Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doctorjustice

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre! Funkciók! Úgy látszik, hogy az Aura utáni fejlesztések kezdenek célba érni, ugyanis a mai összeállítás több apró újdonságot is hoz. Ezek ugyan még nem könyvjelzőkezelő vagy szinkronizálás szintűek, de csak ebben az összeállításban több újdonság van, mint a…..
doctorjustice 2014.05.21 21:02:32
@- Cseresznye -: a gépedre telepített pepperflash plugint. Ha Chrome van fenn a gépeden, akkor ezt:PepperFlash\pepflashplayer.dll
Egyébként nálam konkrétan nem találta meg.

De, hogy igazán komoly dolgokról is beszélgessünk: azt gonddolom itt az ideje, hogy végleg tiszta vizet öntsünk a pohárba!
Nekomajin! Óriási tisztelettel Téged, mint a Desktop Team Blogon is nagy erőkkel, lelkesen közreműködő szakembert szólítlak meg és kérdetem (noha már egyszer megkérdeztelek)
Ez most komoly?!!
Tényleg ez az Opera hivatalos állásponja??!!
Idéznék a Desktop Team Blogról:
"Configurable gestures. We won't add it, because we believe it is too geeky feature.
Discover may be your source of news, but we won't add rss reader into the browser, because you can use a 3rd party website for it.
Bookmarks manager. What we know that some people love grouping and organizing their links, and go back to them. It does not mean we will make bookmarks manager from O12, Chrome or any other browser."
Engem az első és az utolsó bekezdés nyűgözött le. És ezt így bele a pofánkba! Döbbenet...
doctorjustice 2014.05.21 21:05:23
@doctorjustice: Egyébként név szerint ez a kedves fejlesztő bírta ezt lekommunikálni:
Zhenis Beisekov
A mai frissítés néhány bugfixen kívül egyetlen újdonságot hoz, ez viszont megérdemel egy külön bejegyzést. A mai naptól kezdve működik Windows alatt az úgynevezett csendes frissítés, vagyis amikor a böngésző megkerüli a Windows UAC védelmét. Ez a gyakorlatban azt jelenti,…..
doctorjustice 2014.04.04 22:31:30
Én vagyok az egyetlen, akinek baromira hiányoznak a definiálható egérgesztusok? Anno azért szerettem bele az Operába, mert nyilván sok egyébb tulajdonsága mellett a szabadon szerkeszthető egérmozdulatok teljesen egyedivé tették a böngészőt.Nem beszélve arról, hogy a felhasználói élmény így számomra teljesen más, mint anélkül. Összehasonlíthatatlanul kényelmesebb és gyorsabb így a böngészés, a navigáció.Jelenleg még azért használom a 20-as stabilt, mert a Super Gestures bővítmény kiválóan használható vele. Viszont az újonnan integrált Aura felületnek, illetve annak az - itt a fórumon teljesen mellőzött- eseménynek köszönhetően, miszerint az új Opera alapjait jelentő Chromium/Chrome kukázta a NPAPI-t, a 21-es ágtól kezdődően ez a bővítmény, de gyakorlatilag az összes Chrome Áruházas egérgesztusos bővítmény használhatatlan!
Csaresznye kommentjéhez kapcsolódóan kicsit én is úgy érzem, hogy az Opera úgy akar egyedibb lenni a többi Chromium forktól, hogy sok esetben még azt a (legalább is az én ígényeim szerinti)minimálisan elvárható tudást sem nyújtja, mint a többi Chromium alapokon felépített böngésző.Ha megnézzük pl. a Coolnovo, a Yandex és most a legújabb, a Desktop Team Blogon sokat citált 360 Browser is töb extra kényelmi funkciót kínál, hajazva a régi Operára.Egy dolog van még ami nekem hiányzik és a többi mind tudja: a jobb klikkes kontext menűben a "kép keresése Google segítségével".
doctorjustice 2014.04.05 00:25:47
@Nekomajin: Az "Almás" feelinggel kapcsolatban abszolút egyetértek veled. A letisztult, trendy felhasználói felülettel nincs is probléma, de azért nyilván várjuk a régi jó, vagy vadiúj teljesen egyedi Operás okosságokat is a fícsörök vonatkozásában!
Egyebekben köszi az infót+ a linket-
találtam is egyet, ha esetleg valakit érdekel:
addons.opera.com/hu/extensions/details/similar-image-search/?display=en
Teljesen jó
Emlékeim szerint ez az első ilyen jellegű videó a Magyar Operán, kéretik így tekinteni rá. A cél az volt, hogy egy videón keresztül "testközelből" mutassam be az új Opera telepítését és használatát, hogy némi képet alkothassanak róla azok is, akiknek nincs módjuk…..
doctorjustice 2013.06.07 20:42:05
@paulikg: Csak akkor tudsz profilt migráni
(importáni), ha a korábbi operád nem usb módban volt

@ZeGa: Nálam is ez volt, de gyorsítótár teljes ürítése és ujraindítás megoldja.

Egyébként meg hiába lehet a 12.15-ből importáni a keresőmotorokat, a POST lekérdezéseseket nem kezeli. Meg monjuk jó lenne, ha lenne rá opció, hogy a keresési találatokat új fülön nyissa meg
Az új Opera 12.11 előzetes (b1655) számos összeomlást okozó hibát orvosol. Talán furcsának hat, de sokak számára most az lenne a legjobb, ha az Opera 12.11 még egy (jó) ideig a fejlesztők gondos kezeiben maradna, ugyanis a különféle bugok és stabilitási gondok egyre több…..
doctorjustice 2012.11.10 15:52:13
Itt egy új előzetes. Javítottak néhány összeomlást és ideiglenesen kikapcsolták az SPDY használatot Turbo mellett. Ahogy az ismert hibáknál látható, a hardvergyorsítás elég instabil lett ezért a fejlesztők kérik, hogy mielőtt hibát jelentesz nézd meg kikapcsolt…..
doctorjustice 2012.09.21 18:35:48
@Mesmoryser: Itt konkrétan egyik videó sem indul el:tv2.hu/osszeeskuvok/videok/legfrissebb/
Változások listája (Desktop): DSK-365559 String cserélve "beta"-ról RC-re DSK-365499 Beépülő összeomlás utáni naplózás nem működött, "Naplófájl írási hiba" DSK-365421 Több sorba tördelés beállítása elveszett miután teljes képernyőre váltottunk DSK-365532 Nem…..
doctorjustice 2012.06.13 21:06:47
@Teddy Beer: Nemcsak fagyos, de omlósz is, ahhoz képest elvileg ez már a végleges
doctorjustice 2012.06.14 13:17:42
@weyland: a végleges egy borzalom. 8 év operázás után uninstall!
+1

Egyebekben, ha az volt a cél hogy az Operából egy európai Chrome-ot csináljanak, akkor még gratulálni sem tudok, mert ez még annak is szar!
A mai napra is jutott egy előzetes, bár csak apróbb csiszolásokat hozott. Változások listája (Core): CORE-46282 Drag and drop törölte az írásvédett form vezérlők tartalmát Változások listája (Desktop): DSK-363948 Folyamatsáv nagyobb dokumentumoknál és képeknél…..
doctorjustice 2012.05.25 21:14:54
@Dzsini: Nálam nem. Lövésem sincs hogy mi lehet, de a már az eggyel korábbi (b1429) előzete is ezt csinálta. Rendesen CC cleaner-rel kell törölni (windows 7 32 bites)
A mai Opera 12 előzetes egy rakás bugfixet hozott általános összeomlásokhoz, OOPP-hez, HWA-hoz és a skinekhez. A HWA használói örülhetnek, mert mostantól szebbek lettek a fontok és megjelent egy új Renderer beállítás az opera:config-ban, amely 1-re állítva DirectX, 0-ra…..
Na végre ez kellemes péntek. Duplán kellemes, mert az elkövetkezendő időszakban megkapjuk a sokak által várt HTML5 Drag and Drop támogatást is és végre a HTML5 videó sem zabálja majd a procit annyira, ahogy itt látható. Na de koncentráljunk a jelenlegi javításokra. Először…..
Közel 40 napos szünet után ma végre megkaptuk az idei év első 12.00 előzetesét. Az eltelt időhöz képest nagyon kevés változással, de legalább kaptunk egy olyan újítást, ami már sokan elég régóta vártak. Ez pedig nem más, mint mostantól értelmesebben priorizálja a history-t…..
doctorjustice 2012.01.28 12:32:56
Tegnap megjelent az Opera 10.61 végleges változata, amely teljesen megegyezik az RC3-mal. Mivel a kiadás több biztonsági hibát is javít, ezért a frissítés mindenkinek ajánlott. Frissíteni legegyszerűbben a Súgó > Frissítések keresése ponttal lehet, vagy töltsd le és telepítsd…..