Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vestris

15 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az interneten is nagy port kavart a hír: Bozsik Yvetteet nevezték ki a Trafó igazgatójának. Erről írtam itt: tancszinhaz.wordpress.com Ezzel együtt bejelentem, hogy a blog elköltözik, itt ez volt az utolsó bejegyzés. Remélem, mindenkivel találkozunk ott!..
Hajónapló Szombat. 2011.12.10 19:22:00
 Újból és újból ránézek a képre ami bennünket ábrázol ahogy Ráckevére igyekszünk a próbaút során.  Gyönyörű!Csakhogy ti se felejtsétek el!Ma kialakítottam a végleges formáját és beragasztottam a helyére azt a "bizonyos" árboctalpat. Majd holnap…..
Láttam Tehát akkor 2011.10.12 10:35:00
Ígéretemhez híven itt az írás a legutóbbi balettélményről. Kevésbé összeszedett, rövidke, de legalább van. Seregi László koreográfiái kezdik elérni azt a kort, amikor kiderül, vajon egy jól behatárolható korszak jelentős műveiként könyveli el őket az utókor (lásd pl.:…..
Láttam Opera ismét 2011.09.06 22:29:04
Kezdődik a színházi szezon, tetszhalott állapotából feltámad a blog, ismét lesz időm és lehetőségem táncot nézni. Sőt, idén tervezem, hogy olyan színházba is megyek majd (és talán még írni is fogok róla), amiben beszélnek.Az Operából hírek szállingóznak. A sok…..
Egyszerűen nem vagyunk ahhoz hozzászokva, hogy egy ellenzékben lévő párt előterjeszt valamit, amit aztán ellenszavazat nélkül elfogadnak, pedig most pont ezt történt: az LMP rájött, hogy a metróépítés miatt a forgalom elől elzárt Móricz jó úgy, ahogy van, nem nőtt meg a…..
Vestris 2011.06.10 12:40:03
@Stock: Egyiket sem mondtam, de sajnos általános reakció ez a neten. Ahelyett, hogy azzal vitatkoznál, amit leírtam, azzal vitatkozol, amit nem írtam le, ennek következtében nehéz bármi értelmeset írni rá. Hogy a net pedig miét az autónak köszönhető, kicsit homályos nekem, ha megtennéd, hogy részletezed...
Kifejezetten érdekes megfigyelni azt is, ahogy három mondatot úgy írsz egymás mellé, hogy azoknak semmi közük se az én hozzászólásomhoz, se egymáshoz. A Móricz parkosításától egy huszárvágással oda jutottál, hogy én ne netezzek. :)
Javaslataim: 1. tanulj meg olvasni úgy, hogy értelmezed az általad dekódolt betűsorokat. 2. miután értelmezted őket, magadban gondold végig, egyetértesz-e az olvasottakkal, vagy nem. 3. reagálj az olvasottakra (ne másra), szép, kerek, értelmes, összefüggő mondatokban.
Így van esélye annak, hogy vita alakulhat ki két/több ember között.
Egyébként az érveidre kíváncsi lennék, ha van kedved leírni őket.
Vestris 2011.06.10 14:25:09
@Stock: Na látod. Így már jóval egyszerűbb. Azt sehol nem írtam, hogy nem kell alternatívát biztosítani. Egyet is értek veled. Ha lezárják, oldják meg, hogy oda lehessen jutni, lehessen parkolni, stb. Ha pedig oda lehet jutni, akkor nem lesz baja a gazdaságnak sem. Szerencsére a téren nincsenek sok anyagot igénylő üzemek, amit kell, oda lehet szállítani. Ha nem, oldják meg azt.
A Margit híd témakör kicsit messzebb visz. Nem a forgalommentes helyek a jó helyek, de vannak pontjai a városnak, melyek szerintem jobban használhatók gyalogosan, mint autóval. Ilyen a nagykörút Duna-Nyugati Pu. szakasza. Ha csak a hidat zárod le (vagy csökkented az áteresztőképességét), a körút autóval továbbra is járható, pusztán a forgalom csökken. Csak az fog arra menni, akinek nagyon kell. Ha valaki át akar kelni a Dunán, van sok más lehetőség. Nekem így tetszett jobban abban az egy évben (pedig járok autóval is, ha kénytelenvagyok, meg gyalog is, ha tudok).

A hasonlat kissé sántít, de értem. Ha elfogadjuk, hogy önmagában több energiát használ az internet, mint az autók, akkor is el lehetne gondolkodni azon, hogy az internetnek köszönhetően esetleg nem kellene az irodista dolgozókat elrángatni otthonról egy másik helyre, ahol e-maileket, elektronikus dokumentumokat stb. olvasnak és dolgoznak föl számítógépen. Ha nem mennek fölöslegesen dolgozni (hanem otthonról végzik, amit lehet), már csökkent is a szennyezés. Természetesen nem minden váltható ki ezzel, de azzal gondolom egyetértesz, hogy lenne ebben az irányban lehetőség...
Vestris 2011.06.10 12:03:41
@Enrico Palazzo: Ez a lényeg. Aki oda akar menni, majd nem megy autóval, tehát mindenkinek jobb. Neked, mert gyalogolsz és nem szennyezed a saját környezetedet, másnak mert az övékét sem szennyezed. Kicsit radikálisabb vagyok, a Margit hidat sem kellett volna visszaautósítani, a körút egy évig teljesen jó hely volt...
Szeretném, ha nem kellene ilyenekkel foglalkozni, de sajnos ez van, így intézik valakik, hogy ez legyen, ahelyett, hogy... Meneküljön innen, aki teheti...A Trafó kapcsán röppent fel a hír, hogy Markó Iván és Bozsik Yvette társulata kaphatja meg az épületet. Konkrétumok nincsenek,…..
Egy kis info azoknak, akik még nem hallottak róla:http://index.hu/kultur/2011/03/25/mi_folyik_az_operahazban/..
Putz Patrik F1 A holnap F1 motorjai 2011.03.10 09:50:00
A raliban már debütált az FIA által erősen támogatott világmotor koncepció, és a nemsokára a WTCC-ben is bemutatkozik a motortípus. Most úgy tűnik, hogy az F1 sem kerülheti el, hogy 2013-tól egyhatos négyhengeresek hajtsák majd a kocsikat. Jó-e ez vagy sem? Először is…..
Vestris 2011.03.19 15:54:41
@korlat: Nem annyira bonyolult dolog, a vitorlázás világában rengeteg hajóosztály van, amelyben így adják meg, milyen hajó indulhat adott kategóriában. Hosszú képletek, méretek, stb. És nagyon izgalmas. Jó ötlet lenne szerintem is.
A Magyar Nemzeti Balett körül már egy ideje áll a bál. Itt a blogon is volt már erről szó. Folyamatosan követtem az eseményeket, de úgy gondoltam, ez a blog, ha épp szól valamiről, akkor az legyen a tánc, vagy valami ahhoz közeli.A legújabb fejlemény mellett azonban nem lehet…..
Láttam Félig navidad 2010.12.23 14:09:00
Kuszi az Adventi Flamenco Fesztivál után elment és megnézte Lippai Andrea legújabb műsorát. Utána pedig vette a fáradtságot és leírta, mit látott. Olvassátok.Két nappal a Petőfi Csarnokban rendezett Adventi Flamenco Fesztivál után újabb flamenco eseményre került sor, ezúttal az…..
Adventi Flamenco Fesztivál, 2010. december 18., Petőfi Csarnok. Adódik rögtön a kérdés, miért adventi? Mert adventkor van? Ha március 14-én lenne, akkor Forradalmi Flamenco Fesztivál lenne a neve? Furcsa elnevezés, mert a flamenconak, mint művészeti ágnak nem nagyon van olyan…..
Láttam Alekszandr, the Great 2010.11.29 14:00:00
Komarov Alekszandr zseniális alakítása mindent és mindenkit felülírt november 27-én szombaton, "A rosszul őrzött lány" bemutatóján. Azért kezdtem ezzel, hogy nehogy elsikkadjon a lényeg valahol a sorok között. És akkor kezdődjön az írás. Sir Frederick Ashton vidám,…..
Láttam Valahogy így 2010.11.11 08:40:00
Kun Attila neve nem ismeretlen a magyar táncéletben. Sajnos gyakran fordul elő vele, hogy hosszabb időt külföldön tölt. Most sem itthon dolgozik, de hazajött koreografálni egyet. Van ebben a történetben azonban valami furcsa, egyedi. Egy olyan együttesnek készített ugyanis darabot…..
Röviden összefoglalom, amit az opera kissé megbízhatatlan, információhiányos honlapjáról tudni lehet a 2010/11 évadról. Természetesen azt még az Operában sem tudják, hogy melyik szerepet ki fogja táncolni, ezért maradunk pusztán a műsorterv ismertetésénél. Alább látható,…..
A ma reggeli hírekben hallottam, hogy Harangozó Gyulát kinevezték. Mostantól ő lesz az Operaház miniszteri biztosa. Tudják, az az ember, aki... mit is csinál?A hírek szerint megvizsgálja, hogy át lehet-e alakítani a most állami támogatásból élő intézményt…..
Láttam Ránc 2010.08.25 08:00:00
Amint a kedves olvasó láthatja, ráncfelvarrás kezdődött. A blog átmenetinek tűnő arculatát egy másik, szintén átmenetinek tűnő váltotta fel. Nevem is megváltozott, de még mindig én vagyok én.Ahogy közeledik az ősz és indul a színházi évad, lassan feléled ez a blog is.…..
Regényből balettet... nem egyszerű feladat. Főleg ilyenből, amiben több szálon fut a cselekmény, ráadásul világnézeti mondanivalóval van tele. Pártay Lilla azonban kísérletezett, és zseniális darabot alkotott az Anna Kareninából. Legalábbis ez volt a véleményem három…..
Láttam Hófehérke és a 7 törpe 2009.02.02 13:53:00
Operába járni bizonyos körökben divat. Más körökben Operába nem járni divat. Megint más körökben szóba sem kerül az Operaház, ha kultúráról esik szó. Mindhárom körben közös azonban, hogy az Operába járás alatt operák megtekintését értik. A balett szó a magyar…..