Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ztiArchívum

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kattintsuk végig az alábbi YouTube-linkeket:123A videómegosztó tört angolsággal megírt hibaüzeneteiből az bogarászható ki, hogy a mögöttük lévő feltöltött videókat a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete kérésére, szerzői jogi hivatkozásra távolították el…..
ztiArchívum 2010.08.16 22:32:39
Tisztelt Érdeklődők és Felhasználók!

Nagyon örülünk, hogy ilyen élénk vitát és érdeklődést vált ki az MTA ZTI által internetre feltett anyag. Az online hozzáférhetővé tett anyagok számítástechnikai paramétereiről és az ezzel kapcsolatos lehetőségekről rendszergazdánk az illetékes nyilatkozni. Az MTA ZTI Népzenei Archívum vezetőjeként a közreadási koncepciónkról tudok információt adni. A népzenei és néptánc felvételekkel kapcsolatban a szerzői jogok és az ehhez társult jogok (pl. előadói) törvényi előírásai szerint kell eljárjunk, különben mint az archívum felelős vezetője én mehetek börtönbe, illetve fizethetem a kiszabott büntetést. Tudni kell, hogy az EU-ban igen szigorúan veszik a szerzői és társult jogok megszegését. Ezt ha tetszik, ha nem, nekünk is be kell tartanunk. A másik fontos szempontunk, amit már rendszergazdánk is említett, hogy nálunk csak tudományosan átnézett, ha tetszik, szakmailag hitelesített anyag tehető fel az internetre, ahogyan csak ilyen anyag adahtó közre hagyományos módon is. Az Akadémián belül az utóbbi években nagyon fontossá vált, hogy az intézetek társadalmi hasznosságukat, a társadalommal, az érdeklődőkkel való kapcsolattartásukat felmutassák. Ennek egyik fontos eszköze az online közreadás. Az intézet tulajdonában lévő anyagoknak az intézet szellemi munkájának eredményeként történő közreadása. Mit is keresne ezek után egy felvételünk a Youtube-on? Legyünk saját magunk ellenségei, és mossuk össze anyagunkat egy szakmailag teljesen ellenőrizetlen portál közreadásaival? Minden kedves hozzászólónak a beletását kérem, és hogy bátran látogassák honlapunkat, sőt, ha valakit valamilyen felvétel, tájegység részletesebben érdekel, nyugodtan forduljon hozzánk. De egyet ne várjanak, hogy bármikor is hagyni fogjuk, hogy más portálok "lenyúlják", vagy más portálokra "exportálják" közreadásainkat. Inkább tegyenek egy linket, ez sokkal tisztességesebb!

Üdvözlettel:
Richter Pál
MTA ZTI Népzenei Archívum

Ui: A cenzúrát és Lendvai Ildikót meg hagyjuk, egyébként pedig a Várba, a Táncsics M. u. 7-be kell jönni, nem a Roosevelt térre.