Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferraiolo

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
vörös és fehér Elég a maradék 2012.04.10 21:00:00
Tehetséges nép a magyar, meg persze leleményes. Axióma ez, bizonyítani a tételt ezért felesleges, annál inkább lehet világnézetet alapozni erre. Ismerjük és elismerjük Nobel-díjasainkat; legalábbis majdnem mindegyiket. Tudjuk, és fennen hangoztatjuk is: sport nagyhatalom vagyunk:,…..
Lelki szemeim előtt megjelentek Tokaj lejtői tele ilyen gyönyörű kis házikókkal. Amik természetesen hordozhatóak/újra telepíthetőek és energiatakarékosak, mert ezek a tulajdonságok nélkül már nem élet az élet. :-) Amúgy gondolkodás nélkül birtokba vennék egy ilyen kis…..
Ferraiolo 2012.02.12 10:51:02
Ferraiolo 2012.02.13 01:37:00
@h.geza: Nagyon köszi. Rendkívül érdekes project.
Érkezés nyitásra, a bejáratnál egy pohár champagne, majd durr bele, vörös bordói egy menetben, még a tömeg előtt. Majd ezt követően – immár lehiggadva – néhány drága szupertoszkán, aztán grüner veltliner, meg ami szembejön. Ez volt a terv. Persze sikerült késni…..
Gondolatban végigpörgetve a hazai csúcsvörös házasításokat, nem sok olyan bor jut eszembe, ahol az uralkodó bordeaux-i fajták mellett lapot osztottak volna bármiféle őshonos fajtának is. A kivételt képező tételek gyakorlatilag egyetlen borvidékre korlátozódnak, és ez nem…..
Ferraiolo 2011.09.14 10:53:14
@európai: tiszteletben tartom mindenkinek a szubjektív véleményét, de ha sokat kóstolnál californiai bort, akkor nem hasonlítanád az NJK stílusát Californiához. Hogy mi az "egri jelleg", az pedig eléggé nehezen definiálható. Gazdag savkészlet...hűvösebb elegencia...finom, nem harapós tanninszerkezet...??? Tényleg. Meg tudja ezt valaki fogalmazni?
Ha a terroir mindent visz, akkor a Kovács-Herczeg-Benedek vezetés alatt sem lesz miért aggódnunk. Ráadásul, ha Kovács „Kogart” Gábor több pénzt tud föltalicskázni a hegyre, mint Bukolyi László, ha Herczeg Ágnes jobban igazgat birtokot, mint Bukolyi László, ha Benedek…..
Ferraiolo 2011.06.12 22:28:27
Herczeg Ágnes megjelenésével a Gróf Buttler Borászat mind szakmailag, mind emberileg olyan irányt vett, olyan szintre süllyedt, amihez már sajnos nem tudjuk, és nem is akarjuk tovább a nevünket adni, így a Bukolyi család elhagyja a Gróf Buttler Borászatot. Ez a hír publikus. …..
Ferraiolo 2011.04.08 18:20:33
A sajtóközlemény annyira veretes magyarsággal íródott, hogy nem volt szívem a lényeget újrafogalmazni, inkább az eredeti szövegből metszettem ki részleteket: "A bor tudósainak alkotásait mustrálva a tudomány borát kereste az MTA elnöke által felkért, hivatásos…..
Ferraiolo 2011.02.23 13:29:21
Ötvennél is több pincészet, új helyszín, korlátozott számú belépőjegy, ezekkel a főbb paraméterekkel hirdette meg a Vinoport a tavaly debütált Nagy Furmint Február kóstoló újabb felvonását. A Vajdahunyadvár beváltotta a reményeket, legalábbis ha engem kérdeznek, a tömeg…..
Ferraiolo 2011.02.15 23:08:46
@borosember: valószínűleg a személyes ízlésednek nem az egri fehérborok felelnek meg. Ha a rendezvényen pont a két egri borászat bora volt számodra kiemelkedően gyenge, akkor ezt gondolom. Nincs is ezzel semmi baj.
Pók Tamás bora szerintem tök rendben volt, héjon erjesztett, talán ez adott neki egy plusz -esetleg nehezebben érthető- karaktert. Rossz hordó nélkül.:)
Egerben egyrészt olyan ritka a Furmint, mint a fehér holló, az említett két borászat pedig pont ennek a fajtának a borvidéken ismét feltámasztásán dolgozik.A Pajdos és a Nagy-Eged hegy pont két olyan terroir, amelyre érdemes Furmintot telepíteni és amelyekre a jelenben és a jövőben nagyon érdemes odafigyelni.
Üdv: Ferraiolo
Ferraiolo 2011.02.16 13:56:36
@takács bálint - zsebtévé: sajnos az Akadémián sajnos nem lesz KNW Furmint, mert egyrészt az eredetileg is minimális palackszám (480) gyakorlatilag kifutott, másrészt minden borászat 3 fajta borát kóstoltathatja a rendezvényen és a KNW más borokat mutat be. Pók Tamás Pajdos fehérborát illetően nincs infóm.
Ferraiolo
Ferraiolo 2011.02.17 13:04:00
@takács bálint - zsebtévé:
Jaja, Fugunak ment a válasz. Kösz a szép szavakat.:)
Több forrásból is megerősítést nyert, hogy hétfőtől a Gróf Buttler borászat vezérigazgatója Herczeg Ágnes, a Wine Expert. A hányatott sorsú borászat az elmúlt hónapokban három dologgal hívta föl magára a figyelmet: kiváló borokkal (Syrah 2006 és a 2008-asok), majd a…..
Nemcsak az X-faktor, az év is régen elmúlt már, de mi folytatjuk rendületlenül. Ott tartottam legutóbb, hogy a tehetségkutató tanulságaiból kiindulva fel mertem tenni a kérdést: vajon tényleg az egyensúly vagy a harmónia a legfontosabb a borokban, mint azt sokan állítják? A…..
Nem mondhatni, hogy termelőink zöme otthonosan mozog az internet világában, és arra – információközlésre – használja, amire való, de az így is ritka, hogy az ember szinte semmit nem tudhat meg egy pincészet honlapjáról. A Dimenzió Borászat dolgait kommentben ajánlotta…..
Az év elején nagy reményekkel, jelentős sajtószéllel és általában kedvező első benyomásokkal indult Ráspi, a fertőrákosi druida budapesti vendégszereplése. Aki járt már Fertőrákoson, és ismeri valamelyest Horváth József egyéniségét, elveit és gyakorlatát, az tudja, hogy…..
Az egyszer már megidézett nagyszabású ivászatnak Tóth István volt a vitathatatlan sztárja. Egyikünk három jól megőrzött palackkal készült az eseményre, másikunk hozzátett még egyet spontán, de nemcsak a mennyiség, a minőség tekintetében is tündökölt az egri mester. Sokat…..
Ferraiolo 2010.09.10 01:33:05
@benchmade:
Kíváncsi lennék, Te hány palack Tóth István bort vásároltál a Monarchiánál az elmúlt években? Vagy esetleg Istvánnál Egerben?
Csak hogy tisztázzuk a dolgokat:
1.István borai ott vannak minden komolyabb borfesztiválon, ahol kiállítunk, folyamatosan lehet kóstolni őket, nincs háttérbe szorítva a Mester.
2.István borai elérhetőek a hiperekben is
3. Rajtatok, fogyasztókon múlik elsősorban, hogy egy adott termelő bora illetve évjárata milyen gyorsan fogy el.
Mindenki csak fikáz meg fanyalog, de nem vásárol.
Elmegyünk egy jó kis szervezett kóstolóra, megkóstolgatjuk a termelők borait, majd egy hónap múlva egy másik szervezett kóstolón megismételjük, aztán jönnek ismét az új kóstolók.
Megbeszéljük az amúgy mindig ugyanazzal a közönséggel a terroiristenek legújabb áldozati bárányait, megveregetjük egymás vállát hogy mi aztán milyen szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk, aztán hazamegyünk és szépeket álmodunk a legmenőbb termelőkről amint amforából öntik a szánkba a legcsodásabb nedűket. Aztán másnap felébredünk és kezdődik minden elölről. Csak egyet felejtünk el. Vásárolni a borokból.
Mi lenne, ha egyszer vennénk is pl. egy karton Tóth István bort? Vannak már 6-os kartonok is, még csak 12 palackot sem kell venni. Ennek biztosan István is és a kereskedő is nagyon örülne! Az aki kurva szarul menedzseli István borait.
Üdv:
Ferriolo
Ugyanabban a Pécsi Borozó cikkben, ahol Kiss Gáborról olvashattunk, szerepel Iványi Zsófi is, aki borvidék új generációjának másik, a vájtnyelvűek körében ismert és elismert neve. Ezen információk szerint Zsófi igazi keményvonalas terroirista, a hagyományos borkészítés…..
Ferraiolo 2010.08.29 02:20:24
@palack:
Persze, hogy nem kóstolták. Csak locsognak a hülyeségről. :D
Átalakult a 7x7: új nevet kaptak a hetes csoportok, a 2006-ban még keményfedeles, igényes, színes könyv mára spirálkötésű kóstolófüzetté fogyott, a négy évvel ezelőtti kezdőcsapatból 24-en voltak ott az idei szombaton is a Festetics Palotában. Keresd A Bort - így nagybetűkkel…..
Ferraiolo 2010.06.21 13:44:57
Nem gyakran folyik le kaliforniai bor a torkomon, ezzel gondolom vannak még így néhányan az országban. Most találkoztam eggyel, ami nagyon megtetszett, bár pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy ismét tetszett, nem először kóstoltam ugyanis. Ráadásul zinfandelről van szó, amiből…..
Ferraiolo 2010.05.10 14:13:59
@ringsider:
Akkor ne igyál újvilági borokat ;-)
Ferraiolo 2010.05.10 15:07:02
@Szomjas Gödény:
Milyen két öreg tőkés OLASZ Zinfandelről van szó???
Nehéz egy olyan, alapvetően pozitív hangvételű cikket írni valamiről, amivel kapcsolatban nem sok említésre való, jó dolog történt. Márpedig a Móri Borvidék ilyen… a leginkább elfeledett borvidékünk. Hányatott sorsa, 20 éves múltja nem egy sikertörténet. A Móri…..
A bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet valamiért nincs ott az érdeklődés homlokterének közepében, lehet, a saját honlapján is felemlegetett elvesztegetett évek a ludasak ebben. Az utóbbi időben persze jobban is figyelhettünk volna a borászat munkásságára, hiszen külföldön nem…..
"Borversenyünkön a bor tudósainak alkotásait mustrálva a tudomány borát kerestük, hogy méltó helyet találjon a nagy felismerések, találkozások, a jelentős döntések kísérőjeként" – így köszöntötte az egybegyűlteket Pálinkás József [a képen] a Magyar…..
Ferraiolo 2010.02.16 07:22:41
Túl vagyunk az első karácsonyi napokon (én kényszeresen ide számolom a Szentestét is), fogyasztottunk is. Ám valahogy nálunk úgy alakult, hogy a karácsonyi asztalra nem kerül rengeteg bor; a család messze nem annyira boros, mint én. Mondhatnám, remélem még kellően ironikusan: nekik…..