Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magasházi Gábor

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Józsi bácsi, ivott már rossz pálinkát? – Ittam, fiam. – És mégis, az milyen volt? – Hát jó!” Valahogy így vagyok én a Maidennel mostanában. Szar Vasszűz korong nincsen, csak maximum kevésbé jól sikerült. Hozzáteszem, elfogult vagyok. Szerintem ugyanis az Iron Maiden a legjobb heavy metal banda, és…..
Magasházi Gábor 2021.09.09 10:14:36
@Kotta: ezt meg én értem meg 100%-osan. :-)

Annyi a különbség, hogy én már arra sem érzek nagyon késztetést, hogy manapság koncerten megnézzem őket. A kitartásuk, és a konzisztencia valóban nagyra értékelhető igazad van, de ettől nekem nem lesznek szerethetők még.

Ami felkeltené az érdeklődésemet talán újra irántuk és lendületet is kapnának szerintem, ha Smith énekelhetne sokkal többet és nem csak vokálozna, hanem akár kaphatna önálló dalokat vagy felváltva énekelnének Dickinson-nal. (lásd Deris/Kiske) Na arra kíváncsi lennék.
Tulajdonképpen kicsit határeset ez az album, merthogy azért bőven megvan a maga kultusza. Annyira tehát messze nincs elfeledve, mint Kotta kolléga halandó számára szinte megközelíthetetlen rétegek alól feltárt "rovat-leletei", amelyekre magam sem győzök sokszor rácsodálkozni. El is bizonytalanodtam,…..
Magasházi Gábor 2021.06.01 12:07:28
@turisas: nem a gitárjátékkal van a gondom, hanem azokkal a hülye effektekkel, az érthetetlen volt mindig is számomra hogy minek bele.
Ha arra gondolunk, hogy közel negyven éves pályafutása alatt ez az amerikai banda összesen két lemezt adott ki hivatalosan, már sejthetjük, hogy nem jókor voltak jó helyen. Ebből a kettőből egy viszont egészen remek. Nem a zenei tudás, talentum hiánya volt tehát a sikertelenség oka…..
Kiadó:BMG Honlapok:www.redrocker.com/circlefacebook.com/SammyHagar Ez a sokak által hard rock szupergrúpként definiált négyes még 2014-ben alakult meg. A nagyérdemű előtt először csak The Circle-ként mutatkoztak be 2015-ben egy "At Your Service" című koncertlemezzel (CD+DVD). Ezen azonban még nem…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.voodoocircle.defacebook.com/voodoocircle Hát, ezzel a lemezzel elég nehéz helyzetben vagyok, nem azért, mert nem jut eszembe róla semmi, hanem mert gyakorlatilag már mindent elmondott róla CsiGabiGa a hardrock.hu-n. Egykori kollégánk elképesztő enciklopédikus…..
Kiadó:Frontiers Honlap:facebook.com/ReVertigoOfficial Az érintettek (Mats Levén és Anders Wikström) akár a csillagokat is leesküdözik az égről: nem a kiadó kapacitálta őket erre a munkára, hanem saját elhatározásból kezdtek el együtt dolgozni, és 2016-ban egy három számos demóval kopogtattak…..
Mindeközben a fehérorosz televízióban:  ..
Magasházi Gábor 2018.02.16 09:37:12
Kiadó:Die Hard Records Honlap: www.rygel.net Egy újabb brazil hentelőgép szabadult a világra, melynek, ha lenne kis igazság a Földön, nem csak pár száz arra érdemesnek kellene áldozatul esnie. Nyugi, nem ment agyamra az új Batman film, pusztán a Rygel nevezetű dél-amerikai…..
Mivel Tartuffe reakciójában is felfedezni véltem némi elismerő felhangot, közzéteszek egy kis gitározást. Nem tudom, hogy teljes dallá fejlődik-e a későbbiekben, vagy megmaradt ebben a félkész (mankós) konyhai állapotában.  Túrisas..
Bár a Europe-tól csak azok várnak egy újabb aréna-rock lemezt, akik végigaludták az elmúlt 15 évet, azt azért illik tudatosítani még a metalorientált fanokban is, hogy a csapat soha nem volt a "Final Countdown", vagy "Carrie" által vizionált poporientált alakulat – attitűdjük talán egy kissé…..
Nagyon különös dolog ez, egyben borzasztó és letaglózó, de mindenképpen elgondolkodtató. Sajnos, a '70-es, '80-as évek rockvilágában és világsztár zenekaraiban sem volt ismeretlen a zenész-halál. A Zeppelin, AC/DC, Thin Lizzy, Def Leppard, stb. is temetni kényszerült zenésztársat. Akik pedig nem…..
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.acceptworldwide.com Az Accept harmadvirágzásának kezdetét jelentő  "Blood Of The Nations"-nek van egy hatalmas, behozhatatlan előnye az azt követő albumokkal szemben –  maga a visszatérés és annak tartalma: mintha a rajongók zenébe manifesztálódott, múltból…..
Kiadó: Century Media Records Honlap: www.icedearth.com Elmúltak már azok az idők, mikor egy új Iced Earth album megjelenése alapjaiban rengette meg az underground heavy metal hívők birodalmát – talán nem is voltak ilyenek. Mindenesetre a Schaffer kapitány vezette csapat egyike azon kevés…..
Kiadó:AFM RecordsHonlapok:www.jonoliva.netfacebook.com/JonOlivasPainJon Oliva megkerülhetetlen alakja, súlyos egyénisége, hatalmas figurája a power metal világának... Folytathatnám az olcsó poénkodást szegény Oliva kárára, de amit leírtam, minden kétséget kizáróan megfelel a…..
Kiadó:Century MediaHonlapok:www.queensrycheofficial.comfacebook.com/QueensrycheOfficialAki nem ismeri a Queensryche együttes tagjai és a volt énekes, Geoff Tate közötti méltatlan civódást és nyilatkozatháborút (már ki se térek külön a névhasználatról szóló pereskedésre), az…..
Magasházi Gábor 2013.06.19 15:46:56
@CsiGabiGa: Teljesen egyet értek, a QR = DeGarmo
Kiadó:Tradecraft, Universal Honlap:www.megadeth.com Szent szar, mi ez már megint? – horkantam fel úgy a címadó (második) szám felénél-harmadánál. Csak sikerült a buggyos-gatyás zenekarok környékéről importált Johnny K producernek gallyra vágnia ezt a metal legendát? Ami a…..
Kiadó: Frontiers Records Honlap: www.prettymaids.dk A Pretty Maids olyan, mint a hazajáró, nyugtalan lélek – két dimenzió között ragadtan azonban nem kíván sem ide, sem oda tartozni, az identitáskeresés mégsem bizonytalanságot, hanem igenis markáns zenei világot sejtet. Mert…..
Magasházi Gábor 2013.04.01 19:46:23
Akinek esetleg kétségei lettek volna az új magyar progresszív metál formáció, az At Night I Fly (Wendigo, Dreyelands, After Crying, K3) ütőképességét illetően, most a négy számos EP mellé kapott egy video klipet is, amely végképp meggyőzhet mindenkit arról, hogy külföldön is…..
Magasházi Gábor 2013.03.08 08:53:46
@Dionysos: Ez nem hiszti, ez vélemény, a saját véleményem, nem tudom hányan mondják még ezt, nem is érdekel. tényleg minden elismerés a zenészeknek és biztos nagyon profik, ügyesek, stb..., jó a zene is, csak engem annyi zavar, hogy nagyon hasonlít valamire. Elfogadom, hogy vannak akiket ez nem zavar.
Dionysos Rising Giant X: I. (2013) 2013.01.27 16:23:47
Kiadó: SPV/Steamhammer Honlap: www.giant-x.com A fénykorát idéző albummal tért vissza tavaly minden metál kalózok legfahangúbb, izé, legfalábbúja, az összes pirate-erényt összegyűjtő lemeznek csak egyetlen – ám nem elhanyagolható – hibája volt: hogy az Orden Organ…..
Kiadó:Frontiers Records Honlap:www.pinkcream69.de Igazán németesre sikeredett vicc volt, mikor Andi Deris a legamerikaiabbnak tartott teuton együttesből egyenest Germánia első számú, népi-nemzeti metálzenei exportcikkébe ugrott. Hogy miért mondom ezt? Mert senki sem röhögött…..
Kiadó:InsideOut Honlap:www.riversideband.pl Nem lett ez akkora szerelem végül, mint ahogy indult! A lengyel proggerek az "Anno Domini High Definition"-nel törtek be a köztudatba (melynek nyilván megágyazott az azt megelőző 3 korrekt, bár megjegyzem, koránt sem korszakalkotó lemez), én…..
A thrash rajongók nem panaszkodhatnak az elmúlt néhány évben, ezt már megbeszéltük. Idén is megjelent jó néhány említést érdemlő anyag, ezek közül néhányat kiveséztünk mi is (például EZT és EZT), de van azért még min csámcsogni. Vagy inkább mire csápolni. Mielőtt…..
Kiadó:JVC/Victor EntertainmentHonlap:www.kikoloureiro.com.brNa ezen se fogunk összeveszni Túrisas cimborával. Ő ugyanis Kiko Loureiro (Angra) instrumentális szólóalbumai közül - tőle szokatlanul - az erősen jazzes "Universo Inverso"-t csipázza nagyon (2006), én azonban inkább a…..