Regisztráció Blogot indítok
Adatok
juciutja

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már két hónapja nem írtam semmit. Érdekes módon néhány látogató ennek ellenére minden nap van a blogon, köszönöm azoknak, akik ennyire kitartóan keresik az újabb írásokat. Sok oka van miért nem ültem le a gép elé, de nem érdemes sorolni ezeket. Annyi előnye van annak, ha…..
Annak ellenére, hogy elég sok bejegyzés született a blogon, Indiáról gyakorlatilag semmit nem írtam, pedig az elmúlt pár hónapban elég sok minden történt az országban. A teljesség igénye nélkül egy-két dolgot most megemlítenék. Kezdem azzal a hírrel, amely – kevés indiai…..
Nos, vége a nyári szünetnek, egy kicsit elhúztam az első poszt írását, most már két hete itt vagyunk újra. Elnézést visszamenőleg, hogy nyáron nem írtam semmit, de végül is a blog indiai kalandjainkról szól, nem Budapestről. Előre pedig elnézést, mert a poszt biztosan nagyon…..
Csak eljött az utolsó nap is, hogy életem párja nincs itt. Utoljára akkor mentek ilyen lassan a napok, amikor két éve egyedül voltam itt. Azért ez most a gyerekekkel kicsit jobb volt, de nem szeretnék belőle rendszert csinálni. Nem is tudom hogyan bírják azok, akik a párjuk nélkül…..
 (Most már több mint egy hónapja visszajöttünk Sri Lankáról, ideje befejeznem az útibeszámolót. ) Ellából reggel kilenc körül indultunk el. Egész napos utazásra készültünk, mert a sofőrünk szerint 6-7 óra az út Ella és a Mount Lavinia 6°50′23″N…..
juciutja 2012.02.17 18:26:30
@zdyzs: szivesen megneztem volna milyen kepet vagott az urge amikor megmondtad neki a magadet:) A barataink most vannak eppen Delhi-ben. Nosztalgiazom, no.:)

u.i. koszonom a dicseretet Fulbright ugyben. Nagyon igyekszem jol teljesiteni, aztan kitudja, lehet hogy a kutatas folytatodhat egy picit Indiaban is?!
A múlt pénteken hivatalosan véget ért a monszun. Megírta az újság is, hogy a Pakisztán feletti anticiklon hatására a nedves légtömegek elhagyták Észak-Indiát. Delhiben már másfél hete nem esett, ezért a helyi meteorológiai intézet bejelentette: a monszunnak vége. Nehéz…..
Mivel korábbi felhívásomra lsd itt:   (http://ahovakolumbuszindult.blog.hu/2011/08/28/felhivas_az_olvasokhoz#c14308500) egyetlen válasz érkezett (de az legalább két témát is felvetett), most megpróbálok megfelelni a kérésnek. Ez a poszt az indiai konyháról fog…..
 Ma ugyanis megvettük az első krikettütőnket. És nem véletlenül írom, hogy elsőt, mert biztos nem az utolsó. Egészen véletlenül az itteni krikettliga az IPL (Indian Premier League) döntője ugyanúgy május 28-án szombaton lesz mint a Bajnokok Ligája döntője. Peti fiamnak…..
Rájöttem, hogy régóta nem írtam semmit a mindennapjainkról, szinte átment útinaplóba a blog. Azért történhetett, mert már nagyon megszoktuk az itteni életet, és még a meglepetésekre sem csodálkozunk rá annyira, mint korábban. No meg nem is történt velünk semmi nagyon…..
Egy reklámfelirat Goából.   Magyarul eredeti hamisítványok. Itt ugyanis három szintje van a hamis táskáknak. Van a "copy" (vagy fake) amely csak messziről hasonlít az eredetire, de pl. a csat már nem a márkáé, a bélés sem olyan stb. Van az "original…..
Penangon egy tengerparti hotelbe fogaltunk szállást, amely a reptértől jó 45 percnyi autózásra volt. Sajnos nem volt nekünk megfelelő méretű taxi, ezért két kocsival kellett mennünk. Mi kettesben mentünk Petivel a lányok egy másik autóban. Sofőrünk nem igazán tájékozódott…..
Egy kellemes reggelivel a tengerparton búcsúztunk Penangtól és a tengertől. A hotel előtt már várt a tegnapelőtti taxisunk (mivel ő segített a buszjegyeket megvenni, pontosan tudta, mikor megyünk majd be újra Georgetown-ba), a mérsékelt forgalomban gyorsan beértünk a…..
Goa. Mi is jut eszébe erről az embernek elsőre? Tengerpart, napsütés, ide menekült Bourne ügynök a nőjével, itt (is) szívta magába a szitárzenét a Beatles (meg még sok minden más anyagot, amely segített az indiai zenét befogadni), ez a hippik nirvánája és egyébként olyan…..
Végre sikerült a telefonomról letölteni a több mint egy éve ott kuksoló fényképeket. Ezt most meg is osztom veletek! A numero uno közlekedési képem Indiából: Ha valakinek esetleg kicsi a monitora és nem látja mi van a képen: egy robogón az utasként utazó lány háttal…..
Reggel kiderült, nagyon jól tettük, hogy hallgattunk a helyi erő szaktudására, mert már éjjel hallottuk, hogy esik az eső. Sajnáltuk is a kora reggel induló turistákat (őket is jól lehetett hallani a hotelből – ez a hátránya annak, ha az ember a központban lakik), biztosan…..
Hollandia 2 2010.09.29 18:56:04
Két új dolog lesz a blogon. Először is, amit régóta tervezek, életképek Rotterdamból. Ha nem leszek lusta, akkor mindennap új képek lennének. Másik pedig a Downtown Guide Rotterdam. Ez egy évente megjelenő holland kis könyvecske, hogy hol,hogyan és mennyiért verhetjük el a…..
Ha az aktuális evészavar diéta miatt délig csak gyümölcsöt lehet enni, az ebéd zsákmány; ha a délelőtt különösen eseménytelen, akkor az ebéd megváltás. Ha valamelyik barátommal költöm el, az ebéd örömteli társas esemény, ha reggel óta ki sem látszom a munkából:…..