Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marvin

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondjuk nincs mögötte szmájli, de valószínű a frissen nagykorúvá vált aktivista-csodagyerek gyerekcsínyéről van szó. Azt ígéri "ma a sarki kocsmában végre felfedi az iskolasztrájkoló klíma-összeesküvése összes sötét titkát, és leleplezi gonosz feljebbvalóit, akik mostantól már nem irányítják."…..
marvin 2021.01.05 13:51:24
@MAXVAL birсaman közíró:

Ezt a magyarázkodó szokást én sem értem.
Mikor nagyobb csoporttal dolgoztam, volt hogy jött az egyik kolléga és kérte, mehessen szabadságra és elkezdte ecsetelni, miért kell szabira mennie. Mondtam neki, hogy ez engem nem érdekel, mindenkinek a magánügye mit csinál a szabadsága alatt. Az én dolgom az, hogy jóváhagyjam, vagy elutasítsam. Ha esetleg elutasítom, akkor persze lehet indokot adni, miért van szüksége mégis a szabadnapra. Volt olyan idősebb kolléga, aki ezen megsértődött. Miért nem érdekel engem, hova megy és mit csinál.
De ennek az ellentettje is megtörtént. Visszajövök egy két hetes szabadságról, és jön a kérdéscunami, hogy merre jártam, hol voltam. Szabadságon.
De ez a magyarázkodás kényszer mindenre vonatkozik. Megszüntettem egy előfizetésemet egy szolgáltatónál, majd két nap múlja, három nap múlva és így tovább jönnek a hívások a kérdésekkel. Miért mondtam le? Azért, mert így döntöttem. De ezt ő nem tudja beírni, nincs ilyen opció. Akkor vegyék fel lehetőségnek a szabad döntés lehetőségét.
HRDoktor Kiégtek a beosztottjaim? 2020.12.07 05:05:00
Egy jó vezető felismeri, ha a beosztottjai kiégéssel küzdenek. De mik a burn-out szindróma külső jelei? A burn-out szindróma egy olyan speciális munkahelyi ártalom orvosi elnevezése, amely fizikai, érzelmi és mentális kimerülést takar; az Egészségügyi Világszervezet, a WHO definíciója szerint „nem…..
marvin 2020.12.08 08:02:03
@kvadrillio:
Nem leszek ezzel népszerű, de van két univerzálisnak mondható alapelv a fizetésekről:
1. A fizetésemelés hatása a motivációra kb. 3-4 hónap
2. Munkahely elhagyás sokkal gyakoribb oka a rossz főnök, mint a magasabb fizetés lehetősége
marvin 2020.12.08 08:08:26
@Bambano:
Igen, igazad van. A túlóra kikényszerítése felső vezetőtől jön. Aztán a középvezető ott van két tűz között és neki kell azt végigvinni. Voltam sokáig ilyen helyzetben.
Sajnos a túlórák jelentős részét nem plusz ember felvételével lehetne segíteni, hanem a munkafolyamatok szervezésével, modernizálásával, stb...
Lásd pl. Németország. Nincs túlóra (csak nagyon indokolt esetben és ha ismétlődik, akkor a HR közbelép), mégis hatékonyak.
Magyarországon még mindig sokan azt gondolják, hogy olcsóbb embertömeggel megoldani a termelés fenntartását, mint beruházni és modernizálni. Ez olyan kis és középvállalkozásokra is vonatkozik, akik magukat világhírű technológiai vállalatoknak tartják.
Én még nagyon az elején vagyok ennek az egésznek, de drótszamáron közlekedőként úgy gondolom, hogy muszáj párbeszédet nyitnom a biciklisek idegesítő szokásairól. Ezek a szokások nem csak kívülről nézve cukkolják a nép fiát, de balesetveszélyesek is egyben...
Íme egy újabb fantasztikus recept, amit borítékolható, hogy imádni fogtok! A húsleves régi varázsa könnyedén elérhető ezzel a recepttel, természetesen hús és állati eredetű hozzávalók nélkül. Hogyan? Megmutatjuk! ..
marvin 2020.08.09 10:16:21
Vitathatatlan, hogy az egyik legkedveltebb streetfood a hamburger. A gyorséttermektől kezdve a kézműves burgerezőkön át a legnevesebb éttermek étlapján is megtalálható. De nincs annál jobb, amikor egy otthoni kerti partyn saját ízlésünk szerint készíthetjük el a család hamburgerét. Így hát…..
Az eszméletlen kék tenger, a hagyományos fehér házak, a varázslatos szigetek, a görög konyha és az ókori romok hívogatóak idén is. A közvetlen járatoknak és a szigorú covid protokolloknak köszönhetően Görögország idén nyáron még sláger desztináció lehet. A görög utazás előtt azonban nem árt néhány…..
Egy csodálatos, és meleg vasárnap délután úgy döntöttünk, hogy bevesszük a festői szépségű Szentendrét, ahol megnéztük a sikátorokkal szőtt belvárost, és ha már ott jártunk, lakmároztunk egy jót, egy igazi, olaszos, tésztázós-pizzázós helyen, a Trattoria Cardinale-ban. A környék csodálatos, a…..
A Tesco régóta várt szolgáltatását még mindig nem sikerült személyesen megtapasztalni, de szerencsére mások próbálkoznak. B-t nem zavarta a 4 napos szállítás, így ki is nézett pár akciós cuccot. Csak átvétel után eszmélt rá, hogy baj van, mert az összeg nagyjából…..
marvin 2013.05.16 17:28:49
@kowee:
Látom végre valaki érti a lényeget. Legtöbben nem. Köszönöm!!!
marvin 2013.05.16 18:15:50
@Roltii:
Feketen feheren le volt irva hogy 13-ig el az akcio. Ennek ellenere 13-an a nem akcios aron hoztak ki.
Ezt leirtam a postban is.

Veled ellentetben en nem fogok szemelyeskedni, mert meg azt fogod erezni helyes hogy te azt tetted.
marvin 2013.05.16 19:11:12
@kowee:
Nem kellett volna az akciós időn belül árat változtatni... :)
A street-artnak igen sok vállfaja van, de a legbájosabb, legszerethetőbb alighanem a gerrilakötés: kötőtűvel, nagymamásan, meleg pulcsiba burkolni a köztéri tárgyakat. Eleddig csak külföldi blogokból ismertem a módszert, ám ma kedves barátom Tücsi - akivel amúgy együtt lépek…..
És persze minimum egy ilyen ismerősöd van:  ..
marvin 2012.03.07 22:42:39
Újra közös poszt nosferatóval, tudjátok... köszönjük neki.   Kalapból húzás, karácsonyi ajándékozás, Christkindl, Secret Santa. Istenem, de utáltuk. Az egész egy merő kellemetlenség volt mindig, de sokan ezt az idejétmúlt és felesleges, kényszeredett ajándékozást még…..
   Annyiból releváns hír ez egy jogi posztba, hogy a joghallgatók jelentős hányada a Budaörsi úti kollégiumban szocializálódott. A kolesz a fénykorát a kilencveneses évek elején élte, olyan halhatatlan figurákkal, mint a joghallgatóként kezdő Optikás, aki a…..
marvin 2011.09.30 09:12:54
@cslhr: Számomra a budaörsi kolesz fénykora 96-tól 2002-ig volt, mert én akkro laktam ott. Egy elég nagy clubnak voltam elég aktív tagja és már akkor sem kedveltem a "bezzeg a mi időnkben" szöveget. Azt hittem ez kinőhető, de úgy látom nem.
marvin 2011.09.30 09:42:17
@cslhr: Én? Én nem, maximum ők. Részemről pont az a lényeg hogy senkitől sem szeretem ha ezt a szöveget nyomatja és pont ezért nem is teszem a mostani ott lakóknak, mert a Bolyai Clubba időnként még visszajárok.
Egyébként meg nem cikib. Miért lenne? Te a hetvenes években voltál egyetemista én meg a kilencvenes évek közepén, végén.
marvin 2011.09.30 09:53:51
@cslhr: Ja és még annyi hogy nem hiába kezdtem úgy, hogy "Számomra a budaörsi kolesz". Érted! Számomra.
További kellemes merengést a boldog hetvenes évekről annak fantasztikus szellemiségéről.
Sorba jönnek a hihetetlen dolgok az Amazon eseményéről. Imént írtam a hihetetlen olcsó Kindle Fire tabletjéről, most még több érdekes hír érkezett. Frissítették a Kindle vonalat, 3 új ekönyv olvasó is érkezett. Az új Kindle Már az előző verziója is roppant sikeres és…..
Pénteken igazi meglepetés vár a Sziget látogatóira. Nem, nem valami különleges koncertről van szó, hanem arról, a Sziget lakói megismerkedhetnek a magyar tüntetéskultúra javával. Míg a Sziget bejáratának jobboldalán, a HVIM fog tüntetni, baloldalon ellentüntetők állnak ki, a…..
Az alábbi levél érdekes kérdéseket vet fel, kötelezheti-e egy bolt a személyi igazolvány bemutatására a vásárlót? Korábban az is probléma volt, hogy a BKV ellenőr sem kérhette el a személyi okmányokat jogszerűen. Tisztelt Zugügyvéd!Az én kérdésem nem is annyira túl…..
marvin 2011.06.17 10:43:50
@Cr:
Na és szerinted meddig tart az adataid alapján (ami benne van az útlevélben) lekérdezni a lakcímedet? Lehet arcoskodni de ne csodálkozz ha viszontreakcióként szopóágra kerülsz.
marvin 2011.06.17 11:11:11
@Cr:
Akkor eddig szerencséd volt. Nem vitatom hogy rendőrék nincsenek a toppon, de egy elég közeli "hozzáratozóm" is ezt játszotta évekig. Aztán egyszer csak kijött egy elég csúnyán nagy összegről fizetési felszólítás. Az utolsó útleveles alkalommal nem járt szerencsével, mert a rendőr utánament a dolognak és a BKV utólag beazonosította a korábbi eseteit is. Lett bírósági ügy belőle, mert a "rokon" elévülésre hivatkozott, de sajna azt is bukta pont amiatt hogy adatok voltak róla, de lakcím nem.

Értem én hogy ez egy bevált módszer, de ha egyszer bukta van akkor az sokba kerülhet.
oki – means to a firework [mp3] Katy Perry- Firework Joy Division- Means to an End oki egész sorozatot alkotott Joy Division VS pop díva témábanitt le is húzhatod az egészet..
marvin 2011.04.05 18:56:24
Végre itt a jó idő, ismét többen szállnak biciklire, ami nagyon pozitív több szempontból is, ugyanakkor több a veszélyforrás, jobban oda kell figyelni. A bringás társadalomban is megvannak az ésszel közlekedők és a szabályokra fittyet hányók, vagy pedig azokat…..
marvin 2011.04.05 10:18:13
@babel:
"Adott esetben nem értem, minek túlbonyolítani az ügyeket? Többen voltatok, kiszálltok, nevelő célzattal jól elveritek, bringáját megtapossátok, továbbmentek dolgotokra, jó napot! Ha akar, majd feljelentget Ő, a rendőrök meg körberöhögik."

Hacsak nem maga is rendőr, nincs rendőr rokona/ismerőse, jó ügyvédje, munkahelyének jó ügyvédje, DAS jogi biztosítása.
Nem egy önbírőáskodó idiótát láttam már zokogni a kihallgatáson akik éppen rosszkor rosszba kötöttek bele. Csak hajrá! Lehet orosz rulettet játszani.
marvin 2011.04.05 10:24:13
@Dester: Ennek nagyon örülök, de akkor más életét se becsméreld akárkiről van szó.
Egyébként most látom hogy összekevertelek a postolóval. Azt hittem a bringásra írtad hogy fos az élete. Gondoltam ezt azért mert elég divatos az "azért jár bringával mert nincs pénze autóra" szöveg és hogy mindegyikük ezért kisebbségi komplexusos.
Most visszakeresve a te sztoridat, neked volt igazad és jól cselekedtél.
marvin 2011.04.05 11:01:45
@Dester: Egyébként az ilyen blogok erősen szélsőséges eseteket tárgyalnak. Ugyan ez a helyzet az ellenlábas Kerékaggyal is. Én mint minden nap bringázó ember ki merem jelenteni hogy egyre több aze lőzékeny és figyelmes autós. Néha én jövök zavarba, olyan helyen adnak elsőbbséget. Persze ilyenkor egy köszi intés visszajár.
Ezzel szemben viszont egyre szaporodnak az irritáló bringások. Számomra ebbe a kategóriába tartozik a piroson átmenők, egymás mellett kerekezők és kivilágítatlanok tábora is. Elég érdekes dolog, de ugyan úgy ahogyan az autósok között megvan a drágaautós, magát felsőbbrendünek érző, a bringások között is ugyan ez a helyzet. Azt az egyet felejtik el, hogy bringán csak egy paraméter a vas, de mellette kellene fizikum is hozzá. Elég vicces a fullos bringás teljes farsangi jelmezben hatalmas valaggal és alig tud felmenni egy hídra...
Egyre jobban megyünk el abba az irányba Budapesten, hogy a kerékpár nem egy közlekedési eszköz, hanem egy divatcikk, egy stílusjegy.
Dudich Ákos: A Vágtázó Halottkémek Életereje – Pótolhatatlan Halhatatlanság!Az utóbbi években tucatjával jelennek meg magyar nyelvre lefordított zenészek, zenekarok pályafutását bemutató életrajzok, önéletrajzok. Nélkülözhetetlen szerepe van az ilyen könyveknek nem csak…..
Pedig csak egy jó kis Szent Patrik napi csajbunyónak indult...
marvin 2011.03.22 18:39:55
@zsg?:
Na igen én is így látom.
Ami még hozzá jön hogy ott egy járókelő nem sünözik, hanem nyugtázza hogy a rendőrök ismét az többi ember személyes szabadságát védték meg azzal, hogy kiosztották a megérdemelt maflásokat.
Ez az igazi demokrácia, ahol a többség érdeke előbbre való mint az egyén érdeke.
Ugyan ez vonatkozik arra akit mondjuk gyorshajtás miatt vesznek ki az autópályán. Nem azon van a hangsúly, hogy mi lesz ha összetöri magát hanem azon hogy ezzel veszélyezteti a többi autós testi épségét.
Pont tegnap nézegettem az idei fesztiváltáncrendet és azon morfondíroztam, hogy engem idén nagyon ki kell ahhoz szolgálni, hogy ilyen napijegy árak mellett keblemre öleljem az összes nagyobb fesztivált.De azt is éreztem, hogy a VOLT fesztivál azért csak szent, erre pont ma…..
Szombaton világszerte lecsapnak majd a mérges madarak a gonosz tojástolvaj disznókra, mert a Rovio és az Angry Birds rajongói nemzetközi flashmobsorozatot szerveznek. Az esemény platformfüggetlen és lesznek magyar helyszínei is, Budapesten pld a Nyugatinál. Találkozzatok ti is más…..
marvin 2010.12.10 12:30:12
@Álmos: Ugye ugye! A szorgalmi időszakban szorgalmasnak kellett volna lenni és akkor most nem lenne akkora szívás a vizsgaidőszak... :)

Na jó, csak vicceltem. Én sem sírom vissza két szigorlatos + 5 kolokviumos vizsgaidőszakokat.