Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johnny M. Walker

5 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          Az International Symposium on Endovascular Therapy (ISET) 2011 egy rangos érsebészeti konferencia, melynek kiemelt témája volt a CCSVI. A rendezvényről két cikket közlök, az első cikk a The Heart magazinban jelent meg (forrás), a lényeges tények…..
Johnny M. Walker 2011.04.23 15:36:30
@Elitebear: attól, hogy valami gázos, vagy városi legenda, attól még üthet, pl. ez: www.aranymalinko.net/story/yale.html :-)
Sokáig abban a hitben voltam, hogy a magyar neurológus társadalom azért nem ad a CCSVI-nek esélyt, mert nem illeszkedik az eddig kialakult "SM világképbe". Túlságosan kilóg, túlságosan egyedi, túlságosan merész, túl úttörő.  Aztán azt is gondoltam, hogy…..
  Tudja-e Ön, hogy mi az, ami következetesen, kiszámíthatóan, gazdasági válságtól, forradalmaktól, kormányváltásoktól, alkotmányozástól, Török Zsolt hajzseléhasználatától függetlenül minden évben tutibiztos növekedést mutat?   A kullancsveszély.   Az évi…..
Johnny M. Walker 2011.04.17 21:55:23
@Oreg: az a probléma, hogy a tévesen interpretált IgG-s titerekből hajlamosak levonni a következtetést, hogy ez "egyszer volt". Ez kábé olyan, mint a HIV-pozitívakra azt mondani, hogy "egyszer volt". Pedig simán ott lehet. Felelőtlenség, hiszen egzakt választ nemigen lehet adni, vagy maximum a klinikumból lehet próbálkozni.

A betegek egy részénél olyan jól működik a spirochéta molekuláris mimikrije, hogy ki se alakul méricskélhető immunválasz. Az amúgy érzékeny tesztjeink (pl. PCR) halomban dőlnek dugába.

A végső választ aligha tudjuk még, az antibiotikus monoterápia, főleg a krónikus szakaszban gyakorlatilag elégtelen. Vannak bizonyított esetek 8 hét napi 4 g intravénás Ceftriaxon (ez amolyan Agent Orange szintű bozótirtás) monoterápia után kiújult, ráadásul éppen laborral is jól bizonyíthatóan.

A testhőmérséklet emelését nem szeretik.
Johnny M. Walker 2011.04.17 22:26:50
@fedkvas: biztos én írtam valamit figyelmetlenül, mindegy. Lássuk. Előrebocsájtom: nekem bő évtizede szent meggyőződésem, hogy az antibiotikumok nem adják meg a végső választ a kihívásra.

- (olykor) interferont adnak SM-re
- a doxy meg antibiotikum
- egyes antibiotikumok pl. doxy blokkolják a mátrix-metalloproteináz(ok) működését (nevezzük "dezintegrátornak"), ami az SM-nél a pusztítás egyik összetevőjeként azonosítható
- elvileg SM-nél tehát önmagában is jó hatás lenne várható a doxytól, de még sokkal, átütően jobb a nála sokszorta hatékonyabb egyéb MMP-inhibitoroktól, utóbbiaknál viszont nem mutatkozik annyira egyértelmű javulás, mint a doxynál - ez talányos
- fentieknek persze több magyarázata lehet, de
- ha az alapból SM-el diagnosztizált betegek antibiotikum hatására javultak, akkor a rossz SM-diagnosztika mögött van valós Lyme és nem fordítva...

-> simán lehet: pontosan ezt mondom, és még sokan mások is, akik nálam okosabbak. (Az SM-et orvostörténetileg társították feltételezett spirochétás betegséggel, de a diagnosztika körüli vallásháborúk semmit sem tettek világosabbá.) Viszont kialakult egy új irányzat, ami vakon hisz "egy kevés antibiotikum a betegbiztosítónak olcsón mindent megold, ami azon túl van, az pszichés vagy post-Lyme". Amit a jól futtatott nyugat-plagizátorok kórusban átvettek, míg mondjuk a kurrens, vénaelzáródásos témát végigolvasni sem hajlandók (ccsvi.blog.hu/2011/02/02/prof_komoly_samuel_nem_ismeri_a_ccsvi_elmeletet - ez persze tl messze vezet). Sőt írtak is róla, a betegek megnyugtatására. Először én sem hittem a szememnek. Durva? Az.

Hab a tortán, hogy pár közismert SM-beteg záróját átnézve nem láttam semmiféle hitelt érdemlő vizsgálatot annak kizárására, hogy nincs-e borreliosisuk.

Összegzés: szerintem (kábé) az SM-betegek bő egyharmada simán Lyme-kóros lehet, vagy ekvivalens betegségben szenved (ezt azért írom, mert a Borrelia burgdorferi helyett európai perspektívákban a ~ afzelii és ~ garini stb. játszanak, amit diagnosztikával hát úgy kábé követünk csak le). Ami akár egész jól kézben tartható lenne, ha nem kapcsolnák le a rosszul működő immunrendszerüket szteroidokkal .
Johnny M. Walker 2011.04.18 14:09:29
@fedkvas: a T4-es sejtek apoptózisának tekintetében biztosra vehetjük, hogy nem. Ez ilyen balkanohungárista hozzáállás, amikor elmeséltem egy német professzornak, csak hápogott.

A Lyme helyett az SM-re rendben el lehet sütögetni az évi több tízezer dolcsiba kerülő molekulákat (lehetséges mellékhatások: pl. halál esetleg ALS, lásd Stephen Hawking stb.). Viszont jár velük soook-soook tanulmányút. Míg azért egy lóadag Ceftriaxon után max. egy kis Lupust kaphat a delikvens, de azt túl lehet élni.
Kedves Szerkesztő! Jelenleg egy németországi kisváros kórházi ágyát nyomom, így van időm gondolkozni a magyar és a német ellátás különbségén. Mint beteg és laikus nem tudom megítélni, hogy ott a műtőasztalon abban a fél órában mást, jobbat vagy rosszabbat, kaptam-e. Azt…..
Dr. Bill Code (személyes honlapja) egy kanadai orvos, akinek a szakterülete az agyi keringés és több könyvet is írt a szklerózis multiplexről és az agy regenerációjáról, miután nála is SMet diagnosztizáltak... (előadása megtekinthető egy régebbi posztban). Dr. Code -nál…..
Sokszor írtam már, hogy online lehet rendelni genetikai teszteket. Egy csőbe néhány ml-t köpünk, visszaküldjük, megelemzik a nyálunkból kivont DNS-ünket és kiszámítják, milyen kórképre milyen hajlammal rendelkezünk. Azt is írtam már, hogy ezek a számítások a tudomány…..
 (... itt kezdődik, és fent van a vége)Ashton F. Embry, Ph.DSzklerózis Multiplex: a valószínû ok és legcélszerûbb kezelése[v1.03, nyers változat] - első részFordítottam a Szerző engedélyével: én,(ráadásul Róbert Gida sem segített) 2001-ben. Azóta sokminden változott, de…..
Johnny M. Walker 2011.01.26 21:29:51
@kvadrillio: A tejszín leginkább aktivátorként figyelhető meg, de ilyen még a tejfehérje is, allergia megléte nélkül akár. "Emésztett tejtermékek" talán más lapra tartozhat.

A vénás összefüggést erősíti, hogy tejszín és egy bizonyos dolog alkalmazásával kiválóan, reprodukálható vénás gyulladást tudok előidézni. Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy hol. Túrótól - bár szeretem - fuldoklásig összeugrik a torkom. Hisztériás organizmusoknak nem ajánlott.
Újabb hasonlóság a stroke, az agyi oxigénhiányos állapot és az SM között.Dr. V. Wee Yong a University of Calgary-ról egér modellekben azt találta, hogy az EMMPRIN nevű molekulát ha elnyomják az egerekben, akkor csökkentek az egerek SM-szerű tünetei. Ezzel együtt azt…..
Johnny M. Walker 2011.01.22 01:32:38
@szoer: Dr. Jarmo Oksi, Ph.D. a kilencvenes évek közepén finnországban bizonyította, hogy a borreliák nem csak kullancs, hanem egyes esetekben szúnyog ill. bögölycsípés útján is terjednek. Persze vannak agyatlanok akik még a szerológiailag detektálható fertőzést is maripennel kezelnék, mert attól csökkenik az ellenanyag. És ez csak egy ok volt, ami agyi léziókhoz vezet.
A Neurológiai és a Radiológiai Szakmai Kollégium állásfoglalása a sclerosis multiplexes betegek krónikus vénás szűkületeinek intervenciós radiológiai kezelésével kapcsolatban.A fenti kérdéssel kapcsolatban az elmúlt időszakban fellángolt viták, illetve az érintett betegek…..
Sokat gondolkodtam azon, hogy mi készteti a zárt társadalmak tagjait minden határon túli tűrésre. Rövid epizódok kivételével kívülálló szerepet osztott rám az élet, volt alkalmam megfigyelni. Talán az autoagresszív folyamatoknak is itt ásták meg az alapjait - vajon mi…..
Johnny M. Walker 2010.11.05 22:01:30
@szalmon ella: a műtét szerintem nem egyszeri és nem mindenkori végleges. Magam szívesen hangos vagyok, de nincs ölég pénzem arra, hogy RTL-főműsorban küldjem a neurológia állítólagos krémjét oda, ahova való. Vannak más eszközök is persze.
Johnny M. Walker 2010.11.15 22:20:05
@szalmon ella: a kanadai SM-társaság elnöke évi 450000-et visz haza. Nem forintban. És G.András meg társai?
CCSVI betegek szervezésében megrendezésre került egy konferencia, mely sok hasznos információt tartalmaz. Sok megdöbbentő beteg beszámoló után főként dr. Hewitt előadása érdekes, aki a nehezen műthető CCSVI esetekről beszél a cikk legalján.Sharol vezeti be az előadást, aki 16…..
Johnny M. Walker 2010.12.05 22:10:12
@szalmon ella: köszi, ez szuper videó!
 2010. november 24. Interjú Dr. Paolo Zambonival, melyet Siri Agrell készített. Az olasz orvosprofesszor fejére állította az SM közösséget érzékeltetve, hogy az SM-et – melyet sokáig autoimmun megbetegedésnek tartottak – a krónikus cerebrospinális vénás…..
Az Indexen is megjelent, a NEFMI honlapján részletesen olvasható az új közoktatási törvény tervezetének vitaanyaga. Azzal együtt, hogy számos helyeselhető lépést tartalmaz a javaslat, egyes területeken szerintem teljesen elszakad a realitásoktól. Erre jó példa, hogy érettségire…..
A legfrissebb eredmények és jelentőségük  Pár hete saját szavaimmal már összefoglaltam az ECTRIMS 2010 neurológiai konferencián bemutatott eredményeket, most következzen dr. Ashton Embry összefoglalása (ami kicsit olvasmányosabb). Az összefoglalóban hivatkozott tanulmányok…..
Kedves betegtársak!dr. Zamboni Olaszországban felfedezte, hogy az SM betegeknek el vannak szűkülve adott vénái és emiatt a vér nem megfelelően áramlik kifelé az agyból. Emiatt agysorvadás, agyi oxigénhiány keletkezik, valamint a vénafal sérülése miatt mérgező anyagok jutnak ki…..
Johnny M. Walker 2010.10.29 18:12:06
@beabob:

Szerintem viszontkérdéssel kellene jogi úton élni, és megpiszkálni, hogy konkrétan milyen (ha nagyon akarják kettős vak) MAGYAR kísérletre hivatkozva tagadják meg a kezeléseket. (Csúnyábbat gondolok, csak nem akarom Laci blogját szétflémelni.) Egyébként is nonszensz, hogy bármelyik szakmai kollégium ex cathedra tiltást fogalmazhatna meg. Amit mondanak az legfeljebb csak ajánlás lehetne, amit a konkrét esetben eljáró intervenciós radiológus a helyzettől függően mérlegelhet. Persze Magyarország, mint tőzsgyökeres keleti elnyomó társadalom, ahol mindenki mindenkit sakkban tart, másként működik. A német professzor, aki tegnap engem operált, tudtommal egyes betegeket pl. a szedett gyógyszereik miatt tanácsolt el. Felnőtt emberként élt a rá ruházott felelősséggel, hol árthatna többet a beavatkozás. Bár a felelősség úgy látszik országfüggő, talán családi hagyományok is szerepet játszanak benne. Sőt alighanem itt van a kutya és az etika eltemetve (R.I.P.). Ma kint járkálva a városban beszélgettem egy idegenvezetővel, akinek a nagyszülei bajba kerültek, mert az oskolában nem akarták a kereszt helyére Adolf képét kitenni. Most mindegy, milyen érveléssel, de elérték a céljukat. Szerintem ideje lenne a magyar szakembereknek is kint levő kép (gyerekekkel, kalászokkal, SM-betegekkel stb.) helyett kitenni a rézkígyót. Tetszik tudni, amit már Mózes is anno, szimbólum, et cetera et cetera... csak el ne felejtsék, mi a cél.
Johnny M. Walker 2010.11.02 22:54:11
@SpyNet: ilyet sem az interferonnal, sem a Cop-pal nem tennék. Mikor egyszer eljutsz odáig, látni fogod, hogy a műtét csak egy kiigazítás. Kozmetika, de nem csak a jugulárison, hanem az egész rendszeren. Az enyémnek jó része még hátra van, de az első vágás utáni dolgokat most meg kell figyelni. Minőségileg a Padma többet lökött rajtam előrefele. Csak akkor még nem tudtam, amit saját bőrömön tapasztaltam, milyen, hol van és hogy működik a j-v. Ki kéne küszöbölni a triggereket.
Johnny M. Walker 2010.11.18 00:11:11
@SpyNet:

Mivel túlléptem a kőkorszaki őseim várható átlagéletkorát, magam miatt nem aggódom. Csak legyen gyors, ha jönnie kell.
2010. 11. 25. MedIQ orvosi blogDr. Meskó Bertalan a PhD tanulmányait a személyre szabott genetika területén végzi a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában.  Blogjával a webkettes eszközök orvosi területen való hasznosításáért küzd, melyre, lássuk be,…..
Johnny M. Walker 2010.10.24 21:44:29
Azt kevesen tudják, de a Novartisnak van pl. pénzből pénzt csináló, spekulatív üzletága is. Ide tartozik a molekula-akvirálás árnyékában megbúvó bizniszgenerálás, a tőzsdei manipulatív tranzakciók is. Mondhatom, koponyánként évenként 48 kUSD költségű cucc elég nyomós érv annak érdekében, hogy a pár nyomorék kedévéért ne változatassanak a pénzaratási módszereken. Nemigen lehet a Novartissal egy feudális kultúrájú országban szembepisilni, mert a szerződéseit Basel város (mint kanton) bírósága előtt hatályosként köti. Ott meg nemigen tesznek keresztbe, mert függenek tőle, hiszen az a város a menekültek, öregek és munkanélküliek városa. Ha lenne olcsóbb végleges megoldás, az egészségbiztosítók (amik egyébként egyre inkább Ponzi sémaként igyekeznek működni) nyilván mucoghatnának. Egyébként Baselben is van egy "multitalentum szaktekintély", Kappos L. a neve neki. Független mérceként nyilatkozgatva ő is mindegyre elfelejti megengedni, kinek a kenyerét eszi (www.facebook.com/note.php?note_id=424925171183: "Accorda, Actelion, Allergan, Allozyne, Bayer Schering, Biogen Idec, Biogen-Dompé, Boehringer Ingelheim, Genmab, GlaxoSmithKline, MediciNova, Merck Serono, Novartis, Roche, Sanofi-Aventis, Santhera, Teva Pharmaceuticals, UCB Pharma, and Wyeth, receiving lecture fees from Biogen Idec, Helvea, GlaxoSmithKline, Mediservice and Merck Serono, and receiving grant support from Bayer Schering, Biogen Idec, CSL Behring, Genmab, Genzyme, GlaxoSmithKline, MediciNova, Merck Serono, Novartis, Novartis Foundation, Roche, Santhera, Sanofi-Aventis, and UCB Pharma."). Érdemes tudni, hogy a CCSVI műtéteket a magyar K. Sámuelhez hasonlóan platformszinten blokkolja. Aki persze szintén teljesen független, mondhatni filantrópiából tiporja el az effajta "tudománytalan" kezdeményezéseket. Ez persze nem a Novartis számlájára írandó, hanem csupán pár vegyészetrajongó arcéra, akik nem tudják, ki a fenét is kéne szolgálniuk. Ez a Mengele-fíling mindig rámtör, amikor megkérdem magamtól: ki a neurológus ügyfele: a beteg, vagy a beteg csak kísérleti nyúl, az ügyfél és megrendelő meg a gyógyszergyár...
Sebaj, meglehet tévedek. Lehetnek dicső jövőképek is. Ha mondjuk az ő nevükhöz fog fűződni a mérnöki tudományok által ma még nem ismert, Bernoulli-egyenletbe felveendő Kappos-K tényező, melynek segítségével az átáramlott rendszerbe beillesztve nemlineáris szekvenciálisan privilegizált szerepet kapnak az áramlási ellenállások. Tehát a fojtás a nyomóoldalon fog számítani, elvezető oldalon elhanyagolható lesz. Micsoda perspektívák! Nem lesz szükség hűtőtornyokra. Olcsóbban lehet hűtőszekrényt építeni. Mindezt két szakmán kívüli, neurológus végzettségű zseninek köszönhetően. Büszkeség lesz ismét magyar Nobel-díjast üdvözölni, pláne, miután a nagy reménység Szent-Györgyi leszármazott odahagyta a francba az orvosi egyetemet, és beállt szociális munkásnak. Biztos véletlenül.
Johnny M. Walker 2010.11.17 23:23:21
@SM beteg:

Na ezen ne múljék. Gyöhet. De ne legyen nagy felhajtás, ma is úgy köllött elhajtanom a riportereket. Igaz, ők mást akartak. :-)
Praxis Szimulánsnak tartottak 2010.10.25 06:00:00
Előre bocsánat, de nem élek Mo.-on Érdemben csak azért szolok a témához, mert én is pontosan ilyen szépen le lettem írva a "nem szimuláns" betegek közül...Minden szép, minden jó. Egy nap arra ébredek, hogy az egyik szememmel homályosan látok. Kb. 3 nap után nyomás a…..
Johnny M. Walker 2010.10.25 22:06:55
@Leroi:
@Dr. Morcz:
"Nem akarom a SM-ben szenvedők reményeit rombolni, de a vénás elvezetés SM-mel való kapcsolatáról, ..."

Amit eddig olvastam, a szkepticizmusból eltolt a nyitott irányába. Különben nem adnék hatezer EUR-t a jövő havi fizumból erre. A tudományosság egyik ismérve az, hogy képes a predikcióra. A turpisság meg kiderül. Mikor a neurológusom azt mondta, hogy - idézem: "el ne higgye, mert a netbe minden belefér" (pedig szerintem nála jobbat képzelni sem lehetne), azt rendelkezésére álló hamis input alapján tette. Nem volt harag. Elmentem, megvizsgáltattam magam, saját szememmel láttam az ultrahangon, hogy mit sem ér a vénás billentyűm. Saját szememmel láttam a német professzor szobájában az agyi vénákból bokrokként kinövő kialakulóban levő léziókat. Saját fülemmel hallottam, hogy azért csinálja, mert átütően jók a tapasztalatok. Ez nem interpretáció, hanem tény.

A magyar vélemény olyan külföldi (jószokás szerint ad hominem és ad populum érvekre alapozó) állásfoglalás alapján született, amit a megjelenésekor már ismeretes kettős vak teszt kontrázott.

"a javasolt kezelés (vénatágítás) hatékonyságáról nincsnek meggyőző bizonyítékok"

Szívesen vittem volna a lóvét Magyarországra, de az intervenciós radiológus világosan megmondta, hogy még a kutatást is megtiltották, nem volt mit szponzoráljak. Miközben körben morbid módon új Antant formálódik (Szerb, Román, Szlovák...), mert ott mind csinálják a CCSVI tágítást. Nem szeretem a "millió légy nem tévedhet" érveléseket, de eszembe jut erről a vicc: "Vigyázzanak az autópályán, mert valaki forgalommal szemben jön! - Egy? AZ ÖSSZES!"

"Úgy tudom, most folynak ilyen nemzetközi vizsgálatok, és addig a szakmai konszenzus az, hogy aki akarja, csinálja"

Nem, nálatok az van, hogy amíg K. Sámuel rá nem bólint, addig nem lehet. Bocs, de tényleg. Bár már úgy hallom, ő is szívesen visszaszívná az ámerikából sebtiben átvett csacsiságot.

"de ne kérjen pénzt a betegtől. Szerintem ez etikailag teljesen helyes álláspont."

Nézd, olyan országban élek, ahol ha felhívom a gyerekdokit két percre, akkor azt is kiszámlázzák. Nincs újdonság abban, hogy lóvé vagy tajgetosz. Abban viszont zongorázni lehet a különbséget, hogy miért nem kell a munkájuk jogos bére a magyaroknak, akik egyébként szívesen elteszik a borítékolt pénzt, mert meg kell élni. Az egész olyan abszurd. Bakker, tudod mennyi egy neuro-vizit ára a TB-nél? Nincs kétezer. Rettenetes. Így nem csoda a feudális viszonyok fennmaradása.

"Ezek után aki egy ilyen, invazív körbe tartozó orvosi beavatkozást pénzért úgy vállal el, hogy a hatásosságára nincs megfelelő bizonyíték, az minimum etikátlan, én inkább sarlatánnak mondanám."

Megkérdezem műtét közben a profot, mit gondol erről. Elég népszerű egy sarlatánság lehet, mert búcsújáró helyre emlékeztet az egyetemi szobája, ahol a tapéta szerint főleg nem SM-betegek járnak. :-)

"A gond ott van, hogy olyan esetben, amikor a vénás elfolyás tartós zavara bizonyítottan hosszabb ideje fennáll (nyakműtöttek, sinus thrombosis utáni állapot stb) akkor sem alakul ki SM."

Hány év alatt? Milyen infektológia profil mellett? Tíz-húsz évig perzisztáló krónikus fertőzések alatt sem? (Lásd chlamydia vs. arteriosclerosis stb.) Egyébként azt magam sem hinném, hogy magában pár véna instant hatást gyakorol. Szerintem szisztémásan mennek tönkre a vénák, és ez jól látszik a közvetlen családomban. Jut eszembe a kontrollcsoportként funkcionáló női rokonok köszönik, jól vannak, csak hát fater kettőslátott nyócvan évesen, anyámnak meg csak az szól a léziói ellen, hogy olyan köszvénye van, mint ide Kőbánya-Alsó. Köszvényes SM-beteget meg kevesebbet láttak, mint yetit.

"mit csinál (és tud rondákat csinálni) a gyógyszerlobby."

Ezt belülről nézve egyre inkább kételkedem. Túl sok a belső gát, etikai ellenőrzés, viszont a sales-driven development miatt spontán alakulnak falsul a dolgok. Itt sokkal inkább túlbuzgó ultraloyalistákról van szó, akik jó pénz után képesek egy háromlábú vak szamarat is Ferrariként kiértékelni. Aztán már a név kötelez. A placebóeffektbe jó harminc százalék erejéig sokminden belefér. Ugye ismerjük a Lousiana State University Study-t, ahol interferon+doxycycline újabb harminc százalékkal kevesebb büntit eredményezett. Azt sem tudjuk, hogy mit művelnek ezek a drága szerek (kivéve talán a Copaxonét, ahol bevallott a dolog, és szerintem így is a legjobb), nem láttam kettős vak kísérleteket az adverse effectek kutatásánál, ugyan megjelentek-e a saját interferon elleni immunreakciók a delikvenseknek pár év után...

"Azt azért jó, ha tudod, hogy Zamboni professzor is pénzért árul saját fejlesztésű UH-t"

Nem is rossz ötlet! Mindig mondtam, hogy a szoftver a kulcsa mindennek, lásd chiptuningolt kocsik... :-)

No de azért hadd kanyarodjak vissza a hozzáálláshoz az invazív dolgokkal és a szimulálással kapcsolatban. Mindnyájan ismerjük a hmmm... "ezoterikusnak" nevezhető hozzáállást, ami nagyjából a "minden pszichés, amit nem tudok, de olyan úgyse nincs, amit nem én találtam ki" mondattal. Évtizedeken keresztül éltem egy nagyon ronda lágyéksérvvel, amit tizenéves koromban (bár a keletkezésének a napja ismert volt) nem volt képes a katonai kórház kezelni. "Pszichés alapon", hát persze. Amire kiderült (perverz kíváncsiságból megmutattam az eredeti sebésznek, aki ismét mellélőtt, végül 3:1 arányban leszavazták), és a műtőfolyosóra kerültem, utolért a hazai neurológia jóindulata: "nem műthető, mert csak abszolút indikációval blablabla". Utána lehetett várni a kizáródásra. A sebész meg rögtön beparázott, jajmilesz nemtudtamhogyilyenbeteg (csak 5x mondtam el), pedig magánkórházban esett az eset. Addig nem nyugodtam, amíg le nem írattam az ideggyógyásszal: a sérv abszolút indikáció, műtét után megfigyelésre befekvésre fogadna. És semmi rosszindulat vagy explicit tiltás nem volt a dologban. Világosak voltak az erőviszonyok. Most a későbbi rákmarkerek és egyéb vidám dolgok megjelenését hadd ne írjam le, mert már így is túl sokat kaparásztam. Csak magamban bízhatok, az orvosok tisztelt, de fizetett szolgáltató konzulensként funkcionálnak. Magamra vetek, ha tévedtem. Többek között ezért is fizetnek.
Johnny M. Walker 2010.10.26 23:55:42
@Dr. Morcz:

köszi, szerk. hiba:

Saját szememmel láttam a német professzor szobájában - az MR-venográfia kiértékelésekor - az agyi vénákból bokrokként (mintegy fordítva) "kinövő", (nyilvánvalóan) kialakulóban levő léziókat. Meggyőző volt.

Etika:

Mivel etikus akarok lenni, szóvá teszem, hogy sem önköltséges, sem finanszírozott kutatás keretében nem engedik Magyarországon vizsgálni. Vittem volna rá pénzt, nem kellett. Nem az intervenciós radiológusok érdektelenségén múlik, hanem egy maréknyi neurológus fundamentalizmusán.
(Azt sajna sehogy sem tudom elképzelni, hogy valamiféle becsületszobra attitűd miatt tiltják, ez egyszerűen nem pásszol a www.transparency.hu által közölt realista országtrenddel).

Ha holnap elmennél CCSVI-t diagnosztizálni, akkor felkopna az állad, mert 12000 paciens hamar elfogy. Egyébként nem értem, hogy a vénás dysfunctio diagnózisától miért kellene rosszul aludni. Azt kezelni köll, de lehet, hogy buta vagyok. Anyámnak dolgoztak is az összes széjjelment vénáján, igaz, nem egy SM diagnózis miatt. Hanem mert csak - kellett.

Az megint más téma, hogy a "Móricka elképzeli az agyi elfolyásokat" c. modell nem egyezik a Bernoulli-egyenlettel mög a kontinuitással. Hiába kérdeztem régről ismerős hő- és áramlástechnikában járatos modellező kutatót, hogy nézzük meg végeselemes módszerrel, mi lesz, ha eldugul egy gyűjtővéna. Megmondta, fölösleges pénzkidobás, hiszen mindketten tudjuk: egy feles szűkülettől MINDEN megváltozik. Hol van már az a fizikafelvételi, kedves neurológusok, ugye? Ahol mindegy, hogy az ellenállást a fogyasztó elé vagy mögé teszem be...

@Irise:

Ne haragudj, de egyszerűen fel nem foghatom, hogy molekulák középtávú tesztelésére alkalmazott kettős vak vizsgálatok már miért lennének összevethetők ismert problémák kezelésére bevált műtéti módszerekkel? Most meg kéne falsul műteni a delikvenst, hadd higgye, hogy megcsinálták? Tény ami tény, nem ez az első motívum, amikor nagyemberék előhúzzák a kalapból a duplán vak nyuszit, ezt elsütötték már a borrelia-fertőzéseknél, a D-vitaminra és az étrendi reformprogramokra is.

Ami meg azt illeti, a nagybötűs tudomány mit tud: ismeretes előtted, hogy az SM-gyógyszerek kutatásánál használatos állati modellnek (kísérletileg előidézett allergiás enkefalomielitisz) köze sincs a valós élteben az SM-nél megfigyelt dolgoknak? :-) A blogom mottóját Dr. Israel Steinertől kölcsönöztem. Kellemesen megrengető olvasmány, elmossa a balhiteket mint vörösiszap-tározó. Vicces látni, hogy olyasmit engedélyeznek a hatóságok, amiről halványlila gőzük sincs, hogyan hat....

www.direct-ms.org/pdf/ImmunologyMS/EAEcritque.pdf

Ajánlott irodalom még:

ccsvi.blog.hu/2010/10/04/dr_simka_legujabb_eredmenyei
A NICE (National Institute for Health and Clinical Excellence) egy angol független orvosi szervezet, mely ajánlásokat készít az angol egészségügy számára a különböző betegségek kezeléséről.A NICE bejelentette, hogy be kívánja vonni munkaprogramjába a CCSVI kezelést és az angol…..
Ashton Embry régóta foglalkozik SM-mel, és eddig is jellemző volt rá, hogy igyekezett mindig új nézőpontból vizsgálni a jelenséget. A CCSVI-ről írott cikkében összefoglalja, hogy szerinte mit jelentenek az eddig napvilágra került számok és hogyan lehet értelmezni azokat.Az…..
Johnny M. Walker 2010.10.27 13:41:46
Tessék megnézni az Israel Steiner-féle EAE-kritikát,

www.ohsukillsprimates.com/MS_NotWhatWeThink.htm

és a

www.direct-ms.org/pdf/ImmunologyMS/EAEcritque.pdf

(utóbb a forrásjegyzékben bizonyos Zivadinov R, Bakshi R. Role of MRI in multiple sclerosis I:
inflammation and lesions. Front Biosci 2004;9:665– 683)

Kicsi a világ, minden út összefut, árnyékból tralala... elõbb-utóbb. Csak ezek a fránya mesügék akarják még kifilézni a "false fis"-t.

:-)
Frissítve 2014.08.14 2014 Dr. David Hubbard neurológus mesél az FDA által jóváhagyott Hubbard Patient Registry -ről ami a CCSVI kezelésére lett létrehozva. A videó az ISNVD 2014 Konferencián lett rögzítve.       2010. 11. 14. A cikk frissítve dr. Hubbard első 50 SM…..
Johnny M. Walker 2010.09.20 00:06:54
A balhé akkor tör majd ki, amikor az egésznek a középtávú eredményességéről lesznek a biztosítók számára megbízható adatok. Pénzben és eredményességbe kifejezve, figyelemmel azokra, akikkel most egyáltalán nem kötnek szerződést az SM miatt, pedig egy pár ezer dolláros egyszeri kiadással hosszú távon perkáló, fizetőképesen problémamentes hálás kuncsaftok lehetnének. Vagy legalábbis olcsóbban kezelhetők - csak az USA-ban százezrekről van szó. Pláne, mert a prevalencia és incidencia nő - és a magam esetét alapul véve szerintem a CCSVI csupán a jéghegy csúcsa. Egy-két évtizeden belül kiderülhet, hogy olyan jéghegyé, aminek sokkal masszívabb csúcsait már évtizedek óta aktívan próbálták benyomni a szép, sima, fehér és perspektiviks zérószint alá. Pedig kicsiben és nagyban is mind okoznak érrendszeri elváltozásokat. Előjönnek a táplálkozási-bélrendszeri okok. Ott lesznek a D-vitamin hiány, amiről a magyar SM-közösséget még csak nem is tájékoztatták, nemhogy a gyógyításban bármilyen szerepet szánnának neki (holott a világ vezető gyógyszergyárainak évtizedek óta ismeretes faktor - csak sajnos nem védheti szabadalmi oltalom). Ott lesznek az igenis fertőző ám visszaszorítható patogének - amiket ignoráltak. És akkor majd megkérdezzük: önök, kedves vezérbirkák, miből éltek eddig?

A sztorihoz annyit tennék hozzá, hogy volt szerencsém a kilencvenes évek borreliákkal (kullancsbetegség) kapcsolatos sárdobálásai közepette látni, hogy a mikroba antibiotikumos kezelésének egyik esküdt ellensége miként megy alázatosan a terápia mikéntjéről érdeklődni a korábban simán lehülyézett kollégáihoz. Mivel azonban az SM-csoportnak csupán egy frakciója a mikrobás eredetű, nem lett folytatás, hiszen

OPERETTORSZÁGBAN MÉG SENKITŐL SEM HALLOTTAM ELÉG HANGOSAN MONDANI, HOGY "BOCSÁNAT, TÉVEDTÜNK".
Ez az exkluzív interjú Dr. Salvival Brooklynban 2010. július 26-án, a Downstate New York CCSVI szimpóziumon készült. Az interjú eredeti angol szövege itt olvasható el. Dr. Fabrizio Salvi elmondja, miképpen utasította el először a CCSVI-t, majd ezt követően Dr.…..
Johnny M. Walker 2010.09.15 08:47:46
@Elitebear: azt mondanám, hogy ebből sajnos még semmi sem következik - ugyanúgy nem, mint a léziók számából. Pánikszerűen el kellene kezdeni keresni az okot. Azért annyit javasolnék, hogy nyomass egy fél óránál nem korábban levett likvór mintára borrelia PCR-t, így akár 30% (harminc) esélyed van arra, hogy egy esetleges fertőzést kimutassál. A borreliák szeretik tönkrevágni ennyire látványosan az ereket. További lehetőség az allergiás enkefalomielitisz irány.

A CCSVI-t pedig kezelni kell, bár szerintem kevesebb betegnél ez mindennek az ősoka. Viszont ha rámhajtott egy kamion a lábunkra, nincs veszve semmi, ha lehessegetjük onnan.
Johnny M. Walker 2010.09.18 08:47:09
@Elitebear: bocs, elfelejtettem mondani, hogy meg kéne próbálni a Padma-28-at, most már így jó fél év személyes tapasztalat után amondó vagyok, hogy fölvettem a kötelezően ajánlott fakultatív bogyók listájára. Pont mert a PPSM-eseknél volt vele KETTŐSVAK (b+Samu) vizsgálat.

Bár az appendicitis operáció általi gyógyításának kettős vak vizsgálata még tényleg nem történt meg, türelmetlenül várom...
A CCSVI Alliance cikke, Haubert Péter fordítása.Az a hipotézis, hogy az SM-ben van egy érrendszeri faktor is, nem új gondolat. Ezt inkább alátámasztják 170 évre visszanyúló tudományos megfigyelések. Míg az SM autoimmun teóriái a jelenlegi SM kutatásokat uralják, az első…..
Johnny M. Walker 2010.08.14 12:22:18
Csókolom. Feltettem Ashton F. Embry áttekintő alapművét az újdonsült blogomra, nem-vénás történelmi adalékként. Az a vicces, hogy a vénás kapcsolatra azon a szálon, de más irányból magam is eljutottam (Embryről nem is beszélve, aki dönti bele a pénzt a CCSVI tanulmányokba), amott majd leírom, hogyan.

Egyébként az EAE (kísérleti enkefalomielitisz, "egérmodell") kiváló kritikája olvasható az alábbi (angol nyelvű) publikációban:
www.direct-ms.org/pdf/ImmunologyMS/EAEcritque.pdf. Nagyjából annyit összefoglalásképpen róla, hogy az EAE-nek és az SM-nek nem igazán sok köze van egymáshoz, teljesen más alapokon zajló történések figyelhetők meg. Ehhez képest felsorolja az alkalmazott terápiákat is. További érdekesség, hogy az EAE-nél terápiásan bevált PADMA-28-ra még akkor (2005-ben) nem írja, hogy az SM-nél bejönne. Azóta Lengyelországban primer progresszív esetekben, ráadásul kettős vak klinikai vizsgálattal bizonyítást nyert a javulás.