Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marhasültfánkkal

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon védettségi igazolványhoz juthat mindenki, akit beoltottak vagy igazoltan átesett a Covid19 betegségen. A most megjelent kormányrendelet szerint azonban a munkáltató elrendelheti a kötelező oltást minden alkalmazottja számára, aki nem tudja igazolni, hogy ez nála orvosilag…..
marhasültfánkkal 2021.11.03 10:03:17
@pragmatika:

"Következésképp, éppen a krónikus, és esetenként súlyos betegségben szenvedők nem kapják meg az oltást. Szegényem elkapja a vírust, és meg is hal, mivel pont ezek a betegek érzékenyebbek nem csak az oltásra, hanem magára a vírusra is."

Tévedsz. A krónikus betegeket is oltják, csak ők másféle vakcinát kapnak. Pl. tavasszal a 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecát kaptak. Tudom, a családban is volt ilyen. Ugyanezek a családtagjaink 3. oltásként Pfizert kaptak.
marhasültfánkkal 2021.11.03 11:15:54
@#szájbergyerek#:

"Magyarul mégsem bízol annyira az oltóanyagban. Hiszen ha be vagy oltva, akkor kevesebb az esélyed, hogy kórházba kerülj koviddal. "

Kisebb az esélyem rá, de nem nulla. Hogy a már említett biztonsági öves példával éljek: Attól, hogy bekötöm magam, még nem fogok frontálisan belehajtani a szemből jövő kamionba.

Remélem, így már megértetted.
marhasültfánkkal 2021.11.03 14:21:33
@alöksz róz:

A te értelmezésedben a "nagyon csekély valószínűség" mit jelent?
A kínai honatyák úgy vélik, hogy a gyerekek viselkedéséért kizárólag a szülők tartoznak felelősséggel, ezért egy új törvényjavaslat szerint azokat, akiknek a gyerekei nem tudnak disztingválni, pénzbüntetéssel sújtanák és gyermeknevelési tanfolyam elvégzésére köteleznék...
marhasültfánkkal 2021.11.01 18:38:57
@chrisred:

Valóban szerteágazó tapasztalataim vannak, én kezelem Brendel Matyit is a gumifiújával együtt, mert anélkül nem hajlandó részt venni a kezeléseken. Te is bátran jöhetsz a gumifiúddal, talán még egymásra is találtok Matyival. :)
marhasültfánkkal 2021.11.01 19:29:39
@chrisred:

Ne magadból indulj ki.
marhasültfánkkal 2021.11.03 11:05:50
@apro_marosan_petergabor:

"Kína a kínaiak csoportérdekeit tartja szem előtt. Csak azt. Csoport alatt értendő a csoport 10 100 1000000 stb. kínaival."

Ez lenne a normális Európában is. De nem, az EU pitiáner ügyekkel van elfoglalva, el van telve önnön képzelt fontosságával, közben nem veszi észre, hogy már zuhan lefelé a szakadékba, és már az USA is inkább a csendes-óceáni térségre és úgy általában Ázsiára összpontosít.
Archiregnum Márki-Zay hét halála 2021.10.24 22:24:47
Márki-Zay egy politikai hulla, vagy macska. Ezt onnan tudom, hogy már hétszer láttam elpusztulni: egyszerűen nem élhet. Nem lenne szabályos, ha létezne. Kizárt. ..
marhasültfánkkal 2021.11.01 12:32:23
@Tata86:

"De inkább a tizede."

Vagy még inkább senki sem halt bele, és az egész Covid-hisztéria csak a háttérhatalom ármánykodása, nem, igaz?

De valószínűbb a tízszerese, mert sok országból érkeznek semmilyen vagy erősen alulbecsült számok.

Ettől még én is úgy vélem, hogy súlyos hiba volt a világgazdaság leállítása a járvány miatt.

"a KSH szerint 9ezren haltak meg COVIDBAN."

Ez érdekes, mert a KSH nyilván az egészségügy adataiból számol, aszerint pedig ma a 31 ezret közelíti a Covid-halottak száma.

"Mindig azon az oldalon vagyok, ahol lehet kérdezni és lehet kételkedni."

Amivel egy társaságban vagy a laposföldhívőkkel, a holdraszállást tagadókkal és a chemtrail-hívőkkel. Ők is kérdeznek és kételkednek. Leginkább a tudományban. :D

Lehet, hogy a kérdezésen és a kételkedésen kívül még más is szükségeltetik?
marhasültfánkkal 2021.11.01 18:05:25
@Tata86:

Persze, még az is, akit Covid-fertőzöttként gázol halálra az autó. :D

"Amíg nem szerepelt a köztudatban, hogy vannak laposföld-hívők, te be tudtad volna bizonyítani, hogy a Föld nem lapos? Nem gondolom."

Igen, már általánosban tanultunk geometriát.
marhasültfánkkal 2021.11.01 19:28:44
@Tata86:

Félreérted a holografikus elvet.
Az utóbbi hetekben ismét felerősödött a vita arról, hogy mennyit érhetnek az oltások, ha azt látjuk, hogy a negyedik hullám nagyságrendileg ugyanolyan számokat produkál, mint a második tavaly ősszel? Minthogy a megtalált fertőzöttek napi száma nagyon sok mindentől függ, és nem sokat árul el az új…..
marhasültfánkkal 2021.10.31 21:17:46
@steery:

Tanulmányozd a Nirvana fallacy szócikket a Wikipédián vagy akárhol.
marhasültfánkkal 2021.11.01 12:39:37
@white999:

Nem olvastam vissza, vajon az a 8:1 arány a kórházban kezeltekre vagy a halottakra vonatkozik. Én az utóbbire gondoltam, amikor a kommentemet írtam. A halál kicsit egyértelműbb, mint a kórházi ápolás, ahogy te is írod. (Persze az sem teljesen, mert mi van, ha a Covid csak durván elősegítette a halált.)

Ha a 8:1 arány nem a halálra vonatkozott, akkor természetesen tárgytalan a korábbi fejtegetésem.
marhasültfánkkal 2021.11.01 17:57:22
@alöksz róz:

Ezt beszéld meg a szalmabáboddal.
Amennyiben az emberiség a naprendszerben terjeszkedni akar, a Mars a legjobb célpont erre. Valamikor volt légköre és víz borította a felszínét. Feltételezhetően a mágneses mező hiánya miatt lassan elvesztette a légkörét, majd a víztakaróját is. Jelenleg van víz fagyott állapotban van a talajban,…..
marhasültfánkkal 2021.10.24 23:30:15
@arthurthedent:

Igazad is van, meg nem is. Egy állandósult flóra valóban nem képes szenet megkötni, ám a Marson jelenleg nincs növénytakaró. A növényzet végleges tömegének kialakulásáig bizony képes szenet megkötni. Aztán amennyi növény lebomlik, annyi új is nő, így egyensúlyi állapot alakul ki, és innentől valóban nem képes további szenet megkötni.
Ass blaster Szegényház 2021.10.21 20:23:57
Néhány hete családostul hazautaztunk hogy megnézzük a Vadászati Világkiállítást. Mindenképpen látni akartam mert én hét évesen ott voltam az 1971- ben rendezett kiállításon is. Összességében nem bántuk meg hogy hazautaztunk, hogy megnéztük bár jót szinte semmit nem tudok mondani. Kezdjük az…..
marhasültfánkkal 2021.10.24 15:59:27
@arthurthedent:

"Bölcs a mondás, ami szerint az ilyen embereket három étkezés választja el a vadállati léttől. Ha egy napig nem jönne a vadász legyilkolnál te is bármit, amit meg lehet enni. :)"

Valószínűleg igazad van, de hadd egészítselek ki:

1) A vágóhídi gyilkolászás valóban nem jobb a vadászatnál, sőt, bár én személy szerint inkább áttérnék a vegetariánus étrendre, mintsem hogy magam öljek meg egy állatot, vagy mást bízzak meg a megölésével.

2) A vadász szórakozásból, élvezettel gyilkol. Az elejtett vadaknak csak kis hányadát lövik le a vadkár megelőzése céljából.

3) A vadásznak nincs szüksége a lelőtt vad húsára, vehetne a boltban is disznó- vagy marhahúst. A vágóhídi állatos húsára szükségünk van, mert az evolúció során vegyes étrendre alakultunk ki.

Tudod, a háborúban harcoló katona is öl, meg a kéjgyilkos is öl. A kettő megítélése ellenben mind jogilag, mind társadalmilag igencsak eltérő.
marhasültfánkkal 2021.10.24 16:07:50
@arthurthedent:

Avagy neked Semjén Zsolt viszi a helikopterről lemészrolt rénszarvas húsát? (Bocsáss meg, nem akarok személyeskedni, nem annak szántam.)

Azt az undorító ocsmányságot, amit Semjén művelt, szerintem még a vadászok többsége is elutasítja, mert az nem vadászat volt, hanem mészárlás.

Úgy általában: A vadász a lőfegyverével elképesztő fölényben van a vaddal szemben. Az esélyek nagyon nincsenek kiegyensúlyozva. Elfogadnám a vadászatot, ha a vadász egyedül, nem csoportosan, és íjjal-nyíllal állna ki a vaddal szemben. Akkor egyenlők párharca lenne a dolog. És persze annak is meglenne az esélye, hogy mondjuk a vaddisznó öli meg a vadászt. Ha m ár egyszer sportnak nevezzük a vadászatot.

Ugye a többi sportágban sem úgy versenyeznek, hogy például az ökölvívásban az ólomsúlyú a pehelysúlyú ellen áll ki. :)
  Az már biztos, hogy 2022-ben, a választások másnapján nem sok állami vezető ül majd Jakab Péter irodája előtt... (Nem mintha ez így ment volna bármilyen forgatókönyv szerint.) Az, hogy Fekete-Győr miniszterelnöki reményei elfüstöltek, senkit sem lep meg igazán. (Voltak ilyenek egyáltalán?) A…..
marhasültfánkkal 2021.10.05 10:37:26
@6.Lenin:

Jókai fülét-farkát behúzva elbújhat Victor Hugo mellett. Már nagyon rég volt, hogy olvastam A nyomorultakat, de még mindig eltölt a mélységes unalom, amikor Hugo vagy 50 oldalon át ír a püspökről, akitől Jean Valjean ellopja az ezüst étkészletet. Aztán kb. ennyi is volt a püspök szerepe (na meg hogy később azt vallja, ő ajándékozta neki a szajrét).

Oszt lehet, nem volt az 50 oldal, de nekem min. 100-nak tűnt.
marhasültfánkkal 2021.10.11 09:33:02
@Glokta:

"azt, hogy jószándékú lenne, azt nem tudom elvitatni. "

Kérdés persze, kinek a javára jószándékú...
Filmbook Nincs idő meghalni 2021.10.01 20:12:25
Régen volt egy mondás a Bond rajongók körében: “Nincs Bond film erények nélkül.” Aztán elkészült a Spectre. A Nincs idő meghalni pedig minden idők legrosszabb 007-es kalandjának az egyenesági folytatása. Amiben a főszereplő nem akart játszani. Ahonnan lelépett az eredeti rendező, az egyébként…..
marhasültfánkkal 2021.10.04 20:32:34
@Androsz:

"kívánom, hogy csináljanak egy filmet egy néger női Bonddal, és utána majd megkapják mindazt, amit a Ghostbusters-utánzat készítői kapnak a mai napig."

Hatalmas siker lesz, más nem is lehet. Még Oscart is kap majd. Azonnal elveszítené az állását az a kritikus, aki rosszat merne írni egy fekete és női Bondról.
marhasültfánkkal 2021.10.04 22:24:01
Nem is olyan régen szereltünk egy itthon eléggé ismert (és talán picit túlárazott) márkájú érintőkapcsolót, és a kollégámban felmerült a kérdés (ő viszonylag “friss hús”), hogy ez vajon hogyan működik.Mivel ezt az alap villanyszerelő iskolában nem tanítják (talán nálunk még szóba került, de nem…..
marhasültfánkkal 2021.07.26 11:08:19
@arthurthedent:

Egyszerűbb érintőkapcsolók még csak az oszcillátor elhangolódásával sem bajlódnak, sőt oszcillátor sincs. Egy nagy ellenállással felhúzzák a MOS-FET gate-jét, majd ha közelítesz a szenzorlapkához, megnő a kapacitás, és egy kis időre leesik a gate feszültsége. Ezt a potenciálváltozást formálja egy komparátor vagy Schmitt-trigger, a többi meg már a szokásos.

Ilyen érintókapcsolók vannak egy régebbi indukciós főzőlapomban. Ha lassan, óvatosan közelítem az ujamat a szenzorhoz, akkor nem történik semmi; ha határozottan, akkor kapcsol.
marhasültfánkkal 2021.07.26 11:26:19
@arthurthedent:

"Tirisztort egészen biztosan nem használnak, mert az csak az egyik irányba vezet. Triakot akár használhatnak."

Erősen reaktív (induktív vagy kapacitív) terhelésnél előnyösebb lehet két antiparallel kapcsolt tirisztor alkalmazása: a tirisztor nagyobb biztonsággal kapcsol le, mert a záróirányú feszültség egy teljes félciklusra garantáltan lezárja.
marhasültfánkkal 2021.07.26 11:35:06
@arthurthedent:

Sőt még régebben olyan szó szerint érintő kapcsolók is voltak, amelyek a hálózati brummot érzékelték, és arra kapcsoltak. Ezeknél persze ténylegesen hozzá kellett térni a fémlapkához.
Kedves Praxis blog!   Nem gondoltam, hogy olvasáson túl is részt fogok venni a Praxis blog életében, most sajnos mégis kénytelen vagyok egy történetet elmesélni, ami április első hetében játszódott le Budapesten, a 14. kerületi nőgyógyászati rendelőben. Magamról annyit,…..
marhasültfánkkal 2011.05.20 21:40:10
@petbecks:

praxis.blog.hu/2011/05/20/ha_dugni_ne_volt_rest_a_kovetkezmenyeket_vallalni_se_legyen_az#comment-form

Te biztos ismered, azoknak szól, akik még nem.

"eltünt egy kommentem, amire azóta válaszoltak is.."

Biztos téged is letilt. Engem már letiltott. Baromi érzékeny lelke lehet, nagyon nem bírja a más véleményt. Most biztos épp a kommentjeimet törölgeti.

@Legelő Őse:
@egészségügyis:

Hiba, cenzorilla drága letiltott. MOndjuk szarok bele, csak azt nem értem, minek indít blogot az, aki nem képes elviselni az ővétől eltérő véleményeket.
Epic! Liptai Claudiát megcsípték amikor egy éve elhunyt édesanyja rokkantkártyájával próbált spórolni a parkoláson. Ezúttal olyan magyarázattal állt elő, hogy szépen kérem, azonnal engedje szabadon azt a pofátlan kisiskolásból álló kreatív csapatot akik ezt kitalálták!…..
marhasültfánkkal 2011.05.11 03:29:49
@Tilláromhajj:

Vicces, hogy pár ártatlan komment elég volt ahhoz, hogy letiltson a kedves bloggazda. Se kurvanyázni, se faszozni vagy máskáppen trágárkodni, trollkodni nem kellett hozzá, csak szépen letiltott. Bár a subba színvonalát ismerve talán épp azért tiltott le, mert nem trágárkodtam és trollkodtam eleget.

"amennyiben abban az időben jobb fizetése lett volna az embereknek, most magasabb nyugdíjat kapnának, de nem azért, mert akkor többet fizettek be a kasszába, hanem a nyugdíjszámítás alapja a ledolgozott idő és az elért bérszint."

Szóval ezt gondold át még egyszer...
Tölgyes mondandója minden szempontból irreleváns. A mai nyugdíjakat a mai járulék-befizetésekből fizetik. Vajon mennyivel lennének MA magasabbak a nyugdíjjárulék-befizetések, ha 20-40 évvel EZELŐTT jobb fizetést kaptak volna az emberek?

A magasabb bérek még nagyobb eladósodást eredményeztek volna, plusz jóval nagyobb inflációt, hiszen ezek a magasabb bérek keresletként jelentkeztek volna, amellyel szemben nem lett volna több árualap - miből is lett volna? Még több hitelből?

Tehát nominálisan biztos magasabb lenne az idősek nyugdíja, de a vásárlóereje nem lenne nagyobb, mert időközben folyamatosan elinflálódott volna.
„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette,…..
marhasültfánkkal 2010.10.14 15:45:00
@Szimba: Ha tudod, tartsd meg. Hidd el, nagyon sok örömöt tud okozni egy cica, nemcsak a gyereknek, hanem neked is.

Addig is mindenképp teszteltesd a szokásos macskabetegségekre és oltasd be (sajnos elég húzós az ára, 20 rugó körül van), ez nagyon lényeges.
marhasültfánkkal 2010.10.14 17:49:35
@CSENDES: Hát, ha nem akarod, hogy ivaréretté válva a szörnyen büdös kandúrpisivel bejelölgesse a lakás összes zugát, akkor célszerű ivartalaníttatni. Ha nem engeded be a lakásba (ami elég nagy kegyetlenség lenne), akkor is célszerű az ivartalanítás, mert cicáknál is vannak olyan STD-k, amelyekre nincs vakcina.
marhasültfánkkal 2010.10.14 18:05:01
@CSENDES: Bocs, így sikerült írni, természetesen betegség: Sexually Transmitted Disease, azaz nemi úton terjedő betegség. Pl. macskáknál is van AIDS.
Segítsünk hát rajta, hogy nyelvvizsgája legyen, sőt adjuk neki csak úgy oda, hogy legyen végre diplomája. Legyen egyetemeken belüli nyelvvizsgáztatás, oldjuk meg egymás között, csak ne legyen ekkora égés ez ügyben. A nyelvvizsgahiányra talált megoldási javaslat nem rossz. De ha…..
marhasültfánkkal 2010.08.23 19:04:29
@deffooe:

Kedves ....

Válaszodból az derül ki, még annyira sem figyeltél a hozzád intézett kérésemre, hogy megértsd, mi a problémám. Nem az a problémám, hogy eltűntek a hozzászólásaim, hanem az, hogy a Goompah nickkel nem tudom törölni ezt az átkozott blogot a blog.hu/radar listájáról. De ezt már a legelején leírtam, nem értem, hogy jött ez le neked úgy, hogy bérmiféle eltűnt kommentem miatt panaszkodom.
marhasültfánkkal 2010.08.23 19:20:02
@deffooe: Továbbá megbocsáss, de ha nem tiltottad le a Goompah nicket (talán csak véletlenül, nem állítom, hogy szándékosan tetted), akkor szerinted miért nem tudok kommentelni a Goompah nickel - és miért tudok ezzel itt? Ugyanis a legelső kommentem után pár órával azt tapasztaltam, hogy kommentelni nem tudok, A BLOGOT MEG NEM TUDOM TÖRÖLNI A RADARRÓL, ÉS EGÉSZEN PONTOSAN EZ A PROBLÉMÁM.

A kitiltáson kívül nem találok más épkézláb magyarázatot arra, miért nem tudok kommentelni a Goompah nickkel. Te tudsz? Ez a te blogod, te dönthetsz a userek hozzáféréséről, és rajtad kívül senki más.

Az nem igazán érdekel, hogy a Goompah nickkel nem tudok kommentelni. De az kurvára zavar, hogy ott éktelenkedik a Radar listájában egy olyan blog, amelyet nem tudok törölni, holott már nem érdekel a témája, nem kívánom követni a további hozzászólásokat. Az pedig nem lehet véletlen, hogy a kommentelés és a törlés lehetetlensége egyszerre lépett fel.
marhasültfánkkal 2010.08.23 19:20:55
.