Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xlator

4 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az én világom Sütőtök 2009.11.24 08:15:00
A hagyományos magyar konyha egyik kedvelt téli csemegéje az Észak Amerikából származó sütőtök (Cucurbita maxima), melynek három változatát termelik ma hazánkban. Kabakterméséből változatos nagy tápértékű édes és sós ételek egyaránt készíthetők. Régen kemencében…..
vlm:Adventi Indafotóséta 1. - a "Csapat" egyik fele A Vörösmarty téri Karácsonyi vásár a téli szezon legnagyobb szabadtéri rendezvénye, amely több mint egy hónapon át várja a látogatókat, forralt borral, kürtös kaláccsal, hagyományőrző kézműves ajándékokkal,…..
Sajnos elnyíltak a tulipánok, de mit tegyünk, hogy jövőre is gyönyörködhessünk bennük?  Ha kevesebb, mint három éve tettük a földbe a hagymákat, akkor hagyjuk a földben őket. A három éves hagymákat viszont június-július környékén szedjük ki és az augusztus végi…..
A hagyományos hortobágyi húsos palacsinta jellegzetes magyar előétel, de főételként is igen kedvelt, mert nagyon laktató. Régi receptek szerint egyszerűen elkészíthető, hiszen csak a kész pörköltet kell megdarálni, tejföllel elkeverni és megtölteni vele a palacsintákat. Én…..
 Megpróbálkozunk egy új ajánlóval péntekenként - közzéteszem az én kedvenc képeimet a hétről, itt a nagyképesen.  Egyre több a jó fotó, keressük a jó csatornákat, hogy megmutassuk őket, ez is egy lehet a sok közül.  Ezek tehát az én kedvenc képeim a 7.…..
Az én világom Hóvirág 2010.02.15 16:29:00
A tavasz első virága a hóvirág, népi neveken árvavirág, hagyma-gyökerü fehér viola, fehér tavaszika, gergelynapi virág, gyócsé, hófehérke, az amarilliszfélék közé tartozik.Virága a reményt és a tisztaságot jelképezi. Lágyszárú, hagymás évelő növény, kedveli a nedves,…..
xlator 2011.02.08 08:02:43
A múlt heti sötétebb sorozat után megérkezett a napfény, nagyon kellemes fényes, télies fotók jöttek.  Többen kérdeztétek a múlt héten, hogy hogy fordulhat elő az, hogy nem jelenik meg az Indafotófalon a frissen hozzáadott képetek. Erre a válasz az indafotós…..
 Nagyapánk ott ült szokott helyén a kandalló mellett, s olykor egy-egy bükkfahasábot vetett a sziporkázó tűzre. A szűzdohány füstje kék felhőbe burkolta pipázó alakját ott a nagyszoba végiben, s ezüstös szakállán olykor megcsillant a láng.Mi gyermekek a mennyezetig érő,…..
Fotózni nem mindig veszélytelenMég valamikor, december elején, az első havazások idején történt amitmegosztok Veletek. A dolog aktuális, a helyszín Bécs, Ausztria.Kissé fáradtan, a munkából hazafelé tartva megálltam a céges autómmalegy park közelében. A hó csendesen…..
Sziasztok Bloggerek! Idén is elindítottuk karácsonyi gyűjtőblogunkat, a Helló Karácsony!-t, ahol az ajándék ötletektől az ünnepi fogásokon át a vásári forgatagban készült izgalmas fotókig mindent, ami az ünneppel kapcsolatos egy helyen mutatunk meg olvasóitoknak. Nincs más…..
Az én világom Aranygaluska 2010.12.09 21:08:00
Ez is egy régi, bevált recept. Az aranygaluska tésztája hasonló a kalácshoz és mivel cukros, diós, hát nem éppen egy fogyókúrás desszert. Hozzávalók a tésztához: 40 dkg finomliszt5 dkg olvasztott vaj4 evőkanál kristálycukor2 tojás sárgája2 dl langyos tej2 dkg…..
Számolatlanul lépkedtem a tócsák között, miközben a kirakatok tükörképét nézegettem a vizes aszfalton. Néha ugyan elém tévedt pár kósza idegen, de sok vizet nem zavartak, nem tudtak kizökkenteni egyre mélyebbre süllyedő gondolataimból. Ahogy közeledtem a vásári forgataghoz,…..
Péntek éjjel Holle anyó őszi nagytakarítást tartott. Délután szellőztetett, minek köszönhetően rendesen fújt a szél. Estére már lehetett érezni a hideg levegőt, aminek még az illata is havazást jósló volt, és éjfél után (valószínű, hogy Holle anyónál más időzóna…..
xlator 2010.11.28 07:28:31
@vlm_: Se baj, a Tél nem csak a színtelen természetről szól. Rengeteg nagyon színes téma van ott bent, bennünk, amit például a Karácsony hoz ki belőlünk. Biztos vagyok benne, hogy te ezt is meg fogod mutatni!
xlator 2010.11.28 20:15:39
@Evaneni: Szeretettel várjuk. Üres rovat?
Úgy érted, hogy nagyon elfoglaltak leszünk a szeretet ünnepével, és nem indázunk? Lehetséges, de ha így lesz, utána amikor újra netre kelünk, rengeteg szép fotó fog áradni és rengeteg élmény, öröm, érzelem sugárzik majd a fotókból.
Biztos találunk témát!
xlator 2010.12.01 04:57:36
@WadWanda:De, most már működik, és ez a lényeg!
Fölégettem az összes hidakat,egyedül állok örök ég alatt. Nem kell a kincs és nincs már szerelem,csak a magány és szegénység van velem. Nem lázadok már és nem álmodomés nem sírok a földi romokon. Meghaltam sokszor és nem élek én,de mindeneknek bánata…..
Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető étel a tepsiben sült csirke. Számtalan variációja létezik, én most hagymával készítettem.Hozzávalók: ·         1 darab feldarabolt konyhakész…..
xlator 2010.11.26 19:35:25
@vlm_: Meg is látszik rajtad.
Nehogy megharagudj, én sem vagyok egy ropiharcos.
No meg a mondás is azt tartja, hogy 100kg alatt nem férfi a férfi.
:-)
xlator 2010.11.26 20:26:56
@*amari: Köszönöm szépen vlm_ és a magam nevében is, de sajna nem ajánlottál a kajához semmilyen jó magyar borocskát. Szóval milyen bor illik a tepsis vacsorádhoz?
Dumáljunk a fotókról Madarak 2010.11.24 20:36:00
Nagyon szeretek madarakat fotózni. Sok idő, türelem és szerencse kell, hogy igazi nagy fotók készüljenek, nagyon ritkán tudom megszervezni, hogy direkt madarakra vadásszak, így magamhoz csalogatom őket.Közeleg a tél, aki megteheti, az készítsen madáretetőt, az odavonz majd a…..
Az én világom Pacalpörkölt 2010.03.03 20:00:00
A férjem megkívánta a pacalpörköltet. Nagyon ritkán szoktam ezt főzni, mert én nem kedvelem, de örömmel megfőzöm. Magamnak madártejet készítettem. Kicsit furcsa illat volt a konyhában, a vanília egzotikus illata keveredett a vöröshagymával.A pacal a kérődző emlősök (marha,…..
Simon Tibor remekműve  Rettenetes nagy szeretettel ajánlom figyelmébe mindenkinek (aki még nem látta azoknak főleg) Tibor barátunk szerintem legcsodálatosabb fotó sorozatát, a Fiumei úti sírkert című albumát. Azzal kezdeném, hogy egy fantasztikus nagy csodát hozott az…..
xlator 2010.11.23 18:46:02
@Evaneni: Jelentem tetszett neki. És én örültem, mert persze kicsit féltem, hogy vlm_ esetleg ezt nem szerette volna így látni.
  Ma reggel, elérkezetnek láttam az időt, hogy írjak valamit. Kiválasztottam három olyan fotót, ami érzéseket váltott ki belőlem. Az elsőt még tegnap találtam, rögtön tudtam, hogy írni fogok róla, és ahogy a kedevencelési mutatója ál nem csak nekem tetszik. Gomba68 tűzte…..
xlator 2010.11.22 09:22:54
@PINGU: Érdekes taktika, viszont kicsit kevés esélyt adsz másoknak, de nem szeretnélek hibáztatni. Elvégre is pont erre voltam kíváncsi. Köszönöm a választ.
xlator 2010.11.22 09:45:55
@PINGU: Azt írtam kicsit, viszont meggyőztél!
:-)
xlator 2010.11.23 18:43:55
@vlm_: Természetesen ez ilyen egyszerű, csak mindig tartsuk be vlm_ receptjét!
Kár, hogy nekem még ilyen jól nem sikerült soha.
:-))
Egy ideje már, hogy fotókat töltögetek az Indafotóra, nagyon sok időt töltök mások fotóinak nézegetésével. Élvezem, hogy kommentálható dicsérhető egy fotó. Tetszik hogy a fotóink érzelmet, érzéseket váltanak ki másokból és jó néhányan ezt le is írjuk. VLM barátunk…..
A hét képe az Indafotófalról ezen a héten: vlm: Ködös lejtő Gratulálunk!..
xlator 2010.09.27 14:52:12