Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lackó

80 bejegyzést írt és 2014 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegedi kadarka Kámbekk 2018.11.28 10:56:35
Bor még mindig van. Én is vagyok. Úgyhogy lassan újrakezdem, ha tetszik, ha nem...
Nem ritka, hogy egy templomban a hívek megtapsolják a mise végén a kórust, vagy a valamely évfordulóját ünneplő miséző papot. Helyes-e ezt tenni? Szabad-e egyáltalán ezt tenni? Az alábbiakban néhány eligazító idézetet közlünk ehhez. A bevonulástól a kivonulásig tartó szent liturgia alatti tapsról…..
lackó 2018.09.19 10:11:05
@RHalacska: illik, nem illik, tapsolnak. A papszentelésen a jelölt személyének szól. Azt lehet? Csak rá akartam mutatni, hogy van ellentmondás...nem néztem én be semmit, én sem tapsolok, de a bejegyzésnek egy olyan egyértelműnek tűnő felhangja, hogy a templomban nem illik tapsolni.
A tolvajok szerencséjére és a becsületes emberek pechére a lopást nem úgy büntetik manapság mint 1. Laci királyunk idejében. Ha tyúklopásért akasztás járna akkor bringalopásért is minimum halál és még legyen valami baja a gazembernek. Félre a tréfát, baromi rossz hírem van…..
Gyors körképünkből kiderül, hogy az előzetes eredmények alapján kiknek a nevéhez fűződnek a legnagyobb bukások az önkormányzati választáson 1. Kothencz János és a szegedi Fidesz Pénzt, paripát, fegyvert nem sajnálva küzdött Szeged bevételéért a Fidesz. De hiába vetették…..
lackó 2014.10.13 12:37:44
@Mérges 1234: mert az, hogy valaki nemzeti, meg jobboldali, meg konzervatív, nem jelenti, hogy azonosulni a kirekesztéssel és szélsőségekkel.
lackó 2014.10.13 12:42:01
@lackó: azonosulni tud/akar kimaradt.
Rég bedőlt volna a Heti Válaszhoz tartozó, szerkesztőbizottságában Orbán Viktor nejét is felvonultató Magyar Konyha magazin az állami hirdetések nélkül. Bemutatjuk a Magyar Konyha receptjét. Nyomtatott lapot indítani kifejezetten kockázatos vállalkozásnak számít…..
lackó 2014.03.26 10:24:53
@legeslegujabbkor: én nézem a gasztroblogokat is, viszont teljesen más érzés kézbe venni egy printes kiadást. Más a hangulata, más a mögötte rejlő munka. Persze, nyilván ha valaki csak azt akarja észrevenni, hogy mi nem tetszik neki, akkor könnyű dolga van. Szerintem egy kritika attól válik hitelessé, ha képes valamiről azt mondani, hogy jól felépített, igényes, vagy netán jó, még akkor is, ha az illetőnek nem tetszik.
lackó 2014.03.26 13:17:35
@legeslegujabbkor: én szintén.
A jövendő magyar középosztály színe virága tapsával jelezte, hogy kész alárendelni magát az egyre mindenhatóbb államnak. Előadásként határozta meg Orbán Viktor miniszterelnök a február 16-án, a Millenárison, az övéi között – persze a média megkülönböztetett…..
lackó 2014.02.17 14:44:38
@high up!: ok, akkor melyik szaros tortát válasszunk? Kicsit barna, vagy nagyon barna? Esetleg olyant, ami csak belülről szaros? Esetleg kelesztve is legyen?
lackó 2014.02.17 14:47:06
@Magyarország jobban teljesít: én is pontosan ezt gondolom a mai magyar politikáról, bárhová is nézzek.
lackó 2014.02.18 11:48:53
@high up!: ki a búbánat írta, hogy ezekre akarok szavazni, vagy be akarom húzni őket??? Ha mutatsz egy olyan pártot, vagy szignifikáns tömörülést, aki nem a szaros torták tömbjéhez tartozik, örülni fogok. Nem igazán értem, hogy miért kell tábortól függően a másikat agyhalottnak tekinteni.
VV Veronika, amikor beköltözött a VV5-be, még 52 kiló körül volt, odabent felment 60 körülre, aztán jött VV Cristofel meg az ő ökle, és a nő teljesen befordult, a melleibe rakatott implantátumokat sárgadinnye méretről közepes görögdinnyére cserélte és nekilátott valami…..
lackó 2014.02.12 15:47:10
A Jobbik következő frakciójában kizárólag politikusok lesznek. A lista első 27 jelöltjéből mind a 27 képviselő. 26 most is országgyűlési képviselő, a 27. pedig megyei közgyűlési képviselő. Így egyetlen "civilt" se visznek a parlamentbe, hiszen 27-nél több képviselőjük…..
Románul beszélt, megverték: Gheorge Predut az új Malina Hedvig. Hiába no, kezd beérni a Fidesz-Jobbik tandem nemzetpolitikája, a sok székely zászlón kívül, végre vannak felmutatható eredmények is, lassan, de biztosan megtaláljuk a helyünk a kelet-európai nacionalisták…..
lackó 2014.01.08 18:39:05
@Csehszlovák Kém: az a helyzet, hogy Neked eszed ágában sincs normálisan reagálni a normális hangnemben íródott hozzászólásokra, csak azokra, amivel egyetértesz. Amiben meg esetleg találsz valami olyan kapaszkodót, amire tudsz troll módjára reagálni, azonnal megteszed. Ez így tényleg csak színtiszta provokáció, így nem lehet sem értelmesen beszélgetni, sem értelmesen vitázni. De úgy látom, nem is ez a célod. Szerusz.
Kedves Liberálisok!  Egy 25 éves és egy 10 éves kisfiú anyukája vagyok. Nagyobbik fiam homoszexuális. Boldog kapcsolatban él egy másik fiatalemberrel. Nagyon szeretik egymást. Az elején nehéz volt ezzel megbarátkoznom, de ma már teljesen természetesnek veszem a kapcsolatukat.…..
lackó 2013.11.21 12:21:46
@pocoxex: a mai másodikosoknak nem lesz kötelező/választható a hittan/erkölcstan. Felmenő rendszerben működik, tehát az egyház reakciója teljesen korrekt, a te értelmezésed ez esetben hibás. A tankönyv pedig rossz, javításra szorul, ahogy azt olvashattad is.
lackó 2013.11.21 13:06:21
@uud: az óriási probléma. Az egyháznak meg a társadalomnak is.
Laodumin A felcsúti hód zoknija 2013.06.12 18:10:50
Valószínűleg annyira elszégyellte magát a hóhelyzet impotens válságkezelése miatt Orbán Viktor, hogy úgy döntött, ezúttal nem veti be Pintér úr sablon sms üzenetét: "Jön a víz! Biztonsága érdekében menjen a hegyekbe! Belügyminisztérium." Persze ilyen veszélyhelyzetekben nem…..
lackó 2013.06.13 12:23:46
@Peterpapo: tehát, magyar politikus? :)
lackó 2013.06.13 12:26:16
@_most_: ahogy bármely más politikai párt eltökélt törzsszavazóin is. Először röhögsz, aztán rájössz, hogy lehet, hogy komolyan kellett volna venni őket.

@Jenyei: ebben van igazság...a magyar közmédia sosem volt független, de azért 2013 van...
lackó 2013.06.13 16:06:38
@Szóönt: szerintem itt nagyjából 2 olyan komment szólt arról, amiről te beszélsz, a nagy többség számára nyilvánvaló, hogy a kötelességteljesítés mellett kihasználta (tegyük hozzá, hatásosan) az árvízhelyzet nyújtotta előnyöket. A rendvédelmi szerveket meg nem biztos, hogy szapulni kellene, nem vagy benne biztos, hogy feltétlen kutyakötelességük lett volna úgy helytállani, ahogyan azt tették...hozzád is mehet baj esetén fél colos slaggal, félálomban a tűzoltó oltani, és joggal mondhatja, hogy hát ő megpróbálta...ráadásul látszólag Magyarországnál jobban működő országokban nem feltétlenül működött olyan hatékonysággal az árvízvédelem, mint nálunk...ráadásul én azt gondolom, hogy előbb a csendesebb felét meg meg kéne kérdezni, hogy valóban hányt-e tőle. Nyilvánvaló, hogy aki eleve rühellte, azt irritálta, hogy percenként a képébe nyomták, de aki pártatlan, az lehet, hogy csak annyit konstatált, hogy elvégezte a munkáját, miközben még politikai hasznot is kovácsolt belőle.
Még nem ejtettem szót egyik kedvenc hazai beszerzési helyemről. A  szentesi Gólyás Borház és Galéria lenne. Közepesen széles, de  jó érzékkel összeválogatott hazai kínálattal rendelkezik, de ami igazi vonzerejét adja, számomra legalábbis, a tulajdonos, Kálmán Tibor TÉNYLEG hasznos ajánlásai és remek…..
lackó 2013.05.03 09:18:41
@drbarta: én tudok, de ugye Szeged messze van :D
“Nem tervezek visszatérni a politikába. Az egy kitérő volt, az üzleti életből indultam, ide is tértem vissza.” - ezt Kóka János mondta 2011. november 7-én az fn24 hírportálnak. Így aztán érthető, hogy felkapja az ember a fejét arra a hírre, miszerint a volt gazdasági…..
Március 25-én lép fel Magyarországon Mick Hucknall. A zenész leginkább a Simply Red énekesként ismert meg a világ, most azonban másfajta dolgokra szeretne koncentrálni, így jobbnak tartotta, ha saját név alatt járja körbe a világot. Telefonon beszélgettünk vele. Nemrég…..
Kőbájker kollégánk, a Robogó blog gazdája Debrecenbe indult az ítéletidőben, és semmi oka nem volt az aggodalomra, hiszen az autópálya-kezelő honlapja az M3-ason nem jelzett problémát. Ilyen lenne a tökéletes állapotú autópálya? Tegnap az M3 tökéletes állapotban volt.…..
lackó 2013.03.16 18:08:47
@Viktus: a hóvihart pedig a kormány rendelte :)
A magyar-román, román-magyar államközi kapcsolatok soha nem arról voltak híresek, hogy a kölcsönös szimpátia és megértés diplomáciai értelemben vett empátiája lengte volna be a Budapest-Bukarest tengelyt. Most sincs ez másként: a kétoldali, egymásra reagáló beszólások,…..
lackó 2013.02.08 09:57:40
@Anyád, a szúnyogok!!!: aztán a tucatnyi nemzet közül melyik lépett fel autonómia iránti igényével, illetve a tucatnyi nemzet közül melyikből él 1,2 millió egy területileg jól behatárolható részen belül?
A Fidesz a választójog határokon túlra terjesztésével új frontot nyitott a választási csatározásokban. A külhoni magyarok fontosabb emberek lettek, legalábbis a nagy meccs napjáig. Mesterházy Attila is felhúzta a fejére a legvastagabb bőrt amit az MSZP székházban talált, és…..
lackó 2013.01.25 12:15:05
@Szanyi Tibor: na, itt van talán a legnagyobb probléma. Nincs udvariasság, mert a politikai kultúra a másik lebarmozásáig tart. 10 barom volt csak = "Igenis úgy vesszük: aki nincs a Magyar Népköztársaság ellen, az vele van; aki nincs az MSZMP ellen, az vele van; és aki nincs a népfront ellen, az vele van." Ha a tisztelet szó hiányzik a szótárból és helyette csak a barom van, akkor mindez érthető...és szerintem senkit nem érdekel a "másik kezdte" szlogen. Ön egy közszereplő. Akkor is, ha a médianyilvánosság előtt katonáskodik, majd a nagy ellenféllel szemben utána este a másik oldallal Pesttől nem is olyan messze összeborul.
Tinireménységek nélkül maradt a The Voice, a Tv2 tehetségkutatónak is nevezett énekversenye. Tegnap egy adásban hullottak ki a Szécsi-ikrek és istenfélő Henderson Dávid, a legjobb nyolc közé pedig csak olyanok kerültek be a jógaoktató tatár nő mellé, akik már legalább egy…..
lackó 2013.01.12 12:58:25
@silverwol: na, nekem is Cash ugrott még be. Mondjuk egy Cash-féle Sixteen tons-feldolgozás, vagy egy Walk the line. Ha már egy kicsit pörgősebb kell. Cohent azért nem említem, mert még képesek lennének egy Hallelujah-t nyomni neki...pedig egy Bird on the wire-t azért el tudnék képzelni :)
Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése: Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Kolber István társaságában éhségsztrájkba kezd a választási regisztráció, és ezáltal az Orbán-rezsim antidemokratikus…..
Egyenköpennyel frusztrálná az iskolásokat Hoffmann Rózsa, aki már nemcsak a tananyag tartalmát, hanem a diákok viseletét is meghatározná. Lakatos Márk helyében elkezdenék rettegni: Hoffmann Rózsa már stylist-babérokra is vágyik. Idén sem kezdődhetett el az iskola politikusi agymenés nélkül –…..
lackó 2012.09.04 10:50:21
@Kara kán: nyílt antiszemitizmus, amúgy meg offtopic.
lackó 2012.09.04 11:02:56
@Kara kán: bocs, rossz szót használtam, illetve értsd úgy, ahogy írni akartam. Nem vagyok hülye, vagyis de, de ismeretlen ne hülyézzen le engem.

Amúgy meg offtopic.
lackó 2012.09.04 11:06:48
@Kara kán: HA JÓL ESIk...
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
lackó 2012.09.04 10:37:22
@MACISAJT: nem.
Eddig túl sok mindenre nem lehet büszke a köztévé, már ami az olimpiai közvetítést illeti, amit ha feleolyan lelkesen és odafigyeléssel csinálnának, mint amiben igazán jók, azaz a nem kívánatos személyek kiretusálásában és a rendszer seggének alapos kinyalásában, máris…..
lackó 2012.07.31 16:21:52
@Transylvanianmixedgrill: jól érzékelem, hogy arrafelé haladunk, hogy tulajdonképp Horváth Mariann szégyellheti magát, hogy Szilágyinak szurkolt?
lackó 2012.07.31 16:23:37
@Transylvanianmixedgrill: az, hogy számodra valami nem elfogadott, nem jelenti azt, hogy más számára ne lenne az. Ami nálunk elfogadott, az leginkább az individualizmus, és a tolerancia hiánya. Attól, hogy valami nekem nem tetszik, nem jelenti azt, hogy szar lenne.
Kérjenek bocsánatot a szervezők! - háborodott fel az indiai küldöttség vezetősége. Történt, hogy az ünnepélyes megnyitón egy kék nadrágos, piros blúzos indiai, ismeretlen nő önkényesen csatlakozott a stadionba bevonuló indiai honfitársaihoz. Mi a probléma? Az ázsiai…..