Regisztráció Blogot indítok
Adatok
e-katica

17 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyorsulási verseny... Ideje feltennünk a kérdést, hogy a mai felgyorsult világunkban, hogy érezhetjük magunkat akár egyetlen másodpercre is elengedettnek, nyugodtnak, békében, harmóniában? Mikor a számlák még nincsenek kifizetve, de még fel kell még hívni x-et, y-ont, és…..
A Mayák kalendáriumában a végéhez közeledünk egy világkorszaknak, egyesek számítása szerint, már tavaly, mások szerint csak jövőre, de a lényeg, hogy mindenképpen átlépünk egy új világkorszakba. A Mayák minden kisebb korszakot egy-egy rájellmező névvel illettek. Az 1755-…..
 A legutóbbi írásomban, Krízishelyzetben II. "Azonnal alkalmazható gyakorlati segítségek", megígértem, hogy még több információval fogok szolgálni arról, hogy mik azok a dolgok, amik azonnal segíthetnek nekünk pozitív dolgokra való ráhangolódásra. Következzen…..
e-katica 2011.02.11 20:47:26
@tan: addig még biztosan nem, egy ideig nekem is vannak, aztán, ha jó hosszan csinálom lassan elapadnak a gondolatok... és csak azt érzem, utólag megfogalmazva, hogy most miden a helyén van, olyan "jó"... De, lehet, hogy ez csak nekem jön be :)
e-katica 2012.04.08 20:13:30
@saskakas: Kedes Saskakas, remélem más írásokban is találsz majd érdekeset, légy üdvözölve!
Sokszor gondolkoztam már azon, hogy vajon, hogyan lehetne a tudatosodás fontosságát egyszerűen és közérthetően mások tudomására hozni.Képzeld el, hogy a tengerparton sétálunk, közel a vízhez, nem csak te, hanem mi mind, akik embernek álmodjuk magunkat, és élet útunk maga a…..
e-katica 2012.04.06 01:37:25
@garaboncos: Namaste Garaboncos!
Csak bólogatni tudok... :)
Kedves lélektárs! Az Újévre és születésnapom alkalmából kívánok magamnak és mindenkinek kitartást a változásokhoz, amik előtt mindannyian állunk, és annak a felismerésnek az örömét, hogy minden "jó" csak a változás, ill. VÁLTOZTATÁS által áramolhat be az…..
          Mindazon túl, amit már az előző részben (Krízishelyzetben I. ) kifejtettem, most további gyakorlati segítséget szeretnék nektek adni, ami jól jöhet krízishelyzetben, ha épp nem tudjuk merre van az…..
   Azonnal alkalmazható módszer krízishelyzetekben 6 lépésben.  1.FÉLELEM = ISMERETLENMinden krízishelyzet alapja, hogy félünk a helyzet eredményétől, jövőnkre gyakorolt hatásától, kimenetelétől, amiket még most ebben a helyzetben képtelenek vagyunk…..
e-katica 2010.10.04 09:56:00
@tan: Kedves tan, én pedig nagyon köszönöm, hogy megírtad a véleményedet, nekem nagyon fontos, hogy mások mint gondolnak egy-egy témában, hiszen csak úgy tud kialakulni igazi párbeszéd közöttünk, én pedig nektek szeretnék írni, leginkább arról, ami titeket foglalkoztat! Szerintem sem írtam semmi újat, de krízisheyzetben az ember képtelen ilyen tisztán átlátni, az amúgy valószínűleg egyértelmű lehetőségeket. :)
Ha napjainkban felmerül a jóga szó egy beszélgetésben, vagy egy hirdetésben, valószínűleg valamennyiünknek furcsa pózokban ülő, álló, illetve fekvő emberkék jelennnek meg lelki szemeink előtt és sokan magával ezzel a mozgásformával azonosítják magát a jógát, noha ennél…..
Lélekmelengető Hát ennyi... 2010.08.20 18:40:00
Talán nem is baj, ha időnként gondolunk rá, milyen ünnep az életünk, és milyen tünékeny lehet… Minden félelem alapja a halálfélelem és a félelem ellen a legjobb orvosság: jól a szemébe nézni. És mekkora szabadság lehet, mikor rájövünk, hogy ez az egész…..
e-katica 2010.09.12 18:18:16
@fantasy_boy: igen, ez tényleg érdekes. Lehet, hogy testen kívüli élményben volt részed? Örülök, hogy olvastál, és írtál is, remélem jársz még erre máskor is.
  Ígéretemhez híven, kicsit megkésve bár, de folytatom az előző részekben megkezdetteket. Az első részben A boldogság nagy kérdése, felvetettem a boldogságot, mint témát, hogy kinek, mit is jelent ez a szó, mielőtt részletesebben írtam volna róla. Hiszen fontos, hogy…..
 Nyilván mindenki életében vannak nehézségek, kinek kisebb, kinek nagyobb. Ezzel nem is lehet vitatkozni, bár az tény, hogy a nehézség is relatív. Többeknek már az is mizériát jelent, ha fel kell állni valamiért a kényelmes fotelból, mások pedig egész életükön át azért…..
Mosolyka A könyv illata... 2010.07.26 22:52:00
 “Az olyan helyekre vezető utakat, ahová érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni.” (Helen Keller)   A könyvemet írom napok óta. Ihletet kaptam, törnek fel az emlékek. Éjszakákon át tartó beszélgetések, találkozások, előkerült fényképek, videók, teleírt…..
e-katica 2010.08.23 23:30:19
lelekmelengeto.blog.hu/2010/08/20/e_kaitica_a_boldogsag_nagy_valasza_ii -részben ígértem, hogy egy új írásban segítséget nyújtok ahhoz, hogy megértsük, hogyan is működik az elme. Íme egy érdekes kérdés: Ha az elme, aminek a működését képesek vagyunk megfigyelni, mi vagyunk,…..
A BOLDOGSÁG NAGY VÁLASZA  II. Az előző részben:”A boldogság nagy válasza\” megígértem, hogy később még kifejtem, mit is értek pontosan reakció alatt, és hogy mi a következő lépés, ha sikerült felismernünk a saját felelősségünket abban, hogy hogyan érezzük…..
A napokban felmerült egy internetes oldalon Hamvas Béla neve, és szomorúan vettem tudomásul, hogy kedvenc magyar írómat a legtöbben alig ismerik, pedig egy valódi nemzeti kincs. Szeretném bemutatni Nektek, mert nagyon közel áll hozzám a személye.  Hamvas Béla nem filozófus, nem…..
e-katica 2010.08.20 17:57:29
@Maszat25: Igazán nincs mit :) megkérdezhetem,hogy honnan tudtál a blogról vagy a cikkről?
A BOLDOGSÁG NAGY VÁLASZA  I. Volt egy téma, A boldogság nagy kérdése , amit felvetettem pár nappal ezelőtt, és többekkel beszélgettem-e témában élőben is. Sokan sokfélét mondtak, gondolataitok arra ösztönöztek, hogy én is további gondolataimat osszam meg veletek e…..
 A keresztény kultúrákban és általában a nyugati kultúrában a legkihangsúlyozottabb pozitív fogalom: a szeretet, míg, amit tőlünk keletebbre még a szeretetnél is sokkal fontosabbnak tartanak és hangsúlyoznak: a tisztelet. A keleti mesterek és tanult emberek úgy köszöntik…..