Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyirisandor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napelemet hagyományos formájában egyre többet ismerik itthon is (azért itt egy korábbi bejegyzés erről), s közben egyre többször lehet hallani speciális alkalmazásokról, újfajta felületekről, mint pl. hajlékony napelem, vagy autón napfénytetőként, vagy cserepet helyettesítő,…..
nyirisandor 2010.08.17 08:50:22
@acsub: Kedves mind! A fenti képen a tetőfedésként is használt napelem bemutatásánál jól kivehető a jobb oldali napelemtáblák felett egy hosszú sáv ez a tető szellőztetésére is szolgálhat.
Valószínűleg minden ilyen terméket kiagyaló cég, komplex rendszert kínál, amely figyelembe veszi a tetőfedés szabályait is. Mindezek mellett nagy öröm, hogy egy magyar cég is beszállt ebbe az üzletágba és ahogyan az emlékeimben él itt is akarják tartani az országban a termelést. Ez nagyon fontos. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy a cserép a napelemhez plussz költség és felesleges, de a hagyományaink még mindig ezt a fajta tetőfedést helyezik előtérbe. Van még egy nagy előnye a terméknek, a modularitás. (tovább ezt most nem is taglalnám) A legfontosabb azonban a termék ára. Az, hogy milyen széles körben tudják azt megvásárolni és milyen gyorsan térül meg a befektetés. Csak a kiváltságosok vagy az egyszerű földi halandók is hozzájuthatnak majd. Én igen egyszerűen értékelem az ilyen dolgokat. Nekem kellene a cserép, ha meg tudnám fizetni a sváci frankos lakáshitelem mellett is:-).