Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harangláb

1 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utolsó hétre az előkészítő házba osztottak be megint. A munkák nagy része ugyanaz volt, amiről már az első beszámolóban írtam. Jó volt úgy ott lenni, hogy tudom, hogy mi az, amit csinálnunk kell nekünk sztázsolóknak, és nem kellett mindent magyarázni és megmutogatni. Mi is…..
JÓZAN ÉSSZEL A magyar piramis 2010.11.25 15:52:00
avagy Szükségletek a szükség idejénAz Új Széchenyi Terv középpontjában a vállalkozások állnak. Ez új irányt jelez a hazai fejlesztéspolitikában, hiszen eddig az uniós pénzek 70-80%-a önkormányzati projektekre ment el, ahol a támogatás nagyját „betonba…..
Köszönöm Isten, hogy megértem, és végre vége ennek a kurva télnek, amikor az égvilágon semmi dolgom nem volt. A magyar közigazgatásra viszont mindenképpen ráfér a reform, ezt most első kézből tanusíthatom, ők ugyanis a teljes telet (és még egy hónapot) arra használtak fel,…..
Harangláb 2011.03.08 14:22:29
@fiatalborivo:
Ez így igaz, és szippantanod sem kell, ha a pottyantó tartalmát Microsol-al kezeled. Ez egy biológiai lebontó enzim.
Ma reggel így köszönt el tőlem az én drágám, a kisunokám: Pá papa! Sólet!Ezen annyira megdöbbentem, hogy a másfél éves Mira éppen most alakuló szótárában máris benne van a mi hagyományos ételünk, hogy ezen felbuzdulva arra gondoltam, mesélek a sóletról. Meg is nyugodtam,…..
A "szomolyai mágus": így emlegetik Kaló Imrét. A nála járt látogatók soha sem hallott elképesztő dolgokról meséltek. Én eddig csak borkóstolókon találkoztam vele, és lenyűgözött a borainak csodálatos világa. A technológiai sorozatban mindenképen szerettem volna…..
 Ezek az apró kagylócskák a kedvenceim. Szeretem, ahogy a hálóban, amiben többnyire elém kerülnek sejtelmesen összedörzsölődnek. Hangjuk, mint amikor a szél belekap a villanyoszlopon kicsorbult porcelán babákba. A spagettis változatát szeretem a legjobban, ami lényegében…..
[update: 18:45 a teljes lista a könyvből]Megvolt a Gault Millau bécsi sajtótájékoztatója, miközben Budapesten az éttermesek komoly idegeskedéssel töltötték a napot, a derék osztrákok közepes poénokkal és annál kicsit jobb ételekkel húzták az időt egész este a császári…..
Harangláb 2010.11.12 08:44:07
@Hepci: Megelőlegezett bizalom? Akkor az én meg nem nyitott bisztrómra is kérhetek? :-))
Koktél Receptek Margarita 2010.10.25 22:08:00
Ez egy nagyon kellemes, fanyar koktél. Egyaránt kedvelik mindkét nem képviselői. Elsősorban a nyár esték kiváló kísérője, egy kerti partin nagy sikereket arathatsz vele!A hozzávalók:4 cl Silver tequila2 cl Cointreau2 cl facsart citromlépár db jégkocka Először a pohár…..
Harangláb 2010.10.29 12:10:01
@L J: Recepteket is kéretik mellékelni :-)
Szőlőművelés Gémóver 2010.10.03 20:18:00
Idénre annyi. Hétvégén megnéztem a szőlőt: kb. 90%-ban rothadt. Az ép szemek között alig akadt jóízű, általában enyhén savanykás, vízízű szemek voltak, enyhe kesernyés kiegészítéssel.   Általános állapot…..
Harangláb 2010.10.26 15:23:28
@RAMBO: A vett szőlőről csak annyit, hogy a nagy pincészetek is - sokszor 20-30%-ban, nem saját szőlőből készítenek bort , saját márka név alatt és ezt biztosan tudom. Talán érdemes lett volna leszedni a szőlőt, lepréselni, elforralni, nem lekénezni és kifőzni borpárlatnak.
A szombati posztban ismertetett londoni osztrák-magyar bemutatón részt vett a magyar borok iránt őszintén érdeklődő, és azokat elég jól ismerő Isabelle Legeron MW. Isabelle Legeron az első francia nő, aki Master of Wine címet szerzett, és ő volt a „háziaszonya” a…..
Harangláb 2010.10.21 09:56:03
Nagyon jó a blog és nagyon jók kommentek! Persze, jó lenne teljesen kihagyni a személyeskedő egymást minősítő hangnemet, de hála istennek itt abból is kevés van!

Az ideírókhoz képest én azt hiszem, amatőr vagyok, és még csak 18 éve vagyok rendszeres borfogyasztó. Szűkebb pátriámban is nagy vitákat vált ki, amikor egymás borairól beszélünk, kóstolgatjuk. Ez alatt a néhány év alatt viszont eljutottam oda, hogy:

- Minden tiszteletem azoké, akik szőlőtermesztésre, borkészítésre adják a fejüket s teszik ezt szívvel, lélekkel, odaadással, szeretettel, „végtermék minőségtől függetlenül”. Mert áldozatos és fáradságos munkával jár, amelyért kijár egy alapvető tisztelet, legyen az bármekkora borászat is.
- Az itteni és más hasonló vonatkozású beszélgetéseken és fórumokon is mindig kimarad egy nagyon fontos faktor, a szubjektivitás! Véleményem szerint, nincs két egyforma ízlésű ember, így az is természetes, hogy egy ugyanazon bort, adott estben másként ítélnek meg.

Az mindenképpen előre visz, amikor a tisztelet jó szándékkal párosul, mert az segít, előremozdít, inspirál, akár egy borászról, akár egy vendégről van szó. A bor fogyasztása ünnep lehet, akár minden alkalommal, ha a hozzáállásunk is ilyen. Ehhez csupán az kell…talán…, hogy a bort ne bíráljuk, vagy minősítsük, ha nem leginkább szeressük. A borászt pedig tiszteljük, mert bort készített nekünk.
TájKép Korianderes szarvastokány 2010.05.15 10:55:00
Tokány és tejberizs címen a Magyar Gasztronómiai Egyesület nemrég meghirdette a Czifray versenykurzus harmadik fordulóját, melyet a Bűvös szakács tett közzé. Miután régóta foglalkoztat a polgári magyar konyha felélesztésének mindenféle lehetősége, ezért úgy döntöttem, hogy…..
Jó Étvágyat!Vannak azok a napok amikor megkívánom a sültárút ebédre, mindenféle konvencionális leves-második kombináció helyett. Valamelyik nap Pécs felé autózva a „csodálatosan mozgalmas” M6-os pályán Paks magasságába fészkelte be a sültárú magát a napi…..
Ezt a rettenetes hatost egy katlanmeleg napon ittuk még a nyárelőn, begyűjtve pár kollégát, nőket is persze - megjegyzem, ők voltak a legkritikusabbak, rajtam kívül (aki inkább simán csak finnyás).   A hathengeres fospumpa   Vajon miben hasonlít a faszhoz a hazai radler típusú izé…..
Harangláb 2010.08.26 13:18:07
@G.d.Magister: Hát ezen nincs mit védelmezni. Ez körülbelül olyan mint jó vörösborba colát önteni. Hülyeség.Fiatalon még elment :-)(mármint a boros kóla).