Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Janicsár

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Névtelen olvasónk egy levelet küldött, amiben arról ír, hogy a WC-be lépve cigifüstöt érzett, majd a kalauz rátörte az ajtót, s meg akarta büntetni dohányzásért. Olvasónk nem hagyta magát, a kalauz pedig mindenképpen ki akarta fizettetni a 8000 forintot, így a beküldőnk úgy…..
József a hónap elején megvette a bérletét Üllőn, s várta a vonatot, mellyel elutazhatott volna. Az be is érkezett, majd fél órás várakozást követően, bemondták, hogy a biztosító berendezés hibája miatt a vonat még bizonytalan ideig nem indult tovább. József ekkor úgy…..
Janicsár 2011.08.28 14:29:23
@jobangel:
A pénztâros jóindulata nem sokat számít, ha gépes pénztár van. Alapból nem engedi a gép később rontani.
Nem gépesnêl megoldhatja utólag, de mivel ez szabályellenes nem hiszem hogy bevállalnâ.
Laci még június elején küldött egy levelet, ami valahogyan elkeveredett, hát most íme, olvashatja mindenki. Annál is inkább érdemes elolvasni, mert Laci logikusan végigvezeti az ütemes menetrendből eredő késéseket, vonatokkal példálózva és javaslatot is tesz a…..
Diákigazolvány nélkül utazni nem szép dolog, de valljuk be azért, hogy egy gyereknél erősen megállapítható, jogosan veszi -e igénybe a diákkedvezményt. Marietta mostani levelében arról mesél, hogy párjának nagyobbik gyereke egyedül utazott, de elkövette a hibát, hogy otthon…..
Janicsár 2011.06.29 23:12:56
@v2peti: Azt írták a levélben, hogy "a nem személyazonosított gyermek visszaszállhatott a vonatra és a végállomásig utazhatott"
Egyébként sehol nem ír olyat az üzletszabályzat, hogy a kalauz ránézésre dönti el valakiről, hogy mennyi idős.

Pár éve találkoztam hasonló esettel, 10 év körüli gyerek, nincs igazolvány, kalauz rendőrt hív következő állomásra.
Sikersztori:du. Bp-n elcsavargott gyerek Szolnokon előkerült egy kukacoskodó kaller miatt.
Új MÁV blog Utazási igazolás 2011.06.10 16:58:00
Csaba mai levelében ismét a jól ismert történetet olvashatjuk: levelezősként igazolás nélkül utazott. Bevallom, 2011-ben nem értem, miért kell még mindig ezzel a szarsággal foglalkozni, s főleg, hogy az átlagember honnan tudhatna erről a kötelezettségéről. A történetben…..
Janicsár 2011.06.13 02:11:47
@vanek ur: Igazából 2 évente kell vizsgázni mindenből újra, különösen a változásokból. Ezen kívül negyedévente oktatás, néha rendkívüli oktatás, itt tesztírás általában a végén.
Mellesleg amíg nem sikerül az (állítólag sokkal szigorúbb) pótvizsga addig nem is dolgozhat az illető, tehát nem 30%-ot veszt a fizuból.

Lényegében legalább 10 éve nem változott ez a szabály ezért végkép nem értem mire ment a 8000..

Ha a mégis vonatra szállna Csaba javaslom olvassa el a rá vonatkozó kedvezmények feltételei, hogy ne tudják csőbe húzni.

www.mav-start.hu/res/mAv-start_dijszabas_100601.pdf
itt pl. az 5.5.6. pont az amivel tudtad volna magad védeni.
Zoli levelével már megint teljesen egyetértek, anno nekem is herótom volt attól, hogy mindig az volt a baj, hogy itt nem tudták lepecsételni azt, ott nem tudták visszafizetni ezt - ráadásul mindig valami homályos, számomra érthetetlen okok miatt. A legjobb az volt, amikor Budapestről…..
Új MÁV blog Jegykiadás panasz 2010.11.22 08:00:00
Tisztelt Ügyfélszolgálat!A 2010. november 20-án a meneterend szerint Dunavarsányból 04:46-kor induló 3729-es számú járatukon történt esettel kapcsolatban szeretnék panaszt tenni.A vonatra Dunavarsány megállóhelyen szálltam fel. Mivel ekkor az állomáson nincsen jegykiadás, a…..
Péntekre pedig egy lazább poszt. Helló! Úgy hallom radikális változások lesznek a MÁV-nál, a csatolt fotó alapján elsőként az időszámítást reformálták meg, valamint erősen sűrítették a Komárom-Miskolc InterCity járatokat :) Üdv, sonny ..
Janicsár 2010.09.03 12:31:49
Van egy új vasút is kb 2 éve:
www.kephost.com/images3/q0d2bvlkwc37n71loud1.jpg
Nem túl jól sikerült kép, de azért olvasható...
Érd alsón át Záhonyba gyorsított személyvonat
Kelenföld 3. vágányáról indult minden hajnalban.
(csak a Bp déli felé eső kijelzőn)
Már vagy 4 hónapja nem voltam hajnalban Kelenföldön de szerintem még mindig így írják ki.
Tisztel Szerkesztő, MÁV!        Levelem két anomáliára hívná fel a figyelmet, melyet a MÁV tettrekész alkalmazottai tovább tetéznek.        Az első szituáció a Budapest - Hatvan közötti útvonalon történik, hétvégente többször. A két…..
Janicsár 2010.09.01 17:47:12
Szüsz

www.mav-start.hu/res/mav_start_szusz_100601_tol.pdf

9.2.9
...Nem számít fel a vasúti társaság a menetdíj-különbözet elszámolása esetében pótdíjat, ha a magasabb díjú szolgáltatás igénybevételére a vasúti szolgáltatás hiányossága miatt kerül sor.
Ebben az is benne van ha nem tudsz leülni, de fizetnél az első osztályért (ami szerintem csak ennyiben több a legtöbb vonaton) akkor ezt pótdíj nélkül megteheted. Persze ha ragaszkodunk a szabályhoz ez csak akkor van így ha ténylegesen 1 db üllőhely sincs szabadon...
Janicsár 2010.09.01 23:39:04
@charlie:

Régebben is ezekkel a szavakkal volt megfogalmazva ez a szabály, amikor még csak űrjegy volt, akkor rá kellet írni, hogy a 2-1 KOK "üllőhely hiánya" miatt lett kiállítva pótdíj nélkül.
Nekem így tanították, így is alkalmaztam eddig.
Szerintem az is hiányosság, ha nincs ülőhely, vagy szó szerint állóhely sem.
Akkor lehetne arra hivatkozni, hogy a jegyen az sincs rajta melyik vonattal, sőt melyik nap fog utazni?
Mert 14 napig csak jön olyan vonat amivel eljut oda meg vissza is.
Janicsár 2010.09.02 20:37:34
@Közlekedésguru: Ha 2. o-val van meghirdetve a menetrendben, akkor minden kocsi 2o, attól függetlenül, mi van rajta.
Volt olyan vonat, ami csak 2.o-ra volt meghirdetve, de csak 3db 1.o. kocsiból állt.
Ezen a vonaton vissza is járt az 2-1 különbözet.