Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amalfi

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért mentünk bele a közös listába (meg abba, hogy az MSZP jelöljön miniszterelnököt), mert a teljes ellenzéki összefogáson kívül ma már nincs más eszköz arra, hogy Orbán Viktort leválthassuk. Az ellenzéki összefogás kényszer, amit a Fidesz teremtett nekünk. De az…..
SZJA fronton megkezdődött a kampány, ez most már egészen bizonyos. A baloldal többkulcsos személyi jövedelemadót ígért, tehát tulajdonképpen azt, hogy az általa gazdagnak tituláltak jövedelméből, mondjuk a tervezett német minimálbér 70%-át elérőktől elvesz, és ezt…..
Amalfi 2013.11.29 12:40:10
@pneumónia: Jó ötlet, de a fővárosban beszedett adóból egy forint se menjen vidékre. :)
A Századvég, tehát nem valami baloldali kormány ellenes csoport, hanem a kormány támogatásokkal jól megtömött intézetének kutatója szerint az egykulcsos adó évi 444 milliárd forint kiesést jelent az államnak aminek 75%-a a legjobban kereső 20% zsebében marad. Tehát a legjobb…..
Amalfi 2013.11.20 18:42:41
@Brúsz Pringstein: Ha növekszik az adóság, de növekszik a GDP is, akkor az emberek gazdagodnak, és a megnövekedett bevételekből törlesztehetőek az adóságok. Ha nem növeljük az adóságokat, de gazdaság nem növekszik, azt el lehet adni sikernek, de ez azzal jár, hogy az emberek nem gazdagodnak, és hosszútávon ez inkább kudarc.
Egyébként Lengyelországban és Romániában 4% körül van a növekedés. Soha nem árt a magyarországi történéseket nemzetközi kontextusba helyezni.
Amalfi 2013.11.20 22:20:40
@Brúsz Pringstein: Ha nincs belső fogyasztás, akkor az azt jelenti, hogy a kisebb magyar cégek, nem tudják eladni a termékeiket vagy szolgáltatásaikat, mert nincs rájuk fizetőképes kereslet, és kénytelenek felszámolni magukat. Így azután munkahelyek szünnek meg. Ez miért is jó?
Amalfi 2013.11.20 23:00:34
@Brúsz Pringstein: Különös ellentmondás, hogy közben a foglalkoztatottak száma és aránya is nőtt a "libsi-bolsik" alatt. :) Négy év alatt 140 ezerrel nőtt a számuk, és ezek nem 47 ezerért rabszolgáskodó közmunkások voltak. Valószínűleg túlsokan akartak egyszerre belépni a munkaerőpiacra, és akkoriban még nem exportáltuk a munkanélkülieket olyan mértékben, mint most.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Foglalkoztatottság_Magyarországon
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
Pornózni még mindig nem menő Észak-Koreában. Kovi éhen halna.   Tucatnyi kollégájával együtt kivégezték Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor volt barátnőjét, Hjon Szong Vol énekest pornográf videók készítésének és terjesztésének vádjával - jelentette a Csoszon…..
Amalfi 2013.09.05 09:21:50
@zgabi: @annamanna: A nyugat hadban áll Észak-Koreával. Jelenleg fegyverszünet van – 60 éve –, de békét nem kötöttek. A nyugat azért nem söpri el Észak-Koreát, mert Kína nem engedné.
Előző elemzésünkben a magyar Facebook felhasználók politikai kötődése alapján  rajzoltuk meg a hazai online élet politikai konkurencia térképét. Legújabb kutatásunkban pártok és médiumok kapcsolatát tártuk fel ismételten Facebook adatok segítségével. Ehhez elsőként…..
Amalfi 2013.07.29 21:24:38
@fchris82: Annyi tanulság talán azért lehet, hogy az ellenzék intenzívebben kommunikál a facebookon, mint a kormányoldal, amelyik az offline médiában jóval erősebb pozicókkal rendelkezik.
A világ boldogabbik fele önfeledten kacag az Apple-mániákusok legutóbbi agymenésén. Pár napja a cég villantott egy előzetest az új iOS7-ről, amiben várhatóan nem lesznek átütő erejű újdonságok, viszont a design kissé a manga rajzfilmek színvilágára kezd hasonlítani. A sok…..
Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét, amit Orbán Viktor az elmúlt napokban az árvíz idején bemutatott. Egyes szám első személyben elmondott mondatoktól a személyes irányítás folyamatos hangsúlyozásán keresztül a zoknicsere…..
Amalfi 2013.06.12 12:12:45
@Blogger Géza: Az árvíznél nem volt gond, de ha így müködik a rendszer, akkor ha hős vezérünk éppen elfoglalt, mint március 15-én, akkor leáll a katasztrofavédelem.
Legalábbis jó esély van rá. Terézváros önkormányzata ugyanis a közelmúltban nagytakarítást rendezett a Nyugati téren, ami biztos feltűnt az arra járóknak, mert nem csak kipucolták az egészet, de újrafestették és növényekkel ültették be a virágládákat is. Az esemény…..
Jogszabálydzsungelünkben számtalan olyan rendelkezés létezik, amelyről fogalmunk sincs - vajon ki tudja például naprakészen, mit is tartalmaz a KRESZ? Vagy azt, épp milyen feltételeket kell teljesíteni egy autónak ahhoz, hogy a rendőr ne minősítse közlekedésre alkalmatlannak? Vajon…..
Amalfi 2013.05.12 01:17:53
@bunkó: Vannak országok, ahol az elkövető anyagi lehetőségeihez mérten szablyák meg a büntetés mértékét. Persze ezt nálunk kijátszanák, de pl. az autó teljesítményéhez, vagy becsült értékéhez lehetne arányosítani a büntetés mértékét.
Eltekintve attól, hogy Stohl Buci olyan fejet vág az egyik képen, mint aki éppen most akarja leszakítani valakinek a fejét és belehányni a tüdejébe, az István a király legújabb feldolgozásához (IK30, baszki, ez a hivatalos neve) készült felirat és állatfej igencsak indigóval…..
Amalfi 2013.05.07 00:05:22
@otgorbebogre: Az egyik egy farkas, a másik egy madár. Szóval nem a részleteket, csak stílust vették át. Bár értelme nem sok, munka azért van benne, és nem egy 10 éves gyerek színvonalán van megoldva. A koncepción és a rosszul használt idézőjelen lehet vitatkozni
Amalfi 2013.05.07 00:34:28
@Peter T. Sinclare: Azért az, hogy egy védjegy mire van levédve nem mindegy. Például pöttyös nadrágot árulhatnál, de túró rudit nem. :) Szerintem a védjegy problémának akkor volna itt jelentősége, ha bárkit is megtéveszthetne a plakát, és azt gondolná, hogy az István a király előadáson valójában egy Trónok harca készítői által létrehozott produkciót fog látni.
A kortárs művészetben bevett dolog, hogy idézetként bemásolnak már létező designt. Andy Warhol csak átszínezet már meglévő fotókat, Duchamp csak bajszot rajzolt Mona Lisa-ra...
Szerintem is szar a koncepció, mert a hasonlat túl primitív, nem lesz tőle "Aha" érzése senkinek, de ez nem a másolástól, vagy a védjegy hamisítástól jó vagy rossz.
Avengers Guardians, Assemble! Sok gyerkőcöt foglalkoztat a kérdés, hogy vajon létezik-e a Mikulás vagy a Húsvéti Nyúl, és ha igen, akkor mivel töltik a Karácsonyi ill. Húsvéti Ünnepek elmúltával az év hátralévő részét? Pontosan ezekre a kérdésekre adja meg a Dreamworks a…..
Amalfi 2013.04.08 16:31:53
@REMY: Nekem lelombozó egy karddal hadonászó, kitetovált Mikulás. Lehet újat és érdekeset mondani ezekről a hősökről erőszak nélkül is. A Karácsony Artúr minden szempontból viccesebb, szellemsebb, átgondoltabb és jobban kivitelezett volt.
Persze nem vagyok minden jónak az elrontója. Ha klasszikus hősökből kifordított harcművészeket akarunk csinálni, akkor tényleg legyen darkos, mint egy Tim Burton-ös animációsfilm. Ez a film viszont megáll valahol félúton, és hiányoznak azok a részletek, amikért igazán lehetne lelkesedni.
Kezd egyre szélesebb körben elterjedni egy értelmezés: a Fidesz a rezsicsökkentéssel rátalált az aranytojást tojó tyúkra. Az év eleje óta ennek köszönhetően nő a támogatottsága, mert ez érdekli az embereket, ezt értik az emberek, erre vevők az emberek. Tényleg ilyen egyszerű…..
Amalfi 2013.03.28 08:48:08
@Balt: Amikor elmegyek megtankolni az autómat, nem ezzel a jelenséggel találkozom.
Amalfi 2013.03.28 09:03:08
@Balt: Ha idézel, kérlek jelöld meg a forrást! Magyarországon valóban válság van, és Európa stagnál, de ez nem világjelenség. A világpiaci válságnak valójában már vége van. Az energiahordozók ára pedig a világpiacon dől el.
A kőolaj ára éves szinten kb. stagnál, ha viszont ötéves távlatot nézünk akkor 30%-val nőtt.
www.olajar.hu
A Világevő blogon alapvetően kizárólag pozitív jelenségekkel foglalkozom, az egész blog arra szolgál, hogy meghozza a kedvet a gasztronómiához, az evéshez, a főzéshez, az étterembe járáshoz. Ez most egy kivételes poszt lesz ilyen szempontból is, ugyanis egy étterem…..
A History Channel tavaly levetített egy westernsorozatot (na jó, technikailag easternt, de ebbe ne menjünk bele), a Hatfields & McCoys címűt, ami olyan nézettséget hozott a csatornának, hogy az ilyen úri huncutságokra (saját tévésorozatgyártás, mármint) azonnal rákaptak, mint…..
Tüntetni jó. Emeli az adrenalin szintet, letöri a fásultságot, összetartást erősít, erőt demonstrál, hitet ad, megmutatja és versenyezteti az ellenzéki arcokat a saját szűk pártköreiken kívül -- és mellesleg hírértéke van. Más eszközökkel az ellenzéknek esélye sincs úgy…..
Karácsony előtt jártomban-keltemben akárhová néztem, mindenhol tombolt az eszköz-bőség. Amikor a könyvszakma jeles képviselői azon keseregnek, hogy zsugorodik a könyvpiac, akkor talán vethetnének egy pillantást arra, hogy milyen sebességgel alakul ki az új olvasási paradigma…..
Amalfi 2012.12.30 13:31:35
@Elstron: Egy bestseller esetén, amikor több tízezer példány kel el egy könyvből, elhiszem, hogy kicsi az egy példányra eső gyártási költség, de egy átlagos, párezer példányban kiadott könyv esetén a nyomtatás ára igenis komoly százalékot képez.
Persze a terjesztés költsége is alacsonyabb egy e-könyv, zene, film esetén, nem csak a gyártásé. Nem kell bolt, eladó kisasszony...
Másrészt, és szerencsére ebben a témában mintha lenne már mozgolódás, az e-tartalmak felhasználási jogaival is kellene kezdeni valamit, mert a felhasználó aránytalanul kevés jogot kap. Most pl. Bruce Willis estére gondolok, aki rájött, hogy az ipadjére sok ezer dollárért megvett könyveket, zenéket, nem tudja a gyerekeire hagyni, és bulvár hírek szerint ez ügyben perre akart menni.
A KARD LMP: jön a borotvaél 2012.11.18 14:59:00
Fabius barátom a Varánuszon már temeti őket, turul_2k2 a Mandineren viszont irányváltást vizionál. Valóban, van még lépéslehetőség a játékban, még ha elég nehéz is elhinni a csapatról, hogy képes meglépni. A Mandiner szerzője által felvetett jobbközép irányváltás ugyanis…..
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
Amalfi 2012.09.01 16:08:42
@Gyárfás: Ahhoz, hogy tudjuk, hogy valakinek álmában szétverni a fejét baltával az bűn és nem dicsőség, nem kell ismerni a Kaukázus népeinek politikai viszonyait.
A Bajnai-féle alapítvány tanulmánya szerint kisebb csoda kellene Orbán legyőzéséhez. Tamás Gáspár Miklós egyenesen úgy látja, 2024-ig sem lesz igazi kihívója a Fidesznek. Legújabban pedig - a szocialista tábor teljes reményvesztettségéről tanúskodva - még az is felmerült: a…..
Hídpénz, kapuadó, termény-beszolgáltatás, miért is ne! Sőt, éppen itt volna már az ideje! Valamiért rögtön a Monty Phyton Gyalog galoppja jutott az eszembe, mikor olvastam, hogy Tarlós főpolgármester dugódíj helyett esetleg hídpénz bevezetésén, illetve sokkal inkább már a…..
Amalfi 2012.06.18 15:00:18
@dr Sör Kálmán: Rendben, fizessünk útdíjat és híddíjat, de akkor a benzin is kerüljön annyiba mint az USA-ban. :)
Amalfi 2012.06.18 15:09:05
@dr Sör Kálmán: Fordítva gondolom. Azért van olyan nagy adótartalma a magyar üzemanyagáraknak, hogy legyen miből fenttartani az útakat és hídakat.
Ma reggel érdekes e-mailt kaptam a Getty Images stockfotós ügynökségtől, ahova néha feltöltögetek képeket eladási, licenc céllal. A cég szóvivője tájékoztatta a fotósokat, hogy nemrégiben egy francia bíróság 130 ezer eurós kártérítést ítélt Le Corbusier építész és…..