Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MauriceMoss

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...órákig kínlódni és keresni a neten, hogy vajon miért dobja ezt a telepítő:"setup was unable to configure tcp settings",akkor ezeket a lépéseket követve indítsuk a telepítőt:1. jobbgomb a letöltött .msp fájlon2. "copy as path"3. indítsunk egy elevated command…..
Az előző cikkben beszéltünk arról, hogy lehet előkészíteni egy szervert a Powershell-lel való távoli menedzselésre. Ebben az írásban a szinkron menedzselést fogom bemutatni.Először is meg kell nyitni a csatornát a szerver felé:New-PSSession computernévRögtön egy táblázatban…..
Az ismert okok miatt először az első szárnyak terheléses vizsgálatán szigorított az FIA, az Olasz Nagydíjtól kezdve pedig az autó padlólemezét is az eddigiektől eltérően vizsgálják majd. Hogy megértsük a módosításra miért volt szükség, rágjuk át magunkat az autó alján.…..
MauriceMoss 2010.09.13 13:28:29
A Powershell 2.0 megjelenésével zseniális új eszköz került az ablakos informatikusok kezébe: a valós távoli adminisztráció shellből.ElőkészületekA Windows 7-ben és a Windows 2008R2-ben meglévő feature használható régebbi operációs rendszerek kezelésére is (Windows 2008,…..
Vigyázzunk!Ha Exchange 2007/2010 alatt felhasználót hozunk létre, és nem szeretnénk, hogy a Recipient Policy-ból generált e-mail cím legyen az ő alapértelmezett címe, a létrehozás után ne felejtsük el kivenni a pipát ott alul abból a checkboxból, vagy…..
Ha egy notebookhoz projektort/második monitort csatlakoztatunk, mindig előjön a probléma: az adott gyártó adott termékénél éppen melyik billentyűkombináció az, amellyel állítgathatjuk, hogy hol, milyen képet lássunk.Sokáig nem tudtam róla, de van egy egyszerű,…..
Biztosan másokat is zavar:amikor a környezettudatos én miatt "balanced" módban működő notebookot át kell kapcsolni "High performance" módba - ha például sürgős filmezhetnénkünk, vagy vetíthetnékünk támad - sokat kell az egérrel bohóckodnunk. Nem is…..