Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ikis

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma – egy csipetnyi politikai triumfálással meghintve – sor került a Finnországtól ajándékba kapott Mi-8-asok első nyilvános repülésére Szolnokon. A körülményes hatósági eljárás felemlegetése és jogilag helytálló kifejezések keresése helyett maradjunk a…..
A Csengdu repülőgépgyárban ma (11-1-11) elvégezte első repülését a J-XX prototípus illetve technológia demonstrátor, mely egy majdani ötödik generációs (helyi terminológiával negyedik generációs) kínai harci repülőgép alapja lehet. Hogy mi lesz a sorsa, milyen metamorfózison…..
Air Power Blog Air Power Hírek 2. 2010.05.30 15:20:00
Megnyitom a második hírszekciót, az elsőt berekesztem.Zord..
Képességbemutató. Politikailag korrekt világunkban így nevezik, ha egy haderő - itt: a mi Honvédségünk - demonstrálja az erejét. Na persze nem mindegy, hogy mekkora ez az erő, de azért ha kicsi is a bors, erős még lehet. Ha hagyják. Azok, akiknek nemcsak hagyniuk kellene, hanem…..
ikis 2010.08.16 21:57:28
@zord: Elég szomorú... Persze hallottam olyat is, hogy Kecsón rendeltek 3db transzpondert és 3db VW Transporter lett belőle, de azért ennek a valóságalapja elég kétséges... :-) (Remélem...)
ikis 2010.08.16 23:27:46
@falconfan: Az alkatrészgond szerintem a rendszerváltás után kezdődött és nemcsak a 29-est érintette. Amíg itt voltak az oroszok addig lehetett velük üzletelni, az ő érdekük is volt, hogy repüljenek a gépeink, elvégre egy szövetségi rendszerhez tartoztunk. Aztán hazamentek, mi tartottunk a NATO felé, tagok lettünk, nem volt érdekük, hogy első körben kapjuk meg az igényelt alkatrészeket. (Gondolom inkább a szerbeknek adták...) Aztán szépen lassan a MiG gyár is csődközelbe került, még kemény valuta ellenében is nehéz lehet nekik előteremteni a megrendelt alkatrészeket...
ikis 2010.08.16 20:38:12
@mig23: Nálam nyitva a sör, hallgatlak... :-)
Amúgy rémlik valami olyan sztori a '90-es évek végéről, mintha elloptak volna valami 29-eshez tartozó lokátoralkatrészeket egy tehervonatról... Emlékszik erre valaki?
Amúgy új hozzászóló vok, de régi olvasó, ezúton is üdvözlök mindenkit!