csak a második nagyfilm rendezés a hollandtól. Na, ássunk…..
Nem most vettük észre, hogy a Jókai tér sarkán van egy skót kocsma, ahol 10 féle skót sört ihatunk, mégis csak jutottunk el odáig, hogy kicsit ránehezedjünk a választékra, és olyat is kipróbáljunk, amit eddig még nem.A Caledóniában sok jó dolog van, például majd minden este…..
Budapesten a sör igencsak szubjektív dolog. Hozzáállás kérdése. A jó sör meg véleményes. Kinek ez ízlik kinek az. Ezért olyan sikeresek a német precizitást és objektív minőségi-mennyiségi szemléletet megidéző események – mint pl. a városszerte elszaporodó Oktoberfest…..
Még februárban írtam egy rövid kis bejegyzést Michael Jackson Pocket Beer Book-járól, pontosabban egy kis táblázatban mutattam be, hogy a nagy sörpápa mely söröket tartja "levadászásra" érdemesnek (3-4 pontosak), illetve kimondottan világklasszisnak, azaz abszolút…..
A tavalyi nagysikerű sörvacsora ismétléseként, a Kánaán vendéglő ismét megtartotta őszi sörvacsoráját. Ha elég tájékozott vagyok, a Kánaán az egyetlen fővárosi vendéglő, mely már némi hagyományra tekinthet vissza néven nevezhető sörvacsorák rendezése terén. (Litauszky…..
B-oldal TOP5 Sting-dal EVÖR 2010.10.23 07:40:00
Nehezen kezdtem neki, hogy írjak Stingről, mert annyi minden kavarog bennem, mikor meghallom a nevét. Először is énekese és dalszerzője volt a mára legendássá vált Police együttesnek, majd annak feloszlása után (bár ezt hivatalosan sosem jelentették be) énekesként szólókarrierbe…..
Ez a szép mondat ma hagyta el egy feltehetőleg szakmunkástanuló száját, amikor barátjának mesélt az elmúlt napok italélményeiről. Ez a tegnapi napról szóló beszámoló. De a tegnapelőtti italozás teljesen más mederben folyt: "Ittunk 2 liter házipálinkát, meg rendes…..
Folyékony Kenyér Peters Schwarz 2010.10.19 11:14:07
Mostanában tűnt fel a Blaha Lujza téri aluljáró kitüntetett boltjában, ahol a Red Devilt és más szögedi dolgokat lehet kapni, abban a kis lyukban két hányás közt, a hetes Budára menő megállója alatt. Nem néz ki szörnyen, bár azonnal látszik, hogy nem német, és az is, hogy…..