Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Módfelett Kényelmetlen

0 bejegyzést írt és 303 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Születésnapi interjút adott a Kreatívnak Uj Péter, a 444 főszerkesztője. A három éve indult lap alapítójával készült beszélgetést akár a köztévé is készíthette volna tetszőleges Fidesz-politikussal – vagy a fénykorát élő Nap-kelte az MSZP vagy az SZDSZ bármely jeles képviselőjével. Ehhez hasonló…..
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..
Módfelett Kényelmetlen 2016.01.23 22:00:29
Egy kanadai nő (büszkén) összeszedett néhány szokatlan dolgot a helyi kormánnyal kapcsolatban: a miniszterelnök egy sci-fi mániás geek az egészségügyi miniszter egy igazi orvos a családokért, gyerekekért és társadalmi fejlesztésért felelős miniszter egy szegénységet…..
"Last time I was sober man I felt bad, worst hangover that I ever had" via Az elmúlt napok menekültügyi fejleményei, így a német befogadóképesség megkérdőjeleződése, a görögországi útvonal áteresztőképességének növekedése, és az útba eső országok, elsősorban Szerbia,…..
Módfelett Kényelmetlen 2015.09.18 19:08:47
@Tranquillius: Ehhez egyelőre még nincs meg az akarat, nincs meg a tragikus események kritikus tömege az atlanti blokkban; mert ott rend máshogy nem lesz csak ha odamegy minimum félmillió katona, minden utca sarokra egy és ott is marad vagy 20 évig miközben a megszálló erők átveszik az irányítást a közigazgatási szintig lemenve
Adam és Jamie a már tizennegyedik évadnál tartó Állítólagból ezúttal az egyik legaktuálisabb és legnagyobb tévés rejtélynek eredt a nyomába, vagyis arra vállalkoztak, hogy megépítik a Breaking Bad fináléjából ismert forgó gépfegyvert. Az eredmény szórakoztató – és…..
Módfelett Kényelmetlen 2015.08.27 13:29:04
@Elstron: hogy működött
„- Ne kételkedjetek bennem – mennydörögte Lars. – Nyissátok ki a szemeteket! Varázsló vagyok, és dacolok a nőkkel!” Matriarchális elnyomás, szétesett társadalom, rabláncon vezetett férfiak és ködös fjordok - rövid címszavakban így foglalhatjuk össze Moskát Anita…..
Módfelett Kényelmetlen 2015.07.27 19:26:26
Módfelett Kényelmetlen 2015.07.30 19:08:59
@pinter.bence: csodás, ez szép hozzállás; nem lettem volna egyébként meglepődve, ha általános a probléma, a GABO kaidányok elég merev gerinccel készülnek, nem túl olvasás barát megoldásként
Az elmúlt pár hétben, ahogy a világ összes geeklelkű emberét, úgy hazánk mozinézőit is lázba hozta a Bosszúállók: Ultron kora című Marvel-szuperprodukció. A film természetesen nagyobb, sötétebb és akciódúsabb, mint elődje, de ki fogja állni az idők próbáját, lesz akkora…..
A KARD Álmodtam egy országot 2015.04.26 06:30:00
Álmomban Magyarországot egy jobbközép-kereszténydemokrata koalíció vezette, stabil parlamenti többséggel. A saját útját évek óta keresgélő baloldal nem jelentett sok kihívást, hogy a marginális szélsőbalos és szélsőjobbos csoportokról ne is kelljen említést tenni. Ekkor…..
Módfelett Kényelmetlen 2015.04.26 09:49:19
@maxval bircaman szerkesztő: imádom ezt az elvakult liberális gondolkozást, najsz!
1. Szomorú életű, nagyon ráérő, magukban frusztrálódó, mindenre morgó, világról lemaradó, befelé zárkózó, politikára csavarodó, provokációra harapó, feljelentő és/vagy házmester hajlamú, proletarizálódó harci nyuggerek. 2. Teljes életet élő, keményen dolgozó, nem…..
Módfelett Kényelmetlen 2015.03.19 08:39:54
A Locus magazin (a legnagyobb SF szakmai lap) minden évben összeállítja az előző évi kiadásokból az ajánlott olvasmányok listáját. Az erre felkerülő művek, ha nem tükrözik mindenki ízlését, a legizgalmasabb, legújítóbb írások közé tartoznak. A 2014-es olvasmánylistán…..
Módfelett Kényelmetlen 2015.02.02 21:07:23
Módfelett Kényelmetlen 2015.03.06 22:05:11
@HannaCsilla: Hát ez nekem nem gyerekkönyvnek tűnik... ; )
Nem nagyon szeretnék belemenni egy DC vs Marvel vitába, de annyi biztos, ha átlagos nézői szemmel figyelek, és nem a szuperhősöket veszem figyelembe, akkor a DC Comics kerül ki győztesen. Egyszerűen azért, mert jobb rosszfiúkat képes felvonultatni, emellett talán jobban is vannak…..
Dotkom Apple, az egylábú óriás 2015.02.10 08:19:49
Hosszú évek óta (vagy talán soha) nem volt még ennyire kitéve egyetlen termékcsoportnak a cég. Rövid távon ez nem baj, de ha évekkel ezelőtt is csekély volt az esélye, hogy tud a meglévőkhöz képest is lényeges méretű új termékszegmenst létrehozni a cég, akkor most szinte…..
3M Mélyinterjú Raoul Renierrel 2015.02.09 10:28:27
Debreceni lévén tudtam, hogy a magyar fantasy egyik ősatyja, Kornya Zsolt a földim. De azt is tudtam, hogy modernkori remeteként él, így nehéz a hozzá vezető utat meglelni. A tavalyi Világok Szárnyai Szerepjáték találkozón azonban mégis sikerült megismerkednünk, majd a…..
Módfelett Kényelmetlen 2015.02.09 16:34:40
Azzal indult a mindenki által látható politikai karrierje, hogy azt mondta, ruszkik haza! Mondta ezt egy olyan országban, amely 56 után azért rendesen rászokott arra, hogy ha olcsó az olaj, akkor bánjuk is mi az oroszokat, még azzal a Nyugat-Európával is szembemegyünk, ahová kijárunk…..
Módfelett Kényelmetlen 2015.02.05 09:45:56
Bizony, jól láttok, a bejegyzés címe nem elírás: a Fórum Hungary forgalmazásában júliusban mozikba kerülő Marvel-opusz címét végül egy hangyányit sem fordítják le, és Ant-Man marad. A lapozás után nézzétek meg a film nálunk és az IGN-en debütáló első magyar…..
Az irodalomnak, azon belül is a zsánerirodalomnak (vagy csúnya szót használva ponyvának) van egy jól bevált receptje. Fogj egy darab átlagos, mindennapi életét tengető emberkét és rögtön az első fejezetben dobd bele az általad felépített világba. A recept nem mindig eredményez…..
1 órája ért végett Budaörsön egy átlagosnak tűnő esemény sajtótájékoztatója, amin a kereskedelmileg rendkívűl fejlett város 98-ban létesült legelső bevásárlóközpontja (a francia Auchan) átadta diszkont árazású benzinkútját. Bevallom elgondolkoztam, hogy eleget tegyek e…..
Módfelett Kényelmetlen 2014.12.18 16:49:50
@chico: nekem is ez jutott eszembe azonnal, ez vajon így is van? szóval ez az elgondolás valid lehet?
Beszakadó rubel, összeomló költségvetés, menekülő tőke, lefújt Déli Áramlat, infláció, áruhiány, pánik: pár nap alatt megrendült az elemzések illiberális sztárja, Oroszország. Pár nap múlva lesz a 15. évfordulója annak, hogy Vlagyimir Putyin először Oroszország elnöke…..
Igazából még most is várom a bejelentést, hogy az egész csak vaskos csendőrhumor volt − de a poén csak nem akar csattanni. A mai hivatalos bejelentések szerint a Fidesz tényleg komolyan foglalkozik Kocsis Máté javaslatával, a politikusok, újságírók és a komplett ifjúság…..
Rájöttem a nemzetet megosztó konfliktus megoldására: vasárnap csak az önkiszolgáló kasszák működjenek a boltokban! A szegény, kizsákmányolt bolti eladók otthon lehetnek a családjaikkal; de aki akar, továbbra is vásárolhat vasárnap; aki meg nem, az nem. A többit pedig megoldja a…..
Simicska Lajos a héten bombát robbantott: bejelentette, hogy talán indul Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért. S akkor mi van? Szerintem minőségileg új helyzet van. Simicska Lajos olyanra lehet képes, amire az ellenzék vezetői közül ma senki, s amiről egyelőre a…..
Módfelett Kényelmetlen 2014.11.29 17:14:22
Hétfőn a várakozásoknak megfelelően meghosszabbították a diplomáciai tárgyalásokat a nagyhatalmak és Irán között, amelyek célja a perzsa atomprogrammal kapcsolatos ellentétek megoldása. A határidő kitolásának szinte automatikus volta jelzi, hogy egy összetett…..
„Három módja van azon birodalmak megtartásának, amelyek, mint mondottuk, maguk szerezte törvények alatt, szabadságban élnek, amikor meghódítják őket. Elsőbben is, elpusztítani, másodsorban közöttük lakni, harmadsorban saját törvényeikkel élni hagyni és adófizetésre…..
Módfelett Kényelmetlen 2014.11.24 22:28:20
@Krisz11: ennek valószínűleg az az oka, hogy akit te balliberálisnak tartasz az nem balliberális és habár te magad nem tartod annak valójában mégiscsak egy komcsi vagy, csak mivel azt gondolod, hogy a narancssárgának semmi köze a sarló kalapácshoz ezért ezt nem veszed észre :)
valószínűleg egyébként valóban még zsidó is vagy, mivel magadat megpróbálod kitüntetettként kezelni az erről mást gondolókat pedig lenézed és marginalizálni próbálod :)
ezeknek egyébként semmi köze a nemzeti érzelemhez, ami valószínűleg egyébként a te esetedben semmi más csak az autoriter magatartás követésére való hajlam, a vélt dominancia iránti kóros áhitat igény (ez alapján valószínűleg egyébként még látens homokos is vagy), ami a világ meg nem értéséből fakadó intellektuális igénytelenséged következménye
nagyon jó lesz, ha a fidesz tovább rombolja az oktatást, mert akkor még több hozzád hasonló műveletlen lelki nyomorult fogja ezeken a fórumokon az észt osztani és még büszke is lesz magára
:)
Mindenki szereti a játékokat. A jó játékokat meg pláne. Az ezredforduló környékén hatalmas változások jelentek meg a konzolos, illetve PC-s játékiparban, főként a kinézet és a játékmenet terén. A grafika mondhatni csúcs volt, a számítógépekbe már komoly alkatrészek kellettek, hiszen nem lehetett…..
Módfelett Kényelmetlen 2014.11.20 15:59:28
A KARD Romániának sikerült 2014.11.16 23:41:01
Az első részeredmények, és különösen a nagyon magas választói részvétel miatti valószínűségek szerint borult a papírforma Romániában: az elnökválasztás második fordulójában Nagyszeben szász származású polgármestere, Klaus Iohannis maga mögé utasította Victor Ponta…..
Módfelett Kényelmetlen 2014.11.17 06:58:51
@maxval birca hozzászóló: így van, a nyugdíjaspárti neokommunista provinciális Ponta sokkal jobb lett volna nekik, bárki megláthassa milyen jól mennek a dolgok itthon is a Mi Viktorunkkal!