Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tijuanabrass (törölt)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az oldalkocsis motorok gyakori elnevezése a fogat. Találó, hisz a vonóerőt jelentő gép mellé szállításra alkalmas kocsit kapcsolnak – ma már nem túl praktikus, de évtizedekig sokak családi közlekedését jelentette. Az orosz katonák azonban visszanyúltak két évszázadot. A…..
tijuanabrass (törölt) 2010.11.23 15:20:37
@Zsoli: Mi van te hülye... Előkerültél?
Már megint BKV, már megint a metró sötét mélye, ahol kizárt, hogy bármi örömteli történjen az emberrel, általában. Névtelen levélírónk is "szokásosnak" nevezi a vele történteket, ami azt jelenti, hogy számára a tömegközlekedés igazi csendes háború. Legutóbb a…..
tijuanabrass (törölt) 2010.10.29 13:40:38
tijuanabrass (törölt) 2010.10.29 15:18:42
Ha valaki nem barlangban töltötte az elmúlt húsz évet, és még a rockzenét is kedveli, akkor biztos hallotta már Joe Satriani nevét. Az 1956-os születésű gitáros/zeneszerző/gitártanár játékával szólólemezei mellett kismillió helyen lehet találkozni, a műfajt megújító…..
tijuanabrass (törölt) 2010.10.28 22:13:55
1945. augusztus 6-án és 9-én az amerikai légierő atomcsapást mért Hiroshimára és Nagaszakira. A vélemények megoszlanak arról, hogy szükség volt-e az atomfegyver bevetésére, mindenesetre Japán csak augusztus 14-én kapitulált. Vajon mi zajlott le a hatalmon lévők fejében abban az…..
tijuanabrass (törölt) 2010.08.15 12:31:10
@antisystem: Teller tévedett. Ha ugyan és, ha egyáltalán elfogadható ez az opció. A hirosimai atombomba ugyanis egyáltalán nem volt tévedés. Abszolút átgondolt elhatározás volt. Ezt bizonyítja az elkészítését célzó, szinte kétségbeesett hajsza, egy olyan háborúvégi időszakban, amikor ezt már semmiféle hadászati szemponttal indokolni nem lehetett. Mivel e tényt pedig kétségbeesett és végtelenül átlátszó hazudozásokkal fedezni igazából szintén nem lehetett, ezért e hazudozások léte önmagában is bizonyítja az eredeti szándékot. Azt a szándékot, aminek lényegét, igen helyesen, ki is fejtetted az előbbiekben.

Az atombomba tehát azért lett ledobva, mert abban az utolsó pillanatban sikerült végül is elkészíteni, amikor, az USA szerencséjére, még hadiállapot is volt hozzá. De csak papíron! Mert valódi háború az már nem. És valljuk be, ez azért rém kínos... És úgy látszik, most már az is marad örökre.

Egyszerűen muszáj tehát a mai napig azt hazudni, hogy az atombombától lett vége a háborúnak, nehogy be kelljen ismerni, hogy valójában a háború rohamtempóban közelgő vége miatt lett egyáltalán atombomba.

(Szegény Bohr... Mit kínlódott, hogy ennek az ellenkezőjét elmagyarázza valahogy Heisenbergnek. Persze tökéletesen és abszolúte sikertelenül. Az ő fikcióra hangolt agyberendezkedésével a realitás világa teljességgel megközelíthetetlen volt.)