Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blake

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vadonatúj feldolgozásain alapuló Daloskönyvével lép fel a Csík Zenekar a jubileumi Sziget mínusz 1-dik napján, augusztus 6-án a fesztivál nagyszínpadán – jelentették be ma fesztivál szervezői. A közel háromórás megakoncerten a magyar beat- és rocktörténelem olyan…..
Blake 2012.04.10 21:00:49
@SillyKohn: Én meg azt nem értem, miért baj, ha feldolgozásoknak köszönhetik (ha ugyan) a sikereiket? Valamiért szitokszóvá vált a feldolgozás, automatikusan az eredetiség hiányának szinonímájaként használják, pedig sokszor több kreatív teremtő erő van egy-egy feldolgozásban, mint az 'eredeti' alkotásban.
Na és ha már itt tartunk, mi 'eredeti'? Nagyon kedvelem a Quimby-t, de az ő zenéjük is rengeteget emel át más szerzők művészetéből [s többen épp a 'Most múlik pontosan' című szerzeményüket tekintik az egyik legdurvább nyúlásnak -ezzel spec pont nem értek egyet, de ebben is megmutatkozik, mennyire különböző a 'lopás' megítélése], s ez a dal számomra is pont a feldolgozásában tetszik jobban, nekem így van helyén (pedig sokkal régebb óta ismerem az eredetit).
Blake 2012.04.10 21:19:11
@belga6: Nem az a kérdés, hogy mennyivel tud többet, hanem hogy mennyivel ad többet... valószínűleg igazad van, számos táncházas zenész-társaság (zenekar? legtöbbször nem is fix tagokból álló formációk, hé!) bír hasonló, vagy akár jobb zenei tudással, akár kreativitással is. Csak ők nem tudnak, vagy nem akarnak ezen a szinten túllépni. Ez lehet pech (mecénás hiánya), vagy épp tudatos döntés: ismerek olyat, akinek pont annyira van szüksége, hogy kizenélje magát, esze ágában sincs koncertet adni, turnézni, fesztiválra járni. A Csík velük szemben ezt az utat választotta, és jól csinálja, megállja a helyét (aki látta már őket fesztiválokon, az tudhatja). Lehet finnyogni, hogy 'tudok ezer jobbat', és el is lehet menni azokra a klubkoncertekre, táncházas zenélésekre, de ennek mi köze ahhoz, hogy a Csík zenekar (mert ők felvállaltan zenekar) őrült jó bulikat tud csinálni nagyban? Ha csak a minőség, és abból is csak a legjobb számítana, a Sziget fesztivált a Zeneakadémián vagy a MUPA-ban tartanák, és egészen más lenne a meghívottak listája. Ez fesztivál, ahol népszerű bandák játszanak, ennyi. A 0. napot mondjuk magam sem igazán értem...
Nem kell különösebben szofisztikáltan olvasni a blog sorai közt, hogy kiderüljön, vannak averzióim a legós építési trendeket szép lassan szinte kizárólagosan alakító The Brothers Brick-kel szemben. Ahogy a cizellált szűrőiken átjutó alkotások mind kifinomultabbak, sterilebbek,…..
Bár eredetileg úgy volt, hogy a heti rendes válogatás azért marad el ma, mert (i) elromlott az otthoni kompjúterem és/vagy (ii) túl sok a munkám ahhoz, hogy az irodában hozzam össze a posztot, végül mégiscsak lett valahogy, itt vagyok, itt vagyunk. Hogy mégis egy rövid kiadás csak a…..
Ez a hét a királyi váraké. Mutattunk egyet Budáról, az Zsigmondé volt. Most nézzétek az Oroszlásnos Lovagokét Legolandból. Nem összehasonlíthatók, de a maguk nemében verhetetlenek. Nem csak nagy szavakat puffogtatok, egyetlen kastélyt sem kedveltek jobban, mint…..
Blake 2011.09.25 22:24:45
@Bezo (MM): nagy-nagy köszi érte, bár a képminőségért tényleg kár. Fura, máshol is olvastam, hogy inkább a falcon széria építendő össze (elvégre az mind plate alapú), bár frakció alapján így is-úgy is kevert -azért csak megnézném én a 6080assal is ;-)
Blake 2011.10.01 15:26:31
@Greg36: határozottan jó irányba tart a Castle vonal, előre sajog a pénztárcám :( Ez a készlet komoly fegyvertény az 7946 mellett, mert bár magában is pofás, azért várral kombinálva lenne az igazi, és a tavalyihoz jobban passzol, mint a 6080ashoz.

@Darth Brick: kicsit modernizálták a jelvényt, de azért ígéretes ;-)
Blake 2011.10.02 15:10:57
@Darth Brick: :D deréktájt kicsit szűkebb talán, de még így se zárom, ki, hogy direkt ;-)
Ha már itt tartunk, ezért az asztalláb-megoldásért oda vagyok: www.facebook.com/photo.php?fbid=266427730056450&set=a.266426973389859.69505.207089142656976&type=1&theater
Az eheti összeállítás nagyon Magnum-ízűre sikeredett (nem az édességről van szó, amiért előre is elnézést kérek). Talán ez a késő nyárias idő hozta ki belőlem.Még nem szereztem be egyet sem a 2011-es Creator-készletek közül, pedig van jó pár jelölt, többek között a…..
2 hete sincs, hogy azzal vezettem fel egy (legó-mércével) harmatgyenge készletet, hogy keveset foglalkozunk a Racers témával. Hogy helyreállítsuk a világ rendjét (hisz a LEGO jó!) most nagyon gyorsan mutatunk valami izgit. Somytomi értékel.Egy jó ideig csak játszottam a gondolattal,…..
És íme az év második - az előzőnél eggyel nagyobb készlete - amiben szintén megtalálható volt néhány újítás, még ha az alapötlet kissé lerágott is.I. AlapadatokNeve: Escape from the Dragon's Prison (Menekülés a sárkány börtönéből) Sorozatszám: 7187 Témakör: Castle…..
Ha a nem lépünk ki az űrbe, a Castle vonalnál talán nincs látványosabb, kívánatosabb, főleg egy (kis)fiú számára. Egy-egy korszak zászlóshajóját ebben a témában a legkönnyebb megtalálni, hiszen vitán felül a várakban (kastélyokban) csúcsosodik ki a téma újra és újra.…..
Blake 2011.07.30 14:45:46
@tutuka: Nem gondolom, hogy lényegesen hosszabbnak kellene lennie, nem végigjátszás-szintű részletességre gondoltam. Így is van említés katapultokról, szellemekről, stb. Inkább az zavar, hogy pont azokról a dolgokról van említés, ami eleve szembeötlő, és azokról nincs, ami nem (amihez vagy látni kellett volna a készletet, vagy legalább 1x átfutni az összerakási útmutatót). Kb mint kritikát/ajánlót írni egy filmről a poszter+előzetes alapján, de a film megtekintése nélkül.

De nem akarok többet negatívkodni, biztos vagyok benne, hogy sokaknak szórakoztató/haszonos ez a bejegyzés, s az már most látszik, hogy feldobta a labdát a kommentezéshez, ennyi elég is, nem? ;-)
Blake 2011.07.30 16:54:45
@Scorpicore: egy efféle múzeumban nem kevés időt el tudnék tölteni magam is ;-)
[Különben fentiekből nekem is csak a 6080as van meg, de pl a peeron útmutatók alapján jöttem rá, hogy a 6090 mennyivel több, mint amit a borító elárul (pincebörtön, csapda, kút, stb), illetve ábrándultam ki a 6085ből.]
2011 első Kingdoms készlete a blogon, és bizony már vártam, hogy megkaparinthassak egyet, de az élmény keserédes volt. (Sajnos.)I. Alapadatok Neve: Blacksmith Attack (Fegyverkovács támadás) Sorozatszám: 6918 Témakör: Castle Altéma: Kingdoms Kiadás éve: 2011 Kockaszám: 104 Minifig:…..
Blake 2011.07.27 08:48:15
@Konstans: Egy barátomnak van meg, akitől megvenni sajnos nem sikerült, de egy végigjátszásra biztos nélkülözné ;-) A másik kettőt végre birtokba vettem, a 6918 pedig -remélhetőleg- már csak napok kérdése.
Blake 2011.07.27 14:48:36
@Konstans: ígérni nem merem, de szeretném, talán augusztusban lesz is rá időm (mivel egyszerre szeretném még pár castle készlettel, köztük nagy kedvencemmel a 6080assal). Kérdés, hogy befér-e a blogba ennyi Castle játszás...
Blake 2011.07.27 14:50:33
@Neuromancer: csatlakozom misranhoz (tiszteletben tartva az elsőbbségét): nem kell kettőt pislantanod, mire vevőt találsz rá ;)
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
A 8051-es B modelljéről (chopper) volt már szó, most következzen hát az A modell. Ezt a gépet nemcsak élevezet összerakni (többedszer is), de fényképtémának is nagyszerű. Úgyhogy kevés rizsa, sok kép lesz.I. AlapadatokNeve: MotorbikeSorozatszám: 8051Témakör: TechnicAltéma:…..
Úgy tűnik, teljesen a fekete lovagok bűvkörébe kerülök: épp csak befejeztem a posztom a beszélő autóról máris furcsa hibridek támadtak meg. Space és a Castle két jóbarát? Nekem ez biztos nem jutott volna eszembe. Egyrészt Castle témában abszolút járatlan vagyok, egy…..
Blake 2011.03.16 23:52:23
@Cut the Crap: @rrroka:

Azért több (régi) készletben is előfordult:
www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=3848&colorID=11&in=A

Különben hol nézted, hogy drága volt? bricklink-en így első ránézésre reális áron hozzá lehet jutni, bár én nem vagyok rendszeres vásárló, lehet, hogy a 10-20Ft nem is olyan jó?
Blake 2011.03.17 09:17:35
@rrroka: Nem kéne kései órákban hozzászólogatnom :| Ott a pont, valamiért kölökkorom óta keverem e két szót (már csak félve említem meg, hogy számomra ez is inkább kard, pallosnak ezt nevezném: www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=59 )
Legalábbis jövő kedd estére ne. Ha lemaradtál volna a blogos gyárlátogatásról, a National Geographic Channel gyáróriások című sorozatának jövő keddi (március 22., 21:00) részében tán még többet is megtudhatsz, mint mi személyesen.  A Lego a világ…..
A játékraktár összegyűjtötte a 2011-es Toyfairen készült összes legós videót. Kattintás után Karib-tenger kalózai, gyűjthető minfiges, Star Wars, Ninjago, Atlantis, Alien Conquest, Castle filmecskék!Lehet nevetni: nekem kicsit megtetszettek az Alien Conquest készletek. Persze csak…..
Blake 2011.02.27 01:12:16
@Llew: szélkakas végülis rendben (nekem spec bejött, hogy a Piac-ban a többi is hasonló volt, de megértem, hogy ez inkább creator-ös megoldás), a fegyver témában kicsit félreérthető voltam: nem gondolom, hogy az új fegyverek (két embernyi alabárd, kígyó-mód tekergő buzogány, stb) jobbak, de az akkor is meglep, hogy most egyrészt visszanyúlnak ehhez a 25 éves fegyverhez, másrészt beköszön a kovácsnál egy rakás új típusú fegyver (amik szerintem rettentő gyatrák) -értem én, hogy a társasból van, azt is, hogy ott miért olyan, amilyen, de számomra a castle/kingdom témába nem illik (különösen az íj bántja a szemem, de a többi is fura).
Ettől függetlenül értem az okfejtésed, és el is fogadom. Ráadásul minden kötözködésem ellenére bejönnek ezek a készletek.
Blake 2011.02.27 17:29:59
@Llew: Ebben (is) igazad van, mindenesetre nekem meg folyton az az elbaltázott nagy tűnik fel (még 2010-ben is):
brickset.com/detail/?Set=852921-1

Mint az elején írtam is, nem a régivel van bajom (különösen, hogy jobban is tetszik), inkább csak olyan érzésem van, ad-hoc pakolnak fegyvereket a készletekbe (törpös felvetésed is ezt erősíti), függetlenül attól, hogy azok egymáshoz passzolnak-e...
Dobkészlet - 10 elem + 3 tartalék Zenei kiegészítő minifigeknek. Jól néz ki, egyszerű, ez is az a fajta, amit akár összedobhattunk volna saját erőből, legfeljebb a dobverő lett volna más. Kicsi negatívum, hogy a dobok mind laposak, nem csak a cin, pedig létezik kockamagasságú…..
Ami viszont tényleg és csak LEGO-kiállítás: a Comunidade 0937 utolsó rendezvényén készült ez a remek hangulatú videó. Míg én bólogatok a zenére, Ti nézzétek mennyi luzitán csoda került terítékre.  Ha látni véltek egy múzeumot a városi terepen, ne…..
Blake 2010.10.30 19:36:44
@Greg36: valamelyik Belville alap lesz, arra jellemező ez a zöld színárnyalat, meg az, hogy alig van bütyök a lapon... az egyik, ha jól nézem, a 7582 készletből való... tényleg ilyennel akarsz elcsúfítani egy várat? ;-) [Ennél lényegesen jobb dombos váralapok voltak Castle témában.]
Még 2007-ben volt nekem egy nagyon tetsző vasútállomásom a 7997-es. Ezt az állomást még úgy is megvettem volna, hogy nincs vasutam hozzá.Most, hogy van vonatos LEGOm, nagyon szeretnék egy pofás kis állomást hozzá, ezért nekiugrottam a bricksetnek és végignyálaztam az összes…..
Nekem például nem hiszem, de bárcsak az lenne a legnagyobb gondom, hogy hova préseljem ezt: Bizony van olyan tartalom ami minden mára tervezett posztomat félrelök az útjából. Egész egyszerűen elérzékenyülök, amikor ilyen, vagy ehhez hasonló vasutas csodákat látok, még…..
Blake 2010.10.06 22:55:23
@BorZol: Nekem is ez volt az első, ami feltűnt... amennyire ki tudtam venni, 1x4-es lapokból van rakva, és a minimális egyenetlenségekből adódik az ív... még nem volt módom kipróbálni, de elég hihetetlennek tűnik, hogy ez ilyen kis távon is kiad egy szép ívet...
biciklizz! (Tudnivalók itt.) Ha nem tudsz, akkor tömegközlekedj, vagy használd a lábad, abból baj nem lehet. Ha ezek egyike sem megvalósítható, maradj otthon, nézzél tévét építs lego-tömegközlekedést! Nem lesz nehéz dolgod, a minap posztoltuk, hogyan is kell azt csinálni, sőt,…..
Space Valahogy úgy vagyok vele, hogy egészen addig, amíg azt olvasom, hogy Space Port / Space Launch Pad valahogy ez a készlet ugrik be és nem a jövőre megjelenő 3368 Space Port / Space Launch Pad, képek alant. Kicsit csalódott vagyok. Csalódott, mert ennél sokkal de sokkal többet…..
Blake 2010.09.21 12:53:25
@sDavid: Idegesít, hogy egy témához több figurát adnak ki? Szerintem pont örülni kéne. Persze függ attól is, hogy ki miért veszi őket: aki polcra rakja, mint gyűjtemény, annak valsz az a nyerő, ha mind totál egyedi, de ha valaki -tudom-tudom, nevetséges, de...- pl egy gyerkőc a játékba akarja bevonni őket, adott esetben egy téma szerelmese, akkor kifejezetten jó ötlet, hogy nem csak egy jól kidolgozott játszható figurája lesz, hanem több is: pl múmia, régész, fáraó...
Tök felesleges a sok szájtépés, pman egyetlen fotóban foglalta nekünk össze az elmúlt napok lényeges eseményeit: motor klón talán színesbőrű, de semmiképpen nem kedves A tojásban lapuló kínai boltból származó EGGO LECO készletet pman egy kolleganőjétől kapta.…..
Blake 2010.09.17 17:06:12
@hGabesz: fegyverek több mint 30 éve vannak (Castle vonal valahogy mindig elfelejtődik). Pukka is van 20 éve Pirate vonalon. Biztos van rá ideológia, hogy a barbár múltba belefér a fegyver (az nem tereli rossz irányba a kölök fejlődését), a jelenben viszont az évről évre megújhodó rendőrörs szorgos alkalmazottai csak a közlekedési kihágások és vétlen balesetek helyszíneléséért kapják a fizetésüket. És talán tényleg jobb is így. [Már ha valakinél ez számít: az én sárga fejű, mosolygós minifigjeim lazán résztvettek bandaháborúkban Town témakörben -leleményesek voltak, készítettek fegyvert, valamint használták az antik darabokat is.]
Mióta sírok valami jó magyaros kontentért a blogon, és most tessék, itt van! Lakatos Tibor tavaly építette meg az M44 sorozatszámú GANZ-MÁVAG mozdonyt legóból. Klassz meló és végre hozzám is elért. | via Legózz! | még több kép |..