Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hogi

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Michael Bay egy végletes eset. Mesterien rendez akciójelenetet, ugyanakkor szégyentelenül használja újra korábbi alkotásai snittjeit. Túltolt stílusa röhej és csodálat tárgyát egyaránt képezte. Jellemzően mikor kezdene megszépülni a róla kialakult kép belerondít egy szerencsétlen húzással. A nyár…..
Filmek a polcról Filmnapló 2021 2022.01.10 10:00:00
Nem szoktam filmnaplót vezetni, akkor se vitt rá a lélek, amikor még nagy divat volt, de tavaly úgy gondoltam, hogy kísérleti jelleggel belevágok. Mióta a Facebook keresztbe tett a blognak nem árasztottam el posztokkal az oldalt, ezért bizonyos szemszögből ez a szokás váltotta ki, hogy lejegyezzem…..
hogi 2022.01.11 08:30:16
@Lazók György: egy filmes applikáció, ahol jegyezni tudod h milyen filmeket láttál, leírhatod a véleményedet róla sőt pontozhatod is (nem kötelező). tudsz követni másokat és látod h ők miket néznek és hogy tetszett nekik egy-egy film. lehet listákat is készíteni. elég sok magyar filmesztéta használja, de pl sean baker is (követem is).
hogi 2022.01.12 10:27:09
@Lazók György: mivel a fránya külföldiek még mindig nem hajlandóak megtanulni magyarul, így a felhasználók többsége tényleg angolul posztol. de van rengeteg spanyol, portugál, orosz stb nyelvű poszt is. a magyarok többnyire magyarul írogatnak, legalábbis akiket követek azok zöme tényleg.
Egykor úgy tartották, ha egy filmnek van egy sztárja és egy rendezője, akik egyszer már sikert arattak együtt, akkor az a film megérett rá, hogy zöld utat kapjon. Egy olyan bizonytalansággal teli hivatásban, mint amilyen a filmszakma, jól jön egy biztosnak hitt pont, azonban egy összeszokott páros…..
hogi 2021.10.04 12:04:07
@Lazók György: az a film egy nézhetetlen katyvasz. mindössze a kor szellemisége miatt nem merik leírni h mennyire rossz film. de komolyan annyira h még az amúgy kitűnő kirsten dunst is pocsék benne. de lehet h evvel csak én vagyok így :)
hogi 2021.10.04 12:49:55
@Lazók György: én sem, a jól csengő vezetéknevére gondolok leginkább. az elveszett jelentés tetszett, a virgin suicide rendben volt, a többi gyenge volt. (egyet nem láttam, amiben stephen dorff játszik)
Attól kezdve, hogy egyre határozottabban tette le a voksát az agyat kevéssé megdolgozó akciófilmek mellett úgy vált Sylvester Stallone az ítészek pofozózsákjává. Ha a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes adataiból indulunk ki, könnyen azt a következtetést vonhatjuk le, hogy egyik szemetet csinálta a…..
  Új adásunkban főleg netflixezünk, kezdünk az év talán legszórakoztatóbb animációs filmjével (Mitchellék a gépek ellen), aztán a Sicario írójának új akcióthrillerével (Akik az életemre törnek) és egy Hitchcock-koppintással (Nő az ablakban) folytatjuk, majd Alexandre Aja sci-fi thrillerével zárunk.…..
A listaszezon zárásaként a Filmvilág Podcast is megtartotta szokásos, ünnepélyes évértékelőjét. Három 10-es listával és néhány meglepetéssel készültünk, de szóba került újra az aktuális mozihelyzet is. 2020 nem a mozi fénykoraként fog bevonulni a (film)történelembe, de így is volt bőven miből…..
Az év, amikor kétszer is kiosztották a legjobb filmnek járó Oscart, Amy Adams megtanult az idegenek nyelvén, Scorsese Japánba kirándult, Ryan Gosling egyszerre volt rossz zsaru és musicalsztár, Adam Driver buszvezetőnek állt, Ryan Reynolds befutott és kiszólt (a nézőnek), egy osztrák férfi…..
Az év, amikor Sandra Bullockot kilőtték az űrbe, DiCaprio túltolta a kokót, és Arany Pálma járt a leszbikus szexért. Folytatjuk évtizedösszegző sorozatunk, amelyben szembesítjük magunkat a korabeli toplistáinkkal, újranézzük a kedvenc filmjeinket, és bepótoljuk a hiányosságainkat. 2020 decemberében,…..
Ma 25 éve, vagyis 1995 május 18-án mutatták be Magyarországon a Mielőtt felkel a napot, Richard Linklater, Julie Delpy és Ethan Hawke trilógiájának első részét. Az évforduló kiváló ürügy volt rá, hogy újranézzük a filmet, és a két folytatást, a Mielőtt lemegy a napot és a Mielőtt éjfélt üt az órát…..
hogi 2020.05.21 14:25:25
A legjobb epizód mióta követlek titeket.
Az első részt még kb '95-96 körül láttam az HBO-n. Utána elfelejtettem megnézni a másik kettőt, most pótoltam öreg koromban, megnéztem mindhármat. De talán így volt jó. Nagyon betalált most így egyszerre: Követve a tematikát, kedvenc jelenet: Sunset: az elején mikor Celine elmeséli h az idős párok h nem halljál már egymást. Ezt az elmúlt 25 évben százszor elmeséltem már egy csomó mindenkinek. Tökre elfelejtettem a forrást és mindig úgy meséltem h olvastam valahol. Döbbenet volt mikor újranéztem h innen van. Meg olyan nehéz egy ismeretlent egy perc alatt levenni a lábáról, tök szabatosan laza dolgokat mesélni elsőre. Menők voltak mindketten a vonaton. Sunrise: a vége mikor Celine táncol, énekel és beleszövi h valaki le fogja késni a repülőt, Jessy meg csak annyit mond h tudja. Menő és szexi. Midnight: a vége megint mikor Jessy utána megy a kiülős étterembe (v bárba?), mert ami számít azt nem vesszük hagyni és utána megyünk megmentjük. Először volt a szériában nagyon komoly tétje valaminek. Az összeveszés nagyon csúnya volt, simán benne volt h vége. Ott izgultam h kérlek ne szakítsanak, nem szakítsanak, imádom ezt a két embert. És aztán Celine felvette a rajongó buta lány pózt és mintha talán helyrebillent volna a dolog. Szuper!
Kérdés: említettétek h Linklater saját élményeiből merítve kezdte a sztorit. Késöbb Hawke és Delpy is beszállt a sztori írásába. Arról lehet e vmit tudni h esetleg ők is beleírtak e vmi életrajzi dolgot. Mondjuk pl azt tudjuk h Hawke elvált akárcsak Jessy (mondjuk Uma nem pont kiégett alkoholista) innen esetleg vmi élmény v Delpy esetleg vmit (az ő életével nemigen vagyok képben)?
Március végén új, évtizedösszegző sorozatot indítottunk. A lényeg: éves bontásban megnézzük, mely filmek uralták annak idején a mozipénztárakat és a filmfesztiválok díjkiosztóit, és mik voltak a legérdekesebb mozis trendek. Szembesítjük magunkat a korabeli toplistáinkkal, újranézzük a kedvenc…..
Kevés ember került olyan gyorsan piedesztálra és zakózott egyből le is róla, mint Richard Kelly. Az író-rendező mindössze 26 éves volt, amikor első komolyabb munkájával, a Donnie Darkoval letaglózta a nagyérdeműt. A majdnem idő előtt süllyesztőbe került, majd fesztiválkörútján egyre elismerőbb…..
A betépett Matthew McConaughey jutalomjátéka, kritikuskedvenc tinikomédia + Wes Anderson és Aki Kaurismaki találkozása egy angol kisvárosban – nyári villámpodcastunkban olyan friss filmeket ajánlunk, amelyek bekerültek ugyan a magyar mozikba, de nem váltottak ki akkora visszhangot, mint amekkorát…..
Velencében Arany Oroszlánt kapott, a kritikusokat megosztja, a nézők imádják. Todd "Másnaposok" Philips Jokere már most az év egyik legvitatottabb filmje, és a diskurzusból mi sem akartunk kimaradni. Megbeszéljük (spoileresen), hogy: képregényfilmnek minősíthető-e, hol a helye a megidézett…..
A sors akkor harap a seggedbe, amikor a legkevésbé számítasz rá! - mondotta William Friedkin, akit aztán utolért a saját hitvallása. A pályán dokumentumfilmekkel elinduló Friedkin egyike volt a '70-es években tetőző amerikai új hullám irányadó rendezőinek. Az Oscar-gálán taroló Francia kapcsolat és…..
Már a magyar mozikba is befutott Tarantino karrierjének utolsó előtti filmje (legalábbis azt ígéri, hogy a 10. után befejezi), amely alaposan megosztja még a rendező legnagyobb rajongóit is. Természetesen már a premier hetében leültünk megvitatni a filmet egy podcast erejéig, hogy aztán a másfél…..
Folytatjuk a hagyományt: idén is jelentkezünk egy (pontosabban három) félévösszegző toplistával. A lista összeállítása során azokat a filmeket vettük számba, amelyeket idén mutattak be a magyar mozik, vagy az IMDb-n a cím mögött 2018-as évszám szerepel. Akadtak meglepetések, és persze papírforma…..
Lynne Ramsay filmjéről, a Sosem voltál ittről beszélgettünk (a 15. perctől spoileresen.) Szóba került többek közt, hogy tényleg ez-e az új Taxisofőr, hogyan játszik az elvárásokkal a forgatókönyv, hogyan írja át a műfaji szabályokat a film, "női rendező"-e Lynne Ramsay, és miért nem /…..
A Graham Norton Show-ban vendégeskedő híres emberek néha másokat, szerencsés esetben egymást utánozzák, és abból lesz ez: Meg ez:..
Ráadásul ugyanaz a producercsapat is készíti majd, mint a tavaly bemutatott The Night Managert. A kém, aki bejött a hidegről című kémregény John le Carré talán leghíresebb műve, és a BBC az AMC-vel összefogva dolgozik a tévés verzióján: a berlini fal felhúzása után játszódó regényből Simon Beaufoy…..
Hány izlandi sorozatot vagy akár filmet tudsz mondani fejből? Én se sokat. Évtizedekkel ezelőttről emlékszem a Nonni és Manni című gyereksorozatra, illetve annak idején láttam a 101 Reykjavíkot is, ami úgy emlékszem, hogy akkor tetszett, de azóta sajnos elolvastam az alapjául szolgáló könyvet…..
hogi 2016.07.01 11:29:31
A Showtime kirakta a Twin Peaks nemrég leforgatott harmadik évadának szereplőgárdáját, úgy értem, hogy a 200+ nevet, akik feltűnnek majd a sorozat feltehetőleg jövőre érkező folytatásában, és atyavilág. ATYAVILÁG!..
De inkább egymás után betoljuk a képeket, mert jól néznek ki. Egyet az ugrás elé, a többit utána.  ..
Április harmadikán, vagyis az amerikai bemutató után alig egy nappal mutatja be itthon a Sundance TV a Red Road thrillersorozat második évadának nyitóepizódját. Az új szezon előtt, március 29-án este 8-tól a csatorna külön maratont tart, aminek keretében mind a hat részt…..
George RR Martin, a Trónok harca tévésorozat alapjául szolgáló Tűz és jég dala-ciklus írója tegnap robbantott egy kisebbfajta atombombát, amikor elárulta: a sorozat alkotói olyannyira szabad kezet kaptak tőle az alapanyag feldolgozását illetően, hogy az ötödik évadban (ami…..