Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prof. Dr. Simon Templar

2 bejegyzést írt és 775 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy, indulunk Veszprémben. Kettő, túlnyomórészt a Fidesz (kiábrándult, bizonytalan, de alternatíva híján megint csak őt választó) szavazóit szólítjuk meg. Keveset? Talán. Eleget? Ahhoz lehet, hogy eleget, hogy a Fidesznek hiányozzanak. Konzervatív és elvszerű párt vagyunk. A…..
Prof. Dr. Simon Templar 2014.11.29 15:04:31
@teevee: "A PKP jelöltje még ki sem futott a pályára (sőt, még dobszóval, madzagosmézzel keresődik), de a PártElnök már rugdossa a többi jelöltet..."

TG-ről tudjuk, hogy kicsoda és hogy hová húz, Simicska gennykupacról meg végképp...van mit rugdalni rajtuk...a PKP jelöltjéről ugyanezt nem lehet elmondani...éppen itt az ideje, hogy a rendszer(gengszter-)váltás mindenféle elitjét (kulturálist és politikait is) a PKP, Váradi Zsolt stb. VÉGKÉPP belerugdalja a süllyesztőbe - ugyanis ott a helyük.

2014-2018: Magyarország - 0 év
Prof. Dr. Simon Templar 2014.11.29 15:07:33
@teevee: Ja, és ez vonatkozik a hozzájuk tartozó holdudvarra is - something like the SZDSZ.
Természetesen. Annyiban legalábbis biztosan, hogy a jelenlegi viselkedését megnyugtatóan visszaszorítsa, ám mivel ez egyenlő lenne Orbán személyes céljainak kudarcával, gyakorlatilag az orbánizmus végét is jelentené. A miniszterelnökünk viselkedésének egyetlen legfőbb…..
Prof. Dr. Simon Templar 2014.11.15 18:50:59
@Laptop7712: Mi mindig utat tévesztünk. Miért? - Azért, mert "magyar közegben" a jövő tudatos, objektív megtervezését rendre össze szokás keverni a jövővel kapcsolatos szubjekítv vágyak erőltetésével. Ez az attitűd jellemzi gyakorlatilag az egész magyar társadalmat, a Provident-hitelből plazmatévét vevő cselédivadék panelprolitól fel egészen az ilyen-olyan szellemi, gazdasági és politikai elitekig.:-)
Bibó írta valahol, hogy a nagy szar mindig abból lesz, ha összekeveri egy társadalom a szükségleteit, a lehetőségeit és a vágyait. A finnek vagy a hollandok pl. nem tették - meg lehet nézni őket! A magyarok megteszik nap mint nap - rájuk nem lehet nézni sajnálat vagy röhögés nélkül.:-)

A "rendszerváltó elit" soha meg nem bocsátható bűne a "rendszerváltás békés átmenete. Itt vérnek kellett volna folynia, mert a hazug kádári "nemzeti egység" SOHA nem létezett, mint ahogy a NER is ugyanerre az ordas hazugságra épül. Egy polgárháború viszont elválasztotta volna vagy elválasztaná az ocsút a búzától, mint ahogy történt ez 1640 és 1688 között Angliában vagy 1861-65 között magában az USA-ban. Mindkét országban a demokratikus fejlődés alapfeltételeit teremtette meg a polgárháború. Lehet, hogy ez szomorú, de ezek a tények.

"de nézzük, mi lenne abban az esetben, ha a poszt írtjának igaza lenne, és megdöntené a kormányt. Okkás. Mi a törp van utána?"
-kérdezed.
Ajánlom figyelmedbe Japán 1945 és 1951 közti történetét. Akkor és ott egy Douglas MacArthur nevezetű jóember - mellesleg amerikai tábornok - vezette be a japánokat a demokrácia világába. Erős a gyanúm, hogy itt is csak egy IGAZI DEMOKRÁCIÁBAN felnőtt jóember tudna rendet vágni a magyarok között.
Ugyanis Európában a demokráciának CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az az olvasata létezhet, ami a II. világháború után Nyugat-Európában kialakult. Pont. És ebben mélységesen hiszek. Nincs "illiberális" megy egyéb faszom olvasatok, csak ez, amit leírtam.
       1. Biztos-e a FIDESZ kétharmada?        Nem. Jó lenne azt írni, hogy igen, és akkor ha még sem következik be, akkor örülhetnénk, de az igazság az, hogy a FIDESZ kétharmada közel sem biztos.     Íme a 2010-es választás. Nagyon komolyan felülmérték a FIDESZ-t.…..
Európa Pont A nagy @-térkép 2014.04.02 08:44:25
Hiánypótló térképet szeretnénk megosztani veletek: utánanéztünk, melyik európai uniós országban hogyan mondják az e-mail címeknél használatos @-jelet. A legtöbb országban ezt az angolban „at”-nek nevezett karaktert állatról, vagy egy-egy állat jellegzetesen kunkorodó…..
Prof. Dr. Simon Templar 2014.04.03 16:16:38
@Zka: "Azt valaki megmagyarázná, hogy pl a franciáknál hogy lett ez egy súlymértékről elnevezve? Innen nézve 0 logika van benne - és a görögök kacsájában sincs sokkal több."

"Depuis le xvie siècle, en effet, le mot arroba — parmi d'autres — s'est constamment écrit au moyen de l'abréviation "@""

azaz

"Mivel a XVI. században az arroba szóra - többek között - folyamatosan a "@" rövidítést használták.

fr.wikipedia.org/wiki/Arobase
A Borsod megyei Kazincbarcikán nagy a szegénység, egyre többen kukáznak a túlélés érdekében. A problémával tisztában van a város szocialista polgármestere, Szitka Péter is, azonban szerinte a dolog nem csak szociális szempontból gond, hanem vizuálisan is. Azzal is érvelt a…..
Prof. Dr. Simon Templar 2014.03.04 15:24:20
@Twisp:" Debrecenben régóta így van nagyon sok helyen, és hiszitek vagy sem: működik. Nekem ne gyertek ezzel a túléléses faszsággal, kizárólag üres üvegekre hajtanak, amit pénzre vagy kannásborra váltanak. Egyébként meg a kuka feltúrása közben szétdobálják a benne lévő szemetet mindenfelé." Ott a pont. Ezen kívül megkérdezném a hajléktalanokért vinnyogókat, hogy a szétdobált szemét után megjelenő rágcsálóhad kiírtását is vállalnák-e illetve fizetnék-e?

@Secnir: "kuka az udvaron, tárolóban. tároló lezárva. szemetesnél nincs kulcs, hogy viszi el a kukás a szemetet?"

Úgy mint nálunk a VII. kerületben. A kukás autó hetente kétszer adott napon jön, a lépcsőházi takarító feladatai között meg benne van, hogy ezeken a napokon a bejárat elé kiteszi a kukákat, majd annak kiürítése után visszaviszi. És igen, a múltkor a kukások baszták a betonhoz a guberálót, mert szívóskodott...
A KARD Putyinmenet 2014.01.24 06:30:00
Mikor vonultak Budapest utcáin párt- és rendszerhű tízezrek az orosz szovjet vezetést, illetve a magyar-orosz szovjet barátságot és a békét éltetve? Hát most majd fognak - azzal a különbséggel, hogy most többnyire önszántukból. Le az amerikai imperialistákkal! Az oroszok a mi…..
Prof. Dr. Simon Templar 2014.01.24 17:03:42
@Nyekenyóka.: "Szerintem én is az LMP-re húzok. Egyébként én egy olyant pártra szavaznék, ami társadalmi kérdésekben inkább konzervatív, de gazdaságilag jobboldali, nem piacellenes. Van ilyen párt egyáltalán itt?!?!"

Amire te gondolsz az a Modern Magyarország Mozgalom, a MoMa

www.moma.hu

Egyébként én is az LMP-re húzok április 6.-án.
Van egy szerintem nagyon szép megemlékezés Antall Józsefről, Seres Laca tollából, idézem, aztán megmondom, miért. "Antall? Nem szerettem. Aztán sajnáltam. Nem volt jó miniszterelnök, nemigen kormányzott, túl hosszan beszélt, nem láttam az esszenciáját, pedig nagyon is volt neki:…..
Prof. Dr. Simon Templar 2013.12.13 09:16:42
@Moin Moin: "Mi mindig utat tévesztünk. Miért?" - Azért, mert "magyar közegben" a jövő tudatos, objektív megtervezését rendre össze szokás keverni a jövővel kapcsolatos szubjekítv vágyak erőltetésével. Ez az attitűd jellemzi gyakorlatilag az egész magyar társadalmat, a Provident-hitelből plazmatévét vevő cselédivadék panelprolitól le egészen az ilyen-olyan szellemi, gazdasági és politikai elitekig.:-)
Bibó írta valahol, hogy a nagy szar mindig abból lesz, ha összekeveri egy társadalom a szükségleteit, a lehetőségeit és a vágyait. A finnek nem tették - meg lehet nézni őket! A magyarok megteszik nap mint nap - rájuk nem lehet nézni sajnálat vagy röhögés nélkül.:-)"

Pontosan. Ezt viszont Kádár ültette el az emberekben.

@micsoda?: "Antal József érdeme a rendszerváltás békés átmenete."

Nem, ez a soha meg nem bocsájtható bűne. Itt folynia kellett volna a vérnek, mert a kádári hazug nemzeti egységet, ami SOHA nem létezett a magyar társadalomban, egy polgárháborúnak kellett volna helyretennie, ami elválasztotta volna az ocsút a búzától, mint ahogy ez történt 1640-ben Angliában vagy 1861-ben az USA-ban.
Az elmúlt napokban egészen átfogó vitává alakult az a bejegyzésfolyam, amely a Fent és lent blog Férfigyűlölő erőszakkultusz és uszítás az Indexen című cikkére adott, Antifeminista baloldal és a liberalizmus szelleme című válaszommal indult. Erre a Fent és lent egy hosszabb…..
Prof. Dr. Simon Templar 2013.11.16 11:24:52
@Never: "Ezzel aztán az emberek nagy része boldog és elégedett, hiszen definiálta magát, mint az igazság fáklyájának őrzőjét egy gonosz többségi társadalommal szemben."

Ebben az esetben nem erről van szó. A probléma gyökere, hogy az egyistenhívő vallások; a zsidó, a muszlim, és legfőképpen a keresztény vallás tudatosan férfiközpontúra csiszolt világképe intézményesítette a nők elnyomását (a zsidó vallás esetében történetileg kimutatható a női istenség - Sekina - kultuszának lerombolása, de erre utal a régi magyar szövegekben fellelhető "asszonyi állat" kifejezés is), és mintegy istentől eredő jognak tüntette fel a férfiak uralmát a nők felett. Namost: a polgári társadalmak kialakulásával ugyan csökkent - bizonyos országokban meg is szűnt - a vallások uralma a lelkek felett, ugyanakkor a férfiak ezen isteni jognak tekintett uralma a nők felett továbbra is megmaradt.

Ez az álláspont, aztán gyökeresen a XX. század 60-as éveinek elejétől változott meg - elsősorban William Masters és Virginia Johnson kutatásainak nyomán - elindítva Ny.-Európában és az USA-ban az ú.n. szexuális forradalmat és az ú.n. gender kutatásokat.

Mivel Magyarországon a kommunizmus prüdériája miatt ezekről szó sem lehetett, ezért nem csoda, hogy ezek a gondolatok csak jó 30-40 év késéssel próbálnak utat törni a társadalomban.

Ezek olyan szükségszerű változások, amelyek Magyarországon is be kell indítsák a "szexuális forradalmat" és el kell érniük egy modernebb fel fogás megvalósulását.
Minden évben van egy rakás új sorozat, amit a tévék úgy adnak el, mint a legújabb Lostot, CSI-t, vagy Modern családot, aztán három-négy hét után meg néz mindenki, mint a moziban, mert a sok pénzen beharangozott Formabontóan Új Sorozatról kiderül, hogy vagy nincs benne semmi…..
Naiv ügyfél egyik reggel arra eszmélt, hogy 1270 forintért kapott egy vírusírtó-frissítést a telefonjára, amit meg sem rendelt. A bátran a mobileinfo.cc domain mögé bújó mobilszámlázó Dimoco szerint az amúgy ingyenes androidos NQ vírusírtó fizetős része aktiválódott a…..
Prof. Dr. Simon Templar 2013.11.05 14:54:30
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Prof. Dr. Simon Templar 2013.11.03 11:11:01
Köztes-Európa Közép-Kelet-Európa kulturális alapokat követő kijelölése. Ütközőzóna Nyugat és Kelet között, egy állandó harcmező, amit a német, orosz és török birodalmi törekvések időről időre átrendeztek vagy éppen bekebeleztek. Köztes-Európa országait a…..
Egervári Sándor lemondott, de ez nem oldja meg azt a felfogást, ami megteremtette a "szerethető válogatottat" vagy, ami egy nem létező bajnokság nem létező nézőinek stadionokat építene iszonyatosan sok pénzből csak azért, mert szeretjük a focit. Ugyanis ebből nem lesz magyar…..
Prof. Dr. Simon Templar 2013.10.12 17:31:49
@Szelid sunmalac (Vigyazat! Hamisitjak!): "A kormany 51 milliardot kolt a focira: 51.000.000.000 ez egeszen pontosan 106250-szerese a karatera koltott osszegnek."

Ez pontosan így van. De nem csak a karate (ami egyébként nekem is szívem csücsök), vannak olyan sportjaink, amiben a világ élvonalában vagyunk. Vízilabda, hoki (konkrétan egy jégcsarnokban van a jegyirodám, mindennapos élmény), úszás, kajak-kenu, atlétika stb. De nem, csak ez a szájbabaszott foci, hogy az összes alkoholista agresszív féreg kiélhesse az agresszivitását.

Nem tudom, hogy ami nem megy, azt mi f@sznak kell erőltetni, ahelyett, hogy azt erősítenénk, ami tényleg megy.
Tavaly egy Urbanista-posztból dagadt országos botránnyá a Hercegprímás utcai épület bontása (bekerült 2012 legnagyobb vihart kavart, legolvasottabb, és legtöbbször megosztott posztjainak toplistájára is). Zsuppán András cikksorozatban követte végig a Heti Válaszon a…..
Pornózni még mindig nem menő Észak-Koreában. Kovi éhen halna.   Tucatnyi kollégájával együtt kivégezték Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor volt barátnőjét, Hjon Szong Vol énekest pornográf videók készítésének és terjesztésének vádjával - jelentette a Csoszon…..
Először is szeretném bejelenteni, hogy a minisztériumi levél dacára, mondhatni szabotázsakció keretében múlt pénteken megkaptuk a tankönyveket. Pár darabot mondjuk a leragasztott csomag mellé külön, tehát azok valószínűleg az országos tendenciának megfelelően késve érkeztek,…..
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
A Progresszív Blog tegnapi bejegyzésében a "meritokratikus demokrácia" mellett száll síkra -- ami, ugye, contradictio in adiecto (önellentmondó jelzős szerkezet vagy szókapcsolat). A poszt szerzője szerint egészen idáig "úgy tettünk, mintha a mi paraszti, hűbéri,…..
Prof. Dr. Simon Templar 2013.08.27 18:21:18
"Ránk zárult a saját, elvesztegetett és elszúrt múltunk. Ennek alternatívájaként (pl. Magyarországon) a kulturális változást ki kellene kényszeríteni, hiszen a jelenlegi kultúra többszörös zsákutcában van, önmaga forradalmasítására viszont nyilvánvalóan nem lehet képes -- azt ami egykor elmaradt, ma a politikai rendszernek kellene radikális kényszerítéssel elérnie."

Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy nem KELLENE, hanem KELL. És ezért azoknak, akik ebben hisznek, meg KELL találják ehhez az utat.

Ezt én magamban DEMOKRATÚRÁNAK neveztem el.

Lényege, hogy ennek a kikényszerítésnek a társadalom LEGFELSŐ SZINTJÉTŐL A LEGALSÓ SZINTJÉIG MEG KELL történnie, több generáción át kell tartania permanensen és ehhez a kikényszerítéshez bármilyen eszközt igénybe KELL vegyen (lásd Szingapúr: ha kábítószert találunk nálad, azonnal kivégzünk, ha meg az utcára köpsz vagy oda dobod a rágódat, akkor számíts arra, hogy a legközelebbi rendőrörsön rádhúznak a deresen egy 20-ast).

Majd, amikor az aktuális hatalom úgy látja, hogy a társadalom nagyobbik része elsajátította az ALAPVETŐ EUROPÉER KULTURÁLIS NORMÁKAT, akkor majd lehet ereszteni a nadrágszíjon.

VAGY: Lehet csinálni egy csinos kis polgárháborút, ami a Magyarország nevű hard disk-et letörli az utolsó morzsáig és utána lehet a nulláról újra bootolni a társadalmat.
(Lásd Anglia 1688 után)
ProgBlog Papír, vér és vas 2013.08.09 22:10:22
„Barátaim, rómaiak, földijeim,Figyeljetek rám.” William Shakespeare: Julius Caesar - 1599   Ellenzékiek, bloggerek, publicisták! …Vannak emberek, akik mélyen hisznek abban, hogy egy repülőtér különb hely egy vasúti pályaudvarnál – holott valójában mindkettő csak…..
Prof. Dr. Simon Templar 2013.08.10 11:24:06
@Cincinnatus: "Ami a két "oligarchánkat" illeti: ők szőröstő-bőröstől a régi Magyarországhoz tartoznak, semmi dolgunk velük!"

Csak a miheztartás végett:
"Ha Hitler megtámadná a Poklot, én szövetséget kötnék a Sátánnal" (Winston Churchill)
Egyiptomban megint (még mindig) feszült a helyzet, sok városban vannak harcok, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy gyorsan megoldódik a helyzet. Ám Bálint szöveggel is ellátott kairói képriportja nem csak ezért érdekes, hanem azért is, mert a város egy olyan oldalát is megmutatja,…..
Prof. Dr. Simon Templar 2013.06.30 11:53:23
@pappito: "De már nem lesz sokáig izgalmas a kérdés, ahol ekkora a szmog, ott egyre gyorsuló tempóban rohadnak el majd a műemlékek amik ötezer évet röhögve kibírtak :("

"Ami létezik, arra emlékeznünk kell,
Amire emlékezni akarunk, azt le kell írjuk.
Amit leírunk, arra emlékeznünk kell.
És amire emlékezünk, az él.
Egyiptom földjén Ozirisz lélegzik"

(Pert-Em-Heru - Hóruszhoz lépni - Egyiptomi Halottaskönyv)

Ezek a dolgok, amik az ókori Egyiptomból ránk maradtak, nem egyszerű műemlékek, hanem élő dolgok, pontosan mérhető hatással.
hu.scribd.com/doc/72142273/Piramis-tapasztalatok-1

Amit Hawwas mond, az igaz: az igazi titkok még a föld (a homok) alatt vannak.

Ezeknek a gyakorlati jelentőségét azért sem értjük, mivel az írásos emlékek, amelyek ezeket megőrizték, elpusztultak az alexandriai könyvtár többszöri felégetése során.
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6nyv%C3%A9get%C3%A9s

Ha ez nem történik meg, az emberiség több évszázadnyi technikai fejlődést takarított volna meg magának.
Már ha ezzel meglepek valakit... Nyílván az előző cikkre szeretnék reagálni, miszerint Magyarországon olyan határtalan a politikai választék tengere, mit tengere, világóceánja, hogy az egyszerű választó már beléfúl kínjában. Nem tudom, érdemes-e még ebben az országban…..
Csak egy kis színes hír a NER három éves történetében: május 17-én Navracsics Tibor miniszter beterjeszett egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, mely szerint a Margitszigetet elveszik a 13. kerülettől, és közvetlenül a Fővárosi Önkormányzat igazgatása alá helyezik. A…..
Prof. Dr. Simon Templar 2013.06.12 14:35:53
@Свобода: "Hiszed vagy sem, ha te valamit építeni vagy átépíteni akarsz a tulajdonodban levő telken, akkor ahhoz az adott önkormányzatnak (legyen az falu vagy fővárosi kerület) igenis van köze. Például ő ad (vagy nem ad) rá engedélyt.
Szóval ha a főváros építkezni, bontani vagy átépíteni akar, akkor arra az érintett kerület folytatja le az engedélyeztetési eljárást. Így viszont a Margitszigettel kapcsolatban a kerületi hatóságok kizárásával hozhat döntéseket."

Ez így van, pont ezért kéne a Margitszigettel kapcsolatos eljárást kiterjeszteni az Alagútra, a Várra, a Lánchídra, a Városligetre (Papcsák!) meg személy szerint ezt kiterjeszteném az összes fővárosi pályaudvar környékére is. Ugyanis elfogadhatatlan, hogy pl. a Keleti környéke olyan (az építkezéstől eltekintve is!) mint egy köpőcsésze és sem a VII., sem a VIII. kerületi (fideszes) polgármester NEM TESZ SEMMIT ellene.
Ez egy indulatposzt, igen. Jön haza középiskolás gyerekem kiakadva, hogy a BKV ellenőrök — rendőri kísérettel — kifizettettek vele 6000 forintot. Ennyi volt nála. Az indok az volt, hogy bérletátadással megpróbált másvalakit átjuttatni a metró bejáraton. A valóság ezzel…..
Prof. Dr. Simon Templar 2013.06.10 17:15:53
@sajtohuba: "Tanú nincs, a két gyerek egymás tanújaként egy pillanat alatt le lenne söpörve az ellenőr és a rendőr (hivatalos személy, vagy mi) részéről."

Az ellenőrökkel nem rendőr van, hanem közteres, az meg ugyanolyan korrupt, mint az orkok. Egyébként az eset tipikus, rendszeresen csinálják, pont azért, mert be tudják szaratni a gyerekeket. A párom fiát is próbálták, de az olyat szólt vissza, hogy inkább elengedték. Szerencsére úgy lett nevelve, hogy az anyján kívül senkit se tiszteljen alapból.

Ugyanis a tiszteletet kivívni lehet, az nem jár. Sem korért, sem hivatalos jelvényért, sem semmiért.

Az egyetlen megoldás csak az lehet, hogy az ÖSSZES ellenőrt elküldik a halál faszára. A közteres meg az utcán dolgozzon, ne a metróban dévajkodjon.