Adatok
gasztroblogger
96 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A francia konyha művészete
Újra itt vagyunk több, mint 10 év után. Újjászületés Gasztronómiai Kalandokkal: A gasztroblogger.blog.hu ismét útra kelt 10 év után!
2024.01.21 13:19:33
Üdvözöllek Gasztrofanatikusok és Kulináris Kíváncsiak Táborában!
Hatalmas örömmel és izgalommal jelentjük be, hogy a gasztroblogger.blog.hu újra életre kel! Igen, jól olvastad, és nem álmodsz – 10 év után újra itt vagyunk, hogy még több gasztronómiai élményt, receptet és kalandot oszthassunk meg…..
Ha még nem ettetek finomat, ezt csináljátok meg! Valami isteni! Nem egy kalóriaszegény, de arra ott a müzli és társai, a fűrészpor ízzel, na ez nem az! ..
gasztroblogger
2013.05.01 13:06:15
Összeszedtem nagyjából, kiknek és miért jó a hagyományos borotválkozás.
Allergiásoknak, érzékeny bőrűeknek, problémás szőrűeknek: zsilettpengével vagy borotvakéssel hatványozottan irritációmentesebb eredménnyel lehet borotválkozni. A kozmetikumokra is érzékenyek…..
Az otthoni fagyi a legfinomabb!
..
Ez egy könnyű, és gyorsan elkészíthető étel! Itt a nyár, szerintem most nagyon aktuális!
Kattintsatok a fenti leírásra, és már indul is a videó!
..
Mint látható az oldalon, elég régen nem írtam a blogba.
Na ezen változtatni kell mindenképp.
Bejegyzések hamarosan!
Addig is kövessetek minket a facebookon!
http://www.facebook.com/pages/gasztrobloggerbloghu/163485490336056..
A francia konyha művészete
Az elkészült kreáció beef bourguignone Julia Child módra
2010.08.21 21:16:41
gasztroblogger
2010.08.22 09:17:52
@nyuszisz:
Elég sok receptet megcsinálok, és egyébként már sokat meg is csináltam, csak nem írtam blogot.)
Elég sok receptet megcsinálok, és egyébként már sokat meg is csináltam, csak nem írtam blogot.)
gasztroblogger
2012.03.04 14:58:27
@antalfóra:
Egy kicsit lejjebb van a recept, de ide is beillesztem a hivatkozást!
Az a fontos, hogy mindent a leírás alapján csinálj. Képeket is találsz!
gasztroblogger.blog.hu/2010/08/21/a_gasztonomia_elmenyei_itthon_2
Egy kicsit lejjebb van a recept, de ide is beillesztem a hivatkozást!
Az a fontos, hogy mindent a leírás alapján csinálj. Képeket is találsz!
gasztroblogger.blog.hu/2010/08/21/a_gasztonomia_elmenyei_itthon_2
Gyümölcsös joghurtos torta:Süssünk egy kerek tortaformában (legjobb a csatos) egy 3 tojásból piskótát.(Piskótarecept, de ez minden háztartásban megtalálható: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, egy késhegynyi sütőpor. A tojásokat kettéválasztjuk, a…..
A Libri könyvkereső szolgálata megtalálta nekem az igazi, hamisítatlan Julia könyvet!!!!!!!!!..
gasztroblogger
2011.07.01 22:21:25
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!..
1. Somogyi Kinga2. Bencsik Balázs4. Keresztes Ági Nekik hármuknak volt a legtöbb ismerősük rajongó.Gratulálok Kingának!..
A januári ajándék. A részleteket hamarosan megírom, érdemes nyomon követni az oldalt! A következő a teendő:1. Dec 31.-ig írja meg mindenki, aki szeretné a gépet, küldjön egy képernyőmentést. Addig még van egy napunk! Dec 31. 24 óráig lehet mailt…..
Ez a sütemény, egy nagyon egyszerű, de annál finomabb kompozíció.
15 dkg cukrot, 10 dkg vajjal egy serpenyőben megkaramelizálunk. Ezután annyi almát teszünk rá szeletelve, hogy befedje a serpenyőt. Kész leveles tésztát kerekre vágunk, és két rétegben lefedjük. Ezután 200…..
Sziasztok! Csináljatok egy képernyőmentést, és küldjétek el nekem dec 30. reggel 8 óráig a budapestbank@vipmail.hu emailcímre.Akinek a legtöbb ismerőse rajongó, annak már küldöm is a kést:)..
A francia konyha művészete
Itt a tél, nagyon jól eshet, egy jó forró erőleves, ebben a hidegben.
2010.12.17 09:11:00
Lent láthattok egy pár összegyűjtött erőleves variációt! Érdemes többféle módon kipróbálni, mert nagyon érdekes, és a megszokottól eltérő, új ízeket próbálhatunk ki! ..
Ajánlott anyaghányadHalalapléhez: Haler (Heveshez:Halcsont 1,50 kg Tojásfehérje 5 dbSó 0,02 kg Paradicsompüré 0,05 kgVöröshagyma 0,05 kg Víz 0,02 1Egész bors 0,01 kg Javasolt folyadék-Javasolt folyadék- mennyiségmennyiség (halalapléből készítve) 2,50 1(felére beforralva)…..
A tojáskocsonya nyersanyagait összekeverjük, majd arányosan három részreosztjuk. Az egyik részéhez a paradicsompürét, a másik részéhez a parajpürétkeverjük hozzá, míg a harmadikat meghagyjuk eredeti formájában. Mindhármataz ismert módon átszűrjük. Gőzöljük. Gondosan…..
Ajánlott anyaghányadLásd ErőlevesekSárgarépa 0,15 kg Csirág 0,10 kgGomba 0,08 kg Zöldbab 0,10 kgZöldborsó 0,10 kgA levesben főtt sárgarépát, gombát, zöldbabot egyenletes darabokra vágjuk.A főtt zöldborsót, csirágfejeket hozzáadjuk, és az erőlevesbe tálaljuk...
A francia konyha művészete
ERŐLEVES STRASSBURG1 MÓDRA (Consommé á la Strasbourg)
2010.12.17 09:06:00
Ajánlott anyaghányadLásd ErőlevesekBorpárlat 0,10 1 Madeirabor 0,10 1Égetett tésztafánk Libamájpüré 0,30 kgdiónyi méretű 30 dbAz ismert módon elkészített eröleveshez borpárlatot, madeirabort adunk.A forró erőlevest előmelegített levescsészébe merjük és külön…..
Parajos, karajos, tejfölös sült ravioli. Hozzávalók: 50 dkg liszt 4 db tojás ízlés szerint só 8 kanál tejföl 5 gerezd fokhagyma frissen őrölt bors 3 szelet karaj 45 dkg fagyasztott spenót 1 egész camabert sajt Elkészítés: A lisztből, tojásból,…..
Már csak 19 nap van hátra, hogy eldőljön, hogy ki kapja meg a japán szakácskést...
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Erre pontos időt nem tudok mondani, csak annyit, hogy ha már a bacom megsült, és megszúrod, és nem tapad akkor jó. olyan 50-60 perc kb