Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elzee

0 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fordított árverseny új szakaszába lép, és sikerül átvinni vörösben a tizenöt rugóra tett lécet (előfizetéses árban). Eddig a Takler Primarius vitte a nehéz prímet, úgy tudom, előfizetésileg, de most már nem. Találós kérdés: vajon melyik pince mer többet kérni…..
Örökre bezárt ma a budapesti Olimpia étterem, a séf-tulajdonos Ádám Csabát elkísértem az "utolsó útjára", hogy méltó emléket állítsunk nekik.Akit csak a videó érdekel: a poszt legalján találja!..
Ki indította az első magyar mobilhívást, mennyi volt az első előfizetés és a táskatelefon? Mobil nosztalgia töményen!..
Mickey Rourke egyike Hollywood igazi fenegyerekeinek. Megjárta a poklot és a B-filmek posványát is, azonban mindig visszatalált az élvonalba, kerüljön bármibe. Karrierje során ugyan abszolút nem csak jó filmekben szerepelt, de ennek ellenére is számos, ikonikus remek szerepe van, amikre joggal lehet…..
elzee 2021.09.19 20:30:45
Az újkori nyári és téli olimpiai játékokat eddig többször is törölték. Erre minden alkalommal világháborúk miatt került sor, és nem egyszer Japán lett volna a rendező ország. Halasztás még csak egyszer történt: 2020-ban. Az idei tokiói olimpia kapcsán az Europeana képes gyűjteményt készített a meg…..
elzee 2021.07.24 07:15:38
Hagyjuk meg a megbízhatóságot, a fogyasztást vagy az észszerűséget a puhányoknak, fókuszáljunk most inkább a vezetési élményre! Ebben az írásban igyekeztem összeszedni azokat a használt autókat, amelyek beleférnek 2 millió forintba, van belőlük legalább egy minimális kínálat idehaza, és ami még…..
elzee 2021.05.25 08:23:34
Tudás vs látvány. Hitelesség kontra dramaturgia. Tanulás helyett cirkusz. Ezt kapjuk manapság a legtöbb „műveltségi” vetélkedőtől. Azért, hogy minél változatosabban teljen az idő, amit itthon a négy fal között töltünk, igyekszünk mindenféle programot kitalálni, így például elég sokat puzzle-özünk.…..
A bor egy olyan dolog, amit sok mindennel össze lehet kapcsolni. Tudtátok például, hogy Magyarországon szőlő és bor tematikájú futóversenyek is vannak? Szerintem ez egy nagyszerű dolog, hiszen a futás és a borvidékek népszerűsítése egyszerre valósul meg. Nekem nincsenek tapasztalataim ilyen…..
Tarlós úr leköszönt a főpolgármesteri székből, ezentúl a kormány oldalán lesz jelen tanácsadóként, a stafétabotot pedig átvette az ifjú kihívó, Zugló expolgármestere, Karácsony Sándor, izé, Gergely. Sok sikert kívánunk mindkettejüknek, de jelen bejegyzés célja az új főpolgármester szembesítése a…..
Augusztus 11-én új sportcsatorna indul Spíler2 néven. Ahogy a 2016 óta működő Spíler, ez is a TV2 Csoport része. Műsorán az UEFA-val kötött hosszútávú szerződés értelmében 2018 és 2021 között a Bajnokok Ligája mérkőzéseit is követhetik a nézők, írja a csoport. Ugyanitt a spanyol labdarúgó-bajnokság…..
elzee 2018.07.26 18:00:55
Hozzávalók 12 darabhoz 1 db nagyobb cukkini (kb. 400 g) 80 g kölesliszt 1 csomag (125 g) light mozzarella 2 gerezd zúzott fokhagyma só kapor 1 evőkanál kókuszzsír  Elkészítés A cukkinit legyaluljuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Meghintjük 1-2 csipet sóval, 5-10 percig állni…..
elzee 2018.05.06 11:29:28
elzee 2018.05.06 11:30:27
elzee 2018.05.07 10:15:05
@Szarka Dorottya: szívesen, máskor is... ;)
Kicsit eltérek a tőlem már megszokott mozgás-életmód-párkapcsolat témáktól és most egy számomra is új világba szeretnék egy rövid betekintést adni. Nem célom senkit meggyőzni, a benzines autók ellen kampányolni, vagy technikai információkat nyújtani, csupán egy-két tapasztalatot szeretnék…..
elzee 2018.05.07 09:51:26
@icipicicsipa:
Budapest belvárosában, az utcán parkolok... 1. emeleten lakom, NEM tudok kábelt vinni a kocsiig, sőt,
állandó parkolóhelyem sincs - így van, hogy párszát méterre a háztól sikerül csak megállnom.
Kétféle ember van: aki rajong a márványért, és aki ki nem állhatja. Jaj, csak márványmintásat ne! Igaz, láttunk már borzasztó laminált utánzatokat, de nem mindegy milyen környezetbe tesszük. ..
Első pillanatra egy 1500 forintos hiperes édes szamorodni kockázatos vételnek tűnik. Egy szamorodni palackjának átlagos polci ára jóval efölött jár, ugyanakkor a másik oldalról ennyiért a kísérletezés sem annyira fájdalmas. A nagyobb tokaji pincészeteknél bevett dolog egy amolyan másodcímkés vonal…..
elzee 2018.04.04 08:37:39
@BZoltan: szűken, de igen.
elzee 2018.04.04 09:20:26
@BZoltan: értettem a kérdést, bármily meglepő is.... :) Nem tudom, milyen a cukortartalma ennek a bornak.
Folyamatosan láthatjuk, hogyan bővül az elektromos autók piaca. Évről évre többet adnak el belőlük, valamint a technológiai fejlesztés területén is lépten-nyomon találkozhatunk újításokkal. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy praktikusabbá és kényelmesebbé tegyék a használatot, ezzel is támogatva…..
elzee 2018.03.16 12:24:42
@Éhesló:

az általad felvetett problémákra megoldás, amit a Quant, illetve Quantino fejlesztői kitaláltak... nem is értem, miért nem terjedt még el.
A Borrajongó Mit ér a régi bor? 2015.06.09 06:00:00
Nagyjából semmit. Kíméletlen, de sajnos így van. Sokan sokféle reményt táplálnak, amikor megtalálják a szekrény tetején a három évtizede porcicákkal marakodó Debrői Hárslevelűt. Ez most akkor biztos sokat ér, hisz régi, tehát eladjuk. Nem is hinnénk el, mennyi ilyen story…..
elzee 2017.12.26 20:47:39
@Josi Kalamár:

adok érte hármat.
Az aszú a kivételes alkalmak és az ünnepek itala. A legtöbb palack karácsonykor kerül az asztalra, ezért összeszedtünk, mit kell tudni világhírű desszertborunkról. Tudta például, hogy kár volt vitrinben tartogatni ilyen sokáig, az évtizedes palack tartalmát? És azt, hogy miért tűnik el majd az…..
Kolosi Péter a Sorozatwiki blognak azt nyilatkozta, hogy azért Puskás Peti és Kiss Ramóna vezeti majd a Celeb vagyok, ments ki innen! reality következő felvonását, mert a Rádió 1 nem engedte el Sebestyén Balázst és Vadon Janit. Az RTL programigazgatója elmondta, hogy a Class FM (Balázsék előző…..
elzee 2017.11.18 15:29:28
Volt idő, amikor a pezsgőt nem nagyon múlta felül semmi a drága italok piacán. Ma már nem így van, mert ugyan az öt legdrágább közé most is befért közülük, de az élen már nem pezsgő végzett. Igaz, a lista kicsit becsapós, hiszen nem csak a nedű, hanem a körítés is számít. Mindenesetre lássuk a…..
elzee 2017.08.21 17:33:41
@gigabursch: Én kóstoltam 100 évesnél idősebb konyakot, egészen rendben volt... :)
Tavaly decemberben volt szerencsém a legendás évjáratban szüretelt, „százpontos” Château d'Yquem 2001-hez, ami óriási csalódást okozott (nem csak nekem). A bor egyszerűen fáradt és keserű volt, frissen felnyalt kórházi folyosóra emlékeztetett. A kóstolót szervező Szokolai Máté (Wineporn) bátorkodott…..
elzee 2017.04.21 10:01:41
Március elején Köpcös invitálásának köszönhetően egy öreg tokaji édeseket felvonultató kóstolón vettem részt. A fő téma az 1999-es évjárat aszúinak fejlődése, de Köpcös nem lenne Köpcös, ha ezt nem vezeti fel valami kiadóssal. Ennek hála először 1997 és 2002 közötti – zömmel – kései szüretes borokat…..
Morgómedve Tepertőt sütök 2017.03.12 12:51:13
Azért ez a 2.500 forint egy kiló tepertőért túlzás. Bár kétségtelen, hogy a tepertő könnyű dolog, sok fér egy kilóra, de akkor is. Szóval sok az a 2.500 forint. Valamikor a közalkalmazott, vagy ahogy akkoriban mondtuk a hivatalnok ebédidőben csak kiszaladt a hivatalból, vett az ABC-ben 20 deka…..
A vasárnapi Mexikói Nagydíj vége igencsak eseménydúsan alakult - a fénypontban többek között Vettel rádiózása, valamint a Red Bullokkal való küzdelme volt...
Ha a második világháborúról esik szó, akkor többnyire az európai hadszíntér élvez elsőbbséget, pedig a Távol-Keleten is óriási küzdelem zajlott. A Csendes-óceánon vívták a háború legnagyobb tengeri ütközeteit és százezrek folytattak elkeseredett gigászi harcot például a Fülöp-szigetek, Iwo Jima vagy…..
Az RTL egyik jó húzása volt a Master Chef hazai átdolgozásának is tekinthető A konyhafőnök című műsor, ami hamarosan a negyedik évadát kezdi majd meg a csatornán (A konyhafőnök junior is folytatódik majd), de immáron új zsűrivel. A Bors szagolta ki, hogy Fördős Zé mellé új zsűritagokat keres a…..