Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T-101

0 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A határon túli és az anyaországi cégek kölcsönös egymásnak tartozásairól idén is állami ünnepségen emlékeztek meg. A fővárosi cégbíróság épületénél Simicska Lajos és Demján Sándor közösen koszorúzta meg az Ismeretlen Magyar Alvállalkozó szobrát. A Nemzeti Adó-…..
T-101 2012.06.05 19:00:20
@Lencsés István: "A késés meg a tartozás nem ugyanaz ...." LOL. Akkor adj nekem kölcsön légyszi' 10 millát 1 hónapra! De aztán ne mondd 5 év múlva, hogy TARTOZOM Neked. Csak kések...
Nem kerül ki a büntető törvénykönyvből a vörös csillag mint önkényuralmi jelkép. Ezt Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mondta pénteken Várpalotán, az 1952-es várpalotai kitelepítések 60. évfordulója alkalmából rendezett…..
T-101 2012.06.02 21:08:53
@qwertzu:

Lássuk akkor:

Tudom ajánlani pl. Joseph J. Carr : Megtört kereszt (Bp. 1993.) könyvét. Ebben eléggé részletesen le van írva, hol és milyen népek használták a szvasztika eredeti formáját, mely a legtöbb kultúrában a jót, az igazságot jelképezte és valószínűleg azért balra forgó, mert a nap is így forog.
A náci zászló eredeti tervében is az ősi szvasztika balra tört típusa (az ún. szinisztrogirát) szerepelt, ezt Dr. Friedrich Krohn tervezte. Ezen Hitler tudatosan fordította meg a szvasztikát balra törő szárú változatára (dextrogirát), mely a gonoszságot, sötétséget és a fekete mágiát jelképezi. Ezt Hitlernek Georg Lanz von Liebenfels hatása alá kerülése eredményezte, aki kastélyára vonta fel ezt a lobogót (ebben a szinisztrogirát szerepelt), otthonában megalakítva az Új Templomos Lovagok Rendje szervezetét. A Thule Társaság (okkultizmussal foglalkoztak) már a nácizmus kialakulása előtt is használta a jelet és 1919-ben a kommunista kormány megdöntésére Berlinbe benovuló magánhadsereg (Rudolf Hess későbbi náci okkultista vezérrel a soraiban) szintén ezt a jelet (szinisztrogirát) használta. Tehát ez még a náci hadsereg és a náci állam megalakulása előtt történt, sőt a szinisztrogirát változat a náci párt jelvénye volt. Hitler ezek után már teljesen tudatosan használta fel a megfordított szvasztikát (dextrogirát forma) saját céljaira.

Ne csak pár képet nézz meg a Wikin igazad bizonyítására!

Egyébként messze nem ez volt a hozzászólásom fő mondanivalója. Az nem tűnt fel?
T-101 2012.06.02 21:38:04
@Max val Birca: "A kereszt jegyében nagyon kevés ember halt meg,..." :DD

"...de ez teljesen irreveláns (sic) egyébként a téma szempontjából." Nos, szerintem nem az. A téma: milyen jelentést hordozhat egy jelkép, ezáltal vállalható-e, viselete mit vált ki az emberekből. A vörös csillag - ha a kommunizmus jelképeként fogom fel - magát (az egyébként nemes) eszmét jelképezi: (tudod: minden ember egyenlő, a megtermelt javakból szükségletei szerint részesül, stb, stb.). Az, hogy elvetemült gazemberek e jelkép nevében mennyi borzalmat követtek el, arról a csillag "ugyanúgy nem tehet", mint a katolikus kereszt az ő nevében kifolyt tengernyi vérről.

Viszont Hitler dextrogirátja eleve a gonoszságra, fajok, nemzetek kiirtására "rendeltetett". (Forrás: Adolf Hitler: Mein Kampf) Humánus ember számára ezért nem lesz soha vállalható.

Másképp: ha keresztet akasztok a nyakamba, a keresztény eszmét vállalom fel, nem pedig azt, hogy kurva jó, hogy a keresztesek mennyi arabot, zsidót, stb kaszaboltak le, vagy hogy egy vallási fanatikus hány embert lőtt agyon. Ha csillagot, akkor vagy a proli mivoltommal kérkedek :-), vagy a kommunizmus, mint eszme hozzám közel állását vallom meg (és nem Dzsugasvili, vagy az AVH rémtetteit éltetem). Ha viszont szvasztika a nyaknehezékem, akkor az üzenet elég egyértelmű: zsidók, cigányok, arabok, buzik, MAGYAROK (igen, mivel nem kifejezett hitleri értelemben vett "árja nép" vagyunk!), stb., stb. népek LE VELETEK!
T-101 2012.06.02 23:23:44
@Max val Birca: Marx úgy gondolta, hogy a kommunizmus a leggazdagabb ország(ok)ban fog, mintegy "magától", békés átmenettel kialakulni. Ahol már olyan bőség és jólét lesz, hogy fokozatosan megszűnik a pénz, a magántulajdon. Hol van ebben az erőszak?

Azt Lenin vitte az ideológiába.

Marx tévedett? Igen is, meg nem is. Azt tanultuk, hogy Marx ideológiájával ellentétben a "legszegényebb", legelnyomottabb Oroszországban jött létre először a kommunizmus. De őszintén: az VALÓBAN kommunizmus volt? SEMMI köze nem volt hozzá. Csupán elzavarták a cárt és lett helyette vörösterror... Proletár DIKTATÚRA, emlékszel? Tehát MÉG nem volt SEHOL színtiszta kommunizmus. Magukat annak aposztrofáló diktátorok voltak csupán és az ő elnyomó rendszereik.

(Vagyis Marxnak még akár igaza is lehet. Talán egyszer, egy messzi-messzi galaxisban, a totális jólét birodalmában, emberek helyett robotokkal megvalósulhat... :) )

Tehát a kommunizmus - önmagában - nem emberellenes ideológia és VAN pozitív üzenete (amennyiben pl. az egyenlőséget annak tekinthetjük).

A párhuzamom JELKÉPEKRE és a nevükben elkövetett gaztettekre, nem pedig IDEOLÓGIÁKRA vonatkozott. Szerintem helyes.
A második nemzeti konzultáció okán mi is indokoltnak éreztük, hogy elbeszélgessünk az olvasóinkkal. Csak pár percet rabolunk az idejéből! A válaszokért küldjük a lefüggönyözött autókat, nem kell postára adni. Vannak, akik szerint az új konzultációs kérdésekre csak…..
Júliustól negyedévente ellenőrzik majd a cukorbetegek szénhidrátfogyasztását, s aki nem tartja be az előírt diétát, az nem kaphat a korszerűbb gyógyszerből. Első ránézésre akár logikusnak is tűnhet a rendelkezés, de nem csak ésszerűtlen, hanem etikai szempontból is aggályos...
T-101 2012.05.10 20:27:06
@Trompf: "Mert az maga a megtestesült Diktatúra !"

Az egyetlen igaz mondatod.

Remélem 2014-ben örökre eltűnnek az "urak" a süllyesztőben (ha lehet kérni, inkább még előbb...).

Már most közlöm: arra a pártra fogok szavazni, amely magára nézve kötelező érvénnyel deklarálja, hogy MINDEN, a fidesz által hozott törvényt visszamenőleges hatállyal megsemmisít, az azokat kiagyalókat bíróság elé állítja. Nehéz lesz? Leszarom. Csak tegye.

Nyomorult gazemberek.
A 264 oldalas pdf-t még nem tudtam átrágni, de a lényeg amúgy is az utolsó 5 oldalon van."Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetésebiztosítja. Az intézkedések kialakításakor a Kormány nagy hangsúlyt helyez…..
Tisztelt Miniszterelnök úr!A minap Ön Jávor Benedek úrhoz címzett nyílt levelet tett közzé, amelyben egyebek mellett azt veti az Önökkel együttműködni nem kívánó frakcióvezető szemére, hogy erkölcsi alapon utasítja el az ellenzéki összefogást, s nyilvánvalóvá teszi, hogy…..
T-101 2012.02.02 18:21:20
Néhány kiragadott részlet az Őszödi Beszédből, mely számomra elfogadhatatlanná teszi a fenti blog tartalmát.

"Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat."

"Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni."

"Semmihez nem ragaszkodom. Úgy nem igaz, hogy én ahhoz ragaszkodom, hogy van egy valami a fejemben, hogy annak kell lenni az egészségügyben, annak kell lenni a …. Dehogy. Én ezeket a beszélgetéseket szervezem, mediálom, nyitom ki a pasikat, hogy mondják el, hogy mi van bennünk. Nem diktálom. Nem igaz. Ha diktálom, akkor, amikor le akarnak lassulni és nem akarnak megállapodni, hogy gyerünk, a hétszázát neki. Ezt tartom a dolgomnak. És ha megállapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak. Nem arról szól, hogy nekem van egy Á-tól Z-ig megírt forgatókönyvem Magyarországra és azt mondom, hogy ki fogom belőletek verni. Egy francot! Van Á-tól Z-ig forgatókönyvem, hogy hogyan lehet a szocialistákban ott lévő hihetetlen energiát arra fölhasználni, hogy az országot megváltoztassák, hogy tegyék már bele, hogy legyenek már úrrá végre a kishitűségükön, meg a régi igazságaikon. Arra van. Aztán amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni."

"És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatás, kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány. Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye, az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől."

Most őszintén: ezek vállalhatatlan szavak? A patás ördögé?
Tegnap Bogáncs leírta az ő verzióját, mely szerint több, mint százezren voltak a kormány melletti tüntetésen, most leírom az enyémet, mely meglepő eredményt hoz: senki nem volt ott!   Eleve, nézzétek meg az Index tudósítását, mely szerint százezren voltak. Nos, az Index,…..
T-101 2012.01.23 17:10:33
@Gatinho: "gyerekek, jó olvasni a ballibsi trollok ijedt szűkölését.

bizony sokan voltak és bizony nem fizettek senkinek, hogy ott legyen."

Bizony, tényleg nem. Miként azt tegnap egy másik hozzászólásomban leírtam: van ebben az országban elég idióta ingyen is...
T-101 2012.01.23 17:17:46
@Kono: "Már mástól is kérdeztem, de csak csendben álltak:
Tudsz mutatni értelmes alternatívát?"

Mondok én: a hibbant Jobbikosok kivételével BÁRKI jobb ezeknél. Bizony, még a szocik is az összes aljasságukkal.
“Emberemlékezet óta nem volt példa ilyen megmozdulásra” – harsogja a Magyar Nemzet online címoldala. Hm. Ezek szerint elég rövidnek tartja a kormánypárti lap a zemberek emlékezetét: alig pár hete volt egy hasonló ellenzéki megmozdulás az Opera előtt. Azt persze…..
T-101 2012.01.22 16:48:27
@Hóember: "És még egyet: a tegnapi irdatlan tömeget nem az elégedettség, meg a napipénz vitte az utcára, hanem ti magatok: a sok nagy mellényes, cinikus, fennhéjázó poszt meg HSZ, ami rengeteg nem is feltétlen kormánypárti, de jóérzésű ember szemét csípi, joggal."

Ember! Fiatalt nem is láttam a menetelők között. Ne mondd már, hogy a felvonult korosztály netes blogokat, posztokat olvas! Max "elfogulatlan" Echo-t, meg HírTV-t (meg M1-et, M2-őt, Dunát, stb.) néz. Ott megmondták a frankót, veszélyben a haza, meg a mi viktorunk, hát nosza, gyertek! (Én nem állítom, hogy pénzért mentek, van elég idióta ingyen is...)

Sz'al kinn volt Rózsadomb (megköszönni a végtörlesztést, a felső adókulcs eltörlését, meg, hogy a palántának könnyebb lesz bejutni a Közgázra), a megingathatatlan "vasmag", akik akkor is kiállnának viki mellett, ha lemészárolná egy metrószerelvény utasait, meg Erdély megvezetett része. (Viktor ugyanis megvezet Benneteket Kedves Erdélyiek. Nem Ti érdeklitek őt, hanem a szavazatotok. Erre megy ki a játék. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy mi, itt élők SEM érdekeljük őt.)
Felbujtóként elkövetett intellektuális közokirat-hamisításért vagy csalásért felelhet az a bolgár szakember, akiről Schmitt Pál doktori disszertációját másolta. „Az anyag kiemelkedő színvonalával, témaválasztásával és francia nyelvűségével vette rá a…..
Nemzeti Agyhalál NEM MENŐ. 2012.01.12 17:23:00
Csak hogy el ne felejtsem, összeírom magamnak azokat a dolgokat, amik miatt már rég el kellett volna zavarni a bánatba a jelenlegi kormányt, és amiért garantált, hogy soha többet nem szavazok rájuk. (Nem mintha az előző garnitúrát jobban szerettük volna.) A kétharmados…..
Varánusz Fidesz: kéne egy tömeg! 2012.01.10 10:57:58
Nem jó ma Fideszesnek lenni Magyarországon. Orbán Viktor teljesítménye szégyenteles, a gazdasági elkúrás mértéke meghaladja a Gyurcsány kormányét, a demokrácia deficittől úgy megfagyott körülöttünk a levegő, hogy lassan az utcákat is fűteni kell, mert beköszönt a…..
Varánusz Térdre imához, Viktor! 2012.01.07 05:39:00
Remélem egyszer Kedves Vezetőnk megírja a memoárját. Őszintén kíváncsi vagyok: milyen érzés lehet egyedül a világ ellen lenni? Milyen érzés, hogy nem tudod úgy kinyitni az ablakot, hogy a csulapermet ne hulljon az arcodba? Te vagy minden címlapon, veled foglalkozik a világ,…..
A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény Unió elé kerülő legújabb szövegtervezete már Magyar Nemzeti Sperma- és Jegybankot említ. „A folyószámlát eztán szó szerint kell érteni” – említi a törvényjavaslat preambuluma, egyúttal leporolva a régi viccet is:…..
Az Operaház névadással, Kerényi Imre pedig „Obrán Viktor kijövetele” címmel örökítteti meg olajfestményen a miniszterelnök távozását az Operából.  Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója, az épület hátsó kijáratát január 4-től „Orbán Viktor…..
T-101 2012.01.04 17:47:05
@wagem: Ahogy mondani szokták: nekem egy alapos fogmosás, de a Te Fletódnak annyi...
T-101 2012.01.04 18:28:48
@wagem: Te írtad: Fletónak nevezed. Vagyis becézed, ergó kicsi pöcs. Nekem meg nagy pofám van, haver. Asszem kettőnk közül Te fogsz szarabbul járni...
T-101 2012.01.04 18:47:19
@wagem: Nem figyelsz rám. Pont, hogy fogazok! (Felizgattál, mint egy kéthetes relax-tanfolyam.)

Na csá kisköcsög, kapcs ford.
Varánusz Fuss, Viktor, fuss! 2012.01.03 05:15:48
"Életem legkínosabb másnapja: fölébredek és nem találom a köztársaságomat."Ez a transzparens felirat fejezte ki legfrappánsabban azt, amit tegnap az Andrássyn fagyoskodva éreztünk. Mennyien voltunk? Fogalmam sincs, és őszintén szólva a pontos szám nem is…..
Mert ugye egy kép többet mond ezer szónál. Két kép meg még annál is többet. MTV Híradó fél nyolc vs RTL Klub Híradó fél hét. Az MTV vagy egy másik tüntetésen járt, egy másik Operaház előtt, egy másik tér-idő kontinuumban, vagy inkább a köztévé pár sarokkal elvétette a…..
T-101 2012.01.03 17:58:15
@Trompf: "Orbánnak nem gazdasági problémái vannak..."

Te meg sürgősen cserélj erősebb szemüvegre!

Ha Neked nem utal súlyos gazdasági bajokra a nyugdíjak "államosítása", a 27%-os ÁFA kulcs, a soha nem látott CDS-felár, a 10% feletti állampapír-kamatláb (ami így sem kell a kutyának se), a "kipaterolt" IMF egy hét múlva történt visszasírása, a magáncégeknek előírt bérkompenzáció, a 440 forintos gázolaj, a 260 forintos CHF, egyáltalán, hogy az államcsőd már a szomszéd utcában van; ugyanakkor stadionokra tervezett milliárdok, értelmetlen MOL-részvény vásárlás, egykulcsosnak mondott többkulcsos SZJA, az MNB valutatartalékának tervezett felélése - nos akkor nem tudom orbánnak milyen problémái vannak. (De sejtem...)

Az örökség: ökörség. Meddig akartok még erre hivatkozni? A saját balfasz (tulajdonképpen dilettáns) gazdaságpolitikájukat nyögik az urak. (S velük sajnos mi is...)
T-101 2012.01.03 18:10:33
@2llkedő: Kommentemben a "(De sejtem...)" kifejezéssel az Általad jelzett mentális problémára igyekeztem célozni... ;-)
T-101 2012.01.03 18:17:55
@2llkedő: Minden sejtem érzi, hogy így van...
Barroso levele után most Hillary Clinton levele is megjelent, teljes terjedelmében. Nagy a levélforgalom Orbánnál mostanában ... "Kounalakis nagykövet és mások a Külügyminisztériumban azóta is aggodalmukat fejezték ki, mindig a barátság szellemében, és bízva abban, hogy…..
T-101 2011.12.30 15:21:34
@vitézy: Figyelsz Te egyáltalán? Nézd már meg mit művel a fideszed! Ha Te ezt helyesled, akkor ugyanolyan szar ember vagy, mint ők!
A kétharmad nemcsak lehetőség, hanem hatalmas tehertétel is, és nagy kihívás az egyharmadnak - Csizmadia Ervin politológus évértékelője. Csizmadia szerint a kétharmad „magával is vitatkozik”, ezért meglátása szerint belátható időn belül a Fidesz osztódhat egy…..
T-101 2011.12.29 19:12:52
@tillatu: Én inkább úgy látom, egy jó csomó tűzoltó, rendőr, katona, pedagógus, orvos, diák, stb tömörült egységbe egy diktatórikus kormány ellen. Ne tréfálj, legtöbbjük azt se tudja, mit jelent az, hogy szabadkőműves.
T-101 2011.12.29 19:29:05
@tillatu: Fentebb megvádoltak, hogy örülnék a Jobbik győzelmének. Erre írtam, hogy nem, inkább örülnék a Szolidaritás párttá alakulásának. Te meg jössz a szabadkőművesekkel. Erre válaszoltam azt, amit. Tehát miért is beszélek másról "mint Ti"?

Vagy más megközelítésben:

Itt a fele társaság szerint kurva jó minden, amit Viktor csinál, ez maga a demokrácia, meg a Nagy Függetlenségi Háború. A másik fele meg (magam is) nem ért ezzel egyet. Ilyen egyszerű.
T-101 2011.12.29 19:37:06
@Balt: Látod? Azóta volt pénzügyminiszter, mégsem vezette be. Rájött, hogy baromság. Vagyis képes a hibái felismerésére. Ellentétben a Viktor-Szétnézek gazdasági sámánokkal.

Ha az egész világ jelzi, hogy itt valami nem okés, nem kéne egy picit magukba nézni?
A pénteki nagy parlamenti ralliban a Fidesz-frakció elfogadta az egyik  olyan sarkalatos törvényt (az egykulcsos szja bebetonozását tartalmazó gazdasági stabilitásról szóló törvényt), amelynek visszavonása az IMF-fel és az EU-val folyó tárgyalások megkezdésének feltétele…..
T-101 2011.12.26 12:31:34
@Counter: "Na most a felosztó-kirovónál kevés igazságtalanabb és megbízhatatlanabb rendszer van."

Csak a mostani kifosztó-elb@szó...
  Történetének talán legabszurdabb napján van túl a modern magyar demokrácia. Annyi hajmeresztő dolog fért bele a magyar közélet egyetlen napjába, mint máskor egész decemberébe sem. Az igazság az, hogy nem gondoltuk volna, hogy az LMP új ellenállásából a…..
T-101 2011.12.24 14:29:30
@miro1: Miként az éppen a Parlamentben a Te (és a mi) jogainkat megnyirbáló (mit megnyirbáló, megszüntető) kormánypárti (magukat egyébként keresztényként definiáló) politikusainkat sem különösebben érdekelte, hogy karácsony van...