Regisztráció Blogot indítok
Adatok
venember

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másnap reggel átautóztunk Tennessee-ből Alabama államba, Hoover-Birmingham városába. Végre elérkezett számunkra a pillanat, amikor bebizonyíthattuk a sokszáz lóerővel érkező amerikai autóstársnak, mire is képes valójában a Trabant a maga 26 lóerejével. Ez a várva-várt…..
Volt már poszt a világ minden tájáról, Kínától Új-Zélandon át a Fülöp-szigetekig, nem is beszélve Európa szinte összes országából, ám emlékeim szerint Ukrajna eddig kimaradt. Ez szomszéd ország lévén egyfelől furcsa, másfelől érthető is. Ezt a hiányt pótolja…..
A külföldi munkavállalás és letelepedés egyik legnagyobb toposza (talán csak az „itt sincs kolbászból a kerítés" mérhető hozzá) a „menekülj, ha magyart látsz!". Miközben valószínűleg sok igaz tapasztalat van e mondatban, azért néha jó látni, hogy ez nem valamiféle eleve…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
Az Egyesült Államok az utóbbi évszázadban szinte folyamatosan az ígéret földje volt emberek millióinak, és ma is az, csak ma jóval nehezebb letelepedni ott, mint akár pár évtizeddel ezelőtt. A lehetőségekről és a szabályokról Sándor írt részletes és érdekes…..
venember 2013.03.30 18:53:15
@sagdiyev: Ha nem ismered a MAGYAROK történelmét legalább csöndben maradhattál volna. :-(
Ha már megvan az elhatározás (jobb esetben az új munkahely is), akkor jön a határátkelés egyik leginkább idegőrlő része: az ügyintézés. Mai hősünk, Gabriella amerikai férjéhez költözött ki – ha azt írom, hogy nem volt egyszerű dolga az ügyintézéssel, akkor még finoman…..
venember 2013.03.26 20:56:23
@Kovermadar: Örülök, hogy kibújt a tolerancia belőled. Gyűlölködj csak tovább remélem jócskán megrövidíti az életed.
venember 2013.03.26 21:02:32
@Rebarbaraa: Sajnálom, hogy így érzel, de belőled is csak gyűlölet és keserűség szól. Gondolom fel sem merült benned, hogy esetleg TE is hibás vagy a hozzállásoddal. Nagyon jókat szoktam mulatni azon, hogy mindig idézik - a "távolra szakadt", de nem elég messzire állampolgártársainkon - "ne azt kérdezd, hogy mit tehet érted a hazád, hanem........

Sajnos az ember még mindig csak a mondat első felét teszik. Nekem is voltak negatív tapasztalataim, de nagyon sok pozitív is. Sőt emberséges. Rengetegszer megyek ügyeket intézni a HATÓSÁGOKHOZ szerte az országban.
venember 2013.03.27 08:08:20
@Kovermadar: Tudod sajnállak. Neked SOHA nem lesz HAZÁD bárhová mész, bármilyen állampolgár leszel. Ezzel a mentalitással SENKI nem fog elfogadni.

Persze tudom, akkor is kicsiny HAZÁM lesz a rossz, csúnya, gonosz, stb.....
Ma Ciprus felé vesszük az irányt, természetesen a válságról lesz szó, arról, hogy az ottaniak miként élik meg ezt a nem könnyű időszakot. Nagy hálával tartozom a ciprusi országfelelősnek, Orsinak, mert kérésemre villámgyorsan megírta a mai posztot, melyből egyebek mellett az…..
venember 2013.03.24 10:02:27
@pamut: Nem tudom, hogy emlékszel e 1848-ra?

Ha jól emlékszem a 6. pont. "Közös teherviselés".
Mindenki ugyanannyit adózzon.

A mai állapotokra a legszebb példa a külföldi (elsősorban multi) tőke helyzete. Adókedvezmény+ támogatás míg a magyar és a többi pici agyon van adóztatva.

Így véleményem szerint nincs igazad.
venember 2013.03.24 10:52:13
@pamut: A példám arra jó, hogy ma Magyarországon több 100.000 egyéni vállalkozó van (rengeteg közülük kényszer vállalkozó). Így gondolom már érted, hogy a multis példa miért irritál. A multi pár százalékot fizet és még az eredeti szerződést sem tartja be, míg a micro vállalkozás pedig 50 %.

A minimálbéres véleményeddel egyetértek. Ma szerintem a bruttó minimálbérnek 200.000 - Ft körülinek kellene lennie. Ebből lehetne megélni.
Egyiptomról mostanában inkább csak a forradalom évfordulója kapcsán kitört összecsapások nyomán hallunk a hírekben, pedig az ország tovább éli (igaz, kissé feszültebb) hétköznapjait. Például az emberek közlekednek, tömegesen – erről küldött posztot Tímea, amit most nagy…..
Aki valamelyik korábbi posztnál a konkrétumokat hiányolta, az ma megkapja, bár János londoni írása (igen, megint London, de hát már elég régen volt...) jóval több ennél. Hossza miatt kétfelé szerkesztettem, az első részben arról lesz szó, miért jött el otthonról és megnézzük, mi mennyi Londonban...
A tematikából adódóan rengeteg szó esik a blogon arról, milyen elmenni, ám viszonylag kevesebbet beszélünk arról, milyen hazajönni – akár csak látogatóba is. Ezt írta meg Rozamami, aki tavalyi élményét osztotta meg. Már csak azért is érdekes, hiszen a dolgok természetéből…..
Éppen egy hete olvashattátok Zeeuws Meisje írását arról, miként is került ki Hollandiába. Sokan hozzászóltatok, sokat is kérdeztetek (jó szokásotok szerint), úgyhogy most itt a (nekem nagyon izgalmasnak és érdekesnek bizonyult) folytatás. Jó olvasást és beszélgetést! "Azt…..
venember 2013.01.27 16:39:20
Egy bébiszitter történet következik ma Svájcból, de ígérem, különleges lesz. Mindenekelőtt azért, mert nem ma történt, hanem évekkel ezelőtt, de amiről Túlélő írása szól, alighanem örök érvénnyel aktuális: hogyan bánnak az emberrel, ha kisegítőként érkezik egy…..
Egy hazatérő határátkelő írása következik ma, ám János helyzete annyiban speciális, hogy már nyugdíjasként tért vissza Magyarországra, hogy (mint írja) ne Németországban, egy drágán bérelt lakásból kicsavarogva kelljen összehasonlítgatni a Lidl és az Aldi árait.…..
venember 2013.01.08 11:43:24
@bpetya75: Összehasonlításképpen. Sokan el vannak szállva, hogy most minden nehezebb/könnyebb.

A lényeg szerintem az, hogy egyértelműen kiderüljön mindenért akkor is most is meg kellett küzdeni.
venember 2013.01.08 11:44:34
@Lószerafin: Köszönöm!!!! Pont erre gondoltam. :-))
Mai történetünk Texasból érkezett, és sok sztereotípiára ad választ. Kiderül például, hogy tényleg elhízottak és buták-e az amerikaiak, tényleg csak azok járnak-e gyalog, akik sportolnak, milyen egy jó színvonalú lakópark és még sok minden más. De a lényeg, amit Texasi…..
Ha már tegnap Svédországban jártunk, ma maradunk a környéken, egészen pontosan Finnországban és szétnézünk kicsit, mi hogyan is működik. Kalauzunk Lore, aki rengeteg hasznos információval szolgál mindazoknak, akik azt vették a fejükbe, hogy ebben az északi országban szeretnének…..
A történet alighanem ma már minden hírérzékeny magyar újságolvasó-internetező számára ismert. Páratlan botrányként tálalja a román sajtó, hogy a pénteken Csíkszeredában lejátszott román-magyar válogatott jégkorongmérkőzésen a román válogatott magyar nemzetiségű tagjai…..
venember 2011.12.19 19:46:23
@Pisz0k Alfréd: Itt a pont!!! :-)))
A líbiai műveletek nem azt az eredményt hozzák, amire egyesek számítottak. A norvég Aftenposten számításai szerint május végéig 2360 légicsapás 98 harckocsival, 134 katonai járművel, 40 kisebb-nagyobb vezetési központtal és 286, lőszerek raktározására szolgáló ilyen-olyan…..
venember 2011.06.13 17:51:39
@igényes: A válasz egyszerű. Ők is mint Szaddám az olajnál áttértek az EURO, illetve az arany alapú elszámolásra. Ez verte ki a biztosítékot a "civilizált" nyugatnál.
Érdekes, hogy a felkelőkhöz eljuttatott nyugati tanácsadók először egy új "Nemzeti Bankot" hoztak létre, ami bejelentette, hogy a helyreállítás költségeit privatizációból fogják fedezni.
Jó mi, háború még javában dúl, de már a pénzt osztogatják. Ennyit a nyugati "értékrendről". Pfujj