Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bezmag

0 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a formában a náci vezető jogosult volt a magyar trónra, sőt fel is ajánlották neki a magyar koronát...
Bezmag 2021.10.22 12:42:39
@Első mohikán: nem kötözködés, de 2 a 33. hatványon: 8.589.934.592 azaz 8,6 Milliárd. Az több mint a ma élő összes ember. Sőt, a Földön az összes valaha élt ember száma 100 milliárd körül van - sokezer év alatt. Hogy lehet ez? Hogy hatalmas átfedések voltak adott egyén felmenői közt. Vszeg sokak felmenői közt vannak Árpádházi királyok, átlagemberek és királyi családokba főleg, pl. a brit királyi házban is van Árpádházi vér. De ennek kb. 6 generáció után nincs genetikai jelentősége, mondjuk köztem és II. Erzsébet közt nem sok genetikai hasonlóságot találnának.
Bezmag 2021.10.22 12:42:50
@Almandin: oké, különböztessünk meg egyenes, apai ági leszármazottat, meg női ágit, így igazad van. Az én II. Andrásig visszavezetett felmenőim közt voltak férfiak és nők is, akik összekapcsolnak vele. De úgy alakult, hogy a férfiág számít,
Bezmag 2021.10.22 12:42:55
@jaegtoer: na igen, de a tudományos konszenzus szerint a férfiág számít. Történelmileg így alakult.
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
Miközben az egész világ feszülten figyeli az Észak-Korea felől érkező híreket (már amennyi érkezik, ugye), van egy olyan kérdés is, ami nyilván nem a legfontosabb, de azért mégis érdekes: mi lesz a luxusiparral, ha tovább feszül (ne adj Isten, elpattan) a húr?..
Újabb hétfő, újabb Vakondok 4-werkfilm. (Tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát fogja feldolgozni, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Ezen a héten igazi nagykutya mond pár nagyon érdekeset: Rényi Gábor, a Novotrade egykori vezetője. A…..
Tavaly december 1-jével megszűnt az Elmű Nyrt., a szolgáltást pedig az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. vette át, mely az online világban a csodálatos elmuemaszenergiaszolgaltato.hu url-en lakozik. A fogyasztók a változásból elvileg nem vettek észre semmit., a gyakorlatban viszont könnyen…..
JogÁsz Síron túli hűség 2016.02.22 16:30:42
A megható cím ellenére senki se várjon valami romantikus történetet. Romantika ott van, ahol a hűség a sírig tart. Tudják, az ásó, kapa, nagyharang…, míg a halál el nem választ. De nem így van ez a kiváló, együttérző, kultúrált Magyar Telekomnál. Tudják, amelyiknek a szlogenje: „együtt veled”. És…..
Bezmag 2016.02.23 10:47:12
@realista615: Igen, 14 napon belül, irásban közölve.
A 14 nap elvileg az ÁSZF kihirdetésétől számit, nem tudom ezen belül vagyunk-e, de valszeg nem. Viszont a számlalevélben biztosan volt megfelelő tájékoztatás, azt kéne kikeresni.
Egészen bizarr történetet küldött MR, akinek állítólag a Generali visszamondta a biztosítását és visszafizette az utolsó negyedévet, amikor bejelentették, hogy pinceüzletüket elpusztította az esőzések után beömlött víz. Most megtörtént eset: érvényes szerződéssel…..
Ki gondolná, hogy a nyilvánvalóan túlárazott smsek minden elképzelést felülmúlóan vannak túlárazva? Eheti oknyomozó olvasónk adatait remélhetőleg a hozzáértők hamar korrigálják, mert biztos semmi nem ennyi, hanem még ennél is kevesebb egy sms igazi ára. Akárhogy is, az sms…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Bélabácsi nem fog késedelmi kamatot fizetni Cascója után, csak azért mert az ótépés Merkantil Bank évente azt hallucinálja, hogy megszűnt a szerződésük:Tisztelt merkantilbank,Köszönettel vettem értesítésüket, hogy értesülésük szerint a KXX-YYY frsz. gépkocsim casco…..
Bezmag 2011.09.08 15:17:46
@Eric_Cartman: véletlenül ismerem a poszt tolót. Szó sincs egyedi rendszámról...
Bezmag 2011.09.08 18:45:15
@isti77: Nem érted a lényeget.

Tavaly ugyanezt eljátszották, majd kiterheltek 800 forintot mert küldtek egy farok levelet. Majd még késedelmi kamatot is rászámoltak, pár forintot.

Bélabácsinak van humorérzéke és gesztust gyakorolt, hogy jelezte, ő nem küld számlát mert basszák az idejét, a nyomtatóját meg a postaköltségét.
Belsőség Halál a macskákra! 2011.08.27 17:30:00
Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők réme is ő, hatalmas, gyors és erős, nem lennék zsákmányállat a közelében. A kicsit Vikinek hívják, és bár még csak 9 hónapos, már most 23 kilós, csupa izom,…..
Bezmag 2011.08.28 01:16:15
@etruszk:
Igen, biztos van ilyen is meg a macskás néni archetipusa. Nálunk egy demokratikus együttélés van, és én vagyok a fönök, de mielött letorkolna valaki, tudom, nem ez a jellemző. (jó, azt nem mondtam, hogy a macskám kifejezetten intelligensnek tenyésztett orosz kék).
Bezmag 2011.08.28 01:17:23
@B.GY.:
Okay, akkor te is üdítő kivétel vagy, és respekt a mentett kutyákért!!
Bezmag 2011.08.28 01:44:38
@B.GY.:

Ez tényleg tiszteletreméltó! Egyéb vagyok kutyaellenes, de lakásban lakunk, ezért nem tartom a kutyatartást szerencsés ötletnek, mivel egy kutya szerintem kertes házba való.

Májusban egyébként vizet akartam tölteni a kocsim szélvédőmosójába, kinyitottam a fedelet, erre -nem volt használva a kocsi ké napja - egy nagyon álmos de cuki patkány nézett rám bambán. Azt se bántottam, csak elfröcsköltem a vízzel, elspurizott, a többit oldja meg ahogy tudja.
A repülés évszázados története tele van misztikus eseményekkel, különösnél-különösebb sorsokkal, s gyakran a vakszerencse dönt életről-halálról. Népszerű témája nemcsak a katasztrófairodalomnak/filmeknek, de a parapszichológiai "iparág" is sokszor rátalál.…..
Tisztelt Mt!   Sürgősen az önök, illetve olvasói segítségére volna szükségem, mert jövő keddig egyszerűen agyvérzést kapok. A helyzet az, hogy a múlt héten itthon voltam a szabadságom terhére, úgy gondoltam, hogy a hosszú hétvégével együtt végre rendesen ki tudom…..
Bezmag 2011.06.14 02:19:32
@attilahawks: Pontosan ez a normális. Remélem, azért elkérted a fizetésed pótlékkal terhelve / 2 perc :-DDDD

Elszakadva a jogtól, érdemes az életet és a munkát is normálisan megélni, diplomatikus kapcsolatokat kialakítani a munkáltatóval.

Amíg olyan munkakörben dolgoztam, este, hétvégén és szabadság alatt is néztem a céges mailjeim a telefonon (Blackberry), nem volt több napi 10 percnél, de érdekelt mi van, és esetleg van-e valami olyan, amire oda kell figyelni. A pihenésem nem zavarta, de tudtam, lesz hova visszamenni hétfőn vagy a szabi végén.
Egy kiszivárgott és a Reuters tudomására jutott, április 13-án kelt Európai Bizottság-i tervezet az Internet-szolgáltatókra (ISP - Internet Service Provider) hárítaná a "kalózkodás elleni harc" ellenőrző szerepét. Vagyis a szolgáltatónak folyamatosan figyelnie (Erről mi is jut…..
Bezmag 2011.05.27 00:03:55
@randomgenerator:

Elméletileg teljesen igazad van. A gyakorlat azonban mást mutat, nincs és nem is lesz ilyen szolgáltató (ha csak nem csinálsz egyet, vagy esetleg al kotmány aláiro álamfö.

Akarat sincs rá. A piacméret változatlanul probléma maradna, ha lenne egy ilyen összeurópai dolog, a magyar piac akkor se lenne kifejezetten érdekes neki. Megnézném az itteni szolgáltatók arcát, mint szólnának, milyen feltételekkel engednék fociba rúgni... és kannibalizálni a meglévő piacukat (és befektetéseiket).
Bezmag 2011.05.27 00:07:54
@Master_: A tényegk viszont azt mutatják, hogy a magyar IP tartományban a torrenttartalom 98%< (azaz több mint 98%-a) szerzői jogvédett filmtartalom, ennek kb. a 80%-a pedig friss, a nemzetközi forgalomba 3 hónapnál nem régebben kikerült film vagy sorozat.

A 2%> kisebb rész valóban Ubuntu linux meg saját videó.

Kérem, ne legyünk álszentek, ez reális sajnos.
Bezmag 2011.05.27 19:02:28
@al kotmány aláiro álamfö:

1., nem kicsi a pöcsöm.

Ezek szerint neked vannak ilyen problémáid és ezt próbálod túlkompenzálni. Gondolom, nehéz életed lehet, mész az utcán és az jár a fejedben, hogy a "járókelők tudják rólad hogy mikropéniszed van."

2., elárulnád a többi nickem, ugyanis egy darab nincs.

3., Igaz a mondás, nomen est omen. IQ-d megfelel névadódnak.
Édesanyám 85 évesen saját lakásában élt. Szellemileg teljesen friss volt, keresztrejtvényfejtéssel, olvasással és TV nézéssel kötötte le magát. A mozgás nehezen ment számára, fájtak az izületei. Mi, a gyerekei (én a lánya és a bátyám) segítettünk neki az élethez…..
Bezmag 2011.05.24 01:51:49
@Dr.laikus PhD:

Azért pontositunk, van kb. 3 millió nyugdíjas, kb. 2 millió kiskorú, és kb. összesen 2 millió ember nem dolgozik, ezek egy nagy része rokkant, esetleg képzetlen. Reálisan 1 millió plusz embert lehetne munkába állítani a hatalmas munkanélküliségi mutatók mellett.
Bezmag 2011.05.27 02:36:41
@Dr.laikus PhD: Azt én nem tudom, nem én igértem és én sem hiszem el - jelzem, mielött belémkötsz.

Álom az egész jelen állás szerint.
Bezmag 2011.05.27 02:37:24
@mákonya: Bocs, ezt nem értem miért tőlem kérdezed vagy nekem mondod.
Néhány érdekes információ, amit eddig talán nem tudtál a Facebookról.Nagyításért kattints a képre!..
Ezért igazán kár volt hazudozni... *** Választások előtt egy párt nem szokott megszorításokkal kampányolni. Magyarországon semmiképpen nem. Itt választást nyerni mással nem lehet, mint ha az ember semmiféle megszorításról nem beszél, és ígérget. Ha ez hazugság - márpedig…..
Bezmag 2011.05.12 02:12:22
Tiszteletem! Szomorú eset kapcsán írok Önöknek, ami mély nyomott hagyott bennem és egész családomban. Ha valaki hirtelen elveszíti az édesapját, ráadásul vélhetőleg mások hibájából, az a miértekre keresi a választ és nem tud nyugodni, ameddig meg nem találja ezeket a…..
Bezmag 2011.04.09 19:04:00
@Máгia:

Egyetértek. Nem volt könnyű döntés, én is ott gondolkodtam 20-25 percet mert az anginás roham jött, tartott pár percig és magától elmúlt. De azt azonnal tudtam, hogy ilyet még nem éreztem sose korábban és gyorsan utána is olvastam a tüneteknek :-).

Felhívtam egy orvos rokonom is azonnal, ő is azonnal anginás rohamra gyanakodott, akkor döntöttem el, ezzel nem viccelünk.

A kórházban egy szobatársam hasonlóan járt mint az elhunyt úr, melóból hazament, ott még rosszabbul lett, akkor már kétszer kellett kiütniük a mentősöknek. Pedig nem hazamenni kellett volna, hanem mentőt hívni gyorsan, kész csoda, hogy igy is túlélte.

Egyébként az EKG.ról jut eszembe, hajlamos vagyok laikusként azt gondolni, a jó EKG még nem jelent semmit, csak a rossz EKG-t lehet alapul venni. Nekem hatalmas mázlim volt, egyszerre látszott a hatalmas vérnyomáskiugrás és az ST eleváció.
Deutsch Tamás minden hazai médiamegjelenése igazi csemege. Egyrészt olyan érzése van az embernek, hogy a Fidesz legkeményebb részébe néha visszatér az élet némi Viagra hatására, másrészt meg elszenvedi a vérbőséget okozó szerek tünetét: nehezen és lassan ébred. No, de ha…..
Kiss Norbert a KEH Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője. Az esztergomi ferences gimnáziumban végzett, harmincas éveiben jár. Kamaszkorában kosárlabdázott, majd sportdiplomáciai pályára készült, így került kapcsolatba a Magyar Olimpiai Bizottságot 1989 óta irányító…..
Tegnap este belenéztem a Megasztárba, gondoltam már csak négyen vannak, ők már biztos tudnak énekelni, Eszenyi aktuális maskaráján meg legalább röhöghetek egy jót. Jó döntés volt, a műsor alatt ugyanis belefutottam a mostanában erősen gondozatlan bulvárvonalunk abszolút ezévi…..