Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tikk

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki szingli Felnőni macerás 2020.06.05 12:30:00
Kicsit háttérbe szorultak korunk egyéb problémái, mióta beléptünk a 2020-as évbe és minden a feje tetejére állt, de attól még nem szűntek meg. Az egyik, amellyel olyan sok fiatal és fiatalt nevelő szülő, illetve nagyszülő találkozik, az az, hogy manapság a huszonévesek nagy része nem igazán siet…..
Kínában már most látszik, hogy sokan szeretnének szabadulni a házasságukból. Rengeteg válópert kezdeményeztek, de ez a tendencia már a járvány előtt is jellemző volt: egyre többen döntöttek úgy az utóbbi években, hogy elég a hagyományos nemi szerepekből és az áldozatvállalásból, inkább kiszállnak a…..
Amikor az ember már huzamosabb ideje külföldön él, hajlamos rácsodálkozni bizonyos magyarországi dolgokra, amit az otthoniak talán már észre sem vesznek, vagy csak megvonják a vállukat, annyira természetesnek tűnnek. Bogdán jó harminc éve választotta az Egyesült Államokat, de azért rendszeresen…..
tikk 2019.11.15 06:32:58
@sZulamith: Nagyon rossz. Bűn édes , mindegyik ugyanolyan ízű.
Múltkor direkt kiváló fagyizókat kerestem San Franciscoban Yelpen .
Nagy csalodas lett a vége.
Amúgy az átlag éttermek , retkesek , igénytelenek, legalábbis itt ahol mi élûnk.
Mondjuk otthon ha a szamosban ehetek egy diófagyit az a csúcs nekem.
Van az úgy, hogy az ember lánya, fia, és unokája elmennek egy rendezvényre… ahol fotó is készül. Az ember lánya megnézi a fotót, mosolyog, tetszik neki, de valami nem stimmel. „Olyan fáradt vagyok a képen…” - gondolja. Aztán a kép beég az agyába. Nem bír szabadulni tőle. Már nem is kell ránéznie,…..
tikk 2019.10.01 16:15:55
@masszazsinfo.hu: Mi elvittük ozorára a 6 hônaposunkat magunkkal, mert mi már igy vagyunk egy egèsz , nem volt kérdés , remek nappali programok , éjjel pihi , mert a gyerekes lét most ezt kivánja meg.
  Nemrégiben jelent meg az Indexen az a cikk, amely a Spanyolországban működő apai gyes folyományait elemzi. A fizetett szülési szabadságot tizenkét éve vezették be a férfiak számára, jelenleg öt hetes időintervallumról van szó és a spanyol apák többsége él is e lehetőséggel. A Barcelonai Egyetem…..
tikk 2019.09.24 06:36:03
@G. Nagy László: Na meg az usában pénz mellé adnak 8 ! hét apaszabadságot némely munkahelyen.
Van ahol 12 hét!
Nekem mindkét gyerek születésénél kapott a férjem, egy éven belül amúgy ki kell venni, különben bukod.
Többet ér mint bármi pénz amikor épp családot csinálsz magad köré.
                       „Nem csaltam meg, nekem a többi nő idegen, sosem voltam áruló kapcsolatban. Azt hittem, ami köztünk van, egy életre szól” - Amikor egy házasságban az egyik fél hirtelen megváltozik és már nem lehet vele beszélni, hiába szereted őt, valamit lépni kell, ha nem akarsz idegileg…..
tikk 2019.09.06 21:04:08
@Bakter Anyósa: hát az ilyen nő a balfasz aki hozzámegy egy csak félig jó? nem is értem férfihez, aztán mikor már minden eldőlt, gyerekük is van akkor kezd mérlegelgetni.
Ez a női balfaszság netovábbja.
Gyermeket várni mindenhol öröm, a terhesgondozás rendszere és a kórházi ellátás azonban sokban eltérhet egymástól. Mint a mai posztból kiderül, akár még adott országon belül is. Ma Kanadába látogatunk, ahonnan Laci felesége írta meg élményeit, ami különösen érdekes azért, mert három gyermekük közül…..
tikk 2019.02.21 22:51:05
@_Luthien_: Igen, igy van ahogy irod.
En usaban fogok szulni egy honap mulva , ez a masodik szülésem.
12 heten volt genetikai szürés vérből, 20 heten anatomiai ultrahang, slussz.
Ha 20 . heten minden anatomiai parameter megfelelő , akkor mar visszafejlődni nem fog a kisember.
Plusz ahogy nekem a doki elmagyarázta, ebben az időkapuban tudják legpontosabban a szűréseket végezni, ezért is van tol_ ig időintervallum.
Később is lehet ultrahangozni, meg mindent ha esetleg vmit figyelemnel kell kisérni, de nincs olyan pontos diagnosztikai jelentősége.
Nem csak itt a blogon, de a szakirodalomban is meglehetősen kevés szó esik azokról a szülőkről, akik gyermekei külföldön próbálnak meg boldogulni. Pedig a felnőtt gyerekek határátkelővé válása sokszor vezethet a szülők társas elszigetelődéséhez, ráadásul az idősek…..
Kedves Hildaságok! Olvastam a bejegyzésed. Olvastam, és minden bicska kinyílt a zsebemben. Több ismerősöm megosztotta a napokban, sokan egyetértéssel, látom, lassan 80 ezren olvasták soraid, és 27 ezren kedvelték. Rettenetes számok, annak tükrében, hogy milyen felháborítóan ostoba dolgokat…..
Kockázatok és mellékhatások ugye nem csak a gyógyszerek esetében jelentkezhetnek, hanem határátkeléskor is. Persze nem feltétlenül kell mindent halálosan komolyan venni, ami az alábbiakban következik, de azért Ash pontjai között akad pár elgondolkodtató...
tikk 2018.12.08 22:15:29
@Bredpitt Monika: Nem tudom , két gyereket szültem itt Kaliforniában, csak azért irom ezt , mert ezen aprpóból vettem igénybe orvost meg kórházat, és megdöbbentem magyarként hogy egy nagy fehér istennel sem találkoztam, csak hivatását segítő szakmának megélő orvossal.
Mindannyiunknak megvannak a magunk kis szokásai, ezek nagy részét gyermekkorunkból hozzuk magunkkal. A szűkebb (család) és a tágabb (ország) környezet is sokban hozzájárul ahhoz, miként viselkedünk a mindennapokban. Aztán amikor külföldre költözve új környezetbe kerülünk, akkor bizonyos szokásokat…..
tikk 2018.11.07 18:08:43
@gabors: én nem számitok kaja szempontbol, falusi lány vagyok, kb sok mindent megtermelnek szüleim most is maguknak , gyümölcsön át a húsig .
Ha itthon vagyok csak eszek, eszek , plusz két kiló minden alkalom.
Viccet félretéve , nekem sokat kellett usában kutatnom hogy jó ízű alapanyagból tudjak főzni.
Pl almáról teljesen lemondtam.
Semmi baj ugy vagyok h pl az ananász , narancs nagyon finom, persze mert honos.
Szóval nem fáj , mert minden gyümölcsöt szeretek.
tikk 2018.11.08 09:26:56
@gabors: sajnos nekem kertem nincs, nem olyan helyen élünk.
Bár pár tő paradicsom igy is van.
tikk 2018.11.08 09:27:00
@Zsuzsi65: Mi San Francisco bay areaban élünk.
Munkahelyhez közel ritkán találni olyan házat ahol kertet lehetne művelni, pedig nagyon szeretném.
Azért néhány zöldségem igy is van minden évben.
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
A címet nyilván nem kell teljesen komolyan venni, bár aki külföldön élve átélt már egy-egy nagyobb „barát-cunamit”, annak alighanem ismerős az érzés. Mert más azért napokig összezárva lenni, mint összefutni pár órára egy vacsorára, még akkor is, ha nagyon várjuk őket.…..
A legutóbbi, „Az asszony meghülyült vagy megváltozott?” című bejegyzés igen nagy port kavart itt, a blogon. A számtalan, felfokozott érzelmi töltetű hozzászólás is jól mutatja, hogy milyen fontos, sokakat érintő problémakörről van szó, amiről szükséges beszélni.  Egy gyermek születése egy gyönyörű,…..
Azt hiszem minden fiús apa komoly dilemmája, hogy mikor, mennyire és legfőképpen hogyan beszéljen gyermekének a nőkről, a szerelemről, a párkapcsolati dinamikákról. Egyáltalán van-e értelme és létjogosultsága egy szülőnek, hogy ezen a területen is világos útmutatással szolgáljon az utódainak, vagy…..
Miközben egyre több szó esik a nők megváltozott társadalmi szerepéről, valamint a családban, házasságban megváltozott feladatairól, addig a férfiakról meglehetősen kevés szó esik és az is meglehetősen degradáló módon. Az egyetlen kivétel Zimbardo Nincs kapcsolat című könyve kapcsán kialakult…..
tikk 2018.05.06 03:42:34
@George Herceg: Sajatsagos okok miatt ugy alakult az elet, hogy miota osszehazasodtunk en nem dolgozom. A ferjem minden bankszamlahoz elso napon csinaltatott kulon kartyat, hitelkartyat. Osszeraktuk amink van, errol ugy beszelunk hogy a Mienk. Megbecsulom a penzt , es nagyon megnezem mire adom ki, jobban mint a ferjem. Mondjuk o ezzel tisztaban van :)
Amit az un posztmodern ferfirol emlit a poszt, az az emlitesre sem erdemes minimum.
Thinkerbell. eZek vagyunk mi 2017.10.19 07:06:00
Imádom, hogy mindenki megmondja, miért viselkedik a generációm máshogy, mint az X, vagy a babyboomerek. Itt az ideje egy bennfentesnek megírni a miértekre a válaszokat. Nyilván nem mindenkire lehet egyöntetűen ugyanazt kijelenteni, hogyan is lehetne? Vannak azonban generációs jellemzőink, amivel…..
Mennyiszer hallhatják a fiatal nők, hogy „Vigyázz, ki ne fuss az időből!”, vagy azt „Ha most nem állapodsz meg, akkor macskás öregasszony leszel!” És a férfiak? Mi nem tudunk kifutni az időből? Tényleg igaz, hogy akár 60 felett és képesek lehetünk családot alapítani? De vajon jó ez a családnak? A…..
tikk 2017.10.08 23:02:52
csaladhalo.hu/egeszseg-es-lelek/egyre-kisebb-esely-drasztikusan-csokken-a-ferfiak-spermaszama/

Hát azért én most két harmincas párt ismerek, mindkét férfi sajnos terméketlen, ez már náluk sem életkorfüggö .
Jó néhány éve követem a férfiszféra és az antifeminista témákkal foglakozó oldalakat, blogokat. Jómagam is többször fejtettem ki a véleményem a feminizmus ellen, amit egy önmagából kivetkőzött, társadalompusztító eszmének tartok. Ugyanakkor úgy érzem, hogy a férfiszférában kezd az inga visszafelé…..
tikk 2017.10.05 03:16:35
"Egy fiú, amikor serdül és először megéli a szexuális vágyát, hogyha őszinte lenne - és lehet, hogy némelyikünk őszinte volt egyszer -, akkor az igazság az, hogy a szexuális vágy egyáltalán nem személyes. Tehát mondjuk 14-17 eves korban abszolút mindegy volt, hogy kivel játszhatnék szexuálisan. Bárkivel játszottam volna.

Van egy amerikai... Bruce-nak hívják, aki őszintén bevallotta, hogy neki teljesen mindegy, hogy mibe dugja a faszát. Még hogy ha egy halott csirkébe, az is jobb, mint a semmi.

Tehát el kell képzelni, hogy ha a még fiatal, serdülő fiúk ezt úgy megmondanák a serdülő lányoknak, akkor még megérinteni sem tudnák. Mert a serdülő lányoknak az a fantáziájuk, vagy ők úgy érzik, tulajdonképpen ők arra vágynak, hogy valami romantikus dolog történjék, hogy valami nagyon személyes dolog történjék. Hogy csak őt szeresse a másik. Hogy valami exkluzív legyen. Tulajdonképpen gyengédségre vágyik a serdülő lány, nem pedig vad szexre.

Na most, abban a pillanatban, amikor egy fiú rájön arra, hogy titokban kell tartania azt, hogy a szexuális vágya az nem személyes, attól a pillanattól kezdve a hazugság az, ami a nők és a férfiak között van. Tehát nem lehet beszélgetni, hogy ha az igazat nem lehet megmondani, akkor nincs valódi beszélgetés. "

A lányok szexuális vágya sem személyes, a szexuális vágy egy életösztön. Errea tényre rakódtak rá évezredek alatt jó nagy társadalmi baromságok, amikkel a nőket már 12 éves korukra ma is trenirozzák.

Plusz még egy komoly tény, hogy az EMBER NEM TULAJDON.

Aki a fentieket nem látja át/ be , annak
nagyon nehéz lehet az élete.