Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jewel79bp

0 bejegyzést írt és 608 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento COVID szkepszis 2020.06.15 07:10:15
Tudom, hogy a koronavírus körüli felhajtás már sokaknak a könyökén jön ki, de van egy-két olyan jelenség, amiről mindenképpen szeretnék megemlékezni...
jewel79bp 2020.06.16 16:08:29
@clemens: Azt mondod, nem szabad megkérdőjelezni, végrehajtani kell... ennek az elvnek a következtében ment milliónyi zsidó a gázkamrába.
Azt mondják, a nemzetközi statisztika szerint minden tíz határátkelőből négy hazaköltözik. Nos, a mai poszt szerzője, Péter szinte biztosan nem lesz közöttük, hiszen, mint írja, nem is nagyon érti, miért döntenek egyesek a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te…..
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
Ne áltassuk magunkat, ez itt a Ground Zero. A Fidesz újabb kétharmada minden eddigi ellenzéki stratégiát, elképzelést, munkát érvénytelenített. Mint ellenzék, másodszor futunk neki a Fidesz leváltásának, és másodszor vallunk nagyjából ugyanúgy kudarcot.  A legegyszerűbb lépés most a bűnbakkeresés.…..
Határátkelő A farm, ahol élünk 2017.12.29 06:30:00
Az amerikai álom messze nem csak csillogás, és Hollywood (bár mostanában ugye már az is inkább rémálom), olyannyira nem, hogy az Egyesült Államok egyes részein azért elég kemény az élet. Például Nyugat-Virginiában, ahonnan Zoli küldött egy „tetszik-nem tetszik” listát a „Tíz dolog…”-sorozat kapcsán.…..
jewel79bp 2017.11.08 14:00:24
@na4: nekem is ez a legnagyobb bajom minden ilyen megsegítéssel. Aki valahogy kifizette, akárhogy, az semmit se kap, se könnyítést, se kedvezményt. Aki meg csak azért se fizette ki, az elsétálhat. Valahogy azokra sem ártana gondolni, akik ugyanazok a feltételek mellett mégis végigcsinálták.
Rengeteg adat kering arról, vajon hány magyar él és dolgozik külföldön, pontos számot nem nagyon tudott még eddig senki mondani, és nem is úgy néz ki, hogy a közeljövőben mondani tud. Ám legyen szó 300 ezer vagy 570 ezer emberről, mégiscsak elég nagy szám ez, hogy felmerüljön…..
Magyarországon ma van a Költészet Napja, ebből az alkalomból az Élet Montreálban bloggal közösen együttműködve egy egészen különleges posztot olvashattok. Az anyanyelv megőrzése alighanem minden külföldön élő magyar családban fontos kérdés, pláne, ha a gyerekek még kicsik…..
Disclaimer: lelkes rajongója vagyok mindenféle zombisorozatnak, néztem a Z Nationt, alig várom a Fear The Walking Dead harmadik évadát, az első perctől követem a The Walking Dead-et és megvan az összes eddig kiadott képregényfüzet. Ezt csak azért, mert a TWD hetedik évadának fináléja kicsit…..
Esettanulmánynak is beillő részletes beszámoló egy Viagogo vásárlásról. Senki ne csinálja Csilla után, hacsak nincs más lehetősége, mert azért nyilván van az a koncert, ami az embernek egész komoly felárat is megér. A folyamatot szemléltető screenshotokat mi csináltuk, nem Csilla, ezért nem egyeznek…..
Ábrám és Lót területi egyezkedése után, ebben az izgalmasan induló fejezetben egy háború kellős közepén találjuk magunkat, melyben két, királyok alkotta koalíció veselkedik egymásnak. És hogy miért harcolnak? Igazából nem tudni. Valószínűsíthetően azért, hogy az idős Ábrám kidomboríthassa lappangó…..
jewel79bp 2016.12.15 10:38:43
@Osz Apo: Sosem tudtam eldönteni, hogy vallásosnak számítok-e. Nem, nem hiszem, hogy a Bibliában leírtakat szó szerint kellene érteni. Igen, vannak rossz papok, ahogy általában véve rossz emberek is. Meg jók is.
De abban hiszek, hogy minden társadalomban szükség van olyan közös alapelvekre, ami biztonságot ad az embernek. Az összes erkölcsi alapelv valamilyen vallásos alapból vezethető le. Kellenek ünnepek is, szintén olyanok, amik nem politikaiak és többé-kevésbé mindenki elfogadja őket. Ha nincsenek olyan alapelvek, amiben a többség meg tud egyezni, káosz lesz. Nem tudom, hogy ezeket az alapokat a vallásokon kívül hogy lehetne megteremteni.
jewel79bp 2016.12.15 11:54:42
@Atomic Warning: Azért pl. az olyan alapelvek, hogy egy feleséged legyen, ne akarj legyilkolni senkit az utcán, ne lopj, akár még a tiszteld apádat/anyádat is a keresztény valláshoz köthető (mert más vallásokban sokszor ennek az ellenkezője van). A megbocsátás is valahol a kereszténységhez is kötődik, és ez az összes, így, ebben a kombinációban keresztény gyökerű. Nem véletlen, hogy a Távol-Keleten, vagy épp a Közel-Keleten, ahol más vallások voltak meghatározóak, teljesen más kultúra alakult ki. Az év ritmusát, az ünnepeket, az iskola rendjét, mind-mind befolyásolja a vallás még ma is. A hit (bármilyen hit) sokszor segíthet reménytelen helyzetekben, még orvosi placebo hatása is lehet, ezáltal gyógyíthat. Még egy öngyilkosjelöltet is visszatarthat a hit az öngyilkosságtól. A vallásnak a hétköznapokra gyakorolt hatása még ma is áthatja mindenki mindennapjait - szerintem.
jewel79bp 2016.12.15 13:29:02
@Atomic Warning: Nem tudod, hogy milyen a világképem. Mi számít vallásosnak? Ki számít ateistának? Felhoztam pár példát, erre sértegetéssel és lenézéssel próbálkozol. Egy civilizált vita része szerintem, hogy megpróbálod megérteni és nem akarod leszólni. Azzal pont ugyanolyanná válsz, mint akiket megpróbálsz nevetségessé tenni. A tisztelet mindenkinek kijár, szerintem.
Az Egyesült Államok a legnagyobb hatalom a bevándorlási piacon. De így is egyre nehezebb bejutni az országba. Például még a befektetőknek is várniuk kell, akár hat évbe is beletelhet, mire egy kínai befektetheti sok-sok pénzét az EB-5 programon keresztül. De akkor hogy juthat be az…..
jewel79bp 2016.11.26 00:21:06
@P.Elliot: Nagyon sokáig foglalkoztatott, hogy az USA-ban szerettem volna élni. De nem vagyok kémikus, se mérnök. Angol szakos bölcsész vagyok, az állampolgársági teszteket kíváncsiágból 90-100%-os eredménnyel töltöm ki, többet tudok a történelmükről, irodalmukról, mint sok ott született ember... nem akartam mást, mint egy egyszerű titkárnői munkát, kis lakást, adót és biztosítást fizetni... normális életet élni ott, ahová vágytam. És legálisan nem lehet. Kikötöttem Hollandiában, 'egtanultam a nyelvet, még mindig sokkal jobban vonz az amerikai kultúra. És még mindig nem lehet. Igaza van diggernek, idióta kettős mérce ez.Miért jobb Amerikának az illegális mexikói bevándorló, mint én? Komolyan érdekelne a válasz...
Vajon Boszniába hányan utazhatnak évente? Hány olyan őrült lehet, aki egy nap felkel, és azzal a fantasztikus ötlettel ül le a reggeliző asztalhoz, hogy ő most fogja a sátorfáját, és kiruccan Boszniába turistáskodni? Ezzel szemben hányan lehetnek azok, akik hirtelen vágya mondjuk Róma meglátogatása…..
Ha bárki azt gondolná, hogy unalmasak a mindennapjaink, ki kell ábrándítsuk. Minden interjú egy új, izgalmas történet, egy élet, amelybe bepillantást nyerhetünk. A jelöltek pedig mindig tudnak meglepetést okozni. Hétről hétre akad egy-egy vicces elszólás vagy reakció, amelyből most kedvenceinket…..
jewel79bp 2016.10.31 21:06:05
@01234567: Teljesen egyetértek. Egy sima irodai munkánál, vagy egyéb ruitin feladatnál mi a fene lenne a motíváció? Az én egyik fő motívációm pl. az, hogy miden évben elmehessek valami extra helyre nyaralni. Ezért vagyok hajandó túlórázni is. Ha az ember korrektül megcsinálja a munkáját, kinek mi köze hozzá, hogy mi a motívációja? Ha pl. az, hogy valamiből támogatnom kell a munkanélküli szüleimet, az megfelelő motíváció vajon? Vagy ha épp egy Harley Davidsonra gyűjt valaki? Én képtelen lennék egy ilyen állásinterjút végigcsinálni anélkül, hogy beszóljak az interjúztatónak, az biztos. Szerencsére nem kellett HR-eseken átvergődnöm magam, hogy munkát szerezzek.
Az eheti blogajánló kétharmada a humor és a tök jegyében telik, az előbbiből az angol, az utóbbiból a svájci változat érkezik, ám előtte még elugrunk Németországba, ahol sok egyéb mellett kiderül az is, meg lehet-e fogni a gyomrán keresztül magyar ételekkel egy német férfit...
Határátkelő A hazatérés sokkja 2016.10.28 06:44:00
Elmenni sem könnyű, de visszatérni sokkal nehezebb lehet. Még akkor is, ha az ember soha nem gondolta úgy, hogy véglegesen megy el, mindig számolt azzal, hogy egy napon majd visszatér, amikor mindez tényleg megtörténik, az egy komoly sokk. A hazatérés sokkja. Ha te is hazatértél,…..
jewel79bp 2016.10.30 21:49:03
@Nagy kámpics: hát ez úgy igaz, ahogy van.
Hat évad alatt a The Walking Dead nem sokszor tudott sokkolni engem, az első ilyen Rick feleségének szülése és halála volt, a második meg a két kislány halála az amúgy kiváló The Grove című részben. Na jó, volt egy harmadik is, amikor Rick húzott egy Jack Bauert, és kiharapott egy gigát, amikor…..
jewel79bp 2016.10.26 22:25:53
@Ulrik: Egyetértek . Nekem a Westworld sokkal ütősebb, mint a Walking dead.
Hollandiáról sok minden eszébe juthat az embernek (vérmérséklettől, világnézettől és minden egyébtől függően), ma az országot egy egészen érdekes szemszögből mutatja be Zita: ez pedig nem más, mint maga a királyság, a monarchia intézménye. Uralkodói sípszó ..
jewel79bp 2016.09.29 19:57:28
@Evain: pont két hét múlva indulok ilyen gyűjtögető körútra... Egy hetem van rá, ha mázlim van, napi 3 óra munkával összejön 100-150 euró... Az emberek többsége ad szerencsére 50 centet- 1 eurót. Amúgy elég strapás munka ám, érdemes kipróbálni egyszer. Na meg ha egy adott alapítvány tényleg ebből él, akkor nagy segítség tud lenni az a pár cent.
jewel79bp 2016.09.30 08:35:38
@Evain: mondjuk nem tudom, hozzátok hánykor szoktak becsengetni. Én este 8-kor abba szoktam hagyni. Nekem is veszélyes lehet idegenekhez becsengetni este 8 után.
Valamiért mindig az volt az érzésem, hogy London megosztja az embereket: valaki vagy imádja, vagy nem bírja elviselni, kevesen vannak azok, akik semleges érzésekkel viseltetnek a brit főváros iránt. Andi az első csoportba tartozik, ráadásul azok egyike, akinek jutott egy jó magyar…..
jewel79bp 2016.09.23 12:28:15
@*Andi*: "Most akkor ciki magyarnak lenni? Nem vagyok menő, mert van egy kialakult, többségében magyar emberekből álló baráti társaságom? Nem élem igazán a nagybetűs Londoni Álmot? Ezek szerint mások szemében nem vagyok sikeres, hiszen a külvilág felé nem illeszkedtem be az új, választott társadalmamba, nem váltam igazán világpolgárrá?"
Én őszintén azt gondolom, hogy akinek nincsenek többségben a helyi ismerősei, barátai, az nem illeszkedett be igazán. Kicsit olyan ez a poszt nekem, mintha London egy kalandpark lenne, de nem az otthon... Amíg bárkivel a piros filccel karikázzuk a naptárban, hogy mikor megyünk Magyarországra, addig London nem az otthon. Ettől persze lehet még jó utazó/kalandor/expat/turista valaki. De nem, nem illeszkedett be.
Gábor közel az ötvenhez döntött úgy a feleségével, hogy Írországba (egészen pontosan Dublinba) költöznek. Budapesten jó állása volt jó fizetéssel, nem csoda, hogy nem kapkodták el a dolgot. Végül csak összejött egy megfelelő munkahely, az alábbiakban pedig az első hetek…..
jewel79bp 2016.09.22 11:39:26
@G_Gábor: Hát én sem értek az autókhoz ;) de itt Hollandiában pl meglepően működőképes autókat lehet kapni 2-3 heti fizetésért... szerintem megéri, jóval mobilisabb az ember.
jewel79bp 2016.09.22 14:00:52
@Herr Géza: hát nekem pont ilyen kocsim van. Igazad van, kell szerelőhöz járni, több gond van vele, mint egy újabb kocsival. De ha nincs pénzed egy újra, viszont nem akarsz buszozni/gyalogolni, akkor mégsem olyan rossz választás. Én 3 évet jártam dolgozni robogóval, hóban-esőben, hidd el, arról egy régi autóra váltani, hogy nem ázol, de háztól-házig tudsz menni, hatalmas előrelépés :)
Gyorsan megpróbálom kifogni a szelet a fanyalgók vitorlájából: nyilván senki, a mai poszt szerzője, Péter sem gondolja azt, hogy írása eljut a brit kormányfőig, ugyanakkor nem is ez a lényeg, hanem a benne megfogalmazott gondolatok, melyek most éppen levél formában jutottak…..