Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A halvédő

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyesületünk közbenjárásával egy politikai párt felvállalta a halászatról és horgászatról szóló törvény módosítását, és várhatóan még az idén be is terjesztik…..
Csepelen - informátorunk szerint - vélhetőleg dunai halász árul paducot, szilvaorrút és márnát becsengetéses módszerrel. Kb. 70 kg hal volt nála a jelenleg tilalom által védett halakból.Ha valakihez becsengetne, kérjük, kérje el a halász telefonszámát valamilyen indokkal (pl.…..
Tegnap este orvhalászok halásztak a rácalmási Dunán. Két személy egy kis, négy méteres ladikkal evezett kis a "Macska-lyukba", ahol hálóval szerettek volna halat fogni, de szerencsétlenségükre már korán lebuktak, így a halászatot abba kellett hagyniuk. Próbáltuk…..
Megy a hal a Dunán - állítja egy lelkes olvasónk, aki saját szemével látta, hogy a mai napon (2011. április 7.) K. Gyula három oxigéntartályt pakolt tele élő hallal a dunaújvárosi halásztanyán. A platós, "élő hal" feliratú autó nem sokkal ebéd után érkezett a…..
Másfél éve nagy port kavart az eset, bizonyára sokan emlékeznek rá: T. István (egy keszthelyi horgászbolt tulajdonosa) és J. István 2009. végén 330 kilónyi harcsát gereblyéztek össze a Balatonból. J. (akinél a házkutatás során 2 km hálót és több száz kilónyi süllőt…..
A halőri adatbázisunkban is szereplő, igen agilis drávai halőr, Bencze Ádám és Kálsecz Zsolt rendőr méltán lehet büszke a csütörtök esti fogásra. Két orvhalász akadt fenn a "hálójukon", a Dráva egy mellékágán. A delikvensek hálója mindössze fél órát…..
...nem volt! Hétfőn, mélyen az éjszakában egyesületünk néhány tagja mindkét oldalát végigfentőzte az Újpesti öbölnek és a felette található – vasúti híd lábánál induló – friss kotrásnak, abban a reményben, hogy orvhalász hálót találnak. Nem így lett, bár…..
Halvédő blog Paksi körkép 2011.03.23 08:11:00
Régóta kapcsolatban álltunk Jantner Csabával, a Paksi Sporthorgászok Egyesületének http://pshe.eliveport.com/ elnök helyettesével és aktív halőrével, aki a tél végén invitált meg egy közös vízbejárásra, és elbeszélgetésre. Gyorsan kiderült, Pakson sem különb a helyzet,…..
Jó tudni, ha piaci vagy bármilyen formában hal feldolgozást, árusítást láttok, tapasztaltok. Esetleg a következő képen szereplő hajóhoz hasonlóról van tudomásotok, ne legyetek rest jelezni nekünk, vagy akár egy jó kis tavaszi halpucolást dokumentálni. Hamarosan az illetékes…..
  A program:Megnyitó: Szöllősi Béla, a Horgászegyesületek a Tiszáért Társulás elnökeFilmes összefoglaló az elmúlt év munkájáról – Menyhárt József - Fishing Tv  Előadók: Dr. Szabó Imre, a MOHOSZ elnökeRadóczi János, a Szabolcsi Halászati Kft.…..
Az egyesületünk azokat az problémákat vetette papírra, amikkel kapcsolatban a legtöbb jelzés érkezett hozzánk. Nem mi szeretnénk eldönteni, hogy mi a horgászok  gondja-baja, mert sem valós képet nem festene több tízezer horgász igényéről, ráadásul értelme sem lenne 11…..
2011. március 6. - kapálnak az Adonyi-sziget északi spiccénél. Azon nyomban telefon a dunaújvárosi vizirendészetnek, de sajnos érdemben nem tudnak foglalkozni az üggyel, ugyanis egy járőrük van, az is Paks környékén kocsival. FAIL. (Azon gondolkodom, hogy az ”állkínzás…..
Egy tanulságos videó Menyhárt Józseffel, érdemes végignézni: ..
Most kaptuk a hírt, hogy a Hortobágy-Berettyón 25-30 személy kerítőzi az laposokat - ahol ilyenkor köztudott, hogy a csukán kívül más nem tartózkodik! Több mikrobusszal érkeztek a hálót használók, akik szüntelen húzzák-vonják a lehetséges ívóhelyeket. Kérünk mindenki, ha…..
A következő videón egy gondos nagypapát láthattok, aki véletlenül sem szeretné, hogy unokája kimaradjon a nyári szünidő legjobb időtöltéséből, a dunai kapálásból. Nehogy kihaljon a halászat melletti másik szép ősi mesterségünk, a gereblyézés: gondoskodik az utánpótlás…..
HOL LEHET VIZSGÁZNI?   A horgászvizsga sok tartományban törvényi előírása annak, hogy Németországban horgászhasson az ember; az abszolvált horgászvizsga jogosít fel arra, hogy az állampolgár kiválthassa a horgászengedélyét, melynek kiváltásához nem kell más, csak egy…..
A Szabolcsi Halászati Kft. tegnap publikált nyilatkozatára egy szép hosszú levél landolt postaládánkban, Greg fedőnevű olvasónktól. Mivel egyik féltől sem vonjuk meg a véleménynyilvánítás lehetőségét, ezért olvasónk levelét is érintetlenül közzétesszük. Felhívjuk a…..
 A Szabolcsi Halászati Kft. nyilatkozata a tiszafolyo.hu-n:(...)- Jövőre változni fog a halászati törvény. Lehet már tudni, hogy milyen pontokban?- Nem tudhatjuk hogyan fog változni, csak azt tudom, hogy egy Szolnok környéki újságíró kezdeményezése az, hogy itt rendet kell…..
A napokban érkezett a hír egyesületünkbe, hogy a Duna-menti Apostag település szakaszán állítólag a helyi halász 2010 januárjának első hetében 1700 kg menyhalat fogott. A sok halat nem bírta egyedül begyűjteni, ezért még maga mellé vett egy kontárt is, hogy ketten még több…..
Miért lehet 2010-ben elektromos halászgépet vásárolni az interneten vagy bárhol? A halászati törvény szerint e módszerrel való halászat tilos. Ez az eszköz nem válogat, minden halat felhoz, ha rosszul van beállítva eltöri azok gerincét.  Elektromos halászgép működési…..
Mi lesz a természetes vízi halászattal? Mi lesz a horgászokkal? Már az elején szeretném leszögezni, nem halászatellenesen születtem, még csak nem is a horgász sajtó befolyásolt ebben, ugyanis abban mindenki csak a szépet és a jót írta meg, altatva ezzel a horgászokat –…..
Mint azt már hírül adtuk, az Országos Halvédő Közhasznú Egyesület saját standdal képviseltette magát a rendezvényen, ahol szemléltető eszközként számos hallopásra használt, elkobzott eszközt „csodálhattak” meg az érdeklődők. Ezek között szerepelt elektromos…..
Lassan nyakunkon a karácsony, meg a szezonális halfogyasztás. Ilyenkor még egy utolsó rohamra indul boldog-boldogtalan (halász, orvhalász, rapsic), hogy aztán fillérekért továbbadja a szerencsétlen halakat, amiket még az utolsó hetekben sikerül kitermelni a vízből. Már fel is…..
Régóta fogalmazódnak már bennem e sorok, s végül a pontot az i-re az tette fel, mikor barátom a dunai pecázás közben egyszer csak összepakolt, elővette telefonját, tárcsázott, majd közölte a hívott féllel, hogy eladó a rakós szettje mindenestől, és a láda is. Őszintén…..
Az Országos Halvédő Közhasznú Egyesület saját standdal jelentkezik a Pontyshow-n, mindhárom napon (nov. 26-27-28.)Információk a Pontyshow-ról: http://carplove.com/pontyshow/..