Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxval.co.nr

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fizetéssel egyes cégek nagyon szeretnek titkolózni (biztos azért, mert ők is szégyellik). Pár éve megpályáztam egy állást. Önéletrajz alapján behívtak először egy tesztre (első kör), előtte elmesélték az általánosságokat a cégről és a betölteni kívánt…..
maxval.co.nr 2010.09.02 11:37:11
@maxval.co.nr:

Hozzáteszem: ez nem Magyarországon történt, a munkáltató gibraltári cég.
maxval.co.nr 2010.09.02 11:42:13
@mothe:

Ott dolgozom már két éve. Természetesen megemelték. Gibraltárban - ahová a cég valósi - nem szokás hazudni ilyen kérdésben. Vagy mondanak valamit és betartják, vagy nem mondanak semmit.

S azóta is emelték még kétszer, s a 6. hónaptól meg jár bónusz is. Viszont 13., 14. havi fizetés az nincs a "válság miatt", de ezt eleve nem is ígérték, bár régebbi kollégák mondták, hogy régebben volt ez is.
A lakásbérbeadás során egyik félnek sem könnyű, gyakran a tulajdonosok részéről akadnak érdekes szerződésértelmezések. A Zugügyvédnek a macskája miatt kellett egyszer újratapétáznia egy albérleti lakást szobáját. Ha a szerződésben az szerepel, hogy a bérbeadót terhelik…..
maxval.co.nr 2010.08.31 18:15:17
@h040091:

"Engedtessék már meg, hogy ezért évente egyszer kifestesse a lakást saját pénzen, illetve a rendszeres karbantartást elvégeztesse, és ne a bérlővel próbálja azt kifizettetni."

Ha van megállapodás, fizeti. Ha nincs, nem. Általában nincs. Ingyen festést nem követelhetsz.
maxval.co.nr 2010.08.31 18:30:21
@h040091:

Ha normál a lelakás mértéke, akkor nem is követelheti.
maxval.co.nr 2010.08.31 18:33:23
@h040091:

Megállapodás kérdése. Külföldön volt olyan esetünk, hogy mondták mennyi a bérleti díj, majd kérdezték, hogy kell-e valami extra, pl. festés évente, valamilyen más berendezási tárgy a meglévőn kívül. Amikor mondtunk valamit, az ember elővett egy számológépet, s fél perc múlva mondta, hogy jó, akkor a bérleti díj több lesz, s mondott így 10 %-kal nagyobb összeget. Kiszámolta, hogy mennyibe kerül ez neki és elosztotta a bérleti szerződés időtartamával.
El Mondo blog Önző kapitalizmus 2010.08.31 09:00:00
A dédnagymamám egész életét egy vályogházban élte le, amiben nem volt folyóvíz, a konyhába csak a kert felől volt bejárat és a budi a ház végében, a sufni mellett volt. Én csak nyáron voltam ott néha, akkor a kertben teknőben fürdettek, és ugyanabban a vízben fürdették meg…..
maxval.co.nr 2010.08.31 14:38:08
@nullnick:

Szerintem kitűnő szórakozás válaszolgatni blogokban. Van aki dohányzik és iszik, én inkább meg blogokban válaszolok - mindenkinek meg van a maga szórakozása...
maxval.co.nr 2010.08.31 14:39:26
@manókomment:

Megint egy érdemi cáfolat véleményemre...
maxval.co.nr 2010.08.31 15:01:26
@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.":

Az arány a lényeg, ezt te is tudod. A Föld népessége 20 éven belül eléri a maximumot, s stagnálni fog, majd csökkeni is. Az éhezők száma nominálisan is csökkeni fog.

Az élettartam pedig ÉPPEN a legfontosabb tényező mely az életminőséget mutatja.

A számok beszélnek, a kommunisták, nácik, egyéb antikapitalista demagógok meg ugatnak - ez a helyzet.

Az éhséget a kapitalizmus NÖVELÉSÉVEL lehet teljesen megoldani, nem a kapitalizmus megálításával. A kapitalizmus bizonyítottan a legjobb keret a jólét és a gazdaság fejlesztésére. Márpedig élelem úgy lesz sok, ha a gazdaság erős, s nem úgy, ha gyenge.

Az antikapitalista rendszerek mind csődbe vezettek. Havannában nem lehet kapni pl. narancsot, mert az antikapitalista gazdaság miatt nem lehet megoldani a narancs eljutásár a boltokba, az a fákon rohad meg, ez a kommunista "megoldás".
Szívatós Így szívat a Facebook 2010.08.30 12:22:00
 Érdekes levelet kapott a Pénzcentrum egyik olvasójától, akit konkrétan szívat a Facebook. A közösségi oldal napok óta nem engedi be, nem küldi az új jelszót, sem az SMS-es megerősítő kódot. A postafiókban pedig hevernek a fontosabbnál fontosabb levelek...  …..
maxval.co.nr 2010.08.30 16:06:06
@Void Bunkoid:

Én Operával "használom" a fb-ot, azonban egyes gombokat nem lehet lenyomni Operában, így időnként be kell lépni Firefoxban is... :-)

Pl. az egyes buta játékoknál, pl. Farmville a "Block this application" gomb csak Firefoxban működik, Operában nem.
Ha valamelyik honpolgár erotikusnak tartja a szép, cigarettázó hölgyeket, vagy macsónak a dohányzó férfiakat, annak kiinduló bázisként a magyar Smoking Fetish Hungary oldalt ajánlom, itt mindent megtalálnak. (Regisztrálás nélkül is lehet olvasgatni). Abszolút nem pornográf, és…..
Túl sok idő telt el, és amúgy is történelmi szükségszerűség volt a diktatúra, aminek mindenki működtetője volt - az ellenérvek nem állnak meg. Lusztrációra igenis szükség van. (Fotó: MTI archívum) A Jobbik egy lusztrációs alkotmánymódosítás segítségével azt akarja…..
Nádasdy Ádám: Búcsú a nyelvhelyességtől Elolvasni, felfogni, megfontolni, jól megjegyezni! (Egyébként szegény Nádasdy, itten, azt hiszem, ki lett vele cseszve (ha én lennék Papp Sándor Zsigmond szerkesztője, leordítottam volna a fejét). B. G. meg, figyeljetek, bótot szimatol.)…..
maxval.co.nr 2010.08.21 17:45:51
@vészmadár (pica pica):

Nyilván ez egy ingadozó szó a hangrend szempontjából. Az instrumentalis esetraggal azonban számomra kétségtelen, hogy magas hangrend.

Viszont én hallom terjedni már a férfiek alakot is, azaz valószínűleg ez a jövő.
maxval.co.nr 2010.08.21 17:54:04
@pocak:

A "külföldiek tanított változat" érdekes ügy. Én egy angol anyanyelvűeknek írt üzleti tanácsadó kiadványban olvastam egy nagyon vicceset ezzel kapcsolatban.

Azt tanácsolta az okos kiadvány a Kelet-Európába látogató angol üzletembereknek, hogy figyeljenek oda a beszédükre, s ha nem az oxfordi dialektus az anyanyelvi dialektusuk, igyekezzenek az oxfordi dialektust utánozni (amit minden angol ismer, mert a BBC így beszél), ugyanis a kelet-európai angolul tudó emberek mind ezt tanulták a nyelvtanfolyamaikon, s más nyelvjárást esetleg nem értenek meg rendesen.
maxval.co.nr 2010.08.21 18:55:31
@don B:

Ez kissé offtopik, de erről jut eszembe.

Varga Ferenc József humorista "Panyolba voltunk" című számából.

- Ti hol voltatok tavaly nyaralni?
- Mi Olaszba, és ti?
- Mi Panyolba.
- Panyolba mi tavalyelőtt voltunk. S ti tavalyelőtt merre voltatok?
- Lasztminitbe.
Csatlakozás     Sajnos volt szerencsém hozzá, hogy zaklassanak. Egy közepes méretű cég irodavezetőjeként dolgoztam, a főnök üzlettársa pedig nap mint nap órák hosszát állt az asztalom mellett "beszélgetett" velem. A többiek már nevettek rajtam, a végén…..
maxval.co.nr 2010.08.19 09:31:45