Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eF

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történetében először osztott ki 100 pontot bornak az amerikai Wine & Spirits bormagazin. Ez a példátlan megtiszteltetés éppenséggel egy magyar bornak jutott ki – pontosabban egy 2,9-es alkohollal és 600 grammnyi maradékcukorral hömpölygő eszenciának, amelyet a Royal Tokaji…..
2006 valószínűsíthetően utolsó nagyobb borkóstoló rendezvényét tartották a Dandár utcai múzeumban. A Zwack-válogatott tagjai közül személyesen képviseltette magát Bukolyi László, Losonci Bálint, Mészáros László, Ráspi Horváth József, Zwack Izabella. Ezenkívül…..
Gondolták volna: elkerülhetetlen, hogy 2006-ban is kiválassza a Magyar Bor Akadémia az év bortermelőjét. Most jutott eszünkbe, hogy tavaly ilyenkor már minden titkot tudtunk: Vincze Béla dicsőségéről december 7-én hullt le a lepel. Ezért tüstént érdeklődtünk a Magyar Borok…..
Franciaországban tananyag lesz a művelt alkoholizmus? Angol tudósok megállapították, hogy a rusztikus, tanninos borok a legegészségesebbek. Ilyenek persze az Újvilágban nem teremnek. Az örökös trónörökös akvarellje díszíti az új Moutont. Alakulóban az anticsipsz-front.A világ…..
Magyarországon a legjobb étteremkritikai és a gasztroblogot szégyenszemre amerikaiak írják. A briliáns chew.hu egyre erősebben nyomul borvonalon is: a Foodapesten fölfedezett egy bolgár rubint (amely a nebbiolo és a syrah keresztezése, nem pedig házasítása, ahogy arra egy…..
Alföldi Merlot kolléga szemlézett még télen a brit Decanterből egy bolgárokért lelkesedő szöveget, meg amúgy is tudható, az EU-ba készülő ország borászata legkeményebb versenytársaink egyike nemzetközileg, veresvonalon. Ezek után gondoltunk egyet, és a szakirodalommal…..
Vesszőparipánk a szar címadás, miért nem lehetett az eredeti, kettős jelentésű "The rat" címet meghagyni? Sokkal inkább szól az epizódról, mint a magyar verzió, mert azt azért senki nem gondolta, hogy Linc egyszer csak kegyelmet kap, ugye?Ez a rész mellesleg az eredetileg…..
A Művelt Alkoholista Az év bora 2006.11.21 18:06:00
Megvan a Wine Spectator Top 100 teljes mezőnye. Toszkán diadal, hősies magyar helytállás. Továbbá minikalauz az olasz borkalauzok díjazottjaihoz. Ahol az ízlések és pofonok metszik egymást. Brunellóé a babér Sokszor megbeszéltük már, hogy mennyire mucsai tempó borban legjobbat…..
Péntek délben nyitotta meg amúgy is nyitott kapuit a fővárosban, a Duna korzón, a Vigadó magasságában a legvadonatújabb magyar pálinkafesztivál. A nyitott kapukat úgy kell érteni, hogy ez olyan rendezvény, amelyre a szervezők tájékoztatása szerint ingyenes a belépés, és az…..
comment:com Ferencközelben 2006.10.12 01:27:00
Mindig rá kell csodálkoznom, mekkora ribanc tud lenni a Magyar Televízió. Ha hagyják. Meg lehetett volna szokni már, de ha megszoknánk, akkor nem háborodnánk fel például azon, hogy leadnak egy félórás Gyurcsány-balladát, aminek se a miértje, se a műfaja nem fogható fel, csak…..
Tokaji borász ismerőst hallottam nemrég sírni, hogy mennyire nehéz a tokajit eladni polcon és étteremben, a drága aszúk alig-alig mennek, kevesen adnak ki tíz-, de inkább húszezret félliternyi desszertborért,  a szamorodnikkal senki sem törődik, és a szemét gasztró nem…..
Érdekes, hogy a Gróf Degenfeld évekkel később indult, mint a Hegyalját nagymértékben meghatározó nemzetközi középpincészetek, az ezredforduló környékén mégis sikerült közéjük furakodnia, hírben, presztízsben és többé-kevésbé borban is. Ez a többé-kevésbé azért…..
A Művelt Alkoholista Bakavér 2006.10.05 18:36:00
Amikor kollégáimnak, barátaimnak bikavért szoktam ajánlani – ez elég gyakran előfordul –, rendszerint azt válaszolják, hogy mink nem szeressük a bikavért. Ennek szerintem az a magyarázata, hogy egy rendszerrel korábban alaposan lejáratták a márkanevet, amely azóta sem…..
Elég sok magyar bort iszunk, de az utóbbi években mindinkább figyelünk arra is, mi minden történik a nagyvilágban, a mienknél fejlettebb borkultúrák közt próbálunk elhelyeződni. Az összehasonlításokból nem mindig jövünk ki jól, de annyi baj legyen, így is, úgy is tudjuk,…..
A magyar vörösbor még soha nem volt ilyen jó, állítja a Spiegel. Az egyszemélyes borbirodalom Angliában készül beruházni. Chilében is rákapnak az ökörszarvra. 30 ezer kanadai dollárba kerül a világ legdrágább jégborának egyetlen palackja. Afrikában is adják a…..
Soha nem ittam rossz St. Andreát. Igaz, olyat is ritkán, amitől elállt a lélegzetem. De a 2004-es Áldást mintha nekem palackozták volna. Ha csak rágondolok, összefut a nyál a számban, és indulnék azonnal a dugóhúzóért. Egy vörös, amit kitehetünk az ablakba. A St. Andrea…..
A Művelt Alkoholista Orsolyázás 2006.09.18 02:13:00
Egy kategóriájában világklasszis leányka, egy izgalmas burgundi-bordói, egy édes száraz zweigelt és egy hibás palack az ország egyik legrokonszenvesebb borászházaspárjától. Az Orsolya egyedi, érdekes, kézműves és nagyszerű. Lehet és kell szeretni. Az ostorosi Orsolya pince…..
Két szervezet is alakul-alakult az első számú magyar borvidéken, amelyek deklarált célja, hogy a modern időkhöz való eredetvédelmi rendszert dolgozzanak ki. Az ismert nevek sokaságát tömörítő Tokaji Bormívelők Társaságát Bodó Judit elnökli, Szepsy István pedig Mádon…..
A badacsonyörsi székhelyű Varga Pincészet nemcsak a legnagyobbá nőtte ki magát Magyarországon - vagy a legnagyobbak egyikévé, mert nemrég még úgy tudtuk, a termelését csaknem teljes egészében német piacon értékesítő Danubiana hektoliterben erősebb -, hanem ő is költi a…..