Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jadviga

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szepsy István mostanában aztat hangoztatja, a terroir értékeinek érzékeltetésére leginkább a nagy száraz borok alkalmasak, és eszerint is cselekszik. A Királyudvarból kilépett mester immár csak saját neve alatt furmintol és hárslevelűzik, ami jól áll neki. A 2005-ös…..
jadviga 2006.10.19 22:22:46
A szamorodni műfaja már csaknem teljesen kihalt, amikor a borvidék trendsettere egyszer csak úgy gondolta, a cuvée-k meg más új kreálmányok helyett mégis ezt a hagyományos tokaji borfélét kéne az élmezőnybe nyomni. A szamorodnireneszánsz tehát Szepsy Istvántól indult, mint annyi…..
jadviga 2006.10.19 22:15:56
Életem első 95 Parker-pontos bora. Szép a neve, szép a címkéje, és nem is olyan drága. Akkor mi fáj? A „Két Kéz” (reméljük, van az négy is), azaz Michael Twelftree (USA) és Richard Mintz (Ausztrália) 1999-ben szövetkezett, hogy a legjobb vásárolt szőlőből a…..
Drága olvasóink, véget ért egy fejezet, kezdődik egy másik. Vajúdtunk, hosszasan. Eleinte úgy gondoltuk, szabad folyást engedünk mindenkinek, aki szabadon szeretne folyni, bort inni mégiscsak demokratikus dolog, róla beszélni, írni dettó, ezért sem akartuk korlátozni az…..
Tokaji a neten és a nyomtatott borsajtóban. A tengerentúlon Hugh Johnson bajuszát cibálják. Cibálják Parkerét is. Nézzenek szembe az élő borbloggerrel, Geri Vénöcsákkal! Egy természetes borász sajtó hadjáratot indított a nejlonborok leleplezésére: legyen a borokon is…..
jadviga 2006.08.25 00:02:39