Regisztráció Blogot indítok
Adatok
urbangeri

126 bejegyzést írt és 411 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
"A Munkáspárti kormány volt az, aki rekordmértékű békeidőbeli adókat hozott. A szocialisták szokásos betegségében szenvednek -  kifogytak más emberek pénzéből" - Margaret ThatcherMár napok óta nyomaszt, sőt frusztrál egy kérdés. Lépni, vagy nem lépni.…..
„Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak.”(Orbán Viktor)  A miniszterelnök már a Nemzeti Együttműködés előtti időkben, 2002-ben megmondta leszögezte, hogy másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak.…..
Ujgen Renegade 100 nap, 2010 2010.09.11 12:04:00
Indul az Orbán-kormány első 100 napjának értékelése. Elsőként maga Őviktorsága értékelt, amit még nem láttam egyben, csak részleteket. (Úgyhogy most rápattanok a Hírtv-re hátha leadják. Jó pontot adnék érte a Hírtv-nek. Meg ha nem lenne Forma-1, amire 15 év után megint…..
Jött egy két deficit adat. Kettő kapcsán vannak érdekes magyar konzekvenciák, a harmadik csak kis színes.Szlovákiában az új kormány, az előző nyakába akarja varrni a hiány elszállását. A várt hiány teljes évre a GDP 7%-a lehet. A dolog nálunk sem ismeretlen, ám Bajnaiékra…..
  Nagy divat mostanában értekezni a magyar liberalizmus válságáról. Sokan azon a cseppet sem liberális állásponton vannak, hogy a buta nép, még nem érett meg a liberalizmusra, kádári, állami csöcsön lógó, a „középosztály túlhatalmában” fürdik,…..
Már vagy hat napja nyitva van. Akkor ideje elrakni.  Előtte egy kis belekukkantás.  Székely himnusz - nem érdekel. Énekelje, aki akarja, csak ne ettől legyen valaki jó magyar vagy sem. Szerintem ez az erdélyi identitás természetes része. No meg a jobboldalé is. Tőlem legyen.…..
Ujgen Renegade Tévésmaci 2010.06.08 23:43:23
A talpnyalók a legveszélyesebbek. Ez persze csak szolíd igazodás.  ..
Megvoltak a választások. Pártom jól meghalt, de legalábbis az utolsó kenetet már több egykori tagja feladta neki. Ha Sándor Klára, meg Pető Iván temeti, az még kevéssé érdekelt volna, hisz ők a szar SZDSZ oszlopai voltak, aminek el kellett buknia. Ha azonban Gulyás József ír…..
Ónody Tamás írása értelmes írás, ugyanakkor a végkövetkeztetéseivel nem értek egyet.A rendszerváltást folytatni akarják, be akarják fejezni. Ez fideszes duma, csak hát kit érdekel, a lényeg az, hogy van benne igazság. Az MDF-et, a régit, a rendszerváltás környéki…..
Ujgen Renegade Lajos mellétrafált 2010.04.04 22:33:05
Bokros Lajos és az MDF egyelőre a favorit helyen futott nálam, és talán még most is. De azzal, hogy az LMP-t lekommunistázta, nagy hibát követett el nálam.   Az LMP ugyanis nem kommunista párt. Vagy ha az LMP kommunista akkor én is az vagyok. Ha az LMP kommunista, akkor…..
Ujgen Renegade Nehéz lesz 2010.03.13 00:59:00
Magyarország ügyei jó bonyolultak. Bármekkorát zakóztunk is 2009-ben nagyobbat estek nálunk a románok, bolgárok, szlovének. Igaz utóbbiaknak volt honnan. Még így is a leggazdagabbak a régión belül. Velünk meg az a helyzet, hogy el vagyunk adósodva, de mégis pénzt kéne…..
A Fidesz olyan ellenzéki pártnak tűnt, mely számára az ország még mélyebbre taszítása sem volt drága, csak az MSZP-SZDSZ, majd az MSZP kormány munkáját akadályozni tudja. (Pedig az elkövetett hibák önmagukban is elegendőek lettek volna, igaz akkor nem lenne kétharmad, és a…..
urbangeri 2010.03.08 22:16:41
@heima: igen a digitális tábla nagyon jó példája Magyar Bálint civilizátori ténykedésének. Ugyanakkor azt hiszem megint nagyságrendi tévedésben vagy, 500 digitábla, még 2 milliós ár mellett is 1 milliárd Ft, (mind2 erős felülbecslés) ami lófütty az óriási közoktatási költségvetésben.

UMFT-s felvetéseddel meg én szoktam beviszhangozni a szobát, hogy termelő céget rakjanak a város szélibe, és ne pedig rendbehozzák a fő teret. Mert az előbbi hosszabb távon biztosít jövedelmet. Persze az külön érdekes, hogy a ROP-okban (regionális programok) milyen az arány.
Amúgy tudtommal csatornázásra fordítunk elég komoly összegeket, ami szintén "nagyon megdobja" a versenyképességet.

Stratégiák voltak, de nem kohérensek, ill. gagyik és eldugták őket: Lisszaboni program 58%-os foglalkoztatási célkitűzése, konkrétan azt célozta, hogy maradjunk az utolsó előttiek, vagyis az SZMM-ben lehet üdülni.

A baloldal, különösen az MSZP érdekcsoportok hálójában vergődött, kijáró emberek pártja ennyit tudott. Az SZDSZ értelmes terveit is sikeresen blokkolták. Ugyanakkor az SZDSZ-nek nem kellett volna ekkora szavazóbázissal benyomulnia az egészségügybe is. Akkora támogatottsággal és szellemi és szervezeti kapacitással egy nagy terület bőven elég lett volna.
urbangeri 2010.03.08 22:36:55
@heima: igen a digitális tábla nagyon jó példája Magyar Bálint civilizátori ténykedésének. Ugyanakkor a nagyságrend megint fontos 500 digitábla, még 2 milliós ár mellett is 1 milliárd Ft, (mind2 erős felülbecslés) ami lófütty az óriási közoktatási költségvetésben.

UMFT-s felvetéseddel meg én szoktam beviszhangozni a szobát, hogy termelő céget rakjanak a város szélibe, és ne a fő teret hozzák rendbe. Mert az előbbi hosszabb távon biztosít jövedelmet, az utóbbi meg semmit. (Amúgy a főtér rendbehozás mögött a hazai turizmus mítosza is áll.) Persze az külön érdekes, hogy a ROP-okban (regionális programok) milyen az arány.
Amúgy tudtommal csatornázásra fordítunk elég komoly összegeket, ami szintén "nagyon megdobja" a versenyképességet.

Stratégiák voltak, de nem kohérensek, ill. gagyik és eldugták őket: Lisszaboni program 58%-os foglalkoztatási célkitűzése, konkrétan azt célozta, hogy maradjunk az utolsó előttiek, vagyis az SZMM-ben lehet üdülni, de lagalábbis a túlnőtt háttér-intézményrendszerben jól el lehet éldegélni, akár munka nélkül is.

A baloldal, különösen az MSZP érdekcsoportok hálójában vergődött, kijáró emberek pártja ennyit tudott. Az SZDSZ értelmes terveit is sikeresen blokkolták. Ugyanakkor az SZDSZ-nek nem kellett volna ekkora szavazóbázissal benyomulnia az egészségügybe is. Akkora támogatottsággal és szellemi és szervezeti kapacitással egy nagy terület bőven elég lett volna. Ez meg stratégiai hiba volt szintén, igaz politikai és nem szakpolitikai.

Viszont ezt azért figyelmedbe ajánlanám:
www.nfgm.gov.hu/bemutatkozunk/miniszterium/gkmstrat
urbangeri 2010.03.09 23:08:41
Ujgen Renegade Viszony a nagyokhoz 2010.02.11 21:00:00
Megkísérlem pozícionálni ideológiailag a maradék és inkább csak az én fejemben létező SZDSZ-t a többi párthoz képest. Először a nagyokon kezdem. Azt is előre bocsátom, hogy nem hiszek a nagy eszmék (lib-konz-szoc) kizárólagosságában sem, így ideologizálásom elég…..
urbangeri 2010.02.12 18:00:53
@heima: az indító mondatot még a kommented előtt átírtam, abban részben benne a válasz.

Ha tényleg csak a mentelmi jogért hajtanak, akkor tényleg nincs szükség az SZDSZ-MDF-re. Én most azt az opciót, utat kísérelem meg bemutatni, amin, ha az SZDSZ jár akkor szerintem érdemes a túlélésre. Ha nem talál erre vagy más értelmes útra, akkor egy szép természeti hasonlattal, inkább dőljön ki a beteg fa, ne lopja a fényt és a helyet az új hajtások elől.
urbangeri 2010.02.13 20:45:46
Tölgyessy nagy kedvencem, mindig be is adagolom magamnak a hétfői dózist az MR1-ről
www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/tolgyessy-minden-egesz-osszetort.html

Nagyon hiányolom ezt a színt a magyar politikai palettáról.

A demokráciás dolgot felül leírtam, a program viszont tényleg nagy hiányosság. Nem kell, hogy mindenben tetszen, de kell a tiszta beszéd. Ez Őszöd-veszély Orbánra nézve is. Én persze ismét örülnék, ha kiderülne az igazság, de a bebénulás veszélye miatt, nem ártana a tiszta beszéd. Bár nyilván a lózunggyűjtemény a mozgástér leszűkítésének elkerülése miatt is van. ' millió munkahely meg teljesen jó. Ez akár lehetne közös nemzeti ügy is, Bokros is ezt mondja. De ilyet egyelőre ez az ország, egészen pontosan a hazai politikai elit nem tud.
Ujgen Renegade Viszony a kicsikhez 2010.02.23 19:29:00
Avagy egy kispárti nemannyiraaktivista szemszögéből folytatódik a sorozat. A kicsi szép. Persze nem, de a nagy bénák átalakítása elég reménytelen történet, nincs rá sok esély. Orbán nélküli Fidesz; Puch László, Kiss Péter, Szekeres nélküli MSZP; még engem is zavarba hozna,…..
Ujgen Renegade Viszlát Ernyő! 2010.02.04 21:36:00
Nekem nagyon tetszik ez a BKV-s történet. Már januárban nagyon fáinul kezdtek kinézni a dolgok, pedig nem vagyok egy Kocsis István rajongó. De a vádalku áll, ha nem lesz több MNV-s ügy (azóta mintha lenne), akkor megbocsátunk egy másik tróger banda felszámolásáért.Már napok óta…..
Szarmagyarnaklenni, a Kárpát-medencei tumblisták legnagyobb photoshopművésze, a Duce & Gabona, a Ludas Bajnai a Raiffeisen-kampányban, a Playstation 3-as C. Ronaldo című felejthetetlen művek alkotója ismét odacsap...
Ujgen Renegade Hiányzik 2010.01.21 22:22:00
Hiányzik a blog. Az írás. Az alkotás. Mert én még leginkább úgy tudok alkotni, hogy írok. No persze előtte meséket konstruálok a valóságról, melyek a személyes tesztek során nagy sikerrel futnak. Szóval meséket gyártok közéletünk kívánt dolgairól. És ez néha rögzítést…..
Orsós János tanító, polgárjogi aktivista, a SZEMA elnökségi tagja nyílt levéllel fordult a magyarországi cigánysághoz. Levelét a Szabad Szemmel teljes terjedelmében, változatlanul, kommentár nélkül közli. Honfitársaim, cigány testvéreim! Megértem, hogy el vagytok…..