Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jasna

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap focimeccsen ültömben – nekem mindig ott támadnak a világmegmentő gondolataim és nem a budin mint a többségnek – azon elmélkedtem, hogy mennyire meghatározza az életünket a környezet, ami körbevesz, annak minden részletével egyetemben. (Aztán innen elkanyarodtam mindenfelé, legalábbis ebben a…..
jasna 2018.11.16 14:03:49
@zuzzer: Ez esetben, a szülő kezében egyetlen lehetőség van,
a gyerek otthoni lelki tehermentesítése, ami később akarva- akaratlan ki fog hatni az iskolai teljesítményre is.
Sok együtt töltött minőségi idővel,és a megfelelő kommunikációval,
el kell érni, hogy a gyerek egyszerre érezze a tanulás fontosságát,
miközben,tisztában legyen azzal is,hogy akkor sincs világ vége, ha jelenleg 6-os helyett csak 4 - eredményre futotta a tudásából.
Hogyan lehet frappáns, de olcsó megoldást találni a navigációs problémáimra? Vegyek navit, vagy egy okostelefont? Netán butát? Vagy olcsó, vagy praktikus, vagy jó. Egyelőre a három együtt nem megy. Egyelőre. Vélemények az azonos című írásunkról...
jasna 2011.02.02 21:46:47
@londonercsecse: A Tom-Tom, Tele atlasz térképei még nem igazán jók itthon.
jasna 2011.02.02 22:04:02
@augustiener: Én is szeretnék utcát keresni BP-en papírtérképen.. ..de előtte nyilvános fülkéből telefonálnék..és útközben bólogatna a kutyus a hátsó szélvédőn.
jasna 2010.04.22 16:04:35
@Tebege: A 6-os út kivezetőjéről max kalandvágyból érdemes felhajtani az M0-ra,ha AZ M6-ra akarsz felhajtani. ( Érd-kelet /Nagytétény )
Az úgy volt, hogy a feleségemnek kell egy autó, mert a sors az agglomerációba vetett bennünket. Nincs mese, kell egy autó neki. Kisgyerek van, húsz kilométer Budapesttől, messze a bolt, messze az orvos, messze a család, kocsi nélkül nehéz egy féléves gyerekkel. Felállítottuk a…..
Belsőség Jégvédelem 2008.04.30 12:00:00
A múltkor megint elkezdődött a paráztatás a jégesővel. Valamelyik rádióban hallottam, hogy diónyi nagyságú jegekre számíthatunk. Igaz, hogy van utólagos megoldás a jégkáros autók kezelésére, de annyira nem voltam kíváncsi a technológiára.   Álltam a garázsban és…..
A BX megérett az olajcserére, ezért ellátogattam a családi autószerelőnkhöz, Pistihez. Pisti kedves ember, de kicsit mogorva, főleg ha francia autót kell szerelnie. Németautó-párti, tizenév alatt két népautót használt összesen, szóval nem az a hevesen cserélgetős fajta. Már…..
Nagyon megnőtt azok száma az utóbbi pár hónapban, akik szerint hülye vagyok. Mert egy öreg Voyagert vettem, ami túl nagy, túl megbízhatatlan, túl mittudomén: szerencsétlen autó tényleg annyi előítélettel szembesül a magyar autós világban, mint a közmondásos féllábú néger…..
Belsőség A motorlopás alapjai 2008.04.15 18:19:00
Pénteken még megvolt. Hazamentem vele, legközelebb pedig vasárnap vettem volna elő a VMaxot. Térdvédő feltépőzárazva, bakancs befűzve, bukó, kesztyű, napszemüveg, slusszkulcs a bőrjakó zsebében. Pillanat. Hol a slusszkulcs? Vasárnap délutánra lett talán az idei…..
Belsőség Eladó a Terranóm (x) 2008.04.14 02:29:00
A Terrano elkelt. Gracza úr megbecsült visszatérő vevő, ő vitte el annak idején a Saab 99-esemet is. Sok boldogságot! Eladó a Terrano. Ej, de furcsa ilyet leírni. Nagyjából feleannyi autót adtam el életemben, mint amennyit megvettem. Ez a nyomasztó arány a magyarázat arra, hogy…..
Hát eljött az idő: végre újra merek írni a Totalcar flottájának legnagyobb tagjáról, az olasz-amerikai-osztrák családi buszról, amit Dacia helyett vettem végül. Mert megint (csaknem) tökéletes. Miután meglátogattam vele a Gurut. Voyager a celldömölki csápon Nem az autó…..
Pár hónapja történt, hogy egyszer csak nem nyílt többé Anna 240-esének csomagtartója. Eddig a központi zár nyitotta-zárta. Elvileg kulccsal is nyílik, de a kocsihoz kapott indítókulcs félig sem ment bele. Nyilván más kulcs való bele, de azt nem kapták meg az előző tulajtól.…..
Belsőség Nyerges Lada. Nem vicc! 2008.03.31 13:12:00
Vomit, a regadó-elleni harc don Quijotéja küldte szerkesztőségi levelezőlistánkra ezt a forgózsámolyos orosz gyöngyszemet. A tárgy: ehhez milyen jogosítvány kellhet itthon? És volt ott még egy megjegyzés, miszerint euro3-as, más országon át regadó nélkül simán behozható.…..
jasna 2008.03.31 23:33:55
Tavaly volt az első, de nekem akkor még nem volt Voyagerem. Most már van, tehát felkerekedtünk családostul, es elgurultunk legfeljebb százzal az M1-es 29-edik kilométerkövéhez, ahol a Gastland hotel-étterem komplexum parkolójában és parkjában megtörtént a Második Magyar Chrysler…..
    A kocsim visszapofozása elég lassan halad, de pusztítani semmiképpen sem szeretném, nem kerülhetett bele CD-lejátszó. Elég baj az, hogy 760-as alufelniket kap nyárra, de abban az esetben rendkívül erős volt az anyagi oldal nyomása. Nati kitalálta, vegyek bele…..
A búvármatricát el lehet felejteni, manapság már széles néptömegek búvárkodnak. A búvármatrica nem menő többé – másra, mint menőzésre, meg nem volna jó, hiszen arra alkalmatlan, hogy két búvármatricás egymást autóseggről felismerve életre szóló barátságot…..
Amikor Csikós és Orosz elmentek a Chromjuwelenre, elmagyaráztam nekik, hogyan lehet eljutni a Technisches Museumhoz Bécsben. Nem túl bonyolult feladat, főleg nekem, aki hat évig éltem ott, és az egyetem mellett svarcban taxiztam egy földönkívülien ronda, narancssárga, bézs tetejű…..
Ez a Pappas Autó-téma nálunk mindig zavarosan csapódott le. Kicsoda a Mercedes-Benz PR-ese, akkor ő most a Pappas Autóé-e, ki a főnök, melyiküktől kérjünk tesztautót, és akkor most ami a Kárpát utcában van, az Mercedes vagy Pappas Autó, egyébként is, mi…..
Hát elvitték. A tartósteszt utolsó heteiben kaptam egy levelet. Egy Zoltán nevű olvasónk érdeklődött, hogy mi lesz a Dacia kombi sorsa, miután nálunk kitelik az ideje. Mondtam, hogy visszaadjuk a Renault Hungáriának, ők meg eladják. Nem lehetne-e, írta erre, hogy neki adják el?…..
Egy szép napon - nagyjából másfél hete lehetett - előtúrtam öreg Bazeget a garázsból, már november eleje óta nem ment egy métert se. Nem hiszik el, dolgoznom kellett vele. Nem szerelésről volt szó, hanem firkászkodásról. A legjobb fajtából. Indultunk vele külföldre. Orosz…..
Nemrég volt nálunk egy Alfa 159 SW tesztautó. Aminek az elődje a 156 SW, ami köztudottan egy mumus a kombik között. Azt hiszem a Winkler mondta rá, hogy tipikus példája, ahogy a kombiság áldozatul esik a dizájnnak (ahogy a Honda Accord kombi esetében pedig a dizájn esik áldozatul…..