Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VisszatérőJeti

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gratulálunk annak a kedves tahónak, aki mintegy 5 nappal az átadása után lefejelte a Nyugati pályaudvar esélyegyenlítő liftjét. Til szúrta ki az értelmetlen vandálkodást, egy perc néma csend.Előtte: Utána:Mit mond erre a MÁV? Hajtás után kiderül.Update1: Szóval megkérdeztük a…..
A Right Livelihood Foundation kedden megnevezte idei díjazottjait. A Jakob von Uexküll által 1980-ban alapított díjat olyan személyek és szervezetek kapják meg, akik vagy amelyek alternatív válaszokat adnak a világproblémákra, különös tekintettel a környezetvédelemre…..
VisszatérőJeti 2007.10.04 09:46:27
A monsanto-perrel kapcsolatban megjegyezném, hogy a probléma nem (csak v nem feltétlenül) a jogászsággal van, mint inkább az eddig összetákolt nemzetközi egyezményrendszerrel. Amit a monsanto csinál- azt biokalózkodásnak hívják: kutatócsoportokat küld szerte a világba, amelyek összeszednek mindenféle génállományt, majd szabadalmat szereznek egy valamivel módosított egyedre egy mg-i növényből. Ezt követően perelnek mindenkit aki azt a növényt termeszti, mint amit ilymódon levédettek (akkor is, ha mondjuk épp 5000 éve ugyanazt vetik el ott)- dél kínában ez esett meg a szója és rizsfarmerek egy jelentős csoportjával. Az 1992-es Konvenció a Biodiverzitás megőrzéséről pont ennek megakadályozását célozná meg, elősegítve, hogy a fejlett országok kutatásaiból eredő hasznot tisztességes módon a génkészletet "nyújtó" országnak is vissza kell juttatni. Egyúttal mindaztoknak, akik a szabadalom megszerzése előtt azt az egyedet rendszeresen termesztették, jogdíjmentességet kell biztostani. (Feltörve a kizárólagosságot) A bibi ott van, hogy egy biz. faj általában több országban is előfordul, és ez igencsak gyöngévé tesz minden fellépést, másrészt meg számos ország baszik csatlakozni az egyezményhez, mert jobb neki a szabadrablás engedése (USA). A harmadik világban számos ország 2000- körül brazil mintára sorra elfogadtak olyan törvényeket, amelyek ezeket a monsantos ügyeskedéseket igyekeznek kiszűrni.
Új MÁV blog Elfogyott a jegy 2007.10.03 09:41:40
Most akkor mi van? Hogy fordulhat ez elő? Sziasztok,   Elsőre meglehetősen mókásan hangzik, de akkor is így van, Vác-Alsóváros megállóhelyen bizony hiánycikk a vonatjegy! Úgy két-három hete többször voltam fültanúja, hogy nem tudtak Bp. Nyugatiig jegyet adni, mert az…..
A múltkori cikkemben bemutattam milyen szépen nő a parlagfű a vasúti sínek mentén. Tegnap hivatalos választ kaptam a MÁV IK Kft-től. Ettől az évtől kezdve a MÁV Kert Kft foglalkozik a dologgal. Közlöm a levelet, a MÁV Kert Kft-nél csak hétfőn tudnak nekem nyilatkozni. Addig…..
VisszatérőJeti 2007.10.02 11:00:09
Ismét egy aranyos példa arra, hogyan rázzák le a némi kártérítésben reménykedő utast. Ennek ideje lenne, ha vége lenne... Kedves Blog, A Nagykáta-Budapest vonalon történő állandó késések miatt írtam egy panaszlevelet a MÁV-nak, amelyben a késés okairól kérdeztem,…..
Végre hallottunk jó kis kifogásokat a légkondiról. Gyűtsétek össze a mávos aranyköpéseket:) Üdvözletem! Örömmel találtam rá erre az oldalra, végre valahol leirhatom, utazásaim rémtörténeteit.  Ime néhány az élményeim közül. Rendszeresen utazom IC vonattal, sajnos…..
VisszatérőJeti 2007.10.02 10:52:22
Hosszú leszek, de velős. Lustáknak a lényeg: alacsonyabb parlamenti és finanszírozási küszöbbel a vérgőzmentesebb hétköznapokért, valamint az örök és megbonthatatlan szabadpiacos kapitalizmusért. Mit kíván a magyar nemzet? Elitváltást, azt. Kívánja a magasan kvalifikált,…..
Új MÁV blog Tisztelt Utasunk... 2007.09.26 11:33:20
A MÁV-os kollégák továbbra sem tudják mi a tisztelet sajnos. A tájékoztatásról meg egy szót se! Ha valaki azzal védekezik, hogy keveset keres, annak csak annyit: ő választotta... és az fizetése nem jogosítja fel a trehány munkavégzésre, tahó flegma viselkedésre. (Bocsi…..
Semmit nem utálok jobban, mint amikor valakinek annyi fantáziája sincs, hogy rajzoljon egy nagy zöld csúnya nényzetet, ami viszont annak ellenére hogy csúnya, saját produktum. Persze, sokkal egyszerűbb egy jól bevált stílust, arculatot, dizájnt lekoppintani, ahogy azt tette például a…..
Amikor a kalauz nem meg hozzányúlni a hajléktalanhoz... Tiszta szafari:) Helló György! Történt, hogy a ferihegyi reptérre kellett kimennem kora reggel, céges papírokat átkellett adnom egyik ügyfelünknek, aki már utazott is tovább onnan vidékre. 6 után érkezik a gép. Gondolta m…..
Új MÁV blog Vedd le a lábad 2007.09.14 07:05:00
Testvérblogunk nem szűkölködik mostanában postokkal. Bár ez már tényleg durva. Az ilyet ki kellene rugatni! Hello Blog Kedden délután a szokásos útvonalamon (Érd alsó - Bp. déli), mentem a barátnőmhöz, épp úgy, mint az elmúlt több mint egy évben. Ezen a vonalon már új…..
Róbert erotikus videó megosztó szolgáltatást akar nyújtani. A Zugügyvéd szerint a következő problémák jöhetnek számításba: ha szerzői jogot sért a kívülről feltöltött videó, és jelentkezik a jogtulajdonos – és a jogosultságát magán vagy közokirattal igazolja…..
Múltkori lovastáboros történetünk lópikula ahhoz képest, amit Rékáék tapasztaltak. Miután gyermeke két nap után közölte, hogy fél napot unatkozva kóvályognak a Mustang Lovasclub táborában, és ezt anyuka sérelmezte, hadsereget megszégyenítő megszégyenítésben lett része:…..
Mi sem szeressük a büféskocsisokat, drágán adják a cuccost, ami persze elég kétes minőségű, és folyton fűznék az asszonyt... És a nagy melegben sehol nincsenek persze...Szombathely-Budapest Alpokalja IC augusztus 26.vasárnap 18.55Büfékocsis emberke tolja a kocsiját végig, közben…..
Világszenzációt jelentő fax jutott a birtokunkba. Közel 60 millió AIDS-es beteg gyógyulhatna meg, de Gyurcsány Ferenc akadályozza! Dr. Vida Richárd Emil vagyok. 2004-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen általános orvosként. Számos találmányom van, amivel jobbá tehetem az emberek…..
Huhhh ilyet még nem pipáltunk.... Aki élt már át ilyesmit írjon. Helló!   Neked is elküldöm ezt a levelet amit a fogyasztóvédelemnek már elküldtem kb 2 héttel ezelőtt, és azóta sem reagáltak rá semmit:   "Tisztelt Fogyasztóvédelem!   Körülbelül 1 hónapja…..
Új MÁV blog Rövid a peron 2007.08.24 11:40:53
Váci állomáson szinte életveszélyes a leszállás az utolsó vagonokból. Kerekesszékkel, meg ne is utazzunk, hiszen a körülmények sajnos nincsenek biztosítva, pedig a charta, a törvény és az uniós jogszabályok is kötelezővé teszik ezt. Már többször szerettem volna írni azzal…..
Új MÁV blog Ruhatári mutyi ögen 2007.08.24 09:09:50
Sheldrake beküldte a jegyeket, amiket a poggyászmegőrzőben adnak. Persze ha pálpusztait hagyunk ott, akkor jogosult korábban értékesíteni, nehogy értékvesztés legyen. Ez meg már milyen? Szia! A csomagmegőrzőhöz egy kis multimédiás kiegésztés. :) Így fest egy ruhatári jegy…..
A Tv2 átgondolta, segítséget kért (biztos telefonosat), majd beismerte, hogy hibázott. És megtette a szükséges lépéseket. (Úgy néz ki, divat lett ebből mostanában).A szükséges lépések most egyetlen apró vesszőt jelent, amit csak kirakott a csatorna az Okosabb vagy, mint egy…..
 Tegnap lõttem ezt a hirdetést egy buszmegállóban, ami szerintem kicsit morbid egy biztosító részérõl. Bocs a minõségért, de telefonnal készült este. Üdv,KP Metálosan hangzik, de a biztosítók nem szoktak metálosok lenni. Az Avivának elég furán súgtak, elnézve "a…..
Rendszeres önkéntesünk, Darwin Dij római vakációjából hazafelé meglátogatta a Ferihegy 2B terminált, ahol a szokásos anomáliákat tapasztalta: Megerkezunk repulovel 22 ora korul. Eu, belep, remek. Varjuk a csomagokat. No, mint minden civilizalt orszag repteren az ember, aki meg allo…..