Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomfx

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Update: az Onyx egy két személyes vacsorával jutalmazza a jó hír hozóját, amit persze nem tartok meg magamnak, szóval hamarosan egy nyereményjáték következik, ahol a nyeremény egy Michelin-csillagos vacsora lesz két főre! Facebookhoz érdemes csatlakozni addig is!  Sikerült…..
tomfx 2011.03.17 23:17:16
N@ZF2: útikönyvek F1-e??? Nem egy dologról beszélünk. Kit érdekelnek az útikönyvek? Éttermek minősítéséről volt szó, illetve azt vontad kétségbe, hogy nemzetközileg is jelentős a Michelin által osztogatott csillag. Erre próbáltam többedmagammal reagálni, hogy azért mert te nem ismerted, illetve az általad látogatott nemzetközi autós fórumokon nem találkoztál vele, még lehet jelentős. A világon sok millió ember indul el úgy külföldre, hogy gasztronómiai élményt is szeretne az utazása mellé. Ilyenkor nagyjából 2 dolgot tehet, ha megbízhatóan jó étterembe szeretne menni és itt fine diningról beszélek, nem a Trófea-féle "zabáld tele magad 1900-ért" élményről, mégpedig, hogy megnézi a Michelin vagy a Gault Millau ajánlását, pontszámait és innen választ magának éttermet. Ezekben jó eséllyel nem fog csalódni. Ha érdekel a téma, látogass külföldi gasztro fórumokat (és ne autósakat), ott nehéz lesz kikerülnöd a Michelin csillagokat és nem fogod azt gondolni, hogy felfújt magyar díjról van szó (mondjuk mint a Szentkirályi Ásványvíz esetében...).
tomfx 2011.03.19 11:25:26
@ehran: Igaz, Japánnal felborult a régi rendszer, 26 háromcsillagosuk van! Egyébként a japánok speciális "emberfaj", pl a legjobb éttermek közül néhány egyáltalán nem kíváncsi a külföldi vendégekre, amit egyértelműen a tudomásukra is hoznak. Volt olyan étterem is, amelyik megkapta volna a 3 csillagot, de visszautasította, mert akkor elkezdenek külföldiek is jönni, akik nem értik a kultúrájukat, ételeiket, stb...