Regisztráció Blogot indítok
Adatok
7papsajt

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, itt lenne az ideje szobrot állítani annak az ismeretlen reklámszakembernek, aki felépítette a kéményseprők pozitív imázsát. Ez az ismeretlenül is nagyot alkotó már óvódás mondókával gyermekkorban belevési az emberekbe, hogy: "Kéményseprőt látok, szerencsét…..
Lássuk be, nem mindennapi esemény, hogy ingyenes, úgy értem ingyenes koncertet ad az Omega és a Scorpions egyazon esemény keretén belül Budapesten. Bár bevallom, engem a német-portugál világbajnoki mérkőzés sokkal inkább lázba hoz bármikor, mint a Gyöngyhajú lány felejthetetlen…..
7papsajt 2014.06.17 10:30:28
@Trackers: Most cirka 82-83%, ami év végére 81% lesz.

Már hogy a büdös francba lenne annyi, amikor Paks 2-re most vettek fel 10 milliárd dollár hitelt az oroszoktól... ráadásul saját alaptörvényükben gránitszilárdsággal rögzített tiltásuk ellenére...
Még a saját kétharmados törvényeiket se tartja be ez a rablóbanda
Felreppent a hír, hogy bizonyos minisztériumok 2016 márciusáig valamely vidéki nagyvárosba költözhetnének a fővárosból. Az első híradásban a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költöztetéséről, illetve az agrártárca Debrecenbe településéről volt szó. Utóbbi…..
Kollégám figyelemmel kíséri e rovatot, és néha elmondja a véleményét. Tegnap például megrótt, hogy többször írtam a néhány napja lezajlott választásról, ideje volna már a reklámadóval is foglalkozni. Igaza van, mindazonáltal visszafogom magam. Elkerülném azt az…..
A múlt hét közepén Oláh Lajos teréz- és erzsébetvárosi ogy. képviselő szóvá tette, hogy most valamiért nagyhírtelen elkezdte ellenőrizni a kéményeket a fővárosi kéményseprő vállalat. És persze sorra bírságolta meg a VI. és a VII. kerület szinte összes társasházát. Az…..
7papsajt 2014.06.03 22:52:15
@bm613: Megnyugtatlak, hogy semmivel sincs több csirkefogó köztük, mint bármely más szakmában.
Nem mellesleg évente többszáz ember életét mentik meg a CO mérgezéstől (Belgium 10 millió lakosú, mint Magyarország, évente 250-350 ember hal meg CO mérgezésben).
Az érdemi problémához nem igazán szóltál hozzá...
Átható csatornaszagot és halk ima hangját hordja a szél a Lendvay utca felől. Mintha egy elfekvő osztályon az ágytálcsere szabotálásával sztrájkolnának a nővérek, nyitott ablakokkal enyhítve a mindent átható szagot,  és a fekvőbetegek imádkoznának a túlélésért. Pedig…..
7papsajt 2012.11.09 15:07:53
@peti6: No ja; a fideszközeli Vegyépszer mögött még a szoci kormányzás alatt is hordták ki Simicskáék kamionnal a lóvét, olyannyira, hogy brókerbotrány kapcsán a Betonútnál elbukott 100 milliárdjukat se keresték, vagyis az "aprópénz" volt. Folytatható a sor a szocik idején regnáló fideszes polgármesterek által eltapsolt milliárdokkal /pl. Esztergom/.
Egyik kutya a másik eb 70- 30 %-ban osztoztak a szocik és a fidesz, csak a 2006-os választáson bukott ez a nagy egyetértés. Azóta Gyurcsány a közellenség, csak persze azt nem mondhatja a fidesz a plebsznek, hogy nem az öszödi beszéd miatt, hanem azért mert felrúgta a váltó-garázdálkodást.
7papsajt 2012.11.09 18:29:17
@Hohó60: mielőtt még Viktor szentté avatásáért reklamálnál a szentszéknél, el kéne gondolkozni azon az apróságon, hogy Orbán 2 és féléves kormányfői tevékenysége folyamatos hazudozásból és a hatalma bebetonozásán történő fáradozásában merül ki.
Szalonképtelenné tette a világban a magyar nevet, elszegényítette az országot. Folyamatosan az előző kormányra mutogat és annyi gerinc sincs benne, hogy akárcsak egyetlen nyilvánvaló tévedését is elismerje és bocsánatot kérjen érte a magyar emberektől.
Amit a jobboldal szabadságharcnak próbál beállítani az nem egyéb, mint egy Napóleon szindrómás elmebeteg országlása.

Orbán minden egyes szónoklatát elmondhatta volna Rákosi, Sztójai vagy akár Hitler és Sztálin is.
Mindegyik a nép megmentőjének szerepében próbált tetszelegni, aztán mindegyikről kiderült, hogy csak a saját hatalmi vágyait élte ki, a népét meg tönkretette. Közös vonásuk az említett uraknak Orbánnal együtt, hogy mindig azzal támadják ellenfeleiket, amit éppen Ők követnek el (vö. Selmeci Gabika panaszai baloldal támadásáról). Nem kell nagy történelmi tudással rendelkezni ahhoz, hogy ez a hasonlóság világos legyen, csakhát akkor és most is vannak "hívők", akik érdekből, vagy elvakultságból lettek azzá.
7papsajt 2012.11.09 18:46:18
@profilo: Dehogy lesz itt forradalom.A Kádár-rendszer megtanította ezt a nemzetet,hogy hogyan legyen megalkuvó,beletörődő.A 2006-os tüntetőket is egyből lecsőcselékezték,mert felzavarták a híg fost.Most sem lenne ez másképp.

Bocsika! a 2006-os tüntetők lefizetett bérbalhézók voltak, merthogy a TV ostroma se az Orbán beszéd alatt kezdődött.A szemkilövés (amilyen az adjonisten...) előtt is már többtucatnyi sérült rendőrt vitt el a mentő, akik nem békés zászlólengetéstől, hanem utcai harcosok támadásaitól sérültek meg.
Te viszont látszik, hogy még nem tudod, az milyen, amikor a végsőkig elkeseredett emberek a szuronyoknak is nekimennek. Én láttam 56-ban, és a megelőző hangulat akkor is olyan volt mint most.
Ne feszítsétek hát a húrt, amig még megtehetitek!
Van baj a Fidesz háza táján. Bajnai meg a Haza és Haladás feltűnése a színen a tikkeléshatáron is túlkergette a kormánypártot, akik az esztelen kapkodás és vészterv kidolgozás közben ahogy az lenni szokott nekifutásból rúgták herén magukat.  Csodálatos pillanat lehetett…..
7papsajt 2012.10.31 19:09:25
@Légifarkas: Teljesen jól látod! Én nem is konvencionális támogatásra, hátszélre gondolnék, csupán a fideszes médea-túlsúly eliminálására. Mire gondolok? Már épp eléggé agresszíven nyomja minden megélhetési csatorna, a köztévékről nem is beszélve a fideszes propaganda szöveget. Csak pl. egy új Szabad-Európa rádió-,TV kéne, amelyik rendszeresen lerángatná a leplet a fideszes ténykedésekről, az ATV ehhez kevés, a klubrádió az ország nagy részében nem elérhető.
7papsajt 2012.10.31 19:55:09
@Légifarkas: Azt el kell ismerni, hogy a Fidesz a választást erre az "elkúrásra" épített kommunikációval nyerte meg, annak ellenére, hogy mindenki - aki vette a fáradtságot és kíváncsi volt a szövegkörnyezetre is - a propaganda ellenkezőjével találkozhatott. Ez ellen egyetlen orvosság van; a Fideszt saját fegyverével kell legyőzni, vagyis minden lépését folyamatosan kommunikálni kell és párba állítani a demokrácia elvárható szabályaival.
Ezt pedig minden létező módon minden magyar ember tudomására kell hozni, függetlenül attól, hogy milyen pártszimpátiákkal rendelkezik. Ez az utóbbi a legnehezebb feladat!
Minden idők egyik legszemetebb törvényjavaslata: Az alkotmányba kívánják betenni, hogy a regisztráció a választásra CSAK személyes a jegyzőnél, vagy ügyfélkapun keresztül történhet.Vagyis vagy az okmányirodára kell elmenned vagy a jegyzőhöz, ha szeretnél majd a…..
7papsajt 2012.10.03 21:23:19
@ursus artos: megnyugtatlak, hogy bejelentette.
a "törvénytervezet" még nem egyértelmű a teendői vonatkozásában, de a nagykövetségen (csak 2300 km utazásnyira van tőle) történő regisztráció se egy olcsóság.
Vagyis szerinted nem nehezedett, hogy gyakorolhassa a választójogát... érdekesen vagytok összerakva Ti Fideszesek, de fogják még Orbánt is szólítani névsorolvasáskor...
7papsajt 2012.10.03 21:47:08
@ursus artos:
Nem a kérdésre válaszoltál.
Az alapkérdés ugyanis így hangzott: Nehezíti-e a választási regisztráció a magyar állampolgárokat választójoguk gyakorlásában?
A (gyengébbek kedvéért a) válasz: IGEN!!!
7papsajt 2012.10.04 06:31:09
@Szanakka: Egyetértek.
Hozzáteszem még:
Ma - hála a Fidesz 1 millió munkahely-teremtési tevékenységének - kb. 500.000 magyar dolgozik az ország határain kívül. A Simon képviselő "úr" módosítójának köszönhetően csak úgy gyakorolhatják választójogukat, ha hazajönnek regisztrálni Ausztriától-Ausztráliáig. Ez félmillió embernek kiesett munkaidő, kiesett kereset (mert ott is dolgozni kell) és nem kicsi utiköltség.
Ennek a félmillió embernek a nagyrésze azért ment külföldre, hogy megéljen és visszajöjjön, ha kedvezőbbé válik a helyzet, hogy itthon is megélhessen.
Kormányunk most rúg beléjük ismét egy nagyot, hogy maradjanak, nem érdemes hazajönniük és főleg ne szóljanak bele a lázas fidesz-ország átalakítási tevékenységükbe.
Tévednek; Minél nagyobb egy-egy rúgás, annál többen lesznek ott az urnáknál, hogy a pokolra küldjék Orbánt a dilettáns bandájával és talpnyalóival együtt.
Varánusz Orbán: pofánk lapos! 2012.08.23 05:11:00
Azért szeretem én ezt a mi Fénylő Csillagunkat, mert a legnagyobb szart is képes polírozott sztaniolba csomagolt győzelmi jelentésként előadni. Merthogy győztünk ám, recesszió ide vagy oda, akárki meglássa. Mi így győzzük le a válságot, hogy a győzelem mámorában csak egyet…..
7papsajt 2012.08.23 10:40:51
@vörös meteor: Nem olvastad végig, most nem emel a kormány, sőt... majd 2013-tól az önkormányzatok fognak emelni (saját belátásuk szerint). ..
Az Önkormányzatok túlnyomó részét nem a sleppjük irányítgatja?
7papsajt 2012.08.23 11:00:22
@Marós: Még nincs de a fijjug már dolgoznak rajta..., majd lesz funkciója a sok bezárt iskolának is.
7papsajt 2012.08.23 11:53:33
@Marós: "Azért zárják be a sulikat,mert nincs gyerek,
évente csökkenünk vagy 40.000 fővel, minek tartsanak fel üres iskolákat?!"

A kórházakat is azért szüntetik meg mert nincs elég beteg...
pl, ezért adta el a fidesz vezetésű BAZ megyei Önkormányzat a csanyiki tüdőkórházat is...
Érdekes, és elég súlyos következményeket előrevetítő témával látszik kezdődni a politikai ősz: a régóta lebegtetett, köztudatban tartott választási előregisztráció - csak azok a választók vehetnek részt majd a terv szerint a parlamenti választáson, akik e szándékukat…..
7papsajt 2012.08.23 10:12:08
@hardw: "gyáva népnek nincs hazája" ...
Meglepetésként érhette azokat, akik rendszeresen tanulmányozzák a költségvetés helyzetét, hogy a megszokott siralmas adatok helyett, ezúttal a büdzsé 290 milliárd forintos többlettel zárt. Ez mintegy 210 milliárd forinttal több, mint tavaly áprilisban - ami több mint meglepő. Az…..
7papsajt 2012.05.09 11:30:07
@iii: mert még kevesebb pénz maradt a fogyasztóknál, ergo a fogyasztás csökkent.
A belső fogyasztás csökkenése újabb munkahelyek megszűnését generálja ... így működik a lefelé mutató spirál. A dilettáns Matolcsy féle gazdaságpolitika következtében az ország gyorsnaszádja egyre gyorsulva robog a hullámsírba.. a patkányok már tömegesen menekülnek...
7papsajt 2012.05.09 11:42:39
@peti6: Vedd már észre, hogy ez a libsizés, meg fideszezés egy vetített kép, a kép mögött meg versenyt fosztogatnak a politikusokat mozgató újgazdagok. A fene nagy köpködés csak arról szól, hogy 2002-ig nagy egyetértésben 30-70 %-ban osztozkodtak a zsiványok, azóta meg az éppen hatalmon lévők már 100 %-ot akarnak lenyelni.
(csak Bajnaiék ideje alatt volt egy kis pauza)
Nem különbözik ebben se a Fidesz, se az MSZP, csak annyiban, hogy a Fidesz a törvénykezést is alárendeli a zsákmányszerzésnek.
Tegnap hazafelé jövet a mesterképzéses felvételik esélyét latolgattuk két hallgatótársammal, amikor is egyikük felvetette, úgyse lehet itt még sokat tudni, ha a Corvinust végül beolvasztják más egyetemekbe, itt még elég nagy felfordulás lesz. "Hülye vagy? Ez már rég…..
7papsajt 2012.04.21 23:02:51
@KergeK@csa:
nem arról beszéltem, hogy Magyarországon nem lehet elhelyezkedni mérnökként, hanem arról, hogy a mérnöki fizetésekből (hasonlóan sok más értelmiségi munkakörhöz) itthon egyre kevésbé lehet megélni. Én tervezőmérnökként dolgozom az építőiparban, 3 év alatt a jövedelmem a 40 %-ára csökkent, pedig napi 12 órákat dolgozom.
A fiam egy multi cégnél fejlesztőmérnökként indult, relatíve jó (240e.Ft kezdőfizetéssel), ma már külföldön dolgozik a nyolcszorosáért. Akik vele együtt kezdtek, 3 év alatt kb. 15 %-al nőtt a jövedelmük.
Erről beszéltem.
Kép:  http://lvnte.tumblr.com/ Értjük mi, és van is benn igazság („elmúltnyolcév”), de azért ennél már jelentősebb az elmúlt kettő: áfa-emelés, ilyen adó, olyan adó meg faszomadó. Közben az állam saját magán nem gyakorol semmi racionalizációt, sőt! Ő…..
A családtámogatás átalakításától kezdve a közmunkaprogramokon át a felsőoktatás reformjáig jó néhány alapvető változást hozott a jövedelmek újraelosztásában a 2010-es fülkeforradalom. Az Orbán-kormány legfontosabb deklarált szempontjai a gyermekvállalás és munkavégzés…..
7papsajt 2012.01.30 19:04:13
@o$zama: Te matek zseni! Nem minden 100 forintodból kell azt a + 2-t kifizetni? kapjá má a fejedhez!