Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TexMex

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőn éjfélkor fejeződött be a Lemilblog legújabb szavazós és vitatkozós tippjátéka, melynek során azt kértük tőletek, hogy egy 15-ös – vállaltan szubjektív és kicsit provokatív - listából egyrészt válasszátok ki azt a négy hadsereget, amely szerintetek megérdemli a „legkiválóbb” jelzőt, másrészt…..
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
TexMex 2019.08.30 09:22:34
@Pierr Kardán: ez volt az utóbbi napok legviccesebb kommentje, sokat röhögtem rajta, köszi!
TexMex 2019.09.02 20:19:12
@Argus.:

"Azért illik a Wehrmacht bele, mert hódított (ha rövid időre is), míg a Szovjetunió nem."

Bocsika, de általános iskolás töriversenyen inkább ne indulj, maximum Moszkvában :) Vagy nézz utána egy értelmező szótárban, mint jelent a "hódítani" ige. Addig is, amíg kikeresed, idecopyzom:

Hódít (ige): Személy, rendszerint hadsereget vezetve egy közösséget vagy valamely területet, ill. azon élő lakosságot rendszerint fegyveres erőszakkal arra kényszerít, hogy rendelje alá magát az ő hatalmának; hatalma alá hajt.

Á nem, a szovjetek NEM hódítottak :) :) :)
Abban a szerencsés helyzetben vagyok gyerekkorom óta, hogy a rendszeres húsfogyasztás része a mindennapjaimnak és számos pozitív emléket és érzést társítok húsételek fogyasztásához, legyen az a vasárnapi rántottcsirke, vagy bolognai spaghetti, hogy csak a leggyakrabban fogyasztottakról beszéljek.…..
A címben feltett kérdésre nem könnyű válaszolni, hiszen természetesen országa is válogatja, hogy igennel vagy nemmel felelhetünk. István fél évszázad kanadai élet után megkísérelt választ találni rá...
A borjúmájasok elvileg a prémium kategóriát képezik a májasok, májkrémek között. A boltban kapható termékek egységárai nagyon hasonlóak, ezért kíváncsiak voltunk, hogy mely borjúmájas ténylegesen prémium minőségű és melyik csak, mint marketingfogást használja a "borjú" szót. ..
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
TexMex 2017.02.05 19:41:55
@kolompa lole 1111:

Közhelygyűjtemény?! LOL, csak azért, mert ezt ismételgetik profik és amatőrök, a Nők Lapjától a Rendészeti Szemléig mindenki, attól még teljesen helytálló megállapítások, 2500 évvel ezelőttről. Persze te biztosan anélkül is tudtad mindezt, hogy olvastad volna (feltételezem, legalább katonai stratégiát tanítasz a West Pointon), de mi, az egyszerű halandók a könyvében olvastuk őket.
TexMex 2017.02.05 19:44:37
@Imre hada:

Ja, persze, Bulcsút tanítják a West Pointon. Gondolom, közvetlenül a "Hende Csaba reformgondolatai a XXI. század katonai doktrínájáról" című speckol után.
Orbán Viktor szerint az emberek "meg vannak győzve" arról, hogy le kell mondaniuk egy havi fizetésükről, illetve nyugdíjukról az egyensúly érdekében. Íme: Orbán Viktor: What we doing in Hungary and what we try to convince the people, please be involved and support that,…..
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
TexMex 2011.06.10 12:30:49
@Darkcomet:

Faszom akar a boltban beszélgetni. Én oda vásárolni járok.

Annyira átbaszni meg hiperben még soha nem basztak át, mint a piacon.

És hogy olcsóbb lenne a kisbolt meg a piac és hogy minőségibb az áru? Röhögnöm kell. A kisboltok árukészletének 80%-át a teszkóból, metróból és osanból veszik az élelmes kiskereskedők, és ráteszik a 15-20%-os árrést. Ez több, mint a benzin, amivel elmegyek a hiperig.
TexMex 2011.06.10 12:32:39
@Cartman (ex Cartman):

Házikolbász kisboltból?! Basszus, amíg le nem lepleztek pár "maszek" hentest és kolbásztöltőt, akik mócsingból (és ki tudja még miből) készítették a finomságot mindenféle ÁNTSZ-engedély nélkül, én is csináltam ilyet.
Kevés olyan múzeum van a világon, mely átfogó, az egész emberiség fejlődésére hatással bíró témában szinte minden, történetileg jelentős tárgyat a gyűjteményében tudhat. A Washington D.C.-ben található Smithsonian Institution's National Air and Space Museum épp egy ilyen…..
TexMex 2011.01.12 13:27:08
@czejp: annál az egy mondatnál sokkal többet sajnos nem is nagyon érdemeltünk meg. Egy szakácskönyv se nagyon rugózik a zsíroskenyéren.
  Az új médiatörvény elleni tiltakozás az utóbbi néhány napban a racionalitás világából gyorsuló ütemben költözik át az irracionalitás terepére. Mintha egymást licitálnák felül az újabb és újabb megszólalók, egyre erőteljesebbek (és bántóbbak) a…..
TexMex 2011.01.05 18:58:38
@Szvidrigajlov: Gondolom, teljesen egyenértékű 2 (kettő, azaz cváj) német néppárti EP-képviselő nyilatkozata úgy hat európai kormány (többek között Németország, Egyesült Királyság, Csehország, stb.) hivatalos álláspontjával, amelyet ottani kormánytagok és szóvívők hangoztatnak, s amelyek kritizáják a magyar médiatörvényt.

Ha holnap mondjuk egy lett és egy portugál szocialista EP képviselő azt mondaná, hogy szerintük Orbán médiapolitikája olyan, mint Meciaré vagy Lukasenkóé, gondolom azt is főcímként kéne közölnie minden újságnak.
Mivel is tudnánk szebben köszönteni a karácsonyt, mint egy olyan poszttal, amely a második világháborús német kísérleti páncélozott járművekkel és más tüzérségi eszközökkel foglalkozik?! Egyúttal megragadom az alkalmat és bemutatom legújabb vendégszerzőnket, Titan89-et,…..
TexMex 2010.12.24 00:33:53
@abc:
Hát az biztos, hogy nem mindenkinek a Völkischer Beobachter vagy a Das Schwarze Korps a minőség garanciája.
Szerkesztőségi képregény-felelősünk, Szűcs Gyula csodás motoros-autós-világvége hangulatú történetet teremtett tettestársával, Budai Dénessel. Itt bent hétről hétre láthattuk az újabb és újabb lapok születését, de önöknek nem kell türelmetlenül várni a friss…..
Ma már épeszű ember nem vitatja, hogy az USA belépése a második világháborúba sorsdöntő jelentőségű volt az eddigi legtöbb áldozatot követelő, nemzetek közötti fegyveres konfliktus későbbi eseményei szempontjából. Adolf két év alatt maga alá gyűrte Európát, a…..
TexMex 2010.12.08 19:37:11
@tiboru:
Ezek után nagyon várjuk a Mártától a teljesen egyedi és abszolút saját kútfőből készített John Lennon-megemlékezést, esetleg a Hasfelmetsző Jacket.
Az alábbi észrevételt elküldtem az Ügyfélszolgálatnak is, választ még nem kaptam.      Tisztelt  Ügyfélszolgálat! Örömmel tapasztaltam, hogy a 2010-2011. évi vasúti menetrend felkerült a Máv honlapjára. Ugyanakkor számomra érthetetlen, hogy miért egy NEM…..
Megvallom őszintén, nem tartom sokra azokat a hírességeket, akik ismertségük gyorsan forgó turbináival olyan gépeket is meg kívánnak hajtani, melyekhez amúgy semmi közük nem volna. Ha a celebritás könyvet ír vagy borászkodik, annak szerintem sosincs jó vége. Nem valami elvont…..
TexMex 2010.12.02 11:34:13
@georg 48: megelőztél, egy az egyben ezt akartam mondani én is!
Az elmúlt hét egyik - legnagyobb port felvert  - sajtóhíre volt a WikiLeaks által beharangozott, mintegy negyedmillió (részben bizalmas és titkos) amerikai diplomáciai jelentés nyilvánosságra hozatala, amelyekből több ezret már letölthetővé is tettek a honlapjukon, s több…..
TexMex 2010.12.02 11:32:09
@molnibalage: Hát én Putyin helyében annyira azért nem örülnék, ha kiderülne, hogy az amerikai nagykövet olyan jelentést küld rólam Washingtonba, mely szerint lusta vagyok és ráadásul bűnöző is. Nem vagyok szakértő, de az ilyesmik szerintem eléggé el tudják rontani két állam viszonyát.
Köztársaságunknak rövidesen új alkotmányt ír a kormánytöbbség. Szijjártó nyilatkozataiból úgy tűnik, népszavazás nem fogja szentesíteni, a parlamenti pártok által konzultációra felkért civil szervezetek pedig mintha nem a szükséges komolysággal állnának hozzá a…..
Kigondoltam Tojás 2010.10.09 07:41:00
Oválisan kerekded, keményhéjú, belül folyós, két részből álló képződmény. Könnyen törik, végeredményét nehéz feltakarítani. Ragad, folyik, nyúlik, ha rothadásnak indul, még meg is büdösödik. Több hetes hűtőben felejtett tojást ne próbáljunk meg felnyitni, mert a…..
Eszterlánc főz Gulyásleves 2010.10.09 06:00:00
A gulyáslevest mindenki szereti, gulyáslevest mindenki tud főzni. Lehet hétköznap a menzán és lehet szombaton este vendégeknek bográcsban. Gulyáslevest lehet marhából, sertésből, akár még csirkéből is. A gulyás leves az igaz magyar. A gulyásleves jó.Ez egy hétköznapi változat…..
 Uraim!Játsszunk...Aki -igazoltan - befizeti havi jövedelmének 10 %-t Kolontár Önkormányzatának ‎"KOLONTÁR ADOMÁNYSZÁMLA: 11748090-15427298-06540009" OTP bankszámlájára - annak bemutatkozom.Aki - igazoltan - befizeti egyhavi jövedelmét Kolontár Község…..
TexMex 2010.10.09 20:17:47
@örömlány: nem akarok én senkit megvédeni, de miért lenne sötét bunkó a hozzászólása? Egyszerűen leírta, hogy neki miért nem "buli" az ajánaltoddal élni, és ennyi.

Mellesleg ha már erről van szó, egy dugásért én se adnám oda az egyhavi fizetésem, de ez más kérdés. És még mielőtt engem is lebunkóznál: adakoztam az iszapkárosultaknak nemcsak pénzben, hanem munkaórában is.....
Nemrég megírtuk, hogy Roger Waterst pár napja antiszemitizmussal vádolta meg az Anti-Defamation League (Rágalmazásellenes Liga), amiért a Pink Floyd alapítója, a most is zajló turnéján egymás után vetítette a dollárjelet és a Dávid-csillagot a Goodbye Blue Sky című dal alatt.…..
TexMex 2010.10.08 12:51:10
@Hegyirablo: Mint ismert, okoskodók és észosztók mindig lesznek és az is köztudott (már akinek), hogy egy blog, nem a Magyar Távirati Iroda.
Az LMP kampányfőnöke Nyakót és Szijjártót megszégyenítően kozmetikázza sikernek a kudarcot. Azonban kiderült: az LMP nem országos párt, nem profi médiapárt, sőt még csak nem is párt. (Fotó: Index) Az LMP-t bíráló elemzések legelcsépeltebb, szinte kötelező mondata a…..
Kedves Blog! Rövid leszek: Én fél évet voltam kint mérnökként, egy magyar származású, magát nagy magyarnak valló “úriember” üzemében. Biorobotként, napi 11,5 órát töltöttünk a cégnél. Ami bent volt: újjlenyomatleolvasó, kamerák(wc kivételével mindenhol),…..
TexMex 2010.10.06 12:59:19
@Csirke72:
Napi két milliós nyereség Magyarországon vendéglátásból?!

Vagy téged basztak át, vagy te nézel itt mindenkit hülyének, vagy kevered a nyereséget a bevétellel. A fél családom vendéglátós generációk óta és mindenki a hasát fogja a röhögéstől ennek hallatán. Idehaza egy négycsillagos szálloda nem hozza ezt a nyereséget éttermestől, szaunástól, sörözőstől.
TexMex 2010.10.06 13:21:06
@Csirke72: A Hartz-IV jelenleg havi 359 eurót jelent (ez a Regelsatz), nem nyolcszázat. Nem vagy te egy kicsit hazudós?